Creșterea și instruirea unui husky - reguli și principii de bază, sfaturi pentru îngrijitorii de câini

Husky a câștigat popularitate în rândul iubitorilor de animale de companie datorită aspectului său original și lipsei de agresiune față de oameni. Datorită inteligenței, inteligenței rapide și prieteniei, reprezentanții acestei rase își fac prieteni adevărați și bonele îngrijitoare pentru copii. Cu toate acestea, astfel de rezultate pot fi obținute numai cu ajutorul unui sistem de educație bine gândit, deoarece activitatea și natura temperamentală a animalului de companie interferează uneori cu antrenamentul. Antrenamentul husky este un element necesar al interacțiunii om-animal. Aceasta este singura modalitate prin care proprietarul poate obține controlul asupra animalului de companie și poate lua pârghiile de control în propriile mâini. În timpul antrenamentului și atunci când comunicați cu un câine, este necesar să se țină seama de particularitățile caracterului său capricios, format în condițiile dure ale latitudinilor nordice..

1 Trăsături de caracter și principii de bază ale educației

Siberia este patria huskilor, unde sunt folosiți ca câini de sanie. Sunt o rezistență și o viteză incredibile, deoarece sarcinile lor includ transportul de sarcini ușoare pe distanțe mari. Chukchi au fost primii care au reușit să îmblânzească acești câini, în ale căror vene curge sângele câinilor nordici și al lupilor. Spre deosebire de Malamutele din Alaska, care sunt adesea confundate cu huskii datorită datelor externe similare, acestea din urmă sunt o creație naturală a naturii și nu rezultatul selecției.

Condițiile dure ale latitudinilor nordice și-au pus amprenta asupra trăsăturilor de caracter ale husky-ului. Pentru a înțelege cum să educați în mod corespunzător reprezentanții acestei rase, este recomandat să vă familiarizați cu recomandările specialiștilor prezentate în tabel..

Trăsături de caracter Caracteristici ale comportamentului
Încrederea în sine și independențaÎn habitatul natural, mergând într-o călătorie, liderul haitei alege el însuși un traseu, concentrându-se pe o direcție dată. Un astfel de obicei, dezvoltat de-a lungul deceniilor, a dus la faptul că reprezentanții acestei rase, care nu au fost niciodată în patria lor și nu au crescut în pepiniere, iau adesea decizii pe cont propriu și nu se supun proprietarului. Neascultarea se manifestă la o vârstă fragedă, așa că proprietarul trebuie să fie răbdător și să-și apere cu încăpățânare inocența și să confirme statutul de lider
Tendința de dominareHusky are o dispoziție puternică și încăpățânată, așa că se va supune doar celei pe care o ia pentru lider. Dacă nu există un candidat demn, în opinia sa, candidat în apropiere, el își va stabili propriile reguli și le va impune gospodăriei. Deoarece husky trăiește conform legilor haitei, iar acasă haita este o familie umană, proprietarul trebuie să depună toate eforturile pentru a-și desemna conducerea. În caz contrar, câinele va deveni incontrolabil și incontrolabil.
Iubirea de libertateHusky iubește foarte mult libertatea și nu se poate împăca cu faptul că este limitat în mișcări și acțiuni. Din acest motiv, reprezentanții acestei rase sunt predispuși la evadări, vagabondaje. Fugind de acasă și găsind condiții mai bune, rareori se întorc, mai ales că nu simt o afecțiune specială pentru proprietar, chiar și pentru cei foarte buni.

Manipulatorii de câini dau un exemplu real, când un husky a fugit de acasă și s-a stabilit pe cealaltă parte a orașului, lângă gară. Vânzătorii de magazine l-au hrănit, el a dormit la intrare și, în timpul zilei, i-a plăcut să se roagă cu copiii la locul de joacă. Când proprietarii l-au găsit, el a arătat și s-a simțit de multe ori mai bine decât înainte de evadare și nu a vrut să se întoarcă acasă..

