Bullmastiff: istorie, standard, caracter și reguli pentru alegerea unui cățeluș (+ fotografie)

Britanicii, care au oferit lumii numeroase rase de câini faimoase pentru moment, au muncit din greu pentru a-i îmbunătăți pe „gladiatori”. Bullmastiff este una dintre primele rase de câini de pază care lucrează în Marea Britanie. Dacă citiți ghidurile cinologice, veți vedea că Bullmastiff este considerat o tânără descendență care își are originea abia în secolul al XIX-lea, de fapt, totul este puțin mai complicat..

Referință istorică

În Marea Britanie există două rase de câini care trezesc adevărata mândrie a patrioților - Old English Bulldog (tip de lucru) și English Mastiff. Ambele linii fără o sclipire pot fi numite opere de artă, dar „muncitorii” lor sunt mediocri. Mastiffii sunt câini curajoși de luptă care au văzut câmpurile marilor bătălii umane. Buldogii, sau așa cum li s-a numit Bull Dogs, sunt o rasă de murat specializată în lupta împotriva animalelor mari și feroce. Astăzi, ambele rase legendare s-au mutat în clasa însoțitoare și nu sunt utilizate așa cum se intenționează. Bullmastiff este încă considerat un paznic excelent..

Istoria rasei, care a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, povestește despre expoziții și spectacole, dar este ușor de ghicit că Bullmastiff nu a fost crescut într-o zi, an sau deceniu. Anglia este considerată o țară conservatoare, în principal datorită stricteții legilor. Mai mult, aceeași Anglie este renumită pentru vânătoarea și tratamentul inuman al animalelor sălbatice, care au fost practicate în țară încă din secolul al XV-lea. Până la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, guvernul britanic ajunsese la legi privind protecția faunei sălbatice, au început să se formeze arii protejate în țară. În mod corect, trebuie remarcat faptul că animalele sălbatice care trăiesc pe teritoriile moșiilor palatului au fost întotdeauna protejate, dar urșii și bursucii din „pădurile simple” au fost mult mai puțin norocoși.

După adoptarea mai multor legi care interzic braconajul, aranjamentul din Anglia s-a schimbat. Vânătorii, în mod firesc, nu au vrut să-și abandoneze „vechile obiceiuri”, ceea ce a determinat guvernul să ia măsuri mai stricte. Drept urmare, vânătoarea ilegală de animale sălbatice a amenințat vânătorul cu pedeapsa capitală. Vânătorii au urmărit executarea legii, iar viața lor a atârnat, de asemenea, în balanță în fiecare noapte. Fugind de urmărire, vânătorii i-au ucis pur și simplu pe pădurarii. Apărătorii faunei sălbatice au dezvoltat rapid nevoia de câini de pază puternici. Rangerii au încercat să folosească Mastiffs, dar luptătorilor curajoși le lipsea viteza de alergare. Buldogii erau înverșunați, dar prea ușori și erau învinși de braconier. Crearea unui hibrid de Mastiff și Bulldog a fost singura ieșire logică..

Este interesant! Cel mai probabil, mulți dintre voi v-ați întrebat de ce a fost necesar să creați un nou hibrid, când existau deja rase de câini în lume cu abilități înnăscute pentru pază, căutare și servicii de protecție. Este dificil să răspundem fără echivoc, potrivit datelor oficiale, motivul a fost cererea tot mai mare de câini de pază. Câinii europeni au fost importați în Anglia, dar nu au fost suficienți. În acest context, țara avea o mulțime de „materii prime interne” - Bulldogi și Mastiff-uri vechi englezi.

Planul a fost pus rapid în aplicare și rezultatul a depășit așteptările. Câinii rezultați aveau o greutate considerabilă și puteau doborî fără efort un bărbat adult la pământ, gardienii erau neînfricați, persistenți și liniștiți, ceea ce îi permitea vânătorului să aștepte până când braconierul se apropia cât mai mult posibil. Gărzilor puternici li s-a dat chiar numele - The Keeper`s Night Dog, care înseamnă paznicul de noapte al paznicului (vânătorului). La comandă, câinele de pază era „în alertă”, dar rareori l-a mușcat pe inamic, apoi a schimbat agresiunea acumulată către cel care era în apropiere. Într-un cuvânt, vânătorii au „depășit-o” și au crescut o rasă din care au suferit adesea. Din motive de siguranță, doar câinii cei mai echilibrați au fost lăsați să se reproducă, ceea ce în cele din urmă l-a pacificat pe Bullmastiff. Reprezentantul modern al rasei se repede în atac doar într-o situație extremă. Apropo, chiar și Bullmastiff-ul modern, care a căzut în furie, este o mașină puternică de mutilare, astfel încât rasa nu este recomandată pentru începători..

Este interesant! Până în prezent, nu este clar cum ideea de a crea Bullmastiff a înțeles simultan păcătoarele din diferite părți ale Angliei. Poate că istoricii nu cunosc toate faptele, iar dezvoltarea unei rase noi a fost parțial un proiect guvernamental al Marii Britanii..

Un alt punct interesant este că Bullmastiff-urile au un instinct foarte dezvoltat și, fără dificultăți deosebite, urmăresc victima pe urme, în timp ce Mastiff-urile și Bulldogii nu posedă astfel de abilități. Pe fondul „abilității neobișnuite”, a fost prezentată în mod repetat prin asumarea unui amestec de sânge Bloodhound (există dovezi documentare în primele genealogii). Ei bine, și ultima clarificare, dacă reușiți să vă familiarizați cu pedigree-urile timpurii ale mastinilor englezi, atunci în ramurile genealogice veți găsi Bullmastiffs, desigur, producătorii apar ca hibrizi, dar acest lucru nu schimbă esența.

Este interesant! În timpul lucrărilor de selecție, puii care nu se reproduc au fost eliminați în prima săptămână de viață. Selecția a fost atât de crudă încât rareori au rămas mai mult de 3 bebeluși în așternut..

Versiunea oficială a originii rasei este destul de scurtă și este „anulată” din experiența de viață a unui singur crescător, domnul Moseli. De fapt, Mosely a fost cel care a introdus prima descriere a rasei, care conține o afecțiune dificil de realizat. Bullmastiff-ul ar trebui să fie vindecat cu sângele Bulldogului englez vechi și al mastiffului englezesc într-un raport de 60:40. Provocarea în obținerea unui Bullmastiff exemplar a fost depășirea a 5 generații de câini. Domnul S.E. Mosely a investit în îmbunătățirea rasei toată viața și astăzi nu veți găsi un Bullmastiff în sângele căruia nu există nicio relație cu câinii primului lor crescător. Printre producătorii onorați ai rasei, trebuie menționat primul Bullmastiff masculin tipic numit Thornwood Terror. Bărbatul era impunător, frumos și, cel mai important, fără dificultăți și fără a mușca (într-un bot), a ținut o persoană de orice construcție într-o poziție predispusă. Recunoașterea mondială a rasei a avut loc în următoarea ordine:

 • 1924 an - Clubul Kennel din Marea Britanie recunoaște rasa cu numele oficial Bull-Mastiff.
 • 1925 an - crescătorii creează un standard de rasă și organizează un club de rasă.
 • Anul 1933 - Bullmastiffs sunt recunoscuți ca o rasă separată în America.

Aspect

Bullmastiff este un câine mare, puternic, îndesat, puternic și înspăimântător. Animalele diferă în funcție de sex, deși cățelele Bullmastiff nu pot fi numite sofisticate sau inofensive vizual. Mărimile dorite adoptate de standardul rasei, înălțimea la greabăn și respectiv greutatea:

 • Bărbați: 63,5-68,5 cm - 50-59 kg.
 • Cățelele: 61-66 cm - 41-50 kg.

Notă! Câinele este mult mai puternic decât se aștepta în mod asociativ, Bullmastiff știe cum să-și folosească greutatea atunci când atacă sau dash.

