Tipuri de haine pentru teckel

Îmbrăcămintea modernă a câinilor se mândrește cu o mare varietate de opțiuni. În plus, moda câinilor merge în mod constant înainte, evoluând, „crescând” cu idei noi care sunt întruchipate în modele originale și elegante. Acum nu există nicio problemă să cumpărați orice articol care vă place într-un magazin de animale de companie sau într-un magazin online.

De asemenea, este posibil să comandați croirea produsului de la o croitoreasă profesională. Dacă proprietarul însuși are abilitățile necesare, atunci va fi capabil să tricoteze sau să facă modele și să coasă haine pentru un teckel cu propriile sale mâini..

Toamna și iarna, corpul mic de dachshund, lipsit de păr gros, are nevoie de protecție împotriva frigului. Mai mult, este necesar să vă plimbați cu câinele pe orice vreme, în ciuda ploii, a zăpezii sau a înghețului. Pentru a împiedica animalul de companie să se ude în ploaie, aveți nevoie de haine practice din țesătură impermeabilă..

Pelerina de ploaie
Pelerina de ploaie

Materialul trebuie să stea liber pe câine, astfel încât să nu împiedice mișcările acestuia. Iarna, este mai bine să folosiți o salopetă ca îmbrăcăminte - nu este doar caldă, ci și unul dintre cele mai confortabile accesorii pentru câini.

Vara, pe timp ploios, este recomandat să purtați un teckel într-o haina de ploaie - câinele nu va răci și, în plus, nu are nevoie de proceduri de apă (ștergeți doar labele de pe murdărie). 

Un produs auto-fabricat va costa mult mai puțin decât unul achiziționat într-un magazin sau făcut la comandă - cu condiția ca proprietarul să aibă abilitățile necesare (cel puțin la nivelul inițial).

Cusutul și tricotatul vă permit să creați lucruri originale, frumoase și, cel mai important, confortabile și practice. Acestea pot fi împărțite în mai multe tipuri:

 • cămăși;
 • tricouri;
 • salopete;
 • impermeabile;
 • pantaloni;
 • rochii;
 • pălării;
 • pături;
 • pulovere.

Cel mai obișnuit și versatil tip de îmbrăcăminte pentru un teckel (precum și pentru alți câini de rasă mică) este o salopetă. Hainele pentru băieți au un decupaj special pe burtă (astfel încât câinele să se poată ușura fără probleme), iar pentru fete se folosește un model diferit, deoarece costumul trebuie să fie complet închis (pentru a proteja burta de hipotermie).

Salopetă pentru un băiat
Salopetă pentru un băiat

Un alt tip de îmbrăcăminte, nu mai puțin obișnuit, pentru un teckel este un impermeabil. De fapt, acesta este orice produs realizat din țesătură impermeabilă. La fel ca salopeta, haina de ploaie poate fi izolată cu căptușeală din poliester și alte materiale similare. Pentru o protecție suplimentară a animalului de companie împotriva ploii și a frigului, costumului i se adaugă cizme și o glugă (de asemenea din țesătură impermeabilă).

Puloverul și pantalonii sunt tricotați. Cea mai ușoară modalitate de a tricota este de a crea un pulover lung de dachshund. Aceste haine sunt realizate după modelul standard. Decorațiunile sub formă de fire multicolore și utilizarea diferitelor metode de tricotat vor ajuta la îmbunătățirea aspectului și la diluarea simplității produsului..

Un nivel mai înalt de măiestrie vă va permite să tricotați o salopetă, precum și pantaloni calzi care pot fi atașați la partea superioară a îmbrăcămintei..

Pătura izolată pentru teckel este foarte populară acum.

Înainte de a începe munca, trebuie să luați în considerare o serie de caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească îmbrăcămintea pentru un câine:

 1. Confort și confort (astfel încât costumul să nu împiedice mișcarea și, în același timp, să nu cadă de pe animalul de companie). Produsul ar trebui să fie mai mare cu câțiva centimetri.
 2. Utilizarea țesăturilor naturale;
 3. Rezistența materială.
 4. Protejarea abdomenului și a pieptului - aceste zone ale corpului sunt aproape de sol.
 5. Prezența unei glugi cu pufuri.
Haine de bricolaj
Haine de bricolaj

Pe o notă. Dacă aveți nevoie urgentă de o plimbare cu animalul dvs. de companie și nu există haine pentru un teckel la îndemână, puteți separa o parte din mâneca tricotată de un pulover mare (dacă nu este necesar) și trageți-o ușor peste corpul câinelui (verificând dacă materialul este suficient de slăbit).

Cum se fac măsurători?

Măsurătorile necesare pentru cusut și tricotat implică stabilirea următorilor parametri:

 • lungimea spatelui - se numara de la guler pana la baza cozii;
 • circumferinta gatului;
 • circumferința pieptului - măsurătorile se iau în spatele labelor din față;
 • Circumferința abdominală;
 • dimensiunea labelor în cel mai lat punct;
 • distanța de la gât la picioarele din față;
 • distanța dintre picioarele din față.

Alegerea țesăturii

Tipul de material pentru coaserea hainelor de câine depinde de produsul specific:

 • Bologna este potrivit pentru un impermeabil;
 • este mai bine să folosiți iarna de pluș, sintetică, lână pentru căptușeală;
 • poliesterul este o opțiune bună pentru salopete;
 • 100% bumbac potrivit pentru toate celelalte tipuri de îmbrăcăminte.
- Sunt o albină! ..
- Sunt o albină!..

