Gamavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Gamavit pentru câini este un preparat veterinar unic biotonizant complex, utilizat în terapia pentru bolile viralo-infecțioase, bacteriene, parazitare, fungice și alte afecțiuni patologice la animale.

Gamavit aparține categoriei imunomodulatorilor (imunostimulanți). Proprietățile unice ale medicinei veterinare împiedică dezvoltarea bolilor periculoase, scutesc animalele de companie de o serie de probleme de sănătate.

Descrierea medicamentului, compoziție

Indiferent de tipul, natura, etiologia bolii, un medic veterinar calificat, pe lângă tratamentul principal, prescrie o terapie de susținere pentru un animal bolnav, și anume vitamine, imunostimulante, remedii homeopate. Recent, s-au observat rezultate excelente după utilizarea animalelor Gamavit.

Important! Datorită compoziției sale biochimice unice, Gamavit este utilizat în medicina veterinară tradițională în tandem cu tratamentul principal la câini de infecții viralo-bacteriene, invazive, micoze și pentru prevenirea.

Formular de eliberare

Gamavit este disponibil sub forma unei soluții transparente injectabile, roșu aprins, roz, steril. Ambalat în flacoane de sticlă sterile sigilate cu capace de cauciuc, capace din aluminiu de 2, 5, 10, 50, 100, 450 ml.

Principalele componente ale Gamavit:

 • Placenta emulsificată denaturată (PDE). Conține mai mult de 25 de aminoacizi diferiți, peptide, proteine, interferoni, vitamine (A, D, H, grupa B). Este o componentă biologic activă. Îmbunătățește metabolismul, procesele de restaurare, regenerative, crește rezistența corpului animalelor domestice la infecții, boli de natură virală și bacteriană. Oferă efect antiinflamator, întăritor, tonic.
 • acid succinic. Are activitate antioxidantă, îmbunătățește potențialul imun, rezistența corpului.
 • Nucleinat de sodiu. Substanța este sintetizată din drojdia de bere. Conține o cantitate mare de vitamine B (I1, B3, B6, B9, B12). Se referă la imunostimulanți naturali. Activează apărarea imună, crește rezistența organismului. Întărește procesele regenerative, accelerează vindecarea rănilor, îmbunătățește compoziția sângelui, formula, stimulează producția de leucocite, celule protectoare din sânge.
 • Soluție nutritivă. Este îmbogățit cu săruri de macro-microelemente (fluor, fosfor, calciu, fluor, molibden, magneziu, seleniu, sulf, sodiu, fier), vitamine, aminoacizi, glucoză. Conține riboză, guanină, adenozină fosfat, xantină.

Gamavit conține, de asemenea, interferon-alfa, piruvic, acid folic. Aceste substanțe sunt implicate activ în metabolism, metabolism, au efect antiinflamator, antiviral, antiparazitar.

Depozitare

Gamavit, la fel ca orice alte medicamente, se păstrează închis în ambalajul original, în locuri întunecate, uscate, reci, protejat de radiațiile UV. Conform instrucțiunilor, temperatura admisibilă de depozitare este de 5-22 grade. Congelarea, încălzirea nu este permisă.

De la data fabricației (data emiterii), data de expirare este de doi ani. Mai mult, după deschiderea sticlelor, Gamavit trebuie utilizat imediat, deoarece proprietățile active ale medicamentului se pierd..

Gamavit nu trebuie utilizat de animale atunci când aspectul produsului se schimbă, aspectul fulgilor, impurităților străine, sedimentelor de la fundul sticlei. Este interzisă utilizarea produsului după data de expirare.

Gamavit pentru câini: indicații de utilizare

Gamavit este permis pentru câinii de diferite grupe de vârstă, rase, care respectă strict dozele indicate în adnotarea la medicament. Este prescris ca remediu independent și în combinație cu alte medicamente. Se combină cu antibiotice, sulfonamide, medicamente antibacteriene, antivirale.

