American bulldog - o recenzie detaliată a rasei (+ 30 de fotografii)

Una dintre cele mai neobișnuite rase de câini, în ceea ce privește originea, este Bulldogul american. Judecați singuri, vârsta rasei nu este determinată, în ciuda faptului că Bulldogii americani au trăit și reprodus în Statele Unite de la descoperirea Americii, existența lor a devenit cunoscută abia recent. Prieteni de bunăvoință de familie și o amenințare serioasă pentru dușmani - o rasă unică care poartă fondul de gene al unui câine care lucrează și un însoțitor de paritate.

Referință istorică

Majoritatea Buldogilor care au căzut în mâinile umane „grijulii” s-au schimbat dincolo de recunoaștere. Puțini suspectează că „vechii” Bulldogs sunt rude ale Mastiff-urilor, câini de lucru puternici și activi. Liniile engleze și franceze ale rasei au fost transformate literalmente în câini decorativi care ar muri fără îngrijirea umană. Rasa de câini American Bulldog este singura linie în dezvoltarea căreia oamenii practic nu au intervenit.

Este interesant! Se crede că prima mențiune scrisă a Bulldogilor datează din 1632. Sursa informației este o scrisoare supraviețuitoare cu o cerere „de a găsi și a trimite doi buldogi buni” ¸ trimisă din America la Londra. Nu este clar despre ce fel de câini a fost scrisoarea, cu toate acestea, conținutul mesajului dovedește că numele rasei a existat deja.

Descriși în 1775, câinii numiți Bulldogs seamănă mai mult cu Mastiffii moderni. Sursele istorice indică faptul că fermierii erau dornici să păstreze calitățile de lucru ale câinilor, dar să le facă mai rapide și mai agile. Pentru a îmbunătăți rasa, Bulldogii au început să se reproducă cu ogari. Câinii deja accelerați, dar cu fața lungă, au fost încrucișați cu Pugs, ceea ce a dus la o scurtare a craniului și la formarea unei mușcături de bulldog..

Bulldogii aduși în America care locuiau în „cowboy West” au fost folosiți strict pentru scopul propus - au însuflețit viața de zi cu zi a proprietarului și au păzit fermele. Populația vestică a Americii recent descoperite a fost nedumerită de supraviețuire și dezvoltare, nu a existat timp să se gândească la cinologie, la reproducerea de rase noi sau expoziții, rasa a fost poreclită chiar „în felul său” - Old Country Bulldog. Din motive de corectitudine, observăm că printre „cowboy-urile brutale” și fermierii practici, mai existau crescători de câini, aceștia selectau cei mai buni reprezentanți ai Bulldogilor și îi tricotau în mod obișnuit. Sate întregi erau ocupate în activitate, adesea izolate una de alta.

Este interesant! Scopul principal al buldogilor în Europa este de a juca în lupte. Momeala câinilor a devenit ceva obișnuit și organizatorii luptelor au venit cu noi motive pentru a spori popularitatea afacerii lor, astfel că au apărut lupte cu urși și maimuțe. Catherine I însăși nu era contrară admirației măcelului dintre un câine și un taur.

La începutul secolului al XIX-lea, divertismentele sângeroase au ajuns în America. Organizatorii masacrelor au câștigat mulți bani de la spectatori și proprietari de câini de luptă. În procesul de căutare a unor noi reprezentanți ai inelului, a fost văzut un Bulldog american. Proprietarul, care avea un câine de luptă bun și experimentat, se putea îmbogăți vânzându-și elevul cunoscătorilor sporturilor sângeroase. Trebuie remarcat faptul că, în ciuda cruzimii metodei, luptele de câini au îmbunătățit semnificativ Bulldogul american, făcându-l una dintre cele mai îndrăznețe rase cu un psihic echilibrat..

Crescătorii nu aveau nicio idee despre originea câinilor mari și promițători, cu toate acestea, tradiția de a încrucișa Bulldogii americani cu fenotipuri a rămas. Datorită diferențelor evidente dintre câinii din diferite regiuni, experții din acea vreme au emis ipoteza originii rasei, versiunile complete și extrasele parțiale sunt considerate valabile până în prezent. Una dintre variante, originea Buldogilor americani de la traversarea Mastiffilor, Bullmastiff și formatul vechi Buldogi englezi impuse activ și nu mai puțin inteligent infirmat.