Pentru a preveni acest lucru, trebuie să încercați să reduceți la minimum riscurile de evadare:

 • nu lăsați câinele de pe lesă în timp ce mergeți pe stradă;
 • atunci când locuiți într-o cușcă în aer liber pe stradă, întăriți-i fundația, astfel încât husky-ul să nu poată săpa un tunel;
 • închideți bine ferestrele și ușile din apartament;
 • atunci când încercați să deschideți singuri ferestrele sau ușile (iar husky o face foarte bine) pedepsiți sever.

Când locuiți într-o casă privată în spatele unui gard înalt, se recomandă să lăsați câinele să simtă libertatea lăsând ușa din față deschisă, deoarecedeci nu se va simți prea limitată în acțiunile sale

Prietenie și nivel ridicat de inteligențăPuteți înțelege gradul de prietenie al câinelui printr-un exemplu real din viață: în înghețuri severe, eschimoșii pun huski împreună cu copilul, astfel încât animalul să-l încălzească pe copil în frig. Câinii nu au absolut nicio agresiune față de oameni, așa că intră cu ușurință în contact cu străinii. Un alt motiv pentru acest comportament este faptul că în nord echipa a fost folosită de diferite persoane, prin urmare, la nivel subconștient, huskii sunt slab atașați de proprietar..

Reprezentanții acestei rase au un instinct de câine de pază slab dezvoltat, astfel încât husky nu va păzi niciodată teritoriul și poate fi afectuos cu un străin datorită sociabilității sale excesive. Lipsa unui sentiment de posesivitate reduce toate încercările de antrenament pentru a proteja casa la zero, deoarece câinele nu înțelege elementar ce vor de la ea și de ce este nevoie

Adaptare ușoarăReprezentanții acestei rase se adaptează cu ușurință la condiții noi, prin urmare, intrând într-o nouă familie, chiar și la vârsta adultă, nu experimentează prea mult stres. Cel mai important lucru pentru ei este o atitudine bună, așa că dacă o persoană dă dovadă de afecțiune și dragoste, va răspunde în natură. Proprietarii pot fi siguri că după achiziționarea cățelușului sau câinelui adult se vor obișnui rapid cu noul mediu.
Activitate și curiozitateO curiozitate înnăscută nu îi permite husky-ului să stea nemișcat mult timp: este nerăbdătoare să alerge și să se joace tot timpul, așa că această rasă de câine nu este destinată persoanelor leneș și cartofi de canapea. Are nevoie de activitate fizică regulată și de plimbări lungi (2-3 ore) pe stradă. În timpul jocului, sunt ușor de predat echipelor, deci este de dorit ca procesul educațional să se desfășoare într-un mod ludic. Recomandat:
 • cursuri de ascultare;
 • agilitate;
 • frisbee
Instinct de vânătoareÎn habitatul lor natural, huskii se hrănesc cu șoareci de câmp, păsări mici și animale. Acasă, sub influența instinctului de vânătoare, chiar și un câine bine hrănit manifestă agresivitate față de alte animale de pe stradă, încearcă să prindă păsări și șoareci. Datorită tendinței de a vâna animale, proprietarii de husky au adesea conflicte cu vecinii atunci când locuiesc în zonele rurale. Este de remarcat faptul că într-o familie în care o pisică trăiește cu un câine, husky practic nu atacă pisicile de pe stradă..

2 Reguli pentru antrenament și păstrarea unui husky acasă

Este necesar să crești un cățel imediat după cumpărare. Atunci când se antrenează, proprietarul ar trebui să fie consecvent în acțiuni și să insufle imediat norme de comportament, deoarece va fi destul de dificil să se recalifice un câine adult.