Important! Un efect bun se remarcă prin utilizarea simultană a Gamavit cu Fosprenil, antibiotice complexe.

În medicina veterinară tradițională, Gamavit este prescris ca agent biotonizant pentru câini și pui, atât în ​​tratamentul diferitelor infecții, boli ale organelor și sistemelor interne, cât și pentru profilaxie. Eficacitatea medicamentului a fost dovedită în repetate rânduri de numeroase studii și teste științifice..

Indicații pentru utilizarea Gamavit:

 • pentru creșterea și dezvoltarea puilor, creșterea în greutate, prevenirea rahitism;
 • normalizarea metabolismului lipidelor, proteinelor, glucidelor;
 • întărirea, creșterea tonusului general al corpului;
 • facilitează fluxul sarcina, eliminând toxicoza;
 • la nașterea dificilă dificilă pentru a accelera îndepărtarea fetusilor morți, mumiificați din uter;
 • creșterea rezistenței organismului la viruși, infecții, boli parazitare, micoze;
 • reducerea mortalității post-anale;
 • creșterea viabilității puii nou-născuți, cu hipoxie;
 • normalizarea numărului de sânge;
 • patologii autoimune, boli funcționale sistemice, disfuncții ale organelor interne;
 • cu anemie, hipo- deficiențe de vitamine;
 • în caz de eșec al funcției de detoxifiere a rinichilor, ficatului;
 • în tratamentul bolilor, patologiilor tractului genito-urinar (piometru, mastită, endometrita), organele sistemului respirator (bronşită, bronhotracheită, pneumonie);
 • creșterea forței musculare, tonusul structurilor musculare, rezistența la stres, sarcini intense;
 • pentru a accelera regenerarea țesuturilor după leziuni, leziuni diverse, intervenții chirurgicale, operații abdominale;
 • în tratamentul bolilor autoimune, infecții de diferite etiologii;
 • cu invazie helmintică severă, deparazitare;
 • pentru a activa procesele reparatorii în ficat.

Important! Una dintre proprietățile unice ale Gamavit este activitatea sa antioxidantă. Substanțele active ale medicamentului leagă radicalii liberi, previn formarea de celule mutante care provoacă neoplazie (cancer).

Gamavit este indicat pentru cățelele după nașterea dificilă, precum și pentru nou-născuți și puii mici, mai ales dacă bebelușii sunt hrăniți artificial. Prescris animalelor care au suferit stres sever, tulburări emoționale.

Ca agent profilactic, experții în medicină veterinară recomandă utilizarea acestuia înainte de împerechere planificată, naștere, după imunizare pentru susținerea corpului, deparazitare sau în timpul tratamentului invaziilor helmintice. De asemenea, este utilizat pentru câinii slăbiți, slăbiți.

Medicamentul crește rezistența la stres a câinilor, prin urmare se recomandă administrarea câinilor emoționali cu un psihic mobil înainte de îngrijire, călătorii lungi, vizitarea expozițiilor, concursuri, transport. Se arată câinilor care lucrează, de serviciu în timpul antrenamentului.

Veterinarii prescriu un preparat complex pentru pacienții cu patru picioare cu otrăvire severă, intoxicație acută a corpului. Componentele, componentele bioactive ale Gamavit, se leagă și elimină rapid substanțele nocive, toxinele, zgurile.

Instructiuni de folosire

Gamavit este un medicament veterinar universal. Instrucțiunile de utilizare indică faptul că este administrat subcutanat, intravenos (picături), intramuscular. De asemenea, utilizat pe cale orală (consumul de droguri cu apă) în dozele recomandate prescrise de medicul veterinar.

Sfat! Înainte de a utiliza Gamavit, indiferent de modul de administrare, asigurați-vă că consultați medicul veterinar, studiați cu atenție adnotarea la medicina veterinară.

