West highland white terrier

West Highland White Terrier sau pur și simplu Westik este o rasă de câini mici care au fost odată crescuți în Scoția pentru a vâna vulpi și bursuci. Astăzi au însușit cu succes rolul câinilor de familie și al însoțitorilor, dar nu sunt decorativi. Conform clasificării FCI, rasa aparține grupei 3 - Terrieri, 2 secțiuni - terieri mici (fără teste de lucru). Rasa a devenit deosebit de populară după lansarea filmului Asterix și Obelix.

West Highland White Terrier

Prima mențiune a terrierilor mici cu păr de sârmă datează din secolul al XIII-lea, dar reproducerea țintită a început abia în secolul al XIX-lea. Cele mai populare la acea vreme erau kern, scotch și Aberdeen terrier. Se crede că, ca urmare a traversării lor sistematice, a avut loc West Highlands.

Numele rasei este tradus prin „White Terrier of the Western Highlands”.

Fondatorul rasei și autorul numelui pot fi numiți pe bună dreptate colonelul Edward Donald Malcolm (1837-1930) din Argyllshire. Avea o canisă adevărată pentru câinii albi în miniatură. Această culoare nu a fost aleasă întâmplător. Vânătorii au comis adesea tragica greșeală de a-și confunda terrierii maronii cu un animal sălbatic, iar haina albă de blană este vizibilă clar în iarba înaltă și în munți. În paralel, trei familii au fost crescute terrier albe, fiecare linie purta numele posesiunilor lor: Poltalloch, Rosenite și Pittenuim Terriers. Ulterior, au devenit baza formării unui singur tip.

În 1904, rasa West Highland White Terrier a fost recunoscută de Kennel Clubul englez. Un an mai târziu, două cluburi de rase au fost deschise în Scoția și Anglia, apoi un altul, Nordirland, care a devenit favorit, li s-a alăturat. Eforturile comune ale celor trei organizații au reușit să consolideze tipul și să creeze o ereditate stabilă.

Recenzie video a rasei West Highland White Terrier:

Aspect și standarde

Albii de Vest sunt câini mici, cu pieptul adânc și o musculatură bine dezvoltată. Aspectul lor demonstrează perfect combinația de forță și energie. Greutatea variază de la 6-10 kg, iar înălțimea - 23-30 cm. Masculii sunt puțin mai mari și mai puternici. Mișcarea vestigiilor este liberă, ușoară și dreaptă în orice direcție.

Cap și bot

Regiunea craniană este ușor convexă, se simte un contur neted la atingere și o ușoară conicitate de la baza urechilor la ochi. Distanța de la orificiile oculare la occiput este puțin mai mare decât lungimea botului. Capul este situat aproximativ la un unghi drept față de axa gâtului. O oprire bine definită este formată din arcuri superciliare dezvoltate și o ușoară adâncime între ochi, dar botul este bine umplut în acest loc. Fălcile sunt drepte și puternice. Nasul este suficient de mare, lobul negru nu iese în față. Ochii sunt de dimensiuni medii, de culoare închisă, deosebiți. Urechile mici sunt erecte. Dinții sunt suficient de mari în raport cu dimensiunea totală a gurii, mușcătura este corectă.

Corp, labe, coadă

Fizicul este compact. Linia din spate este dreaptă. Lomul este lat. Pieptul este adânc. Gâtul este suficient de lung, se îngroașă spre bază. Membrele sunt scurte, puternice și bine musculate. Picioarele din față sunt rotunjite, mai mari decât cele din spate. Unghiile și tampoanele pentru labe sunt de preferință negre. Coada are 10-15 cm lungime, acoperită cu păr grosier, purtată drept, nu se rostogolește și nu cade sub spate.

Lână și culori

Blana este dublă, formată dintr-un fir de protecție dur, fără bucle, lung de 5-7 cm și un substrat scurt mai delicat, destul de moale, strâns peste corp. Părul de pe cap și picioare este mai lung decât pe corp. Culoarea este exclusiv albă, nuanța de grâu deschisă este permisă.

