Toate rasele terrier și caracteristicile lor

Terrierii sunt un grup de rase care au rădăcini comune (uneori foarte îndepărtate unele de altele) și unele trăsături comune. Bineînțeles că și titlul este.

Numele terrier (terrier land, burrow - fr.) Vorbește despre scopul terrierilor - de a ajuta vânătorii să-și alunge prada din găurile lor..

În articol veți găsi o descriere a principalilor reprezentanți ai grupului terrier cu fotografii și nume..

Origine

Există multe varietăți de câini din grupul terrier - toate tipurile de terrier, rasele lor - de la cei mai mari câini până la cei mai mici, nu pot fi enumerați într-un singur articol. Cu toate acestea, toți aceștia au fost folosiți ca câini de vizuină, prindători de șobolani și au participat la vânătoare de rozătoare mici (uneori mistreți). Instinctul de vânătoare la terieri este indestructibil, indiferent de cum arată și oriunde trăiește. Nu există foști vânători.

Yorkshire

Yorkshire Terrier este considerat una dintre cele mai mici rase din lume. Câinii amuzanți cu păr lung și mătăsos au trăit la început în liniște în casele muncitorilor și fermierilor din Yorkshire, îndeplinindu-și datoria principală - prinderea șoarecilor și șobolanilor.

Yorkshire
Yorkshire

Yorkii au fost anunțați de regina Victoria a Angliei, un mare iubitor de câini. Cu mâna ei ușoară, Yorkii s-au mutat din locuințe modeste în cetatea monarhiei engleze - Palatul Buckingham. Bineînțeles, doamnele curții au preluat imediat fascinația pentru câinii drăguți. De atunci, Yorkshire Terrierii sunt considerați a fi un accesoriu al societății înalte. Câinii sunt adesea percepuți ca o jucărie vie - se îmbracă, decupează, se ondulează și chiar au o manichiură (sau o pedichiură?). 

Jack Russell

Această rasă a devenit incredibil de populară după lansarea filmului „Masca”, iar cererea pentru aceste „vioi” nu scade.

Jack Russells a fost crescut pentru vizuinarea vulpilor de vânătoare, bursucilor, rozătoarelor mici. Proprietarii uită de această caracteristică a terrierilor, câinii înșiși își amintesc acest lucru. Prin urmare, sezonul de vânătoare pentru animale mici pentru Jack Russell Terrier este întotdeauna deschis..

Câinii sunt foarte activi și mobili, sunt adevărați „energizatori”. Câinii din această rasă sunt nedorite pentru persoanele cu un stil de viață sedentar. Dar oamenii activi, sportivii, precum și familiile cu copii mici, câinii din această rasă sunt ideali.

Jack Russell

Puteți oricând să trimiteți copilul și câinele la plimbare, ceea ce va aduce beneficii amândurora. Nu aveți încredere în câinii care sunt prea mici pentru copii (sub 5 ani) - copilul nu înțelege încă că câinele este în viață și poate fi rănit. Câinele nu va înțelege de ce nu ar trebui să muște însoțitorul plictisitor. La fel ca majoritatea terrierilor, acestor câini le place să mănânce bine. Nu vă lăsați sau un intestin supărat (și curățarea mormanelor de lichide parfumate) va fi cel mai mic dintre efectele negative ale supraalimentării..

Staffordshire

Staffordshire Terrier, alias Amstaff. Câinele nu a avut noroc cu numele rasei. Inițial s-a numit Yankee Terrier, Pit Dog, American Bull Terrier. Câinii erau folosiți pentru lupte de câini, nu exista un standard pentru câine - rasa nu era recunoscută de FCI. Dar lucrările de reproducere au continuat, odată cu valul de sânge al terrierilor pit bull, rasa în ansamblu a fost finalizată..

Există multe opinii despre câinii din această rasă. Câini de protecție și câini ucigași, care opinie este corectă? Câinii sunt absolut loiali proprietarului, care i-a crescut corect încă din copilărie. E adevarat. Dar membrii familiei proprietarului, de regulă, se află pe locul trei pentru amstaff după proprietar și câinele însuși. Crescătorii serioși nu recomandă lăsarea personalului cu copii și asta spune multe. Desigur, există cazuri teribile de atacuri ale personalului asupra oamenilor, acestea pot fi explicate prin părinți slabi, anomalii genetice și orice altceva. Dar nu are rost să explicăm atacul care a avut loc (pentru victimă). De aceea, Staffordshire Terrier:

 • nu poate fi lăsat cu copiii;
 • un astfel de câine trebuie luat doar de o persoană care este bine versată în psihologia rasei;
 • nu puteți alege primul câine din această rasă din viață;
 • trebuie asigurat întotdeauna un control constant și ferm al proprietarului.
Staffordshire
Staffordshire

Acum gândiți-vă dacă aveți nevoie de acest pistol încărcat cu picioare care să poată trage în orice moment - și nu unde aveți nevoie..

