Voliera de câine diy: dimensiune, desene, pași de asamblare

Cum se face o volieră conform unui desenProprietarii de zone suburbane care conțin rase mari de câini pentru a-și păzi casele ar trebui să ia în considerare cu siguranță instalarea unei voliere în curte. O astfel de construcție va fi utilă chiar dacă prietenul cu patru picioare este bine instruit și educat. La urma urmei, un câine complet prietenos (husky, labrador), ascultând de instinct, va încerca ocazional să nu lase oaspeții necunoscuți sau, de exemplu, aceiași constructori sau reprezentanți ai serviciilor publice în curte..

Desigur, pentru animalul tău de companie poți cumpărați o volieră gata făcută. Cu toate acestea, astfel de structuri sunt destul de scumpe. Prin urmare, mulți proprietari de zone suburbane preferă să colecteze astfel de structuri pentru câini cu propriile mâini. Pe lângă faptul că, în acest caz, voliera va fi mai ieftină, în ceea ce privește designul și aspectul, va fi cu siguranță mai potrivită atât pentru câine în sine, cât și pentru această curte specială..

Cum să alegi un loc pentru o volieră

Înainte de a continua asamblarea unei astfel de case pentru un câine, desigur, trebuie să decideți unde va fi situat exact în curte. Atunci când alegeți un loc pentru asamblarea unei astfel de structuri cu propriile mâini, merită ia în considerare următorii factori:

 • Proiectare voliereÎn apropierea structurii nu ar trebui să existe clădiri anexe. Voliera ar trebui să fie asamblată departe de magazii, păsări, păsări de curte, bazine, etc..
 • Desigur, voliera ar trebui construită în așa fel încât să nu curgă apă în ea în primăvară..
 • Este de dorit ca noaptea spațiul interior al structurii să fie cel puțin parțial iluminat (de exemplu, de un felinar în curte).

Caracteristici ale structurii structurii

La dezvoltarea desenelor voliera în sine ar trebui să ia în considerare faptul că:

 • înălțimea barierei nu trebuie să fie mai mică de 2,5 m;
 • trebuie să existe suficient spațiu în interiorul acestuia pentru a instala cabina;
 • latura din care suflă cel mai adesea vântul într-o zonă dată se face de obicei plictisitoare.

Modul în care această structură ar trebui să apară în cele din urmă poate fi văzut pe desenele și fotografiile prezentate pe această pagină. Prin urmare, incintele pentru câini ar trebui să aibă un aspect atent..

Care ar trebui să fie dimensiunea volierei

Atunci când alegeți dimensiunile acestei structuri, trebuie să vă ghidați în primul rând după dimensiunea câinelui în sine, sau mai bine zis, a acestuia înălțimea la greabăn. Deci, pentru animale de companie:

 • de la 45 la 50 cm (Shar Pei, Schnauzer), este potrivit un volier de 6 m2;
 • de la 51 la 65 cm (Airedale, Labrador) - 8 m2;
 • de la 66 cm (husky, câine ciobanesc caucazian) - 10 m2.

Desigur, dacă câinele este de rasă și este o fată, atunci este mai bine să faceți o incintă mai mare, bazându-vă pe viitorii pui. Dacă, în viitor, ar trebui să-l păstreze pe prietenul cu patru picioare înăuntru doar ziua, iar noaptea să-l elibereze în curte pentru a păzi casa, puteți alege dimensiuni mai mici pentru structură.

Ce materiale vor fi necesare

Carcasele pentru câini pot fi asamblate dintr-o varietate de materiale, chiar, de exemplu, din cărămizi și blocuri de beton spumos. Cu toate acestea, cel mai simplu mod, desigur, este de a construi o casă de lemn pentru un câine cu propriile mâini. În acest caz, pentru a asambla voliera, aveți nevoie pregătiți următoarele materiale:

 • cherestea 100 * 100 mm și 50 * 50 mm;
 • scânduri cu grosimea de 2,5 mm;
 • placaj 10-12 mm;
 • plasă de plasă;
 • material pentru acoperiș, ardezie sau orice alt material pentru acoperiș;
 • ciment și nisip.

Plasa merită cumpărată vopsită. Oțelul normal va rugini foarte repede în condiții de stradă.

Pe lângă materialele în sine, veți avea nevoie și de instrumente precum:

 • ciocan și șurubelniță;
 • nivelul clădirii;
 • ruletă;
 • ferăstrău cu ferăstrău sau ferăstrău electric;
 • lopată, cupe, betonieră.

Procedura de asamblare a volierei

Este montată o incintă simplă pentru câini din lemn în mai multe etape:

 • Voliera de câine DIYsunt instalate stâlpi de gard;
 • buștenii sunt atașați la ele sub podea;
 • podeaua este învelită cu o scândură;
 • cabina este doborâtă și instalată în locul ales;
 • grinzile sunt umplute sub baldachin;
 • voliera este acoperită cu o verigă;
 • un baldachin este montat, impermeabilizat și învelit cu materialul de acoperiș selectat.

Instalarea rafturilor și instalarea podelei

Gropile pentru rafturile incintei ar trebui să aibă o adâncime de aproximativ 70 cm. Înainte de instalare, partea inferioară a cherestelei (cea care va fi subterană) trebuie tratată cu bitum sau ulei de uscare. Rafturile trebuie așezate vertical la nivel și acoperite cu piatră zdrobită cu compactare sau umplute cu beton.

Așezați lemnul în jurul perimetrului viitoarei voliere cu un pas de 1,5-2 m. După instalarea rafturilor, solul din interiorul structurii trebuie acoperit cu material de acoperiș. De asemenea, puteți umple voliera cu o șapă de beton cu grosimea de 3-5 cm. Lemnele trebuie instalate pe baza rezultată. Este cel mai ușor să le fixați pe rafturi pe un colț galvanizat. Plăcile sunt atașate la bușteni în mod obișnuit. Este de dorit să faceți podeaua cu o ușoară pantă. Apoi, apa nu va stagna în voliera în timpul ploii.

Uneori podelele din voliere nu sunt deloc satisfăcute. În acest caz, după finalizarea asamblării volierei, va fi necesar să se facă o mică zonă oarbă în jurul gardului. Se poate reprezenta pe sine, incluzând o verigă îngropată în pământ (lată de un metru). Această adăugare este necesară pentru ca câinele să nu poată submina ulterior.

Cum se face un stand

Cum să asamblați corect o volierăCabina pentru câini poate fi amplasată atât în ​​interiorul incintei în sine, cât și în afara acesteia (cu acces în interior). Dimensiunile acestui design sunt aceleași cu voliera în sine, ales în funcție de mărimea câinelui. Deci, pentru un ciobanesc german sau Rottweiler, este adecvată o structură cu dimensiuni de 750 * 1200 * 800 mm. Pentru câinii mai mari, de exemplu, același Alabai sau Husky, standurile sunt de obicei făcute 1100 * 1400 * 1000 mm, pentru cei mici - 600 * 700 * 550 mm.

Începeți să asamblați cabina de jos. Dacă structura este situată în afara gardului, podeaua acesteia va trebui dublată pe bușteni pentru a o ridica la nivelul etajului incintei. Mai mult, deasupra fundului, cadrul cabinei în sine este asamblat dintr-o bară de 50 * 50 mm. După ce este gata, sunt montate patru căpriori pe hamul superior. Apoi, acoperișul cabinei este învelit cu materialul de acoperiș selectat. Mai departe tapițat cu scânduri sau placaj pereții standului, lăsând intrarea pentru câine. Dimensiunile acestuia din urmă ar trebui să fie suficiente pentru ca prietenul meu cu patru picioare să treacă liber în interior. De asemenea, nu merită să faceți o intrare prea mare pentru stand. În caz contrar, câinele va fi rece iarna..

Se recomandă izolarea pereților și a acoperișului cabinei folosind vată minerală sau polistiren expandat. Trebuie să așezați un covor pe partea de jos și să acoperiți ușa cu o bucată groasă de material înclinată.

Cum se aranjează un baldachin

Baza pentru baldachinul pentru volier este montată aproximativ pe același principiu ca și sistemul de căpriori al unui acoperiș simplu cu un singur pas. Adică, leagă rafturile cadrului de sus de-a lungul perimetrului cu o bară și fixează grinzile. Mai mult, pe o parte, o altă grindă groasă este îndesată pe legare. Apoi sunt montate căpriorii, se montează lada, întindeți pelicula de impermeabilizare și a învelit acoperișul cu material de acoperiș. Rezultatul este un acoperiș înclinat, din care se va scurge apa de ploaie..

Un volier mic poate fi acoperit complet cu un astfel de acoperiș. Un baldachin mare este de obicei acoperit parțial. În acest caz, atunci când alegeți direcția pantei căpriorilor, trebuie să vă asigurați că apa de ploaie curge ulterior din incintă..

Cum să acoperiți o volieră cu o verigă

Un exemplu de incintă pentru câiniPlasa de plasă pe rafturile gardului poate fi fixată pe sârmă sau cu cuie obișnuite (îndoindu-le cu o buclă). Placajul peretelui orb este fixat pe cherestea cu șuruburi autofiletante sau șuruburi obișnuite. Desigur, o poartă ar trebui aranjată în voliera. Un cadru din cherestea de 50 * 50 mm este doborât sub el, o legătură de lanț este cusută și atașată la rafturile de pe balamale. Ușa volierei trebuie închisă exclusiv spre interior. În etapa finală, are nevoie atârnă un cârlig puternic.

Dacă cabina este amplasată în afara incintei, aceasta trebuie instalată aproape de podea și biela trebuie fixată de-a lungul conturului peretelui frontal cu lamele..

Etapa finală a asamblării

Deci, ne-am dat seama cum să construim o incintă pentru câini cu propriile noastre mâini. Conform tehnologiei descrise mai sus, este ușor să asamblați o casă confortabilă pentru un mare prieten cu patru picioare, cum ar fi un husky, de exemplu, și pentru unul mic - un Shar-Pei, un spitz etc. Cu toate acestea, puteți, desigur, așeza un animal de companie în interiorul acestei structuri numai după ce a fost echipat corespunzător. În primul rând, incinta pentru câini ar trebui echipați cu un alimentator. Este de dorit ca acesta să fie automat. Cu acest design, câinele poate fi lăsat singur chiar și câteva zile. De exemplu, dacă proprietarii casei decid să iasă la țară pentru un weekend.

De asemenea, puteți crea un alimentator automat cu propriile mâini. Dintre materialele pentru acest lucru, aveți nevoie doar de o sticlă mare de plastic (5 litri). Trebuie doar să taie fundul. Apoi, sticla este întoarsă cu capul în jos, cu gâtul peste bol și fixată pe suportul cadrului sau pe peretele gol al incintei.

Desigur, voliera ar trebui să fie echipată cu un băutor. De asemenea, poate fi automatizat în același mod ca și alimentatorul. Dar, în acest caz, urmează ia o sticlă mai mică, alege un castron cu laturile foarte inalte.

Voliera pentru un câine într-un apartament din oraș

Materiale pentru realizarea unei voliereDesigur, un câine sau un cățeluș mic pot fi cumpărați nu numai pentru a păzi o casă privată, ci și pur și simplu ca animal de companie de către locuitorii orașului. La urma urmei, mulți ar dori să aibă lângă ei un prieten iubitor și devotat. Cu toate acestea, din păcate, nu este întotdeauna posibil să permiteți câinelui să alerge necontrolat în jurul apartamentului. Prin urmare, este de asemenea recomandabil să instalați o volieră pentru un câine într-un apartament din oraș. În acest caz, va fi foarte simplu de realizat. La urma urmei, nu este nevoie de o cabină pentru o volieră destinată instalării într-un apartament. Tot ceea ce este necesar pentru a asambla o astfel de structură este să doboare rama sub forma unui paralelipiped dintr-o bară și să o montați cu grijă cu o legătură de lanț din cele patru laturi..

Voliera de câine DIY Voliera pentru un ciobanCasă de câini BricolajCe ar trebui să fie o volierăDoghouse pentru siteCum să asamblați un stand conform unui desenA face o casă pentru câiniCasele pentru câini din lemnVoliera de câine DIYCe dimensiune ar trebui să aibă volieraVoliera pentru animale de companieCe să faci o volierăCum să asamblați o structură de volierCaine de caineVoliera de câine DIY
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Voliera de câine diy: dimensiune, desene, pași de asamblare