Toate secretele hrănirii hranei naturale a câinelui

Ce se întâmplă dacă o persoană încă nu poate avea încredere în alimentarea din fabrică? Există o cale de ieșire - hrănirea câinilor cu mâncare naturală veche bună, pregătită acasă! Despre ea vrem să vorbim despre ea, pentru că, dacă o gătești corect, va deveni, de asemenea, un adevărat tratament util pentru animalul tău de companie. Cu toate acestea, în același timp, trebuie să vă amintiți ce nu puteți hrăni câinele - acest lucru este, de asemenea, scris în continuare!

Și răspunsul la aceasta este:

 • puii la 1 lună sunt hrăniți des - de 6-8 ori pe zi;
 • în 2 luni - de 5-6 ori;
 • de la 3 la 6 luni - de 3-4 ori;
 • de la 6 luni la 1 an - de 3 ori, după un an catelul este transferat în modul „adult” și hrănit de 2 ori pe zi.

Unii crescători hrănesc deja câini adulți de trei ori pe zi. În principiu, acest lucru este de prisos, cu excepția cazului în care câinele are probleme cu digestia și nu urmează o dietă specială. Există, de asemenea, astfel de cazuri: câinii sunt hrăniți doar o dată pe zi, dar se administrează o porție mare. Veterinarii recomandă cu tărie să nu organizeze hrana pentru câini în acest fel. Cel mai probabil, animalul nu va „ghici” să împartă porția în două mese și va mânca totul deodată.

Ca urmare, în 6-7 ore toată mâncarea va fi digerată, iar animalul de companie va petrece cea mai mare parte a zilei cu stomacul gol. Chiar dacă câinele păstrează ceva pentru mai târziu, acest aliment se strică adesea în castron. Iar consumul de alimente stricate este plin de probleme serioase..

Prin urmare, respingem cu tărie schema cu hrănirea câinelui o dată pe zi..

În ceea ce privește mărimea porției pe care câinele ar trebui să o primească odată, nu există un răspuns clar. Fiecare dietă la domiciliu este individuală și chiar și mâncarea gătită în mod similar poate ajunge la valori energetice diferite. Prin urmare, atunci când pregătiți mâncare pentru câini acasă, trebuie să aflați valoarea nutrițională a produselor folosite (scrise pe ambalaj) și, de asemenea, să le cântăriți înainte de a găti..

Cunoscând masa alimentelor și valoarea energetică a acestora, puteți calcula mai bine dimensiunea porției cu cantitatea optimă de calorii și puteți afla cum să vă hrăniți corect câinele. Și medicul veterinar vă va putea spune cantitatea corectă de calorii pe care câinele dvs. ar trebui să le primească, având în vedere rasa și starea sa fizică. În viitor, puteți împărți porția zilnică în două mese egale. Sau dați, de exemplu, 1/3 din volum dimineața și 2/3 din volum seara sau invers. Totul aici va depinde de nevoile și dorințele animalului dvs. de companie: cineva are un apetit mai puternic dimineața, cineva seara.

Facem un meniu

Deci, să presupunem că ați decis un program de hrănire. Acum trebuie să decideți ce să vă hrăniți câinele și să alegeți o listă de alimente optime care sunt cel mai bine incluse în dieta naturală a câinelui dvs. Rețineți că hrănirea câinilor nu asigură o mare varietate. Este suficient să introduceți unele inovații în dietă nu de multe ori, o dată sau de două ori pe săptămână, sau chiar mai rar. Câteva rețete de casă care vă ajută să vă fie mai ușor hrănirea câinilor, chiar acum pe video următor!

Care terci este mai bun?

Crupe la câine dieta va servi drept cea mai bună sursă de carbohidrați. Și carbohidrații sunt, după cum știți, o sarcină energetică pentru fiecare ființă vie. În ciuda faptului că strămoșii animalelor noastre de companie cu patru picioare sunt prădători duri și, desigur, nu au mâncat cereale când s-au născut, animalele noastre de companie sunt deja destul de obișnuite cu o astfel de dietă „umanizată”.

Medicii veterinari recomandă adesea planificarea nutriției câinilor folosind aceste tipuri de cereale:

 • orez;
 • hrişcă;
 • Hercule.

Acestea sunt cel mai ușor absorbite de corpul câinelui și transportă sarcina maximă de energie pentru acesta. Puteți folosi uneori terci de orz, grâu, porumb sau orz. in orice caz, hrănirea câinilor aceste tipuri de cereale pot provoca indigestie. Desigur, acest lucru nu se întâmplă des, mai ales dacă folosiți aceste cereale doar ocazional. Totuși, amintiți-vă că este mai dificil pentru corpul unui câine să obțină nutrienți de la ei..