John D. Johnson și colegul hobbyist Alan Scott au devenit standardul original al rasei. Apropo, familia Johnson a îmbunătățit și a crescut bulldogii americani de patru generații. Înregistrările de reproducere și considerațiile despre originea rasei au supraviețuit și au fost făcute publice la sfârșitul anilor 1970.

Experții respectați și cu reputație „pe degete” au explicat cât de ilogică este versiunea despre participarea Bullmastiff-ului și, cu atât mai mult, Bulldogul englez la formarea rasei Bulldog americane. John D. Johnson a recunoscut că amestecul de sânge are loc ca un fapt de împerechere de calitate slabă, dar în niciun caz un pas fundamental sau intenționat în îmbunătățirea rasei..

Notă! Versiunea despre originea buldogului american din engleză este absurdă a priori. Buldogi englezi Sunt decorative, problematice și departe de câinii de lucru. Chiar dacă s-ar presupune că o astfel de amestecare de sânge a avut loc, aceasta ar înrăutăți rasa..

John D. Johnson, la fel ca experții moderni, a fost de părere că Bulldog-ul american este rezultatul unei încrucișări îndelungate a câinilor de lucru de tip vechi, importați din Anglia. Trebuie remarcat faptul că caracterul și abilitățile de bază de lucru ale câinilor diferă în funcție de regiunea de reproducere. Bulldogii americani erau folosiți pentru a proteja teritoriul și animalele, pentru a vâna și mai rar pentru a momi tauri, pentru lupta cu rudele. De fapt, rasa este capabilă să se adapteze la orice tip de activitate care necesită utilizarea forței fizice, a rezistenței și a unei aderențe din oțel..

Este interesant! Numele Bulldog în traducerea literală sună ca un Bull Dog. Un reprezentant adult al rasei s-a luptat singur cu un taur furios în ring și a câștigat destul de des. După interzicerea momelii cu tauri în 1835, numărul buldogilor de rasă americană a scăzut rapid din cauza lipsei cererii pentru câine..

Majoritatea buldogilor americani au fost degenerați prin amestecarea sângelui, doar un număr mic de câini au fost salvați, datorită coloniștilor care au părăsit Anglia în căutarea unei vieți mai bune. Mai sus menționați John D. Johnson și Alan Scott au colectat și reconstruit rock cu bit. Buldogul american este un câine rar și astăzi, canisele din SUA, Danemarca, Rusia și Ungaria lucrează activ pentru creșterea populației.

Aspect

În funcție de cerințele pentru calitățile de lucru, Bulldogii mai vechi au fost tricotați în conformitate cu anumite scheme de selecție. Fiecare „versiune actualizată” a Bulldogului a primit un nou nume și, ca rezultat, experimentele au condus la dezvoltarea a patru linii principale de rasă:

 • Clasic - o linie care a apărut datorită aceluiași John D. Johnson. Crescătorul a folosit în reproducție numai câini de rasă pură care au trecut printr-o selecție extrem de strictă. Descendenții unor astfel de împerecheri de înaltă calitate au purtat un fond de gene aproape curat al rasei și au fost numiți tipul Johnson. Principala diferență față de alte linii este greutatea mare a câinilor (55-60 kg).
 • Genul lui Scott - câini de lucru, pentru care au fost folosiți cei mai buni indivizi, inclusiv tipul Classic. Abilitate de lucru - deținerea unei fiare sălbatice. Bulldogii lui Scott sunt mai mici decât Bulldogii clasici, dar au o maxilară mai puternică și sunt agili..
 • Tip Williamson - include două linii de buldogi simultan. Prima linie - câini înalți și agresivi cu greutate medie, diferind în ceea ce privește viteza, dar nu și rezistența, a doua - Bulldogi americani îndesați, largi, puternici și neobosiți.
 • Tipul pictorului - moștenitorii bazei genetice de la câinii din liniile Johnson și Scott. Diferența principală este greutatea redusă (până la 30 kg), calitățile excelente de lucru și devotamentul față de proprietar.