Puteți lista țările în care proprietatea, vânzarea, vârsta proprietarului și condițiile de păstrare a acestui tip de câine sunt strict reglementate. Apropo, aceste restricții includ, de asemenea, o sumă substanțială de răspundere în asigurare. Pentru cei interesați, aceasta:

 • Portugalia;
 •  Venezuela;
 • Franţa;
 • Elveţia;
 • Norvegia;
 • România;
 • Italia și multe alte țări.

Important! Nu este vina câinelui că un câine atacă o persoană! Vinovat este omul care nu a crescut câinele.

West Hallen White

Prima impresie este un urs alb ca zăpada, cu ochi negri și nas negru. Vestika sunt adorabili, oricine le-a văzut va spune. Cei cărora le plac filmele despre Asterix și Obelix vor recunoaște imediat câinele, care a fost însoțitorul constant al eroilor galici..

Sunt foarte temperamentali, curioși, energici - nu există niciun loc în casă unde să nu se lipească un nas curios. Nu vă lăsați jigniți de copil pentru mobilierul roșu, pantofii, tapetul rupt. Este mai bine să-i oferiți mai multe jucării și să scoateți pantofii scumpi din păcat mai sus. Câinele va crește, iar perioada de neobosit „roade tot ce vedeți” va trece. Animalele (mai ales în tinerețe) sunt capabile să se grăbească în jurul casei, grădinii, zonei suburbane toată ziua.

West Highland White
West Highland White

West Hallen White Terrier au fost inițial folosiți de oameni pentru a vâna vulpi, rozătoare mici. La fel ca unii terieri, coada Vestului este dreaptă, verticală, la fel și aceeași coadă mândră. Deși strămoșii câinilor pentru această coadă au fost deseori scoși neconvenit din gaură de vulpi sau bursuci.

Acum Vestika este dus în casă ca câini de companie. Cu toate acestea, neliniștea și temperamentul lor nu sunt potrivite pentru o viață somnoroasă pe canapea. Acești câini trebuie să alerge, să sară, săpă găuri, să alerge ceea ce consideră a fi vânat. Sunt întotdeauna bucuroși să țină companie cu proprietarul, să se joace de bunăvoie cu copiii. Cu toate acestea, West Hallen White Terriers nu tolerează stoarcerea excesivă, ceea ce adesea fac copiii. Un astfel de tratament poate provoca agresiunea câinelui. Această problemă este ușor de rezolvat: trebuie doar să îi explicați copilului cum să trateze un câine..

Vestigiile adoră să atragă atenția asupra persoanei lor, să primească cuvinte afectuoase sau un tratament.

Este mai bine să vă luați timp cu dulciuri. Terrierii West Hallen albi sunt alergici la toți și trebuie să fii atent cu mâncarea. Alergia la alimentele bogate în proteine, la pui este flagelul Westies. Gazdele vor trebui să selecteze cu atenție alimentele și să experimenteze mai puțin cu introducerea de alimente noi.

Airedale

Erdels este cel mai mare dintre toate terrierii. Au fost inițial crescuți pentru a-și roade prada, motiv pentru care au cei mai mari dinți din întreaga familie terrier..

Câinii nu sunt agresivi față de oameni, dar sunt nemiloși și neobosiți la vânătoare..

Airedale
Airedale

Inteligența înaltă a terrierilor Airedale joacă uneori o glumă crudă cu ei. Câinele a înțeles și a învățat (așa cum crede el) porunca, iar stăpânul enervant îl face din nou și din nou să repete exercițiul deja plictisitor.

Airedale face buni terapeuți pentru animale de companie. Câinii sunt răbdători, nu se tem de împrejurimile necunoscute și permit străinilor să se mângâie singuri. În străinătate, acest tip de terapie găsește din ce în ce mai mulți fani și dovezi științifice..