Înainte de a aduce un animal de companie mic în casă, trebuie să aveți grijă de următoarele articole în avans:

 1. 1. Un model din plastic sau lemn al șezlongului cu saltea din nailon este un loc ideal pentru a dormi, deoarece coșurile la modă se deteriorează rapid. Se rup ușor și pot fi dăunătoare pentru cățelușul dvs. dacă înghite accidental o mușcătură..
 2. 2. Bolurile pentru hrană și apă trebuie să fie suficient de mari pentru ca animalul de companie să le poată folosi confortabil. Este de dorit ca articolele să fie realizate din metal.
 3. 3. Lucruri necesare pentru o plimbare: guler, bandă-lesă, bot. Cu ei va începe procesul de educație, așa că ar trebui să fie mereu la îndemână.
 4. 4. Peria sau pieptenele pentru pieptănat lână pentru pieptănat ar trebui să aibă dinți rotunjiți pentru a nu deteriora pielea delicată. Nu aveți grijă de huskies: nu trebuie să le spălați de cel mult două ori pe an, deoarece acestea se mențin curate. În perioada de năpârlire, care se întâmplă de două ori pe an, câinele va trebui să fie pieptănat zilnic sau o dată la 2-3 zile. Nu este necesară o tunsoare husky, iar tăierea ghearelor pe labe este recomandată pentru confortul mersului animalului.
 5. 5. Voliera sau gardul - un element necesar educației în etapa inițială. La început, catelul trebuie să fie limitat în spațiu și să nu i se ofere posibilitatea de a se deplasa liber în apartament. Un loc special desemnat va asigura, de asemenea, siguranța animalului de companie: el nu va putea mânca ceva interzis sau nu va fi accidentat accidental.

2.1 Recunoașterea autorității proprietarului

Întrucât husky trăiește conform legilor haitei, primul lucru pe care proprietarul trebuie să-l facă este să arate că este stăpânul casei și că trebuie respectat. Trebuie să fii pregătit pentru faptul că câinele poate insista pe cont propriu, poate testa puterea regulilor stabilite de o persoană, poate testa puterea proprietarului, aranjând provocări. Cel mai simplu exemplu de comportament greșit: proprietarul se întoarce acasă de la serviciu, iar câinele nu-l întâlnește. Apoi, o persoană însuși încearcă să găsească un animal de companie: îl sună, se plimbă prin camere, se uită sub canapele și, în cele din urmă, găsește un animal care stă și așteaptă să vină cineva la el..

După un astfel de episod, huskyul cu înțelepciune își dă seama că proprietarul nu a reușit verificarea și nu și-a confirmat statutul de lider. Dimpotrivă, el a demonstrat că principalul din casă este un câine și toată atenția este îndreptată către el. Situații similare pot apărea chiar și la vârsta adultă, astfel încât proprietarul trebuie să fie întotdeauna vigilent și să nu fie condus de animal..

Arătați-vă conducerea câinelui în următoarele moduri:

 1. 1. Proprietarul trebuie să iasă întotdeauna și să intre mai întâi în orice cameră, iar câinele trebuie să-l urmeze.
 2. 2. Proprietarul ar trebui să controleze procesul de joc și să stabilească ora de încheiere. Pentru a-i arăta lui Husky că lecția s-a încheiat, trebuie doar să lăsați jucăria și să începeți să vă ocupați de afacere. Ignorați animalul de companie dacă vrea să continue.
 3. 3. Dacă câinele nu a ieșit în întâmpinarea proprietarului, acesta nu trebuie să o sune și să meargă în căutare. Trebuie să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic și să te duci la treaba ta, până când câinele încăpățânat însuși vine să-i salute.
 4. 4. Proprietarul trebuie să fie consecvent în acțiuni și comenzi pentru a nu-și pierde autoritatea în ochii animalului. Dacă mâine se pedepsește ceea ce câinelui i s-a permis astăzi, acest lucru îi provoacă nedumerire și neîncredere. Proprietarul trebuie să-și amintească o regulă importantă: echipele care îl învață pe husky la o anumită acțiune nu ar trebui să se schimbe niciodată..
 5. 5. În situații stresante pentru un animal de companie, nu trebuie să confundați un câine cu un copil, să-l luați în brațe și să începeți să vă liniștiți și să vă liniștiți. Vâslitul, scandând intonații ridicate în voce, pe care oamenii le asociază cu simpatia, sunt percepute de câine ca un semn de slăbiciune și nesiguranță. Puteți sprijini huskyul bătându-l pe partea omoplaților sau apăsându-l lateral spre picior. Acest contact emoțional este deosebit de important pentru pui la vârsta de 4-6 luni, când se formează psihicul lor..

Cu o educație potrivită, un câine ascultător răspunde mai bine la cereri decât la comenzi. Proprietarul trebuie să repete intonația și să nu ridice vocea la animal fără motiv.

2.2 Reguli de bază de conduită

Un cățeluș mic trebuie să fie antrenat la toaletă. După 10-15 minute după hrănire, trebuie dus în tavă pentru a face față nevoilor naturale. Pentru un comportament bun, dă-i un tratament și laudă. Când husky-ul își exprimă în mod independent dorința de a ieși afară, asigurați-vă că îl recompensați și mai mult pentru că a făcut lucruri în afara casei..

Nu va fi dificil să obișnuiți un câine cu o poreclă: trebuie să-l sunați după nume imediat după ce se trezește, să-l chemați într-un castron cu mâncare și să comunicați mai des. În termen de 3-4 zile, husky-ul îi va înțelege numele și va răspunde la apelul proprietarului.

Este foarte important ca câinele să adere la rutina zilnică, deci trebuie să faceți un program precis și să vă țineți de el. Următoarele acțiuni ar trebui să aibă loc în același timp:

 • trezirea și culcarea;
 • mese;
 • plimbare și joacă;
 • timp pentru instruire și învățare.

Un astfel de regim va fi convenabil atât pentru animal, cât și pentru proprietar: animalul de companie va ști cu siguranță și va aștepta momentul în care va fi hrănit, plimbat etc., iar persoana va putea să-și desfășoare calm activitatea, știind că nu va fi deranjat. Această rutină este bună pentru sănătatea husky-ului tău, predă disciplină și promovează creșterea părinților..

Pentru ca câinele să nu se simtă stăpân pe situație, trebuie să-și indice în mod clar locul și să stabilească limite care nu pot fi trecute. Sfaturile manipulatorilor de câini vă vor ajuta să faceți față sarcinii cât mai eficient posibil:

 1. 1. Câinele trebuie să aibă un loc special desemnat, inviolabil pentru alții. Animalul nu trebuie permis pe canapea, fotoliu sau pe patul stăpânului - acest lucru este tabu. Când o persoană și un animal își respectă reciproc spațiul personal, atunci armonia va domni în relație..
 2. 2. Nu trebuie să rearanjați bolul cu mâncare și băutură dintr-un colț al apartamentului în altul și cu atât mai mult apropiați-l de animal. Chiar dacă cățelușul este mic, el însuși este capabil să meargă, deși încet, până la destinație. Nu puteți hrăni animalul cu mâncare din farfurie și lăsați-l să stea la masă - trebuie să-și știe locul.
 3. 3. La început, cățelul ar trebui să fie limitat în spațiu și să nu i se permită să se plimbe prin casă. Este recomandabil să închideți restul camerelor, alocând o cameră pentru animalul de companie. Puteți instala un gard pentru copii în el, din când în când, lăsând să iasă o plimbare de o jumătate de oră. Singurul lucru de reținut este că un animal sociabil și nevoiaș nu trebuie lăsat izolat, adică singur într-o cameră închisă..
 4. 4. Nu dați câinelui papuci vechi sau alte lucruri inutile drept jucării, pentru că mâine va începe să mestece pantofi noi pur și simplu pentru că proprietarul a permis-o. O persoană trebuie să înțeleagă că un animal nu este capabil să distingă lucrurile inutile de cele noi și necesare. Va fi extrem de dificil să-l îndepărtezi de un astfel de obicei. În plus, o astfel de inconsecvență a acțiunilor din partea proprietarului îi va reduce semnificativ autoritatea în ochii animalului de companie..