Bulldogii americani moderni sunt împărțiți în două linii - Standard și Classic (tip Johnson). Anii de controversă și concurență între crescători indică concluzii evidente - Buldogul american ideal este mijlocul de aur dintre două linii existente. Datorită apartenenței la aceeași rasă, este permisă încrucișarea buldogilor standard și clasici, acest tip este denumit de obicei mixt sau hibrid.

În timpul discuțiilor dintre crescătorii de câini începători, apare adesea confuzie, mulți considerând că Bulldog-ul american este englez, datorită faptului că ambele rase sunt originare din Marea Britanie. De fapt, diferențele dintre buldogul englez și american sunt evidente chiar și în fotografie.. Bulldog englez - Acesta este un câine mic (până la 40 cm) și arată clasa, adică nu funcționează. Rasa este destul de prietenoasă, se înțelege bine într-o familie numeroasă și prezintă o agilitate fără precedent, în ciuda datelor externe. Bulldog american, așa cum s-a menționat mai sus, câine care lucrează, mare și înalt.

Rasa standard

Ambele tipuri de buldogi americani sunt recunoscuți și pot participa la spectacole internaționale. Principalele diferențe se referă la dimensiunea și greutatea câinilor, ca urmare a forței și rezistenței lor.

Standardul National Kennel Club (NKC) a recunoscut standardul buldogului american:

 • Masculin: 58,4-68,6 cm - 36,3-56,7 kg.
 • Căţea: 55,9-66 cm - 27,2-47,6 kg.

Standard de rasă recunoscut de Uniunea Națională a Buldogului American (ABNA):

 • Masculin: 56–71 cm - 31,5–54 kg.
 • Căţea: 51-66 cm - 27-45 kg.

În caz contrar, diferențele dintre câini sunt nesemnificative și se referă cel mai adesea la proporțiile corpului. Tipul mixt este evaluat după descrierea rasei Standard Line.

 • Cap - mare și larg. Partea superioară a craniului este aproape plată, tranziția de la frunte la podul nasului este clar pronunțată. Regiunea frontală a craniului este împărțită printr-o canelură profundă. Nasul este vizibil ridicat (câinele poate respira liber în timp ce ține animalul în dinți). Obrajii sunt groși, musculoși, ușor lăsați, buzele sunt dense, cel mai adesea pigmentate cu culoare neagră. La câinii clasici, puntea nasului este mai curbată, iar botul este mai scurt în raport cu mărimea capului.
 • Mușcătură și dinți - pentru Bulldogs undershot este tipic, cu toate acestea, pentru linia Standard Breed orice tip de mușcătură este acceptabil, cu excepția undershot (un defect pentru orice rasă). Tipul clasic exclude mușcătura corectă, foarfecă. Se preferă câinii cu dinți mari și sănătoși într-un set complet. Dinții rupți sunt permiși reprezentanților tipului de lucru și dinții extrasați din motive medicale.
 • Ochi - moștenind bazele genetice de luptă, ochii Bulldogului sunt așteptați destul de sus și mari. Forma este rotundă sau alungită, orice pigmentare a irisului, dar este preferabilă o paletă maro închis. Pleoapele sunt pigmentate, de obicei negre.
 • Nas - dens, masiv, răsturnat. Culoarea depinde de tipul de culoare a stratului, de preferință este permis negru sau maro închis, gri sau cărămidă.
 • Urechi - strămoșii buldogului american au fost ținuți de urechile lor masive și groase înainte de începerea luptei. Datorită muncii rasei, mărimea urechilor a fost redusă la mediu. Cartilajul urechii este curbat spre bot sau lateral, cu condiția ca vârfurile să fie întoarse înainte. Tăierea urechii este permisă dacă cățelul se naște într-o țară în care aceste măsuri sunt legale.
 • Corp - format doborât, musculos, efort cu un tip pătrat. Pe fondul scurtării corpului, câinele trebuie să fie ferm pe picioare și să rămână agil. Cutia toracică este adâncă, dar cu lățime medie, coastele sunt rotunjite, linia inghinală este moderat ascunsă. Gâtul este proporțional cu corpul, larg la umeri și ușor înclinat spre cap, în stare de repaus este curbat. Spatele este lat și bine musculos, la Buldogii clasici, linia omoplaților este mai înaltă decât crupul. Corpul câinelui este mai larg la umeri și se învârte spre pelvis. Crupul este muscular, puternic, ușor convex de-a lungul liniei coloanei vertebrale.
 • Membre - drept, moderat gros, muscular. Curbele sunt netezite, articulațiile sunt pronunțate. Coatele, jantele și genunchii sunt paralele cu corpul. Mâinile sunt strânse, puternice, pielea tampoanelor este aspră și groasă.
 • Coadă - puternic, uniform, conic de la bază la vârf, scăzut. În timpul lucrului, este ridicat, într-o stare calmă este coborât, vârful ajunge la articulațiile hock. La câinii cu linie de lucru, este permisă ancorarea cozii..