Rasa standard

 • Cap - format puternic, mare, larg, pătrat. Circumferința capului este mare, la reprezentanții mari este egală cu înălțimea la greabăn. Fruntea este largă, înclinată, transformându-se brusc în bot. Fruntea are pielea afânată care se pliază atunci când câinele este concentrat. Puntea nasului este relativ scurtă, lată, separată de o brazdă. Maxilarul inferior este în formă de U. Obrajii sunt fermi, pomeții sunt bine dezvoltați și bine definiți. Zona de sub ochi este plină, dar nu „umedă”.
 • Dinții - foarte mare, puternic și robust. Colții sunt aliniați și blocați într-o încuietoare puternică. Incisivii sunt uniformi, dar în cazuri individuale, un câine cu o ușoară curbură a dinților poate avea un scor "foarte bun". Mușcătură de clește (dreaptă), lovitura inferioară este acceptabilă, dar nedorită. Prinderea este foarte puternică („prinderea morții”), deși Bullmastiff-urile rareori mușcă. Buza superioară este strânsă și groasă, acoperind complet maxilarul inferior, dar nu atârnă sau ascunde bărbia.
 • Nas - formă clasică cu nări largi, fără depresie, nu cu nasul înfundat.
 • Ochi - set larg și relativ scăzut, oval, mic. Pleoapele sunt dense, nu „uscate”, ascund complet (sau aproape complet) a treia pleoapă și albul ochiului, pigmentat în negru. Privirea este încrezătoare, calmă, gânditoare. Pigmentarea irisului într-o paletă maro, dar nu mai deschisă decât culoarea nucilor.
 • Urechi - mici, căzute, așezate larg pe părțile laterale ale capului. Într-o stare calmă, acestea sunt adiacente la temple, într-un colț excitat al urechii este la același nivel cu ochii. Spre deosebire de Mastiff-ul englez, culoarea urechilor Bullmastiff-ului nu este mai închisă decât costumul principal (cu excepția culorii cu mască).
 • Corp - proporțional, înălțimea la greabăn și lungimea corpului de la brâul de umăr până la crupă sunt aproximativ egale. Gâtul este lat, puternic și intră în cap cu puțin sau deloc subțire. Centura de umăr este foarte dezvoltată, cu mușchi proeminenți. Spatele este lat, cu curbe naturale. Lomul este puternic, crupul este bine rotunjit la trecerea la coapse. Cutia toracică este foarte largă, profundă (până la articulațiile cotului).
 • Membre - foarte puternic, cu articulații proeminente, dar nu ar trebui să arate greu. Picioarele din față sunt drepte când sunt privite din lateral și din față, așezate sub greabăn. Picioarele posterioare și coapsele sunt bine musculate și înfășurate cu o articulație armonioasă. Coatele și cârligele sunt paralele între ele și cu corpul. Mâinile sunt strânse, degetele sunt foarte puternice și arcuite, unghiile sunt puternice, scurte, de preferință de culoare închisă.
 • Coadă - Gros, ferm fixat și ridicat, înclinat spre vârf, drept sau moderat curbat. Cu o lungime scăzută, cu jonc.

Tipul și culoarea stratului

Părul de protecție este scurt, grosier și strâns; nu există nici un strat de acoperire. Blana trebuie să fie suficient de densă pentru a proteja câinele de vânt și ploaie. Dacă urmați cu strictețe caracteristicile rasei, atunci doar trei culori ale câinilor sunt permise pentru reproducere - tigrat, roșu și albastru. Este important ca majoritatea Bullmastiff-urilor să aibă o mască în desen. De fapt, dacă te uiți la fotografiile campionilor în exercițiu și de referință Bullmastiffs, devine clar că rasa este bogată în culori, mai exact, în nuanțe de culori consacrate. De asemenea, a permis un plasture alb pe piept.

Este interesant! Câinii brindle au o haină mai subțire decât Bullmastiffs roșu și roșu. Apropo, modelul tigru, care a servit drept camuflaj, a fost binevenit în timpul creșterii inițiale a unui câine de lucru..

Sfaturi pentru alegerea unui catelus

În mod intenționat, ne vom opri separat asupra nuanțelor alegerii unui viitor animal de companie. Puii Bullmastiff sunt uriași, carismatici și foarte amuzanți, dar „luciul” nu ar trebui să-ți acopere ochii și mintea. Să luăm în considerare principalele puncte la care merită să fim atenți:

