8 Cele mai bune rase de câini mici și netezi

Câini cu păr neted

În acest articol voi vorbi despre rasele populare de câini cu păr neted. Voi lua în considerare conținutul și natura fiecărei rase.

Cele mai bune rase mici de câini acoperite netede

Conform ultimelor estimări, există aproximativ o mie și jumătate de rase de câini în lume. Nu este ușor să alegeți una dintre multele, mai ales dacă păstrarea animalului se presupune că se află într-un apartament din oraș. Pitoamele cu părul lung necesită o îngrijire constantă.

În timpul perioadei de vărsare, lână ar trebui să fie pieptănată în mod regulat. Acest lucru poate provoca disconfort proprietarilor. Un câine cu părul neted sau un animal de companie cu părul scurt, care are nevoie de îngrijire minimă, este ideal pentru adăpostire.

Chihuahua

Câinii din această rasă sunt recunoscuți ca fiind cei mai mici. Creșterea unui adult este de 20 cm, greutatea este de 0,5-3,5 kg. Culoarea stratului: roșu, cafeniu, alb, negru și cafeniu, bej. Chihuahua - un însoțitor care îl va urmări pe proprietar.

Prețul cățelușului Chihuahua de la 500 la 1500 de dolari.

În ciuda dimensiunilor lor, chihuahua au o personalitate îndrăzneață. Sunt foarte curioși și adoră să comunice cu oamenii..

Lașitatea nu este inerentă rasei. Animalul se grăbește cu îndrăzneală spre protecția proprietarului, chiar dacă adversarul are dimensiuni superioare.

Câinele se atașează de proprietar, dar are dragoste pentru toți membrii familiei. Chihuahua sunt proprietari gelosi. Proprietarul câinelui va fi gelos pe toți cei care se apropie de el. Manifestarea agresiunii nu este exclusă. Chihuahua este inteligent și își poate manipula proprietarul.

Dezavantajele rasei includ:

  • îngrijire scumpă. Mesele se bazează pe mâncăruri super premium scumpe. Animalul trebuie să cumpere haine și încălțăminte. Vizite regulate la veterani și îngrijitori;
  • latrat puternic;
  • animalul nu se adaptează bine la vremea în schimbare. Frigul și căldura pot face animalul să se simtă rău.

După ce se confruntă cu stres sever, animalul poate prezenta urinare involuntară. Proprietarul trebuie să protejeze animalul de companie de situațiile stresante.

Chihuahua
Chihuahua

Fox terrier neted

Creșterea atinge 34-40 cm, greutatea 6 - 8 kg. Conform standardului, culoarea este dominată de alb. Pete de culoare neagră, roșie, maro-roșie sunt acceptabile. Blana este densă și densă, nu există substrat.

Un cățeluș costă 10.000-30.000 de ruble.

Stratul gros previne absorbția și uscarea umezelii. Este necesar să vă scăldați animalul de companie seara, pentru a nu exclude hipotermia.

Trebuie să vă plimbați cu câinele în mod regulat. În trecut, rasa era folosită ca vânători de vulpi.

Fox terrierii sunt animale active și mobile. Câinele se atașează rapid de proprietar și de membrii familiei. Se înțelege bine cu copiii și le împarte jocuri.

Speranța de viață este de 10-12 ani. Nu este recomandat să porniți vulpieri Pentru bătrâni. Educația necesită putere și răbdare.

Fox terrier neted
Fox terrier neted

Buldog francez

Buldogi francezi dedus ca rasă de luptă, acum sunt tovarăși buni și animale de companie loiale. Greutatea variază de la 8 la 15 kg, înălțimea la greabăn atinge 25-35 cm. Culoarea hainei: tigrată, albă, albă, albă cu pete negre, albă.

Costul unui cățeluș depinde de clasă și de pedigree, poate fi de 10.000-50.000 de ruble.

Francezii au un caracter excepțional. Rasei îi lipsește răutatea și agresivitatea. Împreună cu copiii, tratând cu răbdare toate farsele copiilor.

Animalul iubește jocurile active, este foarte mobil. Diferă într-un caracter îndrăzneț. Grăbiți-vă fără teamă la protecția proprietarului. Rasa se pretează bine antrenamentului.

Buldog francez
Buldog francez

Boston terrier

Crește până la 43 cm, cântărește 6-11 kg. Masculii au o structură mai puternică decât femelele. Standardul permite următoarele culori ale stratului: tigrat, negru, sigiliu de blană (maro cu o nuanță roșie). Un animal de rasă trebuie să aibă părul alb pe piept, bot, gât.