Calea de administrare a medicamentului depinde de vârstă, cauza principală, stadiul, gradul, stadiul și forma bolii. Dacă este necesar să se obțină o acțiune și un efect rapid, Gamavit se administrează intravenos.

Dozare

În ciuda faptului că Gamavit pentru câini nu are efecte secundare, pentru a obține efectul terapeutic dorit și a nu dăuna animalului dvs. de companie, este foarte important să respectați cu strictețe doza și să respectați frecvența administrării medicamentului.

Important! Dozajul, calea de administrare, durata tratamentului și cursul profilactic sunt prescrise de medicul veterinar. Dacă doza nu este respectată, eficacitatea terapeutică a medicamentului scade sau se dezvoltă simptome secundare.

Veterinarul va prescrie doza de Gamavit la câini, de la caz la caz. Se iau în considerare vârsta, caracteristicile individuale ale organismului, starea animalului, motivul numirii.

Dozajul medicamentului este calculat în funcție de greutatea câinelui.

 • Doza profilactică de Gamavit este de 0,1 ml per kg de greutate corporală. În scopuri medicinale, doza depinde de stadiul, forma bolii. Conform instrucțiunilor de tratament, este necesară 0,3-0,5 ml per kg ca parte a unei terapii terapeutice complexe.
 • În perioada de recuperare, după operații, animale slăbite, slăbite, Gamavit se administrează IM de 1-3 ori pe săptămână. În tratamentul bolilor invazive, infecțioase, bacteriene, acestea sunt utilizate de două până la trei ori pe zi.
 • În caz de intoxicație, otrăvire, medicamentul este administrat câinilor intravenos, intramuscular, subcutanat în doză de 0,3-0,5 sau 1,5 ml de două ori pe zi. În caz de otrăvire severă cu otrăvuri puternice, substanțe chimice, Gamavit se injectează o dată într-o doză de cinci ori de i / v, s / c.
 • În cazul cursei antihelmintice Gamavit, câinele este înțepat o dată în ziua utilizării antihelminticului la o rată de 0,25-0,3 cm3 pe kilogram de greutate și din nou în aceeași doză a doua zi..
 • Înainte de expoziții, concursuri, medicamentul este prescris animalelor timp de 3-5-8 zile. După evenimente importante stresante, Gamavit este dat câinelui pentru încă două până la cinci zile..
 • Pentru a reduce mortalitatea, pentru a preveni hipoxia, pentru a spori imunitatea, Gamavit se administrează puii nou-născuți s / c, i / m în prima zi după naștere sau în 3-5-8 zile la o rată de 0,1 ml / kg.
 • În caz de tulburări de dezvoltare, întârziere a creșterii, pentru prevenirea rahitismului, hipovitaminoză, doza de Gamavit este de 03-0,5 ml / kg. Numiți injecții subcutanate, intramusculare. Medicamentul este utilizat într-un curs timp de trei până la șase zile..
 • Pentru a crește fertilitatea în timpul împerecherii, Gamavit este administrat cățelelor IM în ziua împerecherii planificate la o rată de 0,025-0,05 ml / kg de greutate corporală. Durata medie a cursului este de la trei la cinci zile până la două până la șase săptămâni. Medicamentul este administrat animalelor de două până la trei ori pe săptămână la doza prescrisă de medicul veterinar.

Cum și unde să te înțepi

Gamavit ciupea câini intramuscular (la labă posterioară), intraperitoneal, intravenos, dacă se dorește o acțiune rapidă. Când este injectat intramuscular, acul trebuie să pătrundă la un unghi de 45 de grade în mușchi cu aproximativ 1 cm, ocolind pielea și stratul de grăsime subcutanat al epidermei. Asigurați bine câinele înainte de injectare. Tratează-ți animalul de companie cu un tratament după injectare.

Medicamentul este administrat intravenos printr-un sistem (picurător). Această metodă de administrare are literalmente un efect imediat, un efect rapid. Cel mai bine este să aveți o injecție IV administrată de un medic veterinar. Gamavit poate fi, de asemenea, injectat la câini, pui subcutanat, în pliul pielii la greabăn.