Important! Pentru orice tip de mușcătură, incisivii inferiori care ies din sub buză sunt recunoscuți ca un defect descalificator..

Tipul și culoarea stratului

Corpul buldogului este acoperit cu păr scurt (până la 2,5 cm) strâns și uniform. Rigiditatea variază și nu joacă un rol semnificativ în evaluarea câinelui. În culori, albul este de preferat (sunt permise petele), paleta și roșul sunt, de asemenea, permise. Buldogii cu o culoare distinctă tigrată sunt considerați de rasă pură, cu toate acestea, modelul trebuie să fie dungat, nu pătat. Culoarea neagră sau masca, modelul „murdar” (pete mici sau pete pe o culoare de bază uniformă) nu sunt permise.

Caracter și antrenament

Bulldogul american este un câine impunător, prezentabil și cel mai important, versatil, cu care te vei simți în siguranță mergând pe alee într-o noapte întunecată. Caracteristicile rasei indică o capacitate ridicată de învățare, totuși, conform experienței proprietarilor consacrați, nu ar trebui să ne așteptăm la executarea rapidă a comenzilor sau la lucrări demonstrative pentru public de la Bulldogul american.

Un câine atât de serios nu este recomandat pentru începători, deoarece Bulldogul american va asculta doar o persoană cu calități de conducere foarte dezvoltate. Un factor fundamental în creștere este necesitatea de a găsi un limbaj comun cu câinele, chiar și puii Bulldog americani sunt destul de obstinați și autosuficienți. Rasa este predispusă la cultul proprietarului, cu toate acestea, cu pregătirea potrivită, se supune tuturor membrilor familiei și chiar copiilor mici. Merită să vă abțineți să cumpărați un cățeluș dacă un câine sau o pisică locuiește deja în casa dvs., Bulldogii americani tind să domine și, dacă rezistă, pot recurge la metode dure, adică lupte.

Amintiți-vă că Bulldog-ul american este un câine extrem de puternic și poate avea probleme serioase dacă există lacune în antrenament sau în contactul interpersonal. Rar, dar totuși este posibilă o anomalie congenitală în psihicul unui animal - agresivitate excesivă sau lașitate, care se manifestă la o vârstă fragedă. De obicei, înainte de a cumpăra un cățeluș, este necesar un test pentru câini sau documente care să confirme calitatea câinelui după ce a fost examinat de un manipulator de câini.

Antrenamentul este distractiv pentru crescătorul de câini cu experiență și tortură pentru începătorul nesigur. Cu Bulldogul American nu va exista a doua șansă, trebuie să îndeplinești 100% din comanda din secție, fără îngăduință sau reduceri pentru o dispoziție proastă. De obicei, chiar și crescătorii cu experiență nu pregătesc reprezentanții rasei singuri, Bulldogii americani arată rezultate bune la lecțiile de grup ale cursului OKD (Curs general de formare), fac o treabă excelentă cu cursurile ZKS (Protective Guard Service) de orice complexitate.