Erdels are nevoie de plimbări cu activitate fizică bună. Opțiunea ideală este să eliberați lesa și să lăsați câinele să alerge. Nu uitați că Airedale este un vânător din fire (el își amintește întotdeauna acest lucru).

Fox terrier

Fox terrierii au fost crescuți pentru a vâna vulpi sub pământ pentru a scoate vulpea din vizuină. În consecință, dimensiunea câinelui și structura corpului său au fost „ajustate” la această sarcină. Capul și umerii îngustați, gâtul lung - totul trebuia să faciliteze munca fox terrierului.

Având în vedere că vânătoarea de vulpi este un hobby național pentru britanici, terrierii vulpilor au fost iubiți, crescuți și îmbunătățiți. În plus față de structura corpului, crescătorii au căutat să obțină o predominanță a culorii albe. Nu poți împușca un câine alb într-o vânătoare în loc de o vulpe roșie.

Fox terrier
Fox terrier

Standardele pentru vulpile aspre și netede sunt diferite în FCI, dar, în general, câinii sunt la fel de asemănători ca frații. În principiu, ele nu diferă în nimic decât în ​​lână. Este o chestiune de gust, ce fel de vulpe vrea viitorul proprietar să aibă - cu lână moale netedă sau cu tare. Vulpile, ca și Airedales, au barbă amuzantă. Și vulpele terrier au, de asemenea, o coadă interesantă, care amintește de catargul unei nave. De asemenea, din motive întemeiate. De coada foxului, dacă este necesar, îl puteți scoate din gaura vulpii.

Fox terrierii nu se tem - nu se tem să se implice într-o luptă cu un adversar mai mare și mai puternic decât ei.

 Vânătoare germană (Jagdterrier)

Scopul principal al crescătorilor a fost creșterea unui câine de vânătoare nepretențios care poate lucra pe uscat, în apă și, de asemenea, să scoată vânatul din găuri..

Terrierul de vânătoare german, un soi de terrier versatil în calitățile sale de lucru, este o rasă de câini absolut fiabilă, bine gestionată. Jagdterriers sunt foarte atașați de proprietarii lor. Cu toate acestea, nu este recomandat să-l duceți într-o casă în care există multe alte animale (pisici, păsări, hamsteri etc.). Terrierii germani au un instinct de vânătoare foarte dezvoltat și el va lua imediat în considerare toate animalele mici din casă prada sa legală.

Câinii sunt neprietenoși față de străini, fac câini de pază buni.

Terrier Jagd
Terrier Jagd

În funcție de tipul de lână, există 2 soiuri - netede și cu sârmă. Standardul recunoaște o singură culoare - negru și cafeniu. Prin urmare, toți terrierii de joc sunt foarte asemănători la prima vedere. Dar înălțimea poate fi de la 28 la 40 cm, acesta este un "run-up" destul de mare.

La fel ca majoritatea terrierilor, câinele are nevoie de activitate fizică zilnică, fără de care câinele va deveni nervos, neliniștit. Locul ideal de detenție este o casă cu acces constant pe stradă, unde câinele poate fugi din inimă..

Norwich Terrier.

Unul dintre cei mai mici terieri. Crescat pentru vânătoare de rozătoare mici. Mulți oameni uită că terrierii sunt vânători din fire. Cu toate acestea, toți terrierii își cunosc adevăratul scop..

Norwich Terrier a fost ales ca câine mascot al Universității din Cambridge: uneori câinii din această rasă sunt numiți Cambridge Terrier.

Sunt câini compacti, construiți dens, cu o față drăguță și ochi inteligenți. Spre deosebire de majoritatea terrierilor, norvegienii sunt capabili să se distreze și să nu testeze puterea mobilierului și a încălțămintei proprietarilor..

Norwich
Norwich

O altă caracteristică atractivă a Norwich Terriers este că nu intră în lupte cu reprezentanți ai tribului câinilor. Chiar și cu provocări, Norwich, de regulă, trece cu mândrie. Instinctele de vânătoare din Norwich Terrier sunt destul de puternice. Câinilor le place să alerge, să adulmece urmele cuiva, să sapă găuri. La o plimbare, câinele se poate lăsa dus și poate alerga departe, așa că este indicat să nu-i lăsați pe micii vânători de pe lesă..

