Creșterea și instruirea unui cățeluș labrador

Toată lumea cunoaște dispoziția plină de viață și bunăvoință, dragostea și natura bună a Labradorilor.

„Părinții” nou-creați ai unui cățeluș, în special cei care nu au experiență în comunicarea cu rasa, își pun o întrebare logică - cum să crești un Labrador?

Proprietăți de rocă

Labradorul nu mai este un câine, dar încă nu este un bărbat. Este dificil să-ți imaginezi un animal de companie mai amabil și mai afectuos. Retrieverii îi iubesc pe toți cei din jur, adoră jocurile distractive cu copiii, sunt gata să fie alături de o persoană non-stop. Tânjesc să fie singuri, dacă sunt lăsați singuri pentru o lungă perioadă de timp, pot prezenta un comportament distructiv (latrând, mestecând lucruri).

Labrador Retriever este un cățel etern care păstrează până la bătrânețe un caracter jucăuș și jucăuș. Sarcina inițială a rasei este de a aduce animale rănite, de unde dorința de a fi în permanență în mișcare, pentru a servi o persoană. De regulă, aportorii născuți în natură nu trebuie să-i învețe pe Labradori să servească obiecte - este în genele lor.

Important! Activitatea excesivă la recuperatori poate fi o problemă pentru persoanele melancolice care nu sunt pregătite pentru plimbări lungi zilnice.. O explozie de energie pentru un Labrador este o necesitate vitală.

Printre altele, Labras sunt incredibil de rapide și de rapid. Inclus în mod meritat în cele mai inteligente zece rase, foarte ușor de antrenat. Datorită abilităților sale remarcabile de învățare, rasa este adesea folosită ca câini ghid sau câini de căutare..

Ghid
Ghid

Rasa este predispusă la supraponderalitate și lacomie, dieta Labradorului trebuie monitorizată foarte atent. În timpul antrenamentului, este recomandabil să utilizați un tratament, dar numărul de piese motivaționale trebuie luat în considerare în dieta zilnică totală. În caz contrar, câinele va câștiga excesul de greutate cu toate consecințele care decurg din aceasta (diabet, boli articulare, pancreatită).

Cum să crești un cățeluș?

Creșterea unui Labrador trebuie să fie consecventă și fermă, dar fără cruzime. Principiul instruirii ar trebui construit de la simplu la complex. Nu puteți învăța un cățeluș care nu și-a memorat încă propriul nume trucuri dificile. În primul rând, copilul trebuie să-și amintească porecla, apoi mergeți la baza principală de comandă:

 • „Fu” sau „nu”
 • "mie"
 • "sta"
 • "Minciună"
 • "a sta"
 • "un loc"
 • "din apropiere"

În paralel cu baza principală de comenzi, un cățeluș de până la șase luni este destul de capabil să învețe trucuri suplimentare:

 • „Dă-ți laba”
 • "vot"
 • „Aport”
 • "da"
 • „Ține”
 • "Transporta"
 • "arc"

Nu există nicio limită pentru savvy Labrador, numărul de echipe este limitat doar de imaginația proprietarului sau instructor. Învățarea pozitivă a întăririi pentru micul lacom este rapidă și distractivă. Comenzile sunt memorate cu ușurință și pentru o lungă perioadă de timp, fără repetări lungi.

Creșterea unui cățeluș Labrador ar trebui să înceapă din prima zi de apariție în familie. În ciuda vârstei mici, de la două luni animalul de companie este deja capabil să-și amintească regulile elementare de comportament. Principala condiție pe care proprietarul trebuie să o înțeleagă este că, dacă câinele nu poate face ceva, atunci nu poate fi niciodată, dacă este permis, atunci în mod constant.

Instruire
Instruire

De exemplu, putem lua în considerare tendința Labradorului de a cerși mâncare - într-un acces de gingășie, proprietarul hrănește cățelușul de la masă. Puștiul crește, începe să ceară o delicatese dintr-o farfurie din ce în ce mai persistent - latră, urcă pe masă cu labele. Acest comportament interferează cu mâncarea, enervant - proprietarul pedepsește câinele. În acest moment, câinele este complet descumpănit de ce a fost întotdeauna posibil, dar acum este imposibil. De aceea, primul lucru pe care trebuie să-l facă un mic Labrador este să stabilească limitele a ceea ce este permis din prima zi în casă..

Atribute și maniere

Unul dintre semnele unui animal de companie bine crescut este atitudinea câinelui față de muniție. Principalele atribute necesare ale „vieții unui câine”:

 1. Guler. Vă puteți antrena catelul la guler imediat după sosirea de la crescător. De regulă, nu există probleme cu această muniție, nu împiedică în niciun fel mișcarea câinelui, animalul de companie se obișnuiește rapid cu prezența unei curele la gât. Și când gulerul devine un semn al ieșirii la plimbare, Labradorul își va pune fericit gâtul sub el.
 2. Lesa. O frânghie urâtă care împiedică câinele să se miște liber este o salvare de la evadare pentru proprietar. Antrenamentul cu lesa poate fi început în timp ce catelul este în carantină. Adesea, copiii dau cu piciorul, se eliberează, încearcă să scape de enervantul sau încearcă să se joace cu lesa, mușcându-l. În acest moment, trebuie să distrageți atenția laboratorului cu o jucărie sau o delicatese. Beckon pentru sine, arătând că nu este nimic în neregulă cu această „frânghie”, dar nici nu ar trebui roșită.
 3. Bot. Chiar și cea mai amabilă rasă ar trebui să fie calmă cu privire la bot. Clinica veterinară are dreptul de a refuza admiterea la un câine fără bot; fără aceasta, este interzisă deplasarea cu mijloacele de transport în comun. Pentru a vă obișnui Labradorul cu botul, primul pas este să găsiți dimensiunea potrivită. În caz contrar, disconfortul va depăși motivația sugerată de proprietar. Este necesar să puneți o bucată de delicatețe în bot și să lăsați cățelușul să adulmece, animalul de companie interesat își va lipi botul cu bucată. Câteva secunde sunt suficiente pentru a începe, numai atunci când cățelușul începe să-și bage nasul în ham cu plăcere - puteți prelungi treptat timpul de purtare.