 • Bineînțeles, este în interesul dvs. să cumpărați un cățeluș în canisa și cu un pachet complet de documente. Pașaport veterinar de standard internațional, nu este un document!
 • În timp ce vă uitați la panourile de anunțuri sau cumpărați un cățeluș de mână, puteți întâlni nume de rase „strălucitoare”, cum ar fi „Bullmastiff tibetan” sau „Bullmastiff napolitan”. Acest fapt indică o încercare de a induce în eroare sau analfabet în mod deliberat crescătorul. Tibetană, americană, Napolitană, Numai Mastiff poate fi francez și englez. Chiar și numele Bullmastiff englez ar trebui să vă alerteze.
 • Alegeți cu atenție un crescător, credeți-mă, va trebui să mențineți comunicarea timp de cel puțin 2-3 ani. Îngrijirea personală pentru puii Bullmastiff este posibilă numai pentru proprietarii de câini cu experiență.
 • După naștere sau reproducere, un cățeluș Bullmastiff primește o concluzie preliminară despre clasă - animal de companie, rasă sau spectacol. De fapt, rasa este foarte dificil de cultivat și niciun crescător nu vă poate garanta o viitoare carieră genială de animale de companie. Singura valoare la care se poate referi un agent de vânzări este performanța și titlurile parentale. Apropo, prețul pentru un cățeluș variază considerabil în funcție de clasa atribuită..
 • Pentru a încheia o afacere reciproc avantajoasă, invitați un medic veterinar să vă examineze viitorul animal de companie! Medicul va evalua starea articulațiilor și a inimii câinelui, ceea ce este extrem de important în cățeluș..

Sfat! Abțineți-vă să cumpărați jucării de cauciuc pentru cățelușul dvs. Bullmastiff. Un copil în vârstă de 2-3 luni destul de încrezător „manevrează” fălcile și înghite jucăria întreagă sau în părți.

Caracter și antrenament

Bullmastiff este un gardian născut, dar nu vă grăbiți să cumpărați un cățeluș de dragul protejării proprietății, un profil puțin greșit, giganții protejează doar „haita”, adică membrii familiei. În timpul liber de protecție, câinele tinde să fie o sursă de tandrețe, carismă și bună dispoziție. Cu toate acestea, un animal de companie atât de serios nu este potrivit pentru toată lumea..

Este interesant! Bullmastiff-urile sunt utilizate în mod activ în poliție și în organizațiile militare.

De obicei, câinele își alege singur proprietarul. Alegerea nu va reveni bătrânilor sau copilului; cel mai probabil, capul familiei va deveni tovarășul celor patru picioare (nu neapărat un bărbat). Bullmastiff-ul caută un mentor, o persoană cu care poți „concura cu personaje”, animalul de companie este prietenos cu restul familiei. Nu vă faceți griji că câinelui nu le pot plăcea colegii de cameră. Reprezentanții rasei nu sunt înclinați spre dominare, mai exact, sunt atât de autosuficienți încât nu văd niciun motiv să se afirme.

În ghidurile cinologice, Bullmastiff este descris ca un câine cu un caracter alert, echilibrat și loial, dar trebuie înțeles că vorbim despre un animal de companie care a atins maturitatea morală. Și acum ajungem la nuanța principală - giganții cresc încet și rămân „adolescenți” până la aproximativ 3 ani. Un bullmastiff care trece printr-o criză de vârstă de tranziție se poate rebela și ignora proprietarul. Din cele de mai sus, apar anumite dificultăți în antrenament..

Chiar dacă aveți o experiență solidă în creșterea câinilor, Bullmastiff trebuie instruit cu ajutorul unui antrenor. Pur și simplu „conducându-ți” animalul de companie în jurul terenului de antrenament, vei obține o ascultare „pitorească”, dar nu reală. Următoarea nuanță care trebuie luată în considerare atunci când se antrenează este că Bullmastiff este o persoană integrală și autosuficientă, chiar și la o vârstă de pui. Nu poți comanda unei persoane! Negociați și cooperați numai.

Încă din copilărie, câinele este învățat să facă bot, pentru că te simți confortabil cu un prieten, iar cei din afară sunt speriați. Nu vă faceți griji cu privire la constrângerea calităților de lucru, chiar și într-un bot Bullmastiff va pune cu ușurință inamicul pe omoplați. Apropo, animalul de companie simte foarte clar starea proprietarului și panica, acesta este un semnal pentru intervenție. Cu cât vă este mai frică, cu atât mai curajos se va comporta secția. Instinctiv, Bullmastiff nu este hotărât să mutileze sau să omoare atacatorul, patrupedul este suficient pentru a preda inamicul - retragerea de pe „câmpul de luptă”. Abilitatea de a opri un atac este o calitate foarte valoroasă, inerentă unui număr mare de gardieni, această abilitate ar trebui susținută și încurajată cu generozitate..

