Bully kutta (mastiff pakistanez, mastiff indian)

Bully Kutta (Mastiff pakistanez) este o rasă indigenă din India și Pakistan. Un câine foarte mare, puternic de tip molosian, cu o pronunțată teritorialitate și agresivitate față de alți câini. Necesită o educație foarte serioasă și o pregătire competentă. Distribuit acasă, dar foarte puțini în afara granițelor sale.

Mastif pakistanez pentru pază la domiciliu

Numele rasei Bully Kutta, tradus din hindi înseamnă „câine puternic ridat”.

Astăzi, Bully Kutta este distribuit în principal în regiunile Sindh și Punjab (regiune geopolitică și culturală care include regiunile Pakistanului de Est și India de Nord). În Pakistan, majoritatea BC sunt folosite ca câini de luptă, în India - pentru protecție. Kutta sunt renumite pentru rezistență, forță și curaj..

În iunie 2018, la o ședință a Comisiei pentru standarde WKU, Faisel Dogar a prezentat informații despre rasa indigenă - Mastiff pakistanez (Buli Kuta). Comisia a acceptat documentele prezentate pentru studii ulterioare și elaborarea unui plan de lucru cu grupa de rasă.

Aspect

Bully Kutta este un mastin puternic, de dimensiuni mari, cu os puternic și piept larg, adesea comparativ cu SAO. Nu există încă un standard oficial de rasă, dar fotografia arată că Mastiff-ul pakistanez este un tip special de câine cu trăsături caracteristice..

  • Înălțimea la greabănul masculilor - 69-89 cm - greutate 64 95 kg;
  • Înălțimea la cățelele greabănului - 56-71 cm - greutatea - 54-77 kg.

Capul este mare, pielea din jurul gurii și gâtului atârnă liber, formând pliuri. Urechile sunt ridicate, de dimensiuni medii, atârnând de-a lungul capului. Urechile sunt de obicei ancorate foarte scurt. Ochii sunt relativ mici. Buzele sunt în mod vizibil lăsate. Fălcile sunt foarte puternice, puternice, mușcături de foarfecă. Nasul este mare, cu nările bine deschise, de obicei de culoare neagră.

Gât slăbit. Corpul este foarte puternic, dar elegant. Pieptul este adânc și lat. Spatele este lung și puternic. Picioarele sunt foarte puternice și bine musculate, cu articulații și articulații puternice. Coada este lungă, înclinându-se spre vârf. Linia de jos este moderat ascunsă.

Pielea este slabă, elastică. Paltonul este scurt, drept, neted. Cea mai mare parte albă. De asemenea, bully kutta este galben-maroniu, roșu, negru..

redhead bully kutta

Caracter și comportament

Bully Kutta este discret, calm, inteligent și dominant. Cunoscut pentru calitățile remarcabile ale câinelui de pază și pentru agresivitate. Cu o educație adecvată, de la o vârstă fragedă, câinii cresc pentru a fi gardieni loiali și tovarăși ai proprietarului lor. Fără nicio pregătire, pot fi periculoși și imprevizibili. Din acest motiv, rasa nu este recomandată crescătorilor de câini începători și persoanelor care nu sunt siguri că pot crește în mod corespunzător un câine uriaș și puternic..

Pentru natura extrem de agresivă a Bully Kutta a primit porecla „Bestia din Răsărit”

Bully Kutta este un câine teritorial, neînfricat, care este mereu în alertă. În raport cu ea, ar trebui să fii atent. Dacă unele rase avertizează mai întâi și abia apoi trec la acțiuni defensive active, atunci taurul kutta mușcă mai întâi și apoi pune întrebări. În unele țări, deținerea unei kutta pentru agresori este interzisă din cauza agresivității ridicate a câinilor.

Tinerii și puii sunt foarte energici. Crescând, devin calmi și chiar oarecum flegmatici, dar numai atâta timp cât totul este calm în jur. Unele case de pariuri au o natură destul de afectuoasă. În Pakistan, acestea se găsesc adesea abandonate. Dacă câinele nu posedă agresiunea necesară luptei sau păzirii, nu este necesar.

bully kutta dog

Caracteristicile conținutului

Bully Kutta este un câine foarte mare care are nevoie de spațiu și nu este potrivit pentru viața de apartament. Cea mai bună opțiune este să locuiți într-o curte spațioasă sau la o fermă. În timpul zilei, câinii se odihnesc de obicei într-o incintă sau stau pe lesă. Noaptea sunt eliberați pentru a păzi teritoriul.

Bully kuta nu este deosebit de energic, unii câini stau liniștiți toată ziua, dar chiar și ei nu ar trebui să stea în curte fără a ieși. BC nu necesită îngrijiri speciale. Este suficient să se pieptene și să se scalde ocazional câinele după cum este necesar. Din când în când se uită în urechi, se curăță pe măsură ce se murdăresc.

Sănătate și longevitate

Problemele de sănătate din BC sunt practic aceleași cu cele ale altor rase uriașe:

  • Tendința la boli de piele (alergii, vitiligo, creșteri benigne, chisturi sebacee, piodermă);
  • Boli oftalmice (atrofie progresivă a retinei, cataractă);
  • Probleme cardiace (sufluri cardiace, insuficiență valvulară, mușchi cardiac mărit);
  • Boli ale aparatului locomotor (displazie a articulației șoldului, artrită, artroză);
  • Volvulus al stomacului;

Speranța de viață - 8-10 ani.

Mastiff pakistanez cu pui

De unde să cumperi un cățeluș Bully Kutta

Găsirea unui cățeluș în India și Pakistan nu este o problemă. În afara acestor țări, rasa este rară. Abia recent, câțiva câini au fost importați în China, Rusia, SUA (Texas) și în alte țări.

Va fi foarte dificil să alegeți un cățeluș fără ajutorul unui manipulator sau crescător profesionist de câini. În Pakistan, BK este adesea împerecheat cu alte rase (Great Dane, American Bully și alți câini mari). Există chiar și informații despre împerecherea cu dalmații. Unii crescători nu ascund faptul autocrossului, dar alții nu tacă. În plus, există mai multe tipuri diferite de Bully Kutta care sunt superficial diferite unul de celălalt. În ceea ce privește trăsăturile dezirabile, caracterul, cumpărarea unui cățeluș de la părinții care lucrează nu înseamnă a deține un câine care lucrează. Un astfel de cățeluș are rolul, dar într-adevăr un câine de lucru nu poate fi crescut decât.

Preț

Costul depinde de valoarea câinelui, de calitățile de lucru ale părinților, de geografie și de mulți alți factori. Prețul unui cățeluș în India și Pakistan, de obicei, nu depășește 500 USD, în timp ce în Statele Unite este în medie de 1.500 USD.

Fotografii și videoclipuri

Galeria conține fotografii ale câinilor Bully Kutta (Mastiff pakistanez).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bully kutta (mastiff pakistanez, mastiff indian)