Modul de comportament, atât în ​​casă, cât și pe stradă, este o altă caracteristică indispensabilă a unui câine bine crescut. Acestea sunt în principal:

 1. Atitudine față de ceilalți. Labradorul este o rasă extrem de iubitoare, care poate fi o adevărată problemă. La urma urmei, nu toată lumea din jurul lor iubește câinii și chiar și cei mai amabili copii mici, dar un câine mare se poate speria foarte mult, alergând brusc spre copil. Prin urmare, încă din copilărie, trebuie să întăriți o atitudine indiferentă față de străini..
 2. Toaletă. În timp ce cățelușul este în carantină, toaleta trebuie echipată acasă. Este necesar să selectați un loc în care sunt situate mai multe scutece igienice (sau doar ziare) și să luați cățelul acolo la primele manifestări ale nevoii, după fiecare somn și hrănire. Labradorii sunt animale curate, cu timpul catelul se va obișnui să meargă în același loc. În timpul primelor plimbări, puteți lua un scutec cu miros de fecale afară, astfel încât bebelușul să înțeleagă rapid că toaleta este acum pe stradă.
- Vreau mai mult!..
- Vreau mai mult!..

Un pacient, proprietar echitabil nu va avea probleme cu oricare dintre punctele de mai sus. Labradorii, în ciuda vârstei lor de catelus, sunt foarte inteligenți și au o rezistență uimitoare, inerentă oricărei alte rase..

Câteva sfaturi despre cum să te antrenezi

Pentru a vă antrena Labradorul cu succes acasă, trebuie să vă amintiți câteva reguli importante:

 • Motivația trebuie să fie suficient de puternică,pentru a distrage catelul de la stimuli străini. Dacă se alege o delicatesă pentru dresarea unui cățeluș Labrador, atunci ar trebui să fie cea mai delicioasă din lume și nu doar mâncarea uscată.
 • Comanda este dată o singură dată, apoi catelul este adus în poziția dorită fie mecanic, fie prin îndrumare.
 • Activitățile cu un câine tânăr trebuie efectuate în mod consecvent, începe simplu, complicându-se treptat.
 • Antrenamentul puiului se desfășoară zilnic, 10 - 15 minute de la 3 la 5 ori pe zi.
 • Nu puteți utiliza muniții corective pentru animalele tinere, sub un an.
 • Fiecare comandă executată trebuie recompensată.
 • Este interzisă lovirea câinelui, dacă din anumite motive nu a respectat ordinul. Nu trebuie să uităm că aceasta este o creatură vie, că câinele poate avea dureri sau, poate, cățelușul se temea de ceva. Dacă antrenamentul „nu merge”, este mai bine să opriți lecția și să acordați atenție stării animalului de companie.
 • Este strict interzisă pedepsirea unui Labrador după executarea comenzii „pentru mine”. Chiar dacă a trebuit să așteptați mult timp sau să repetați comanda de mai multe ori.

Printre altele, nu poți zgâri la bunătăți și laude în clasă sau în viața de zi cu zi. Orice comportament corect trebuie întărit. De exemplu: cățelușul stă liniștit pe saltea și nu se încurcă sub picioare și nu roade colțurile scaunelor - de asta are nevoie proprietarul - înseamnă demn de laudă. Labradorii își doresc întotdeauna să fie aproape de familiile lor, atrăgând uneori atenția asupra lor cu un comportament distructiv. Pentru această rasă, un strigăt sever sau chiar o palmă este mai bun decât indiferența..

Delicateţe
Delicateţe

Greșeli tipice de proprietar

Cele mai frecvente greșeli în creșterea unui Labrador sunt:

 • Slabă socializare - nu trebuie subestimat rolul său în formare. Un animal care crește în condiții de lipsă socială nu este capabil să răspundă în mod adecvat la stimulii de mediu.
 • Întărire prematură. Lauda trebuie urmată imediat după executarea comenzii.
 • Nu supraîncărcați puii, cere mai mult decât poate un câine tânăr. Expunerea pentru câteva secunde este deja o sarcină mare asupra sistemului nervos.
 • Este interzis să vorbim comenzi unul după altul, câinele se va confunda doar. Schema ar trebui să fie simplă: ordine - execuție - întărire, doar apoi următoarea comandă.
 • Singura comandă repetată „aproape”, toate celelalte ordine sunt date o singură dată.
 • Motivație inadecvată - nu este întotdeauna recomandabil să folosiți o delicatese, mulți Labrori sunt fericiți să învețe jucând.
 • După fiecare comandă executată, urmează alta sau stăpânul trimite câinele într-o poziție liberă prin ordinul „mers”. Nu câinele decide când se termină exercițiul, ci proprietarul.

Concluzie

Labrador este un animal de companie ideal, ascultător și afectuos. Un însoțitor excelent pentru jocurile distractive pentru copii, îi place să alerge după minge și să înoate. Dar, înainte de a obține câinele perfect, trebuie să petreceți mult timp și efort în creșterea unui Labrador Retriever. Costul antrenamentului va fi un preț mic de plătit pentru un câine cu bune maniere, care provoacă doar emoții pozitive de la proprietari și invidie de la alții.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Creșterea și instruirea unui cățeluș labrador