Norwich sunt nepretențioase în ceea ce privește alimentele și întreținerea. În principiu, în Norwich, doar prețul îl poate speria pe viitorul proprietar. Există puțini câini din această rasă în Rusia, sunt infertili. De obicei, trebuie să facă o operație cezariană în timpul nașterii. De aceea, prețurile pentru bebeluși sunt foarte mari..

Kerry blue terrier

Această varietate de terieri este unul dintre vârfurile muncii de reproducere cu câinii din acest grup..

Rasa fermei din Irlanda este multifuncțională - este un paznic, un vânător, o bona pentru copii, un protector, un păstor ... În plus, Kerry Blue Terriers sunt foarte frumoși cu frumusețea lor sălbatică și netedă.

Kerry albastru
Kerry albastru

Părul de pe cap și de pe picioare este negru, iar corpul este acoperit cu un blond-gri-albastru, ondulat, ca blana de astracan. O caracteristică interesantă - puii se nasc complet negri și doar cu un an și jumătate sau doi ani își „schimbă culoarea” și își dobândesc culoarea unică.

Câinii de dimensiuni medii, nu se varsă, nu miros ca un câine. Au un psihic stabil și o inteligență ridicată. Câinii sunt activi, prietenoși, se înțeleg bine cu copiii.

Cu toate avantajele rasei, prețurile pentru Kerry Blue Terriers sunt relativ mici (15-20 de mii de ruble - da, este foarte ieftin ca fericirea în fiecare minut să fie iubită sincer și neegoist).

Terrier scoțian.

Scottish Terrier, Scotty - acesta este numele acestui câine serios, inteligent. Printre terieri, câinele se remarcă prin inteligența sa ridicată, dispoziția aristocratică și stima de sine. El va fi podoaba oricărei societăți canine. Nu trufaș, spre deosebire de majoritatea terrierilor - instinctele de vânătoare ale strămoșilor și toate trăsăturile unui excelent tovarăș trăiesc în el.

Majoritatea locuitorilor din fosta Uniune Sovietică au văzut Scottish Terrier. La urma urmei, câinele Klyaksa a fost un partener constant în antichitățile și reluările celebrului clovn Pencil.

scoţian
scoţian

Benzile scoțiene sunt foarte energice, curioase, adoră să vâneze. Nu veți auzi lătratul gol de la acest câine, benzile scotch comunicând prin voce numai în afaceri. Câinii au capete mari și fălci puternice, cu dinți puternici. Nu se tem de vânt, frig și ploaie, haina lor protejează perfect câinii de vicisitudinile vremii. Un plus plăcut la toate avantajele - nu se varsă, dar blana trebuie totuși pieptănată de câteva ori pe săptămână și tăiată o dată la șase luni. Ca toți terrierii, banda adezivă are nevoie de o activitate fizică bună, joc, alergare și plimbări lungi..

Bull terrier

Poveștile înfricoșătoare sunt povestite despre bull terrier (precum și despre amstaffs). Câinele a fost într-adevăr crescut pentru luptă. Combaterea câinilor, momeala șobolanilor - acesta a fost principalul domeniu de activitate al bull terrierilor. Agresivitatea în ele a fost menținută și intensificată de lucrările de selecție. Desigur, nimeni nu a crescut un câine gata să sfâșie un bărbat. Dar acest declanșator stă în bull terrier și nimeni nu știe când va trage.

Iubitorii de Bull Terrier exaltă câinii, calitățile lor. Dar chiar și amatorii recomandă întotdeauna creșterea taurilor cu o supunere neîndoielnică către proprietar, subliniind că câinii nu pot fi bătuți (își amintesc ofensa mult timp). Câinii au nevoie de o mare activitate fizică, altfel caracterul se deteriorează sau se îngrașă în exces.

Bull terrier
Bull terrier

Animalele de companie pot fi puse în pericol lângă teroriști, chiar dacă trăiesc împreună mult timp. Și pe stradă, animalul de companie va afla până la capăt cine este mai puternic, cu orice câine pe care îl primește. Bull Terrierii au dorința de a câștiga (ca orice câine de luptă) și un instinct de vânătoare (ca orice terrier). Împreună, aceste aspirații îl fac pe câine periculos..

Înainte de a începe o astfel de „armă vie”, gândiți-vă bine dacă aveți suficientă putere, timp și răbdare pentru a crește un câine socializat dintr-un câine de luptă.