2.3 „Da” și „Nu”

Husky este un câine inteligent și cu înțelepciune rapidă, prin urmare, cu o educație adecvată, el se supune proprietarului și știe să se comporte corect. În faza inițială, este important să le insufle animalelor cunoștințele de bază, care vor deveni ulterior pârghii excelente de control al animalelor - acestea sunt conceptele de „realizabil” și „nu”. Puteți obține rezultatele dorite cu încurajarea și pedepsirea corectă a câinelui..

Este necesar să-l pedepsești pe husky în caz de agresiune față de proprietar, membrii gospodăriei, alți câini și în cazul acțiunilor periculoase pentru ea. Este imposibil să folosești forța fizică! Această metodă de influență este ineficientă și pune animalul de companie împotriva proprietarului. Pentru a arăta animalului că acest lucru nu trebuie făcut, se recomandă utilizarea următoarelor metode:

 1. 1. Treceți de la un ton moale la un ton rece, ferm și încrezător. Cu o voce imparțială și amenințătoare, spuneți „Uf! "(" Nu poți! "," Nu! "Etc.).
 2. 2. Uneori este suficient să priviți în jos câinele cu strictețe și condamnare, astfel încât acesta să înțeleagă totul și să-și dea seama de vinovăția sa..
 3. 3. Dacă animalul de companie nu se supune deloc, luați-l de pliul de la greabăn și apăsați-l ușor pe podea pentru a-l imobiliza. Păstrați-vă în această poziție până se calmează.
 4. 4. Opțiune alternativă: ridicați-vă de pli la greabăn și țineți-o într-o stare atât de neajutorată. După un astfel de tratament umilitor, cățelul va înțelege exact cine este șeful..

O regulă importantă: este necesar să pedepsești și să certezi un animal de companie imediat după ce este obraznic și nu după un anumit timp.

Un exemplu izbitor: stăpâna a venit acasă de la serviciu, a găsit papuci roși și a pedepsit câinele, care până atunci uitase deja ce făcuse. O astfel de pedeapsă prematură descurajează animalul, care nu înțelege de ce a fost vinovat, și îl impune unei persoane. Dacă câinele nu a putut fi prins „la locul crimei”, se recomandă să se abțină de la pedeapsă.

Ignorarea este una dintre cele mai bune metode parentale. Un animal sociabil, lăsat fără atenția proprietarului, își experimentează profund singurătatea și inutilitatea și este bine conștient de greșelile sale. Această metodă este foarte potrivită pentru situațiile în care câinele reacționează inadecvat la sosirea oaspeților: cerșește mâncare, se pune sub picioare, sare sau latră.

Este recomandabil să avertizați vizitatorii în avans cu privire la o astfel de reacție a animalelor de companie. Când vin oaspeții, nimeni, inclusiv proprietarul, nu ar trebui să reacționeze la provocările sale: dați mâncare, călcat, nu puteți privi în direcția lui. După o ignorare atât de evidentă, husky-ul se va liniști, se va întoarce la locul său și este puțin probabil să se comporte în mod similar în viitor, realizând inutilitatea acestor acțiuni.

Trebuie să-ți recompensezi animalul de companie pentru un comportament bun - acesta este un mod eficient de a demonstra că face totul bine și de a-l motiva la acțiuni similare în viitor. În timp ce este mic, trebuie să-l tratați cu o delicatesă, dar în timp, treceți treptat doar la aprobarea verbală a comportamentului. Proprietarul ar trebui să acorde o atenție specială vocii: ar trebui să fie blândă, prietenoasă și să difere semnificativ în intonație de o expresie de dezaprobare. Dacă este făcut corect, un câine adult va deveni ușor de controlat și va înțelege schimbările stării de spirit a proprietarului..