Întreținere și îngrijire

Printre colegii săi Bulldogs, linia americană este optimă în ceea ce privește conținutul. Durata medie de viață a unui câine este de 10-15 ani, în timp ce de zece ani Bulldog englez este deja considerat un ficat lung. După ce ați cumpărat un cățeluș, nu uitați pentru o clipă că acesta este un câine care lucrează. Dacă secția dvs. nu primește o „relaxare”, educație și volum de muncă deplin, se va transforma în cea mai groaznică amintire, credeți-mă, aceasta nu este o poveste de groază - o mulțime de pedigree cumpărate pentru mulți bani sunt aruncate în stradă după „acțiuni incorecte”.

Bulldogul american ar trebui să aibă o mulțime de jucării de interior și de exterior. Când este ținut într-un apartament, câinele ar trebui să lucreze intens timp de 1-2 ore pe zi - jogging de lungime medie, exerciții cu sarcină, jucându-se cu congeneri. Cei mai mulți proprietari consideră că agățatul de anvelope auto sau muniții similare este o activitate naturală pentru Bulldog. Această afirmație este parțial adevărată, dar numai pentru câinii adulți cu o dentiție și mușcătură formată..

Îngrijirea părului, urechilor și ochilor nu este specifică, cu excepția cazului în care câinele este alergic. Vă rugăm să rețineți că Bulldog-ul american se varsă constant, dar nu intens, iar cel mai bun mod de a îngriji haina este să-l mângâi cu o mănușă de masaj. Scăldatul se efectuează de 2-4 ori pe an sau după cum este necesar. Buldogii albi, care sunt predispuși la poluare rapidă, sunt șterși, nu scăldați. Postura și mersul corecte sunt o parte importantă a conformației care poate fi compromisă de creșterea rapidă a unghiilor. Dacă câinele nu șlefuiește unghiile în mod natural, acestea trebuie tăiate la fiecare 1-2 săptămâni..

Dacă animalul dvs. de companie nu este predispus la alergii, merită să hrăniți Bulldogul American ca un câine de serviciu obișnuit - mâncare naturală, din care 50% este carne. Câinele ar trebui să primească moslaki și cartilaj fiert pentru a-și spăla dinții și a masa gingiile. Datorită mușcăturii specifice, este posibil ca unii dinți să nu ia parte la mestecare, ceea ce duce la deteriorarea lor prematură..

Sănătate

Buldogii americani sunt predispuși genetic la reacții alergice și probleme articulare. Contrar zvonurilor populare, riscul de a dezvolta patologii nu depinde de culoarea cățelușului sau a părinților săi. Nu este neobișnuit ca buldogii americani să sufere de probleme cu volvulus. De obicei, în cazul în care patologia se manifestă, veți avea nevoie de ajutorul unui medic veterinar și căptușirea pleoapelor - o procedură incomodă cu un rezultat garantat..

Manifestare alergii poate fi atât unic, cât și cronic (pe tot parcursul vieții). Reacțiile înțepăturilor de albine, de exemplu, pot fi controlate cu antihistaminice, dar alergiile pe tot parcursul vieții sunt o problemă reală și gravă care necesită o dietă și un stil de viață stricte..

Displazia articulațiilor șoldului și cotului este o afecțiune frecventă și severă pentru buldogii americani. Persoanele la care s-a identificat o abatere sunt eliminate de la reproducere, dar aceasta nu este cea mai mare problemă. Câine cu displazie pierde șansele unei vieți depline, necesită tratament lung și intensiv, inclusiv chirurgical.

Notă! După simplificarea regulilor de spectacol pentru Bulldogs, crescătorul nu este obligat să furnizeze documente privind sănătatea fizică a cățelușului atunci când îl vinde. Cu toate acestea, mulți crescători de renume sunt întotdeauna gata să se întâlnească cu viitorul proprietar al câinelui, există un singur motiv - nu au nimic de ascuns..

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » American bulldog - o recenzie detaliată a rasei (+ 30 de fotografii)