Jucărie rusească

Un alt tip de terrier mic este terrierul rusesc de jucărie. O opțiune bună pentru cei care au decis mai întâi să aibă un câine. Toyi-urile rusești sunt inteligente, ascultătoare și vesele. Acesta este un bun însoțitor pentru un proprietar activ, deoarece adoră mersul pe jos. Pe vreme rea, este posibil ca bebelușul să nu fie scos la plimbare. Jucăria învață foarte repede să folosească litiera, în plus, lâna lor nu protejează bine de vicisitudinile climatice.

Jucărie rusească
Jucărie rusească

Sănătatea terrierului rus este puternică (trebuie doar să vă asigurați că nu sare de la înălțime), nu necesită multă îngrijire. Un alt plus este că jucăria este ușor de păstrat în cel mai mic apartament din oraș..

Kern

Terrierii Kern sunt „vechii” dintre terieri. Unul dintre primii terieri care au servit oamenii, au ajutat la vânătoarea de vulpi și iepuri.

În zilele noastre, Cairn Terrier sunt folosiți în principal ca câini de companie. Sunt inteligenți, prietenoși cu oamenii, sociabili. Miezul este adesea egoist și solicită insistent atenția proprietarilor..

Kern
Kern

Sunt foarte sensibili la laude și abuzuri din partea proprietarului. Lauda câinii îi inspiră și îi stimulează să urmeze poruncile. Rudenness, conversațiile puternice, în special pedeapsa, jignesc foarte mult nucleele. Ca răspuns la o astfel de atitudine a proprietarului, câinii încăpățânați devin neascultători, refuză să se supună poruncilor.

Iubirea loială a miezului este garantată unui bun stăpân. Cu toate acestea, această dragoste este activă, energică și va necesita o mulțime de activități mobile de la proprietar. O gazdă turistică va fi visul suprem pentru nucleu. În excursiile de camping, toate nevoile câinelui vor fi pe deplin satisfăcute.

Cairn Terrier nu va deveni paznic și protector, dar va avertiza cu siguranță despre apropierea unui extraterestru.

Parson Russell

Parson Russell Terriers păzea terenurile agricole de vulpi, bursuci, șobolani. Chiar și acum vor efectua cu brio o astfel de muncă în orice fermă. Cu toate acestea, sunt mai folosiți ca câini de companie. Parson Russell este un aventurier din fire, curios, energic și puțin încăpățânat.

Câinii din această rasă își vor petrece cu bucurie timp cu proprietarul într-o excursie de camping și se vor întinde în apropiere pe canapea cu nu mai puțin plăcere. Le place aventura și, dacă nu îi lăsați să obosească în timpul plimbării, atunci acasă vor „juca” după pofta inimii. Pe propriul tău cap și pe cel al proprietarului.

Parson Russell
Parson Russell

Adidași nevinovați și pantofi noi, transformați prin „design art” în „dantelă”, vor aminti mult timp că dinții câinilor sunt puternici, iar terrierii trebuie să meargă mult. Acasă, este mai bine să aveți jucării mai interesante pentru animalul de companie..

Câinii nu necesită multă îngrijire, sunt nepretențioși și, în general, au o sănătate bună. Ce este important - câinii sunt însoțiți și se înțeleg bine cu toți membrii familiei.

American Pit Bull Terrier

Câinele nu este foarte cunoscut datorită naturii sale complexe. Anterior, au fost scoși pentru lupte cu câini. Pentru a dobândi acest câine, viitorul proprietar trebuie să treacă o mulțime de teste psihologice. Pitii nu sunt recunoscuți de FCI, nu există un standard internațional pentru rasă.

Pitbull
Pitbull

În unele țări, pitilor li se interzice reproducerea, în alte țări există reguli stricte pentru întreținerea lor. Este interzisă instruirea câinilor din această rasă în tehnici asociate cu agresiunea față de oameni..

Pitii sunt curajoși, neînfricați. Cu o creștere bună, câinii sunt extrem de devotați proprietarului. Familia este pe locul trei pentru el, principalul lucru este proprietarul și el, câinele. Acești câini au un miros excelent și sunt folosiți pentru a găsi droguri și explozivi în poliție în unele țări..

Concluzie

Ce rasă de terrier îți place este o chestiune de gust. Dar, având un câine, a devenit o bună stăpână și lider al haitei. Iar inima unui câine îți va oferi dragostea lui.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate rasele terrier și caracteristicile lor