Se recomandă diluarea terciului de câine cu legume. Îl vor completa cu vitaminele și antioxidanții necesari. Legumele pot reprezenta aproximativ 10-15% din totalul „vasului” gătit. Legumele sunt, de asemenea, tratabile termic, deși mulți câini nu se deranjează să ciugulească cartofi sau morcovi crudi. Cele mai bune legume care completează terciul de câine sunt morcovii, sfecla, dovleacul, dovleceii, ardeii, păstârnacul.

Ce zici de carne, carne de pasăre și oase?

Componenta din carne ar trebui să prevaleze în volumul total al meniului animalului dvs. de companie. Carnea este proteină și este hrană naturală și naturală pentru câini. Câinii mănâncă carne crudă cu mare plăcere. Cu toate acestea, nu se recomandă administrarea acestuia din cauza faptului că poate fi infectat cu ouă de helmint sau toxoplasmă.

Pentru a vă menține animalul în siguranță, carnea crudă trebuie înghețată pentru aceasta. Dar o puteți da mâncării numai atunci când se dezgheță și atinge temperatura camerei. Mâncarea prea rece sau fierbinte vă poate răni câinele.

Deci, ce fel de carne ar trebui să-ți hrănești câinele acasă? Aproape toată carnea este potrivită pentru câini, principala condiție este că nu este prea grasă. Din acest motiv, carnea de porc nu este recomandată câinilor, cel puțin părțile sale grase. Cea mai bună alegere pentru prietenii cu patru picioare este carnea de vită, pui, iepure, curcan, carnea tocată nu este recomandată. Carnea de cal și căprioara sunt absolut ideale, dar întrebarea este că obținerea unei astfel de carne nu este deloc ușoară și costă suficient.

Subprodusele din carne vor putea înlocui o parte din volumul de carne din dietă. Ficatul, inima, plămânii, rinichii, stomacul sunt consumate cu ușurință de câini și permit reducerea costurilor oarecum hrănind câinele. Se pot adăuga făină de carne, făină de pește sau făină de oase pentru a crește valoarea nutrițională a dietei unui câine. Acest ingredient se găsește în aproape toate alimentele uscate pentru câini..

În ceea ce privește oasele, acest produs nu ar trebui să fie în meniul câinelui..

Mai ales când vine vorba de oase sau gâturi tubulare de pui (acestea pot fi folosite pentru bulion, dar după ce carnea este decojită, acestea trebuie îndepărtate). La urma urmei, fragmente de astfel de oase sunt foarte des îndepărtate de medicii veterinari din tractul digestiv al animalelor noastre de companie. Și este foarte bine dacă o pot face la timp..

Oasele care sunt eligibile pentru dieta unui câine sunt moosuri mari de carne de vită cu margini rotunjite sau cartilaj și pot fi hrănite crude. Prin urmare, dacă sunteți unul dintre acei proprietari care cred că oasele sunt „vitale” pentru câini, este mai bine să alegeți această opțiune pe piață..

Produse de la masă

Mâncarea naturală pentru câini nu ar trebui să implice că vei hrăni câinele pe care tu nu îl vei termina tu. Dacă ați ales un astfel de tip de hrănire ca dietă la domiciliu, atunci ar trebui să vă pregătiți cu siguranță pentru animal separat! Mâncarea de la masă nu este potrivită pentru câini, deoarece conține o cantitate crescută de sare, condimente și grăsimi.

Maximul pe care îl puteți oferi câinelui dvs. să mănânce este cartofii. Adăugați acolo carne sau pește fără semințe și oferiți-i câinelui. Borșul, supele, pastele nu vor aduce niciun beneficiu animalului dvs. de companie, dar adesea provoacă indigestie. Veterinarii se opun cu tărie alimentelor afumate, prăjite și alterate.

Produse interzise

Ce nu ar trebui să vă hrăniți câinele unui proprietar responsabil? Sub interdicție, după cum probabil ați ghicit deja, puteți găsi aproape întregul volum de alimente de pe masă.

Proprietarii fără experiență sunt avertizați în special să nu includă ingrediente precum:

 1. Oase tubulare (le-am menționat deja astăzi).
 2. Dulciuri, produse de patiserie, prăjituri, bomboane. Unii proprietari cred în mod eronat că câinilor le plac dulciurile, dar probabil că reacționează doar la ambalajele colorate în care este învelită bomboanele. Prin urmare, nu trebuie să cazi la provocările animalului și să-i oferi dulciuri..
 3. Murături și afumături.
 4. Coacere.

Și nu uitați să vă hrăniți câinele fără sare și condimente. Fiecare aliment conține deja o anumită cantitate de sare, deci nu puteți adăuga decât rareori sare în alimentele pentru câini. Dar suplimentele minerale, vitaminele și calciul, vândute în farmacii, trebuie adăugate la dieta de acasă..

Video „Hrănirea animalelor de companie cu alimente naturale”

O prelegere foarte informativă despre cum să vă hