Bandaj pentru câini după sterilizare: faceți-l singur sau alegeți un gata preparat

Chiar dacă câinii de sterilizare sunt considerați o operație destul de simplă, animalul are încă nevoie de reabilitare după aceasta. Unul dintre punctele de recuperare postoperatorie este un bandaj de înaltă calitate. Vom vorbi despre cum să alegeți un bandaj pentru câini după sterilizare, cum să îl faceți singur.

Măsurarea circumferinței pieptului, selectarea materialului

Așa cum am spus deja, atunci când cumpărați sau chiar când faceți singur un bandaj, trebuie să cunoașteți dimensiunea acestuia. Și pentru aceasta trebuie să măsurați corect circumferința pieptului animalului de companie. În general, acest lucru este simplu de făcut: cu ajutorul unei benzi de măsurare, trebuie să măsurați cel mai lat loc chiar în spatele picioarelor din față. Și un alt sfat util: cumpărați sau faceți o pătură înainte de operație. Va economisi mult timp și nervi..

Al doilea punct este selectarea materialului. Crescătorii și medicii veterinari experimentați, în general, sunt unanimi în privința unui singur lucru: ar trebui să cumpărați sau să faceți singur o pătură numai din bumbac pur și de înaltă calitate.. Respiră perfect, lăsând să treacă aerul. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să selectați țesături cu un conținut maxim de același bumbac. În niciun caz nu trebuie să cumpărați „bunuri de larg consum” din materiale sintetice pure, deoarece suturile postoperatorii de sub el se udă și se „aburesc”, ceea ce crește dramatic probabilitatea apariției complicațiilor postoperatorii.

Alegerea unui bandaj gata făcut în magazin

De fapt, există zeci de oferte pe piață astăzi și singura provocare cu care se confruntă proprietarul este alegerea mărimii potrivite (și nu alegerea unui brand, așa cum s-ar putea crede mulți). Astăzi există șapte dimensiuni de bretele standard pentru câini. Și iată cum să o alegeți pe cea potrivită, concentrându-vă pe dimensiunea animalului dvs.

  • XS. Aceasta este cea mai mică, prima dimensiune. În consecință, este potrivit pentru câini de câine, teckel, pechinez etc. Dacă vorbim despre dimensiunea pieptului câinelui, atunci ar trebui să aibă cel puțin 37 cm și nu mai mult de 47 cm.
  • S. Aceasta este, în consecință, a doua dimensiune. De asemenea, conceput pentru „lucruri mărunte”. Potrivit pentru mulți terieri, buldogi francezi, câțiva carlini și câini de dimensiuni similare. Circumferința pieptului - de la 47 cm la 57 cm.
  • M. A treia dimensiune. Este utilizat pentru câinii cu circumferința pieptului de la 57 cm la 67 cm. Potrivit pentru aproape toate rasele medii din „gama lor inferioară”, adică. poate fi purtat pe buldogi englezi, pitbuli etc..
  • L. A patra dimensiune. Este considerat cel mai versatil și popular. Circumferința pieptului - de la 67 cm la 77-79 cm. Utilizată pentru huskies, seteri, mulți păstori de dimensiuni medii etc..
  • XL, a cincea dimensiune. Este utilizat pentru câinii cu circumferința pieptului de la 79 cm la 89-90 cm. În consecință, este conceput și pentru reprezentanții mari de rase medii (cum ar fi colii și alți păstori).
  • XXL, dimensiunea a șasea. Potrivit pentru câinii mari cu circumferința pieptului de la 90 cm la 101-102 cm.
  • XXXL, dimensiunea a șaptea. După cum puteți înțelege cu ușurință, este destinat reprezentanților raselor mari și în special mari cu circumferința pieptului de până la 116-120 cm.

Ce poate fi folosit ca bandaj

Din păcate, chiar și în orașele mici și mijlocii, ca să nu mai vorbim de zonele rurale, o gamă largă de produse veterinare este rară. Este pur și simplu nerealist să alegeți o pătură pentru un câine deosebit de mare sau foarte mic. În aceste cazuri, trebuie să o faci singur. Din fericire, nu este nimic complicat.

Cea mai simplă opțiune, care nu necesită deloc abilități de croitorie, este să stai sub o pătură de haine vechi pentru copii.. Dacă câinele este cu adevărat mare, uneori este posibil să adaptezi chiar și o bluză pentru femei în vârstă. Cu „lucruri mărunte” este încă mai ușor, deoarece majoritatea tricourilor și cămășilor pentru copii sunt potrivite pentru aceste scopuri. În plus, pentru câinii foarte mici, puteți ridica ceva potrivit dintre ... haine pentru păpuși. Este important doar ca materialul unui astfel de „lucru nou” să fie suficient de puternic și să reziste la toate încercările animalului de a-l îndepărta (și cu siguranță vor exista astfel).

În plus, există opțiunea de a face un bandaj de prosoape. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de țesătură de o dimensiune adecvată (de la labele din față până la începutul coapsei), tăiați găuri în ea pentru labele și ... gata! Rămâne doar să infilezi membrele câinelui prin găuri și să aduci marginile prosopului pe spatele animalului. Pentru comoditatea fixării, vă sfătuim să atașați Velcro sau cravate acolo.

Autocuserea unui bandaj

Dacă toate opțiunile anterioare nu se potrivesc, puteți coase singur pătura. Dar pentru aceasta este necesar să se ia măsurători foarte precise ale corpului animalului de companie:

  • Circumferința toracică, ca în toate cazurile anterioare.
  • Lungimea corpului de la baza gâtului până la rădăcina cozii.
  • Distanța de la picioarele din față la spate.

Mai jos este un model al modelului. Trebuie să fie transferat pe hârtie de calc sau alte tipuri de hârtie, realizând o versiune completă a modelului.

De asemenea, vă sfătuim să acordați atenție locurilor unde ar trebui atașate cravatele. Fără ele, nu va fi posibilă fixarea în siguranță a bandajului pe corpul câinelui și, fără aceasta, însuși sensul de a pune o pătură chirurgicală dispare complet..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bandaj pentru câini după sterilizare: faceți-l singur sau alegeți un gata preparat