Când utilizați Gamvita, respectați măsurile de siguranță, regulile de igienă și lucrați cu medicamente.

Gamavită în timpul sarcinii

Femelele poartă pui în medie 59-72 de zile. Pentru a evita toxicoza la o cățea, pentru a îmbunătăți cursul sarcinii și pentru a facilita cursul travaliului, medicii veterinari recomandă puncția câinelui cu Gamavit pentru prevenire, deoarece nașterea este întotdeauna un stres serios pentru organism.

Medicii veterinari Gamavit prescriu un curs pentru femeile însărcinate. Aplicat în ultimul trimestru de sarcină, cu câteva zile înainte de debutul nașterii preconizate. Injectat intramuscular, s / c la o doză de 0,1-0,2 ml pe kg de greutate corporală o dată pe zi. Durata cursului trei până la patru zile.

Este permis să beți medicamentul la o rată de 0,2 ml / kg de două ori pe zi timp de două până la patru zile (administrare orală).

Important! La nașterea patologică severă, Gamavit se administrează cățelei o dată în doză terapeutică dublă.

Pentru a facilita și stimula activitatea de muncă după nașterea primului cățeluș, Gamavit este administrat cățelei s / c sau în mușchi cu o rată de 0,2 ml / kg greutate corporală. La nașterea dificilă prelungită, dacă intervalul dintre nașterea puiilor este mai mare de 1-2 ore, medicamentul veterinar este utilizat în doza indicată mai sus. În plus, cățelei i se dă o băutură dulce (ceai cu zahăr, lapte cu miere, soluție slab concentrată de glucoză).

Aplicarea Gamavit după naștere

Gamavit este, de asemenea, recomandat să fie administrat câinelui după naștere, în special în timpul nașterii patologice severe. Medicamentul normalizează starea generală a femelei, stimulează funcția contractilă a mușchilor netezi ai uterului, restabilește corpul femeii după stres, îmbunătățește alăptarea.

Gamavit se aplică într-un curs în a doua, a patra, a șasea și a opta zi după nașterea puiilor. Dozajul este de 0,2-0,25 ml / kg de greutate corporală de două ori pe zi sau o dată la 24 de ore la o rată de 0,1 ml / kg timp de cinci zile.

Efecte secundare, posibile complicații

Gamavit, sub rezerva dozei, așa cum este indicat în adnotarea la medicament, nu are efecte secundare, fenomene, nu dă complicații. În funcție de gradul de acțiune asupra corpului fraților noștri mai mici, acesta aparține medicamentelor sigure cu toxicitate redusă (A 4-a categorie de pericol). Nu are efecte hepatogene, iritante la nivelul locului, alergice. Nu are efect teratogen, embriotoxic, cancerigen.

Efectele secundare, fenomenele la câine (greață, alergii, somnolență, salivare, letargie, erupție cutanată) sunt observate în cazuri extrem de rare și numai cu sensibilitatea individuală a corpului animalului la substanțele active care alcătuiesc.

Prin urmare, în ciuda asigurărilor producătorilor și a recenziilor pozitive, după ce i-ați acordat animalului de companie un medicament veterinar, monitorizați cu atenție starea acestuia.

Contraindicații

Medicamentul veterinar nu este prescris câinilor care au hipersensibilitate, intoleranță individuală la componentele și componentele care alcătuiesc Gamavit. Contraindicațiile privind utilizarea medicamentului veterinar sunt indicate în instrucțiuni.

Analogi

Analogii Gamavit au un mecanism de acțiune similar, au efect imunostimulant, întăritor, tonic.

 • Maxidină.
 • Vitam.
 • Placentol.
 • Roncoleukin.
 • Aminovital.
 • Aminovit.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gamavit pentru câini: instrucțiuni de utilizare