Mastin englezesc

Mastinii englezi aparțin celui de-al doilea grup de câini conform clasificării ICF, care include, de asemenea: schnauzers și pinschers, li se atribuie a doua secțiune de rase de câini molossoizi, care include și rasa elvețiană Bavar (câini ciobani) și subsecțiunea 2.1 - mastiff.

Locul de naștere al acestei rase este Marea Britanie, Anglia de Est.

câini de rasă Mastiff englezesc

Înălțimea maximă a câinelui este de 76 cm la greabăn, greutatea maximă este de 86 de kilograme, cu toate acestea, unele persoane, cu rare excepții, au peste 80 cm înălțime sau cântăresc mai mult de 150 kg.

Mastifful englez este considerat cea mai mare rasă de câine, cu toate acestea, ca un câine de pază, el nu este foarte bun, deoarece se distinge printr-o dispoziție excepțional de amabilă și calm calm englezesc..

Rasa Mastiff este una dintre cele mai vechi de pe planeta noastră. În vremurile dinaintea erei noastre, mastinii erau luați cu ei la vânătoare de cai și lei, erau puși să păzească casa și animalele de prădători.

Printre triburile antice, ritualurile mistice erau asociate cu mastifii, cum ar fi plasarea unei statuete a unui câine deasupra intrării într-o locuință pentru a-l proteja de spiritele rele. Mastifii au fost aduși la Roma din Saxonia pentru a-i prezenta în lupte cu animale și oameni sălbatici.

Mastiffii au nevoie de plimbări lungi, pentru că au nevoie doar de un flux calm de viață. Cu toate acestea, ea însăși determină cât de mult poate rezista stresul. Mersul pe jos cu un cățeluș mic de mastin pentru perioade lungi de timp poate dăuna sănătății animalului dvs. de companie..

Caracteristicile generale ale câinilor mastiff englezi

Natura mastinului englez

Câinii din această rasă sunt foarte individuali, caracterul lor depinde adesea de caracterul proprietarului însuși.

Mastiffii se înțeleg uimitor cu copiii. Ei îi percep ca pui, astfel că câinele poate fi lăsat să aibă grijă de copil..

Mastiful englez nu este înclinat să facă rău copilului, cu toate acestea, unii indivizi își pot „exprima” nemulțumirea luând cu blândețe copilul de mână.

caracterul câinilor rasa Mastiff englezesc

Întreținere și îngrijire

Crescătorii recomandă păstrarea unui câine atât de mare în afara orașului, într-o moșie spațioasă, cu toate acestea, este posibil să oferiți cazare într-un apartament. Este destul de ușor să îngrijești lâna mastinului englez, totuși, cu dimensiunile sale mari, pieptănarea se poate transforma într-un proces lung. Mai mult, mastinul aruncă prea mult, astfel încât procedura de pieptănare va trebui efectuată zilnic..

Scăldatul trebuie făcut de câte ori este necesar, folosind șampoane speciale pentru câini, deoarece șampoanele pe care le folosiți pot irita pielea câinelui dvs..

De asemenea, este necesar să tăiați ghearele în timp și să acordați o atenție specială punctelor slabe ale mastinului - urechile și ochii. Pentru a dezvolta obiceiul mastinului față de proceduri, este necesar să le efectuați de la o vârstă fragedă..

întreținerea câinilor de rasă Mastiff englezesc

Dieta și sănătatea

Cele mai periculoase boli pentru mastini sunt cele care se manifestă la nivel genetic. De exemplu, tot felul de displazii - cubital, retină, articulații ale șoldului. Și, de asemenea, cancerul osos, epilepsia, cataracta, leucemia, piodermia superficială (infecția bacteriană a pielii) sunt unele dintre cele mai periculoase și intratabile boli la câini..

Mastinii pot suferi și de alte boli care nu sunt atât de periculoase pentru viața lor, dar tratamentul trebuie început într-un stadiu incipient. Acestea sunt boli oculare (chist iris, distrofie corneeană), reacții alergice ale pielii, boli articulare (artrită, spondiloză, însoțite de dureri în creastă), boli ale sistemului cardiovascular (sufluri cardiace) și alte boli.

Mastinii sunt câini destul de vorace datorită dimensiunii lor, întreținerea lor este destul de costisitoare. Între timp, câinii sunt predispuși la obezitate, deci este mai bine să nu-l supraalimentați, ci să serviți mâncare în porții mici de aproximativ trei ori pe zi. Mastiffii trăiesc în medie până la 10 ani, cu toate acestea, sunt posibile excepții de până la 15-20 de ani..

sănătatea câinilor rasa Mastiff englezesc

Istoria originii rasei

Strămoșii mastinului modern sunt câinii molosiți asirieni, care erau folosiți pentru a-și păzi casele de prădători, luptându-se și momind cu animale sălbatice. Deja în secolul al XV-lea, această rasă a fost numită mastiff..

Este interesant de observat că după cel de-al doilea război mondial, această rasă a fost amenințată cu dispariția, deoarece câinii au fost luați activ pe câmpul de luptă și folosiți ca câini de căutare..

Mastifii au venit în Marea Britanie în timpul celților, cu 2 secole înainte de începutul erei noastre. Deja în secolul al XV-lea, mastinii au primit numele lor modern, iar în 1883 a fost emis primul standard, care se numește „Mastifful englez vechi”..

îngrijirea câinilor de rasă Mastiff englezesc

Tablou psihologic

Corpul mastinului este destul de masiv, dar proporțional. Capul este mare și lat, dar conform standardelor internaționale, ar trebui să fie, de asemenea, proporțional cu corpul. Musculatura puternică, statura largă și labele mari rotunde sunt, de asemenea, testate conform standardelor internaționale înainte de a oferi câinelui la spectacol.

Mastinii sunt considerați câini cu părul scurt, cu un strat moale și o piele strălucitoare..

Mastiff-ul este un câine destul de prietenos și blând care nu atacă în caz de situații periculoase, ci indică doar prezența.

Mastinii sunt valoroși, deoarece simt foarte subtil starea de spirit a stăpânului lor și se adaptează adesea la aceasta. Cu toate acestea, un strigăt puternic sau înjurături către mastin pot ofensa câinele și, după aceea, este posibil să nu reacționeze la nimic pentru o lungă perioadă de timp.

dieta câinilor de rasă Mastiff englezesc

Îngrijire

Un mastin are nevoie de mult spațiu, dar atunci când este ținut într-un apartament din oraș, câinele nu intervine sub picioare, este practic invizibil. Un alt plus pentru rasă - câinele, chiar și la cățeluș sau în timpul schimbării dinților, nu strică mobilierul, papucii și firele.

Pentru mastini, temperatura de confort este de +15 grade Celsius.

Recenzie video despre câinii din rasa Mastiff engleză


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mastin englezesc