Terrier brazilian (fox paulistinha)

Terrierul brazilian (Fox Paulistinha) este o rasă relativ tânără de câini mici, care sunt terrieri tipici în natură și scop. Ei sunt destepși exterminatori de rozătoare și vânători de animale mici, paznici vigilenți și tovarăși loiali. Terrierul brazilian, care a câștigat dragoste și recunoaștere acasă, devine din ce în ce mai popular în afara granițelor sale în fiecare an..

rasa de câine Terrier brazilian

Un alt nume pentru rasa Fox este Paulistinha (Fox paulistinha), care tradus din portugheză înseamnă „terrier mic din São Paulo”.

Primul standard a fost publicat în 1964. Multă vreme, rasa nu a vrut să fie recunoscută în Brazilia și cu atât mai mult la nivel internațional, dar prin eforturile iubitorilor de Fox Paulistinha, cazul a fost încununat cu succes. În 2007, rasa a fost recunoscută în cele din urmă de către Asociația Cinologică Internațională (FCI) sub numele de Terrier brazilian (Terrier Brasileiro).

Aspect

Terrierul brazilian este un câine subțire de dimensiuni medii, bine echilibrat, de formă pătrată, puternic, dar nu greu. Înălțimea la greabăn la bărbați - 35-40 cm - cățele - 33-38 cm. Greutate aproximativ 10 kg.

Capul este triunghiular, înclinându-se vizibil de la ochi la nas. Craniul este rotunjit. Șanțul dintre ochi este bine dezvoltat. Oprirea se observă. Botul are forma unui triunghi isoscel. Nasul este moderat dezvoltat cu nări largi. Culoarea depinde de culoare. Buzele sunt uscate și strânse. Set complet de dinți, mușcătură de foarfecă. Ochii sunt la jumătatea distanței dintre occiput și nas, așezate drept, rotunjite, bine deschise, cât se poate de întunecate. Deja așezat la înălțime, vârfurile către colțul exterior al ochilor.

Gâtul este de lungime moderată, bine definit, uscat, curat, ușor arcuit. Corpul este pătrat, cu curbe bine definite. Linia de sus este dreaptă și fermă. Greierul este bine definit. Spatele este relativ scurt. Loinul este puternic și scurt. Crupul este ușor înclinat. Pieptul este adânc, lung, ajungând până la coate. Coaste bine aruncate, subliniază moderat ascunse. Coada este lungă sau scurtă (coadă congenitală). Membrele sunt subțiri, uscate, drepte și paralele..

Blana este scurtă, netedă, aproape de piele. Mai subțire și mai subțire pe cap, urechi, gât, în interiorul picioarelor din față și din spate. Culoarea principală este albă cu pete de negru, albastru, maro sau isabela. Marcaje roșii deasupra ochilor, pe marginea interioară a urechilor și pe bot. Pot exista pete pe zonele luminoase ale corpului.

Standard de rasă Terrier brazilian

Caracter și comportament

Terrierul brazilian este neliniștit, chiar oarecum neliniștit, energic, alert. prietenos și afectuos cu familia și prietenii și este suspect de străini. În cazuri rare, agresiunea este posibilă. Terrierii mici nu arată aproape niciodată timiditate. Își apără cu zel teritoriul, vor avertiza întotdeauna cu un lătrat puternic despre apropierea frontierelor sale și, dacă vorbim despre animale mici, vor lupta înapoi. Potrivit pentru familiile cu copii, cu condiția ca catelul să crească înconjurat de bebeluși.

Terrierii brazilieni sunt veseli și inteligenți, le place să se joace și să sapă găuri. Cu educație și instruire competente, ascultător și contact. Strâns atașați de toți membrii familiei, dar ei văd un singur lider și stăpân.