În procesul de instruire, mulți proprietari au probleme, li se pare că animalul de companie gândește prea încet sau nu aude comenzi. De fapt, aceasta este o manifestare a autosuficienței. Bullmastiffii au o memorie excelentă și își amintesc comanda după mai multe antrenamente, dar urmează ordinele doar atunci când văd rostul. De exemplu, după comanda „Aport”, secția ta își va ridica ochii deștepți, întrebând „Ești sigur că ai nevoie de acest stick?” După ce s-a asigurat că stick-ul este încă necesar, Bullmastiff va examina cu atenție teritoriul pentru „dușmani” și abia după aceea, va merge calm pentru aport. În teorie, acest lucru pare destul de amuzant, dar în practică poate fi enervant pentru un antrenor începător. Apropo, câinii participă cu succes la spectacole demonstrative..

Întreținere și îngrijire

Imediat, observăm că un uriaș nu poate trăi pe stradă tot timpul anului, Bullmastiffs suportă iarna doar în căldură. Bineînțeles, plimbările pe zăpadă nu sunt interzise; dimpotrivă, secția trebuie să se jefuiască (cu moderare) în aerul înghețat. Dacă vă gândiți la reședința comună a unei familii și a unui Bullmastiff într-un apartament, merită să luați în considerare dimensiunile unui animal de companie adult. Dându-și pur și simplu din coadă, câinele va mătura tot ce merită.

Notă! Bullmastiff-urile nu au nevoie de îngrijire specifică a părului și pielii dacă nu au probleme cu sistemul hormonal. Îngrijirea dinților, ghearelor, ochilor și urechilor este, de asemenea, standard și nu diferă de „canoanele” de păstrare a câinilor de orice rasă.

Poate că cel mai important și crucial moment de păstrare este alegerea modului de hrănire a Bullmastiff-ului. Este cu adevărat dificil, deoarece o hrană industrială de înaltă calitate costă foarte mulți bani, iar cu proporțiile „naturale” este posibil să „calculăm greșit”. Oricum ar fi, câinele nu are (!) Nevoie de o varietate de alimente și trebuie să alegeți un lucru. Luați în considerare faptul că o dietă naturală va necesita ajustări constante și introducerea suplimentelor nutritive sezoniere.

Sănătate

Din păcate, un câine de rasă Bullmastiff nu poate fi numit ficat lung. Speranța de viață a giganților variază între 8-10 ani. În plus, rasa este predispusă la o serie de patologii, principalul motiv pentru care este greutatea ridicată și stresul asupra inimii:

 • Displazia articulații - apare la pui, câini tineri, adulți și bătrâni. Bullmastiffs au nevoie de un control dietetic strict și de suplimente nutritive. Conform experienței medicilor veterinari, displazia care a lovit un câine uriaș este extrem de dificil de tratat.
 • Disecarea osteocondroză - are, de asemenea, un efect dăunător asupra aparatului locomotor. Spre deosebire de crizele de displazie, câinele șchiopătează, dar nu are durere..
 • Boli cardiace congenitale sau dobândite în timpul cățelului - Copiii Bullmastiff cresc anormal de repede, care este plin de stres grav pe mușchiul inimii. Cel mai adesea, simptomele insuficienței cardiace par "neclare" și patologia nu este diagnosticată, iar acest lucru duce la moartea neașteptată a animalului de companie.
 • Problemele cutanate - cel mai adesea apar pe fundalul unei diete dezechilibrate. De remarcat este și tendința Bullmastiff de a demodicoză, seboree și pioderma (erupție pustuloasă). Toți câinii cu păr neted sunt predispuși la acnee - formarea de puncte negre sau abcese pe față, buze sau inghină. Boala este asociată cu salturi la nivelurile hormonale și se observă în timpul pubertății.
 • Leziuni ale oaselor, articulațiilor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor datorate încărcărilor dezechilibrate sau alimentației inadecvate.
 • Inflamația tractului genito-urinar cu igienă precară.
 • Volvulusul stomacului.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bullmastiff: istorie, standard, caracter și reguli pentru alegerea unui cățeluș (+ fotografie)