Standardul West Highland White Terrier

Personaj și portret psihologic

Ei spun că, dacă o persoană are un vest, nu are nevoie de un câine mare, pentru că terrierul este sigur că este un câine imens. West White Terrier este foarte divers, rezistent, viclean, energic și emană optimism și poate fi jucăuș sau liniștit în funcție de dispoziție și mediu. Sociabil și foarte inteligent. Aceasta este o persoană mică care iubește să fie în centrul atenției. Vestul este minunat pentru familiile cu copii mai mari, rareori sunt dispuși să aibă răbdare cu farsele copiilor și este puțin probabil să fie de acord cu rolul unei jucării de pluș.

Este foarte dificil de prezis ce va fi coabitarea cu alte animale. Adesea, terrierii sunt geloși și pot apărea conflicte pe această bază. Nu este cea mai bună opțiune de a păstra un vânător și o pradă potențială în același apartament - un animal mic sau o pasăre. Rareori au relații de prietenie cu pisicile, dar este posibil un cartier liniștit..

În ciuda dimensiunilor lor, Albii de Vest nu sunt câini decorativi..

Terrierii mici sunt independenți și independenți, acest lucru este evident mai ales pe stradă, în timp ce sunt destul de prietenoși și rareori inițiază conflicte. Mereu vesel, curios și extraordinar de curajos. Calitățile de pază nu sunt compatibile cu dimensiunea, dar, în calitate de paznic, Occidentul nu are egal, va avertiza despre cel mai mic pericol cu ​​o scoarță sonoră puternică. Activitățile preferate din Highlands: căutarea unui traseu, lătratul și săparea în pământ. Aceste obiceiuri sunt deosebit de greu de înțărcat. În general, aceștia sunt câini inteligenți și inteligenți, cu o educație competentă rareori au probleme.

educatie si antrenament

Highlands necesită educație și formare competentă. Ei învață destul de ușor și sunt destul de ușor de manevrat. La începutul unei relații cu proprietarul câinilor, ei pot fi neascultători și încăpățânați, dar pe măsură ce se maturizează, vor urma persoana care va câștiga autoritate. Răbdarea și abilitatea de a interesa animalul de companie vor fi un asistent în creșterea câinilor capricioși. Ar trebui să se bucure de activități, laude și încurajări..

Abilități de bază de care are nevoie fiecare câine:

 • Mișcare cot la cot cu sau fără lesă;
 • Atitudine indiferentă față de bot, mâncare oferită, proceduri de igienă;
 • Abordare către proprietar la cerere;
 • Încetarea acțiunilor nedorite la comandă;
 • Ignorând sunetele și zgomotele puternice.

Îndeplinirea ireproșabilă a cel puțin acestor obligații de bază va ajuta la eliminarea incidentelor neplăcute și va face să trăiți împreună și să vă plimbați câinele mai confortabil..

Exercitarea stresului

West White este un adevărat pachet de energie care are nevoie de o activitate fizică bună. Mersul cu lesa în parc nu îi va fi de ajuns. Un vânător agil ar trebui să fie lăsat cel puțin ocazional să se jefuiască, să alerge după porumbei și pisici, să se joace cu alți câini.

Antrenamentul West White Terrier

Din ce în ce mai des, vestii sunt înfățișați ca niște câini de poală și pot fi cu adevărat fericiți în apartament, dar numai cu condiția mersului activ regulat. Un plus important este că zonele înalte practic nu varsă și nici nu miros, cu condiția să fie tăiate și scăldate în mod regulat, dar lătratul lor neîngrădit poate să nu-i placă vecinilor. Locuind într-o casă privată, terrierul va „curăța” imediat teritoriul de pisicile vecine și va începe să sape găuri în paturile de flori.

Îngrijire

Îngrijirea unei veste este destul de dificilă, dacă bineînțeles că câinele trebuie să arate întotdeauna bine. Se compune din periaj regulat (aproximativ o dată pe săptămână), tuns și tuns (la fiecare două până la trei luni) și scăldat cu produse cosmetice profesionale (o dată pe lună).

Urechile sunt examinate regulat și curățate de resturi, după cum este necesar. Asigurați-vă că părul nu pătrunde în ochi și irită corneea. Asigurați-vă că vă spălați dinții pentru a preveni placa și calculul de 1-2 ori pe săptămână.

Tunderea sau tunsoarea

Tunderea este o procedură obișnuită, care constă în smulgerea blanii aproape pe tot corpul și se face la fiecare 1,5-2 luni.

O tunsoare este adesea oferită proprietarilor ca alternativă, dar aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru o rasă cu un strat dur..

