Bulldog brazilian (compairo bulldog)

Bulldogul brazilian (Compairo Bulldog) este un câine mare, îndesat, crescut în Brazilia din buldogii europeni. Se folosește pentru protecția și curajul bovinelor. Rezistent, puternic și greu pentru dimensiunea sa. Bulldogul brazilian este curajos, discret și de încredere, foarte loial proprietarului său. Are nevoie de o bună socializare și de o pregătire competentă.

buldog brazilian compiro

De-a lungul timpului, animale din ce în ce mai calme și pașnice au început să fie folosite în creșterea animalelor, mulți au trecut de la pășune la păstrare de grajduri și serviciile câinilor bătători nu mai erau necesare. De ceva timp, buldogii compairo au fost folosiți în abatoare, pentru a păstra și hrăni animalele, până când în anii 70 legea privind standardele sanitare le interzicea să lucreze acolo. Compiro Bulldog este pe cale de dispariție.

La sfârșitul anilor 70, au început lucrările de restaurare a rasei, conduse de Ralph Bender Schein. În 2001, rasa a fost recunoscută de Confederația Cinologică Braziliană (CBKC), care a contribuit la popularizarea și distribuția compirosilor. În 2001, au fost înregistrați 100 de câini, în 2005 - 500 de câini, iar în 2010 - mai mult de 2000. Aproximativ 800 dintre aceștia au aparținut celei mai mari canise de bulldog brazilian Canil molosso di jerivá.

Aspect

Bulldogul brazilian este un câine îndesat de înălțime medie, aproape pătrat, musculos, destul de greu, cu oase puternice, cap mare și piept larg. Văzută de sus ar trebui să fie relativ largă la umeri și îngustă la nivelul coapsei. Dimorfismul sexual este bine exprimat.

  • Înălțimea la greabăn - 48-58 cm;
  • Greutate - 35-45 kg.

Capul este puternic, cu obraji pronunțați, maxilarele largi și pielea lăsată, dar fără riduri inutile. Craniul este destul de lat, plat între urechi, picioarele sunt bine pronunțate. Botul este scurt, lat și pătrat. Nasul este bine dezvoltat și negru. Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, căzute. Ochii sunt ovali, de dimensiuni medii, cât se poate de întunecați. Mușcătură subunghiulară (nu mai mult de 3 cm). Fălcile sunt masive, late, pătrate. Gâtul este de lungime medie, pielea de pe gât formează pliuri.

Spatele este moderat scurt. Pieptul este foarte lat și profund. Burta este ușor ascunsă. Crupul este rotund. Coada este așezată jos, de lungime medie, groasă la bază. Membrele sunt relativ scurte sau de lungime medie, cu oase puternice și mușchi bine dezvoltați. Picioarele sunt ușor întinse, degetele de la picioare sunt curbate. Tampoane elastice, groase.

Blana este netedă, scurtă, cu textură medie. Orice culori sunt permise.

rasa de câine buldog brazilian

Caracter și comportament

Bulldogul brazilian este un câine curajos, loial, puternic și liniștit. Calm și echilibrat, foarte persistent, cu un puternic spirit de luptă. Se supune ierarhiei, se adaptează cu ușurință la diferite condiții de viață. Cu o educație bună, este destul de ușor de manevrat și ascultătoare. Poate fi încăpățânat. Necesită antrenament persistent fără utilizarea unor metode puternice. Socializarea timpurie este foarte importantă.

Teritorialitatea este bine exprimată. Bulldogul brazilian este suspect de străini, dar nu prea agresiv. Nu latră inutil. În caracter, el este foarte asemănător cu un boxer. De asemenea, este devotat stăpânului său. De încredere, puternic atașat de toți cei șapte membri și se înțelege bine cu copiii. Se înțelege cu animalele de companie mici și mari. Capabil să trăiască și să lucreze cu alți câini. Posibile conflicte între bărbați.

rasa de câine Bulldog brazilian

Caracteristicile conținutului

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bulldog brazilian (compairo bulldog)