Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică

Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică

În acest articol vă voi spune ce este un pașaport veterinar internațional, de ce este necesar, unde și cum poate fi eliberat și realizat. Astfel de documente trebuie completate nu numai pentru călătoria cu un animal de companie în Rusia, în alte țări, ci și pentru înregistrarea la participarea la expoziții și concursuri..

Ce este un pașaport veterinar pentru câini și pisici

Pașaportul veterinar este documentul principal în care sunt introduse semnele de vaccinare și alte vaccinări impuse de lege.

Animalele de companie care vor fi exportate în afara țării trebuie să aibă documente veterinare internaționale.

De asemenea, va fi necesar un pașaport veta pentru a găsi un partener pentru un animal și pentru a primi descendenți nobili în viitor..

În plus, este necesar un pașaport veterinar dacă un câine sau o pisică mușcă pe cineva.

Nu trebuie să strângeți arhive și certificate în spitalul veterinar, pentru a compara datele vaccinărilor, va fi suficient să prezentați un document în care să fie înregistrate toate datele vaccinării.

Această tehnică va simplifica și procedura de selectare a terapiei potrivite dacă animalul de companie a fost mușcat de un alt animal. La urma urmei, tratamentul animalelor de companie cu vaccinări diferă semnificativ de persoanele nevaccinate.

Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică
Pașaport veterinar internațional pentru pisici și câini

Cum să faceți și unde să eliberați pașapoarte pentru câini și pisici

Documentele pentru câini și pisici sunt întocmite în orice clinică veterinară, atunci când se efectuează prevenirea bolilor infecțioase - vaccinare. Datele sunt introduse de medicul veterinar, și anume, când a fost introdus vaccinul și, dacă au existat operații, acestea sunt, de asemenea, înregistrate. Pașaportul este certificat de semnătura medicului veterinar, ștampila clinicii veterinare și sigiliul.

Când este vaccinată împotriva rabiei, clinica trebuie să elibereze un certificat conform modelului de stat.

Cu ajutorul acestui certificat, serviciul veterinar de stat va elibera documente care să permită animalului să călătorească în străinătate..

Certificatul trebuie să fie certificat de sigiliul clinicii, sigiliul și semnătura medicului veterinar care a efectuat vaccinarea.

Conform cerințelor membrilor UE, importul câinilor și pisicilor în țările europene trebuie efectuat cu un pachet suplimentar de certificate și un test de sânge pentru testarea anticorpilor împotriva virusului rabiei.

Documentația colectată și o probă de sânge sunt trimise spre examinare, care se efectuează la Institutul de cercetare științifică de stat pentru diagnostic de laborator și expertiză veterinară și sanitară.

Când se întocmesc documente, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

 • Animalul de companie are pașaport. Informațiile despre proprietar și animalul de companie sunt indicate în rusă și engleză. A doua pagină conține sigiliul și ștampila instituției unde a fost întocmit documentul.
 • Câinii și pisicile trebuie să fie microcipate. Codul microcipului este lipit în pașaportul veterinar de pe pagina desemnată pentru aceasta sau în interiorul capacului. Cipul în sine este situat în zona greabanului și este citit de un scaner special.
 • Trebuie să existe un certificat de vaccinare împotriva rabiei. Acestea sunt inoculate înainte de a fi ciobite cu soluții de producție străină.
Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică
Un pașaport nu este un document de identitate, este un document care va spune serviciului vamal totul despre sănătatea animalului dvs. de companie

Atunci când eliberați un certificat și efectuați un test de sânge pentru anticorpi împotriva virusului rabiei, vă recomand să luați cu dvs.:

 1. Pașaport care conține date despre microcipul implantat cu evidența vaccinării antirabice.
 2. O copie a pașaportului proprietarului animalului de companie.
 3. O cutie care conține gheață sau agent frigorific pentru a sigila sângele înainte de a-l trimite.

Ce este introdus în date

Un pașaport veterinar internațional este eliberat animalelor care au un pedigree și fără el.

Următoarele informații vor fi indicate acolo:

 1. Numele proprietarului.
 2. Locul înregistrării, telefon.
 3. Tipul animalului (câine, pisică, cal, pasăre, pește, rozător).
 4. Numele animalului de companie.
 5. Data nașterii (aproximativă pentru curți).
 6. Genul animalului.
 7. Rasă.
 8. Culoare.
 9. Codul microcipului (necesar pentru călătoriile în străinătate).
 10. Fotografia animalului (dacă este necesar).
 11. Date de vaccinare cu nume și serii de vaccinuri.
 12. Dacă animalul a suferit operații chirurgicale, de exemplu, sterilizare, castrare - astfel de informații sunt înregistrate.

Pe lângă informațiile privind vaccinarea, datele despre reproducerea animalelor de companie, procedurile de deparazitare și tratamentul împotriva puricilor și căpușelor sunt introduse în pașaportul veterinar..

Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică
Pașaport veterinar internațional

Ce trebuie făcut dacă se pierde pașaportul veterinar al animalului

Dacă a existat o situație atât de neplăcută precum pierderea unui document. Vă sfătuiesc să mergeți la clinica în care s-au administrat vaccinările. Personalul veterinar păstrează jurnale care înregistrează momentul vaccinării. În cazuri extreme, va trebui să contactați managerul și să explicați problema..

Dacă vă pierdeți documentele veterinare în străinătate, trebuie să contactați poliția locală.

Acolo trebuie să elibereze un certificat cu care va trebui să contactați ambasada sau consulatul țării dvs. Reprezentanța ar trebui să vă spună cum să faceți față situației și să vă întoarceți acasă cu animalul dvs. de companie.

Dacă aveți un document veterinar, puteți merge cu ușurință cu animalul de companie într-o călătorie în străinătate.

Voi nota, de asemenea, un punct suplimentar - unele țări din UE au cerințe pentru terapia antiepizootică suplimentară. Vă sfătuiesc să consultați datele despre astfel de informații de pe site-urile aeroporturilor și ale Serviciului alimentar de stat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde și cum să faci un pașaport veterinar pentru un câine și o pisică