2.4 Antrenament cu guler, lesă și bot

La vârsta de 2 luni, animalul trebuie să fie obișnuit cu gulerul. La început, trebuie să îl puneți pe animalul de companie pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece catelul va experimenta disconfort de la un obiect neobișnuit de pe gâtul său. Când încearcă să se elibereze și să arunce gulerul, câinele trebuie să fie distras de un joc sau de un tratament preferat. Abia după ce husky încetează să mai reziste gulerului, puteți scoate lesa. Este recomandabil să-l fixați imediat înainte de o plimbare - în acest fel câinele va asocia aceste obiecte cu bucurie, anticiparea jocului și mersul în aer curat.

Cu botul, situația este mai complicată, deoarece câinilor, în principiu, nu le place un astfel de accesoriu. Puteți minimiza emoțiile negative și vă puteți obișnui animalul de companie cu acesta după cum urmează:

 1. 1. Puneți o delicatese în mijlocul accesoriului.
 2. 2. Puneți un bot pe câine.
 3. 3. Când animalul de companie mănâncă deliciul, scoateți obiectul.
 4. 4. Lăudați-vă câinele verbal.

Este necesar să creșteți treptat timpul petrecut în bot. Tratamentul din interior îi va permite câinelui să asocieze accesoriul cu un delicios gust și să nu fie agresiv față de acesta..

De asemenea, este necesar să vă antrenați husky-ul pentru a fi examinat de un medic veterinar, deoarece vaccinările și vizita la clinica veterinară sunt condiții obligatorii pentru sănătatea animalului. Este necesar să reduceți nivelul de stres al animalului de companie prin vorbire și comunicare tactilă (mângâind, bătând în lateral). Pentru un comportament bun, trebuie să-l încurajați cu siguranță cu o delicatesă, așa că este recomandat să luați mâncarea preferată cu dvs. la clinica veterinară.

2.5 Echipe didactice

Instruirea principală a husky-ului, adică a echipelor de predare, ar trebui să înceapă la vârsta de 3-4 luni. Procesul se bazează pe 3 postulate:

 • secvenţă;
 • disciplina;
 • răbdare.

Deoarece câinele acestei rase este foarte voit, proprietarul trebuie să fie răbdător și durabil și să nu renunțe dacă ceva nu funcționează imediat. Trebuie să antrenezi animalul zilnic pentru a consolida abilitatea. Principiul creșterii unui câine adult nu se deosebește de antrenamentul unui cățeluș, ci doar mai mult timp va fi necesar pentru antrenament.

Puteți învăța comenzile animalelor de companie în modurile prezentate în tabel.