Instinctele de vânătoare ale terrierilor brazilieni sunt foarte puternice, deci nu ar trebui să le lăsați în pace cu animale mici sau să sperați la o coexistență pașnică cu un hamster. Se înțeleg bine cu alți câini; rareori găsesc un limbaj comun la pisici. Inițial, terrierii mici erau folosiți în fermele din Brazilia pentru exterminarea rozătoarelor, într-o măsură mai mică pentru vânătoarea animalelor mici. Câinii funcționează la fel de bine singuri și în haite. Mirosind „dușmanul”, îl duc la epuizare. Metoda este simplă, dar eficientă.

educatie si antrenament

Pregătirea timpurie și socializarea versatilă sunt o necesitate pentru Terrierul brazilian. Câinii sunt destul de greu de dresat, mai ales la cățeluș. Adesea excesiv de independent și foarte energic. Predarea ar trebui să fie în concordanță cu o mulțime de laude și bunătăți. În primele luni de viață, cursurile se fac cel mai bine într-un mod jucăuș. Creșterea câinelui va deveni mai liniștită, dar va fi aproape imposibil să-i corectăm obiceiurile nedorite..

Dacă nu educați și nu instruiți Terrierul brazilian, cel mai probabil va crește pentru a fi o persoană incontrolabilă și autosuficientă, cu multe obiceiuri proaste..

Terrierul brazilian va înțelege totul din mers dacă îl poți interesa să-l intereseze de activitățile sale și să le transforme într-un joc distractiv. Unii Terrieri brazilieni concurează cu succes în agilitate și alte sporturi.

Terrier brazilian maro și alb

Caracteristicile conținutului

Terrierul brazilian nu este cea mai bună opțiune pentru un apartament mic. Este foarte activ și trebuie să petreacă mult timp în mișcare, altfel devine neliniștit și distructiv. Faptul că câinele aleargă pisicile prin curte toată ziua nu exclude nevoia de plimbări regulate în afara teritoriului. Terrierul brazilian este un partener excelent pentru oamenii activi cărora le plac drumețiile lungi..

Un Terrier brazilian lăsat într-un spațiu închis va fi un dezastru.

Terrierul brazilian nu are un substrat care să-l țină cald, așa că odată cu apariția vremii reci, câinele va trebui încălzit pentru plimbare.

Îngrijire

Terrierul brazilian nu necesită îngrijire complexă. În perioada de năpârlire sezonieră, părul scurt cade moderat, restul timpului fiind nesemnificativ. Baie completă de 1-2 ori pe lună. Se recomandă spălarea dinților și a urechilor săptămânal. Frecați ochii după cum este necesar. Ghearele sunt tăiate la fiecare 3-4 săptămâni sau mai puțin.

Catelus Terrier brazilian

Sănătate și longevitate

Terrierii brazilieni sunt câini puternici și rezistenți care nu suferă de boli ereditare. Acest lucru a fost realizat în mare măsură datorită cerințelor Asociației Cinologice Internaționale pentru recunoașterea rasei: efectivele nu numai că trebuie să fie suficient de mari, ci și testate pentru sănătate.. Speranța de viață 13-14 ani.

În general, Terrierul brazilian are nevoie de aceleași măsuri preventive ca orice alt câine: vaccinarea, tratamentul împotriva paraziților, examinarea fizică, îngrijirea bună și nutriția..

Alegerea unui cățeluș Terrier brazilian

În Brazilia, rasa este destul de faimoasă, aici se concentrează capul principal al câinilor și majoritatea caniselor profesionale. recunoașterea rasei a fost impulsul răspândirii Terrierilor brazilieni în întreaga lume, dar astăzi sunt foarte puțini în afara patriei lor. Pe lângă Brazilia, există creșe mari în Statele Unite ale Americii, Portugalia, Austria și Finlanda. Unii reprezentanți ai rasei se află în alte țări din Europa, America de Sud și de Nord.

Preț

În Brazilia, costul mediu al unui cățeluș este de 1.300 de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 350 de dolari. În același timp, în Europa și America prețurile sunt complet diferite și pentru un cățeluș de rasă din canisa vor cere 500-700 de dolari. Aceasta este o cifră medie care fluctuează semnificativ în funcție de geografia crescătorului, de valoarea liniei și de perspectivele bebelușului..

Fotografii și videoclipuri

Galeria conține fotografii ale câinilor din rasa braziliană Terrier (Fox Paulistinya) de diferite sexe, vârstă și culoare.

Video despre rasa de câine brazilian Terrier (Fox Paulistinha):


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Terrier brazilian (fox paulistinha)