Prima dată când un cățeluș este tăiat la vârsta de 4-4,5 luni. Dacă de data aceasta și în viitor totul se face corect și în timp util, lâna nu cade în rogojini, protejează câinele de ploaie, frig și căldură, are proprietăți de autocurățare, iar animalul de companie arată mai îngrijit și mai scump. După tunsori repetate, haina de blană devine mai moale, mai subțire și practic nu se încălzește. Animalul se udă rapid și se murdărește și, ca urmare a spălării frecvente în unele zone, lâna capătă o nuanță maro-roșiatică, există riscul de a dezvolta boli de piele.

Îngrijire pentru West White Terrier

Dietă

Vesta nu este de obicei pretențioasă în ceea ce privește alimentele și principala problemă este predispoziția lor la alergii. Hrănirea câinelui cu produse naturale sau produse industriale gata preparate este o chestiune individuală. Atât primul, cât și al doilea caz au argumentele pro și contra..

Fiecare vârstă are propriile nuanțe și reguli de hrănire despre care vă va spune un crescător sau un medic veterinar experimentat.

Este important să înțelegem că hrănirea naturală nu are nimic de-a face cu masa stăpânului, iar mâncarea gata pregătită nu este la fel de utilă. Clasa de hrană nu trebuie să fie mai mică decât „super-premium”, doar astfel de rații vor putea să satisfacă toate nevoile corpului fără a afecta sănătatea.

hrănind West White Terrier

Sănătate, boli și speranță de viață

Highlands se plâng rar de sănătatea lor. Sunt câini destul de puternici, rezistenți, cu o imunitate bună. Cu toate acestea, au propriile boli ereditare și predispoziție la o serie de afecțiuni..

Vesta sunt susceptibile la alergii, mai des la alimente, la diverse boli dermatologice și sunt sensibile la mușcăturile de paraziți. Adesea suferă de calcul dentar, boli ale cavității bucale și boli oftalmice..

Bolile ereditare includ:

 • Fibroza pulmonară;
 • cardiomiopatie;
 • Diabet;
 • Surditate congenitală.
 • Boala Legg Perthes (necroza capului femural);
 • Displazia articulațiilor șoldului;

O problemă importantă de sănătate este prevenirea: vaccinarea în timp util, deparazitarea și tratamentul cu paraziți externi. Speranța medie de viață a Vestniks este de 14-15 ani.

Puii West Highland White Terrier

Selecția și prețul cățelului

Vestik nu este cea mai ușoară opțiune pentru crescătorii de câini începători, pentru familiile cu copii mici, ocupați la serviciu, leneși și vârstnici. Acestea necesită îngrijire regulată, nutriție bună, mers activ și atenție. În plus, conținutul este foarte costisitor din punct de vedere material..

Dacă decizia se ia în favoarea unui terrier mic, abordați problema cumpărării și alegerii responsabile a unui bebeluș. Puncte cheie care trebuie luate în considerare atunci când alegeți un cățeluș:

 • În viitor, câinele va fi ca părinții săi;
 • Disponibilitatea genealogiei, pașaportului veterinar și vaccinări după vârstă;
 • Respectarea standardului cățelușului: fizic compact și proporțional, set scurt scurt, prezența tuturor dinților de lapte, mușcătură de foarfecă, păr alb neted și dur, gheare, tampoane pentru labe, pleoape și buze de culoare neagră, ochi - maro închis.
 • Aspect sănătos;
 • Condiții bune de detenție.

Prețul cățelușului

Costul puiilor West White în Rusia depinde de clasa și perspectivele bebelușului, de meritele părinților săi, de locația creșei:

 • Clasa animalelor de companie (animale de companie) - 350-400 USD;
 • Rasa (pentru reproducere) - 400-500 USD;
 • Clasa de spectacol - de la 600 USD.

Pe Internet, puteți găsi oferte pentru vânzarea Vestikas mult mai ieftin, dar atunci ar trebui să apară o întrebare logică: de ce? Cel mai probabil, aceștia sunt pui de la o cățea, care a fost crescută „pentru sănătate” sau pentru un beneficiu material, eventual mestiză. În niciun caz nu se spune despre genealogia, calitatea și sănătatea copiilor din așternut..

Fotografii

hrănind West White Terrier

pui fete și băieți

crescând un terrier

catelus terrier alb

haine pentru vestik

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » West highland white terrier