Echipă Principiul învățării
"Mie"Aceasta este prima comandă dintr-un curs de formare pe care un animal de companie ar trebui să o învețe. Trebuie să-ți iei delicatesa preferată, să cheme câinele. Dă porunca, laudă și servește mâncare atunci când o face. Dacă animalul nu vrea să se apropie, trebuie să faceți un pas înapoi, mărind distanța. Micul catelus se va speria si va merge cu siguranta in intalnirea proprietarului. Când este la picioarele lui, ar trebui să fie mângâiat, lăudat și încurajat.
"Un loc"De fiecare dată, luându-l pe husky în pat, trebuie să spui „Loc”. În timp, câinele își va aminti numele și va înțelege la ce se referă. După aceea, trebuie să dai o comandă și să recompensezi atunci când câinele o îndeplinește. În cazul în care animalul încăpățânat nu se duce la pat, este recomandat să puneți un tratament acolo
"Sta"Pentru a executa această comandă, trebuie să ridicați mâna cu deliciul, astfel încât câinele să o poată vedea doar ridicând capul. Pentru ea va fi cel mai confortabil să se așeze. Dacă câinele stă în picioare, puteți apăsa pe crupă, explicând astfel ce i se cere. După ce ați finalizat comanda, încurajați-vă cu un tratament, laudă.
"Din apropiere"Pentru a îndeplini comanda, câinele trebuie să fie în guler și în lesă, să meargă lângă proprietar. De îndată ce animalul ajunge înainte, trebuie să dai comanda și să tragi lesa spre tine. Dacă câinele nu se supune, repetați comanda și trageți brusc lesa. Lăudați-vă animalul de companie pentru comportament bun și ascultare
"Căuta"Trebuie să lăsați câinele să miroasă deliciul, să îl acoperiți cu palma, să vă ascundeți mâinile la spate. Dați o comandă și vedeți reacția animalului de companie. Un animal inteligent trebuie să localizeze rapid alimentele după miros. După ce husky-ul găsește un tratament, dă-i un tratament și laudă
"Vot"Puneți câinele pe o lesă scurtă, primiți un tratament, tachinați-l cu cățelușul, răsucindu-l peste cap. Așteptați ca husky să dea o voce, încercând să apuce mâncarea, apoi dați comanda de mai multe ori. Puteți spune „Vocea! »În mod constant, când câinele începe să latre - așa face o paralelă între nume și acțiune. Deoarece huskii practic nu latră, executarea acestei comenzi seamănă mai degrabă cu un urlet moale sau cu un scâncet.

Trebuie să antrenezi animalul cât mai des posibil. Comenzi de bază „Vino la mine! "," Stai! ", "Un loc! »Se poate repeta de 10-15 ori pe zi.

2.6 Comportament pe stradă

Manipularea greșită a unui animal duce uneori la consecințe triste, când un cățeluș energic activ se transformă brusc într-un câine adult laș, care este îngrozit de străzi și câini. De multe ori această problemă apare din cauza următoarelor acțiuni: înainte de a ieși afară sau direct pe o plimbare pentru a se proteja împotriva altor câini, proprietarul apasă cățelul cu spatele la piept. Într-o astfel de poziție, când stomacul și toate organele vitale sunt neprotejate, husky-ul este stresat și speriat, deoarece instinctiv animalul este obișnuit să se protejeze de pericolele exterioare.

De aceea, proprietarii trebuie să elimine definitiv acest obicei și în niciun caz să nu crească animalul de companie în acest fel. În timp ce mergeți, nu trebuie să interziceți huskyului să adulmece alți câini, deoarece are nevoie de socializare și rareori manifestă agresivitate față de rudele sale.

Este imperativ să nu mai cerșim. Câinele poate mânca ceva periculos sau necomestibil. „Prada” trebuie îndepărtată imediat din gură, comandând „Fu! "," Nu poți! ". Dacă animalul de companie este în depărtare, puteți arunca o cutie goală sau lipiți-o, urmărind astfel încât să aterizeze lângă animal pe asfalt și să facă mult zgomot când cade. Va speria câinele departe.

Nu este recomandat să-l lăsați pe husky din curea în timp ce mergeți. Reprezentanții acestei rase sunt predispuși la vagabondaj și pot scăpa cu orice ocazie.

Este recomandat să petreceți timpul în aer liber cu jocuri în aer liber, deoarece câinii au nevoie de efort fizic și eliberare de energie. De asemenea, puteți antrena un animal de companie care învață mai bine comenzile în timpul jocului. Îți poți învăța câinele comanda „Du-te! ”Când va fugi și îl va trage pe proprietar cu ea. Dacă condițiile meteorologice o permit, câinele va călări cu plăcere copiii prin spațiile înzăpezite pe sanii sau schiurile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea și instruirea unui husky - reguli și principii de bază, sfaturi pentru îngrijitorii de câini