Alapakh bulldog (otto)

Bulldogul Alapakh este o rasă rară americană de câine cu aspect tipic de bulldog. Hardy, energic, inteligent, cu o pronunțată teritorialitate și o reacție defensivă activă. Potrivit pentru proprietarii experimentați care caută un paznic de încredere și un tovarăș loial. Alte nume de rase: Otto, buldog cu sânge albastru Alapakh.

Papa Buck Lane și-a iubit Bulldogii și i-a considerat o rasă nobilă, de unde și expresia „Blue-Blood” din nume.

Buck Lane a murit sub un tren în 1943, dar nepoata Lanei, Lu Lane, și-a continuat afacerea. Ea și-a dedicat întreaga viață rasei și a păstrat Cercul L. În 1979, un mic grup de sudici i-au dat rasei numele oficial Alapaha Blue-Blood Bulldog și au fondat Asociația Alapaha Blue-Blood Bulldog, ABBA), care servește drept registru al rasei și club de părinți la nivel mondial. Până în 1986, Lana Lane a făcut parte din echipa de conducere a ABBA, dar apoi a plecat și a lucrat cu Fundația Americană de Cercetare (ARF), care a început să înregistreze rasa Bulldog Otto Alapakh în 1986. Lana Lane s-a stins din viață în 2001, lăsând în urmă o contribuție uriașă și adepți care s-au îndrăgostit de Otto. Rasa este recunoscută de mai multe registre americane, dar cea principală rămâne ABBA.

Folosind

Bulldogul Alapakh a fost mult timp un câine fermier versatil. Sarcinile sale erau să protejeze proprietarul, proprietatea, să-l însoțească pe păstor la pășune, să țină sau să îndrume vitele, dacă este necesar, să caute și să returneze vacile care s-au abătut din turmă. În prezent, Bulapul Alapakh este un câine de companie, de pază și de pază.

Aspect

Bulldogul Alapakh este un câine mare, puternic, rezistent și agil, cu mușchi bine dezvoltați. Foarte similar cu buldog american. Se remarcă în primul rând prin dimensiunea mai mică și prezența genei merle.

  • Înălțimea la greabănul masculilor - 56-63,5 cm, greutatea - 32-41 kg .;
  • Înălțimea la cățelele greabănului - 51-58 cm, greutatea - 27-32 kg.

Capul este de lungime medie și larg. Între urechi există o brazdă plană între ochi. Oprirea este bine pronunțată. Ochii sunt de dimensiuni medii, de culoare albastră până la maro. Apare heterocromia. Botul este de lungime medie, pătrat, lat, cu maxilarul inferior puternic. Buzele sunt pline, dar nu înclinate. Mușcătură - împușcare. Nasul este negru sau de culoare ficat. Urechile sunt în formă de V, ridicate, dând capului un aspect pătrat. Gâtul muscular, ușor arcuit, de lungime medie, cu o ușoară pălărie.

Corpul este puternic, cu spatele puternic și pieptul adânc. Membrele sunt de lungime medie, cu mușchii bine dezvoltați și osul greu, drept. Structura corectă a membrelor oferă câinelui un mers liber, îi permite să fie agil, durabil și rapid. Picioarele sunt de dimensiuni medii, degetele de la picioare sunt bine tricotate. Coada, ajungând până la hock, groasă la bază.

Haina este dreaptă, scurtă, aspră la atingere. Culorile sunt variate, mai des alapakh-urile sunt albe cu pete de culoare neagră, gri, roșie, albăstruie sau marmorată.

Caracter și comportament

Bulldogul Alapakh este un câine ascultător, dresabil, dedicat familiei și proprietarului. Posedă o gardă pronunțată și un instinct de pază. Trebuie să fie bine socializat de la o vârstă fragedă. Curajos și neînfricat, dar nu prea agresiv. Personajul este puternic, dominant, are și independență, încăpățânare și perseverență. Din acest motiv, Otto poate fi cea mai bună alegere pentru proprietarul neexperimentat. Are nevoie de un lider care să poată educa și instrui secția cu fermitate și consecvență, dar fără cruzime..

Buldogul Alapakh se înțelege bine cu animalele de companie cu care a crescut. Poate fi agresiv față de câinii necunoscuți, precum și față de pisicile vecine și alte animale necunoscute din zona protejată. Bine educat și instruit, are grijă de copiii de toate vârstele. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de măsurile de precauție și să lăsăm câinele singur cu copilul..

Caracteristicile conținutului

Alapakh Bulldog este mai potrivit pentru păstrarea într-o casă sau fermă privată, unde va avea un loc de muncă permanent. Poate trăi pe tot parcursul anului într-o cabină izolată sau într-o cameră în care temperatura nu scade sub 0 ° C. Teritoriul în care trăiește buldogul Alapakh trebuie să fie bine îngrădit. Gardurile joase și electronice nu vor ține un câine.

Ținerea pe lanț sau într-o volieră fără atenția proprietarului poate duce la un comportament agresiv sau distructiv. Alapakh Bulldog, în primul rând, un tovarăș care are nevoie de societatea umană.

Salivarea este moderată. Se exprimă numai atunci când câinele este agitat, așteaptă mâncare sau după ce bea. Problemele violente de sforăit și respirație sunt mai puțin frecvente pentru rasă. La o vârstă fragedă, Otto este predispus la deteriorarea lucrurilor, mai ales în perioada schimbării dinților.

Alapakh Bulldog este rezistent și energic. Pentru o viață plină, menținând sănătatea fizică și psihologică, are nevoie de stres zilnic, care include plimbări lungi, jogging, antrenament și / sau jocuri active.

Îngrijire

Buldogul Alapakh varsă moderat. În climatul rece, crește un substrat gros pentru iarnă, care se desprinde primăvara. Nu necesită îngrijire complexă. Este suficient ca proprietarul să pieptene periodic haina, să curețe urechile, să monitorizeze lungimea ghearelor și să facă baie câinelui după cum este necesar.

Sănătate și longevitate

În general, buldogul Alapakh este un câine destul de puternic și sănătos.. Speranța de viață - 12-14 ani. Există puține boli de rasă, mai des decât altele pe care le înregistrează:

  • Entropion;
  • Inflamația canalului nazolacrimal;
  • Displazia articulației șoldului;
  • Surditate congenitală.

De unde să cumpărați un cățeluș din rasa Alapakh Bulldog

Este mai bine să căutați un crescător și un cățeluș prin intermediul organizațiilor oficiale, de exemplu - Asociația Alapakh Blue-Blooded Bulldog Association (ABBA). Pe site-ul său oficial puteți găsi contacte ale crescătorilor, cluburi, date despre rase. Membrii ABBA susțin că singurul Alapakh Bulldog real poate fi înregistrat la aceștia, deoarece alte registre nu monitorizează puritatea liniilor. În afara SUA, nu există multe alapah-uri. Există mai mulți crescători în Anglia.

Preț

În America, prețul unui cățeluș Alapakh Bulldog variază între 1000-2000 USD. Otto costă cam același lucru în Marea Britanie.

Fotografii și videoclipuri

Mai jos puteți vedea o fotografie a câinilor din rasa Alapakh Bulldog.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alapakh bulldog (otto)