Puteți cumpăra un cățeluș pentru 30.000-100.000 de ruble.

Boston terrier - un tovarăș fermecător care va deveni un favorit al familiei. Are un caracter amabil, se înțelege ușor cu alte animale de companie. Iubește copiii și joacă cu ei. Câinele este mobil și activ. Plictisit, poate fi obraznic, stricând mobilierul. Este necesar să mergeți cu ATP pe lesă și pe bot. Boston poate intimida și latra la alți semeni.

El poate ataca o persoană dacă simte că există o amenințare pentru proprietar.

Speranța de viață - 12-14 ani.

Boston terrier
Boston terrier

Teckel

Prețul pentru un cățeluș cu pedigree și pașaport va varia de la 15.000 la 20.000 de ruble. Puii de la părinți cu premii vor costa 40.000-50.000 de ruble.

Teckelii - animale de companie prietenoase și curioase. Pe lângă părul neted, există și o specie cu păr sârmă. Animalul este interesat de tot ceea ce se află în câmpul său vizual. Este o rasă activă căreia îi place să alerge, să se joace și să vâneze. Teckelii sunt buni paznici. Străinii sunt precauți.

Slab antrenabil. Are un caracter rezonabil. Necesită atenție persoanei sale. Neavând primit ceea ce își dorește, poate deveni amărât și arăta agresivitate. Teckelii sunt neînfricați, se simt amenințați, aruncă imediat asupra inamicului.

Îi place să fie aproape de o persoană. Un animal de companie excelent pentru familiile cu copii mici. Dar nu se înțelege bine cu alte animale de companie..

Cântărește de la 3,5 la 9 kg, înălțimea unui adult este de 15-25 cm la greabăn. Culoarea stratului: toate nuanțele de roșu, maro, paie, negru-galben, cafea-galben.

Teckel
Teckel

Mops

Pugs - tovarăși energici și veseli. Istoria rasei își are originea în China antică. Animalul este foarte sociabil și iubește să fie aproape de oameni. Nu va refuza să se întindă pe canapea, dar va fi bucuros că va face o plimbare activă.

Costul mediu pentru un cățeluș variază de la 10.000 la 30.000 de ruble. Principala caracteristică a carligilor este că găsesc un limbaj comun cu toată lumea. Pentru copii, câinele va fi un mare prieten. Animalul este indiferent față de pisici, dar va stabili cu ușurință comunicarea cu alți câini din casă.

Creșterea masculilor atinge 32 cm, femelele cresc până la 28-30 cm. Greutatea animalului este de 4-8 kg. Culoarea poate fi diferită. Cele mai frecvente sunt culorile gri-argintiu și de caisă..

Mops
Mops

Pinscher miniatural

Exterior seamănă doberman, numai mic. Greutatea animalului ajunge la 6 kg, iar înălțimea unui adult este de 30 cm. Acesta este un câine bine construit, musculos. Conform standardului, culoarea lânii poate fi de două tipuri: negru-roșu, complet roșu.

Puteți cumpăra un cățeluș pentru 15-20 de mii de ruble.

Pincheri pitici - animale încrezătoare în sine. Câinele are un sentiment dezvoltat de mândrie. Animalul nu va tolera mustrări și pedepse. Loială familiei sale și neîncrezătoare față de străini. Pinscherii sunt paznici neînfrici. Câinele informează despre sosirea oaspeților cu un lătrat puternic. Animalul iubește jocurile active și multă plimbare.

Pinscher miniatural
Pinscher miniatural

Basset Hound

Înălțimea bassetului ajunge la 35 cm, un câine adult cântărește 33-38 cm. Culoarea clasică a rasei este tricolor: pete negre, maro, albe. De asemenea, standardul permite culori în două culori și monocromatice..

Prețul pentru un cățeluș variază de la 25.000 la 45.000 de ruble, cu cea mai mare parte a greutății câinelui pe partea din față a corpului. Din cauza lipsei de echilibru, basset-ul nu poate înota.

Rasa are un caracter amabil și afectuos. Foarte devotat proprietarului. Dar mulțumirea nu este pe lista calităților bune. Când este dresat, câinele poate fi încăpățânat.. Basset Hound un animal de companie minunat pentru o familie numeroasă în care locuiesc deja alți câini. Cu el, puteți lăsa cu ușurință copilul. Câinele îl va monitoriza îndeaproape și cu atenție.

Basset Hound
Basset Hound

Atunci când alegeți un câine, este important să vă evaluați puterea. Va putea o persoană să aloce suficient timp unui animal de companie? Natura animalului depinde în mare măsură de creșterea corectă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Cele mai bune rase de câini mici și netezi