Pe o notă. Pentru a nu calcula greșit cu cantitatea de țesătură, mai întâi trebuie să faceți un model al modelului pe hârtie. Un alt punct: este mai ușor să coaseți hainele dintr-un material simplu, deoarece țesătura cu un model trebuie să fie ajustată la model. Din același motiv, va fi necesar mai mult material multicolor (aproximativ 50 cm) decât cel convențional (monocolor).

Cusut

Un model universal pentru îmbrăcăminte pentru un teckel se realizează după cum urmează:

 1. Mai întâi trebuie să pregătiți o foaie de hârtie moale. Lungimea acestuia trebuie să fie egală cu lungimea spatelui de la guler până la baza cozii (DS).
 2. Adăugați 10 centimetri la măsurători..
 3. Lățimea hârtiei trebuie să se potrivească cu circumferința pieptului (OG). În acest caz, se adaugă și 10 centimetri..
 4. O foaie de hârtie este pliată în jumătate și se obține un dreptunghi cu laturile (DS + 10) și (OG + 10) împărțit la 2.
 5. Mai departe pe foaie marcați linia labelor din față. Pentru a face acest lucru, adăugați 5 centimetri la lungimea de la gât la picioarele din față (DOL).
 6. Din linia de pliere a hârtiei, trebuie să retrageți o distanță egală cu valoarea (DOL + 5) împărțită la 2. Apoi, găurile pentru labe ar trebui tăiate în această zonă.
 7. Încercați modelul de pe câine și conectați marginile hârtiei cu știfturi.
Luând măsurători
Luând măsurători

Drept urmare, primiți 4 săgeți și vor fi pe stomac..

Când reglați lungimea produsului, trebuie avut în vedere faptul că țesutul din abdomen trebuie să fie mai scurt decât pe spate.

 1. Apoi știfturile sunt îndepărtate și câinele este eliberat din model..

Modelul rezultat este potrivit pentru a coase cu propriile mâini un costum, un costum, o pătură și o rochie pentru un teckel.

Important! Pe gât și abdomen, modelul trebuie să stea liber, dar în același timp strângeți ușor zona pieptului.

Înainte de a începe să coaseți, marcați cu o linie unde vor fi săgețile. Acest lucru vă va permite să obțineți cel mai mare confort în potrivirea materialului.

Pentru a face un costum cu mâneci pentru un teckel cu propriile mâini, va trebui să luați măsurători suplimentare, și anume lungimea labelor (DL).

Pentru a crea o pătură cu un element de fixare (Velcro sau butoane) veți avea nevoie de:

 1. Model.
 2. Material dens (70-70).
 3. Obligatoriu oblic.
 4. Închideți.
Salopetă gata făcută
Salopetă gata făcută

Păturile de cusut includ următoarea procedură:

 1. Țesătura este așezată cu partea greșită în sus.
 2. Un model de hârtie este așezat pe o țesătură și conturat cu cretă sau săpun.
 3. Tăieturile sunt făcute pe țesătură în jurul perimetrului modelului, făcând un pas înapoi cu 1 cm (pentru a lăsa un stoc de material).
 4. Apoi, de-a lungul liniei pieptului, țesătura este cusută sub forma unui dreptunghi de 11 x 17 cm;
 5. Tuck și borduri sunt realizate pe spatele costumului.
 6. Elementul de fixare este cusut pe partea din piept a produsului.

Dacă este necesar să izolați pătura, atunci pentru căptușeală se poate folosi un iernet sintetic sau o lână.

Pentru a crea o salopetă pentru teckelul unui băiat, trebuie să efectuați o serie de pași următori:

Model
Model
 1. Pregătește un model.
 2. Introduceți elasticul în capotă.
 3. Atașați gluga la gât.
 4. Coaseți părțile vizierei, împăturindu-le împreună cu partea dreaptă.
 5. Terminați marginile vizierei.
 6. Coase-l în partea din față a capotei.
 7. Conectați materialul pe laturi și pe stomac.
 8. Apoi coaseți pe mâneci.
 9. Infilați elasticul în manșetă.
Altă opțiune
Altă opțiune

Tricotare

Cel mai frecvent tip de îmbrăcăminte tricotată pentru un teckel este un pulover..

Pulover tricotat
Pulover tricotat

Pentru a crea un lucru, veți avea nevoie de:

 1. Pregătiți ace de tricotat, fire, fermoar.
 2. Începeți să tricotați de la decolteu. Poate fi de două tipuri: cu sau fără rever. Cu fiecare nivel nou, numărul de bucle crește. Acest lucru este necesar pentru ca pieptul câinelui să fie complet înfășurat în pânză..
 3. După ce au legat produsul de labele din față, acestea merg în spate. Numărul buclelor scade pe măsură ce vă apropiați de coadă.
 4. Apoi, tricotați găurile pentru labe, apoi partea de jos a puloverului. Partea de jos a produsului este realizată cu o bandă elastică simplă (precum și gâtul).
 5. Următorul pas este mânecile. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați 2 dreptunghiuri și să vă conectați la margini, obținând cilindri. Apoi sunt cusute la găurile puloverului..
 6. Un dispozitiv de fixare este atașat la marginile libere ale produsului.

Cum se tricotează haine

Confecționarea hainelor pentru câinii Teckel nu este o sarcină ușoară și necesită anumite abilități și abilități. Cu toate acestea, timpul și efortul petrecut mai mult decât merită cu un rezultat excelent - pentru că acum animalul de companie are propriile îmbrăcăminte unice, datorită cărora teckelul se va simți confortabil în orice vreme rea, precum și se va remarca favorabil pe fundalul altor câini.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de haine pentru teckel