Hexadog: metode și reguli de utilizare

Aproape toți proprietarii de câini experimentați înțeleg perfect că numai vaccinarea animalelor de companie în multe cazuri îi poate salva de multe probleme, deoarece pur și simplu nu există un tratament specific pentru majoritatea bolilor virale. Lista lor, de exemplu, include agentul cauzal al rabiei, care este mortal pentru oameni. Hexadog poate salva de la el, precum și de la alte cinci afecțiuni periculoase.

Principalele caracteristici

Acesta este numele vaccinului, care salvează, așa cum sugerează și numele („hexa” înseamnă „șase” în latină), din șase boli (de fapt, există și mai multe dintre ele). Toți sunt foarte serioși:

Fiecare dintre aceste boli poate duce la moartea câinelui și, prin urmare, nu ar trebui să renunțați vaccinări Hexadog. Particularitatea acestui medicament este dualitatea sa: de fapt, există două vaccinuri în cutia cu medicamentul. Sunt chiar ambalate în două sticle separate, al căror conținut este amestecat chiar înainte de utilizare. Apropo, aceste vaccinuri - trivirovax și letorabizin, teoretic (nu la noi) poate fi achiziționat separat. Numai că nu are sens în acest sens, deoarece acestea sunt mult mai ieftine ca parte a unui preparat combinat. Despre regulile, termenii și tipurile de vaccinare din videoclipul de mai jos:

Cu toate acestea, dacă, de exemplu, leptospiroza nu se găsește practic în zona dvs., puteți utiliza Trivirovax doar pentru a vă vaccina animalele de companie, dar acest lucru este extrem de nedorit, deoarece letorabizina protejează și împotriva rabiei..

Medicamentul este inactivat, adică nu există agenți patogeni vii în compoziția sa. Chiar dacă regulile de vaccinare sunt încălcate, câinele tratat nu se va îmbolnăvi. Vaccinul Trivirovax se face prin liofilizare, adică uscarea criogenică. În acest caz, soluția lichidă cu componentele agenților patogeni este uscată în condiții de temperaturi puternic negative, ceea ce vă permite să păstrați complet structura membranei celulare (fără aceasta, imunitatea animalului inoculat nu se va forma).

Respectiv, letorabizin este un vaccin lichid, este utilizat nu numai pentru vaccinare, ci și pentru diluarea unui preparat complex. Formaldehida este utilizată în producție pentru a inactiva agenții cauzali ai rabiei și leptospirozei. După aplicare, se formează o imunitate stabilă și tensionată, care durează exact un an. După această perioadă, vaccinarea trebuie repetată. Se consideră că imunitatea se formează în termen de două săptămâni de la introducerea Hexadog.

Animalele sunt imunizate de la vârsta de 12 săptămâni, o dată pe an. Toți puii sunt vaccinați, indiferent de rasă și sex, astfel încât programul de vaccinare este simplu. Contraindicații standard:

  • Individual intoleranţă componentele medicamentului.
  • Helmintic invazii. Înainte de vaccinarea tuturor paraziților, este necesar retrage. Acest lucru trebuie făcut cu zece zile înainte de procesarea animalului..
  • Toate tipurile de boli infecțioase. Dacă introduceți medicamentul fără a-l vindeca mai întâi, nu este necesar să vorbiți despre vreo formare a imunității normale.
  • Slăbit și slăbit de asemenea, câinii nu sunt vaccinați. În primul rând, corpul lor trebuie să revină la normal..

Atenţie! Uneori se întâmplă ca în pașaportul veterinar să se facă o notă despre vaccinarea cu Hexadog, dar, dintr-un anumit motiv, medicul veterinar nu face o notă despre vaccinarea împotriva rabiei. Amintiți-vă că, dacă există un semn „Hexadogue”, acest lucru este presupus „implicit”, deoarece Hexadog fără rabie nu există în natură!

Producător, formular de eliberare

Producătorul este compania franceză Merial. Apropo (revenind la remarca anterioară), există alte vaccinuri polivalente fabricate în Franța pe piața internă, inclusiv cele în care nu există rabie. Numele lor cu Hexadog nu apar în niciun fel.

Medicamentul este ambalat în sticle de sticlă, sigilate cu capace din cauciuc medical și înfășurate cu capace din aluminiu. Pe fiecare sticlă, pe lângă numele medicamentului, sunt indicate seria și data de expirare. Vaccinarea este ambalată în cutii de carton, care trebuie să indice (obligatoriu!) Numărul lotului și data de expirare. Dacă pachetul nu conține aceste informații, nu puteți utiliza vaccinul. S-ar putea să fie fals.

Ca și în cazul altor produse biologice, vaccinul Hexadog necesită condiții speciale de păstrare care nu trebuie încălcate. Deci, ar trebui depozitat numai într-un loc uscat și răcoros, la o temperatură nu mai mică de +2 și nu mai mare de +8 grade Celsius. Congelarea (fracția lichidă) nu este permisă. Locul în care este depozitat medicamentul trebuie să fie complet protejat de lumina directă a soarelui.

Dacă există un reziduu vizibil cu ochiul liber în fracțiunea lichidă a vaccinului, este strict interzisă administrarea acestuia câinelui. De asemenea, partea liofilizată (uscată) a vaccinului nu poate fi utilizată pentru vaccinare dacă are o altă culoare decât galben-albicios sau flacoanele au urme vizibile de deschidere, umiditate sau alți factori de mediu negativi. Perioada de valabilitate a vaccinului este exact de doi ani de la data eliberării. După această perioadă, nu mai poate fi folosit..

Foarte important! Rețineți că medicamentul pe care îl descriem nu are efect de drog. Dacă câinele la momentul introducerii sale este deja bolnav, de exemplu, cu leptospiroză, atunci animalul poate muri din cauza consumului de droguri! Astfel încât înainte de vaccinare, câinele trebuie examinat de un medic veterinar, în mod ideal, se fac teste pentru a elimina complet probabilitatea de îmbolnăvire.

Metoda și regulile de utilizare

Medicamentul este administrat parenteral, subcutanat sau intramuscular. Vaccinul trebuie diluat înainte de utilizare. Se face așa. Letorabizin servește ca solvent, așa cum am spus deja. Conținutul flaconului este complet aspirat cu o seringă sterilă, după care capacul flaconului cu Trivirovax este străpuns cu un ac. Lichidul este foarte atent și turnat încet în cavitatea sa. Nu este nevoie să vă grăbiți, deoarece altfel lichidul va spuma puternic.

Gata amestecul trebuie utilizat imediat, depozitarea acestuia nu este permisă, deoarece proprietățile vaccinului în acest caz sunt încălcate și nu mai este posibil să se garanteze formarea unei imunități stabile. Dozarea vaccinului Hexadog pentru câini este extrem de simplă: într-un mililitru - o singură doză. În niciun caz utilizarea simultană a medicamentului cu alte vaccinuri și alți compuși biologic activi nu este permisă (în special seruri autoimune polivalente).

Există efecte secundare? În cazuri relativ rare, vaccinul provoacă o ușoară umflare la locul injectării. Nu provoacă niciun inconvenient animalului și se dizolvă rapid. Nu trebuie făcut nimic pentru a accelera acest proces. Rețineți că umflarea nu se datorează adesea vaccinului, ci neglijenței operatorului care îl administrează. Asa de, zona de vaccinare trebuie tăiată și tratată cu atenție cu alcool etilic 70%. Dacă pielea din acest loc este murdară, este recomandabil nu numai să o ștergeți cu o soluție antiseptică, ci și să clătiți bine cu apă caldă cu săpun..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hexadog: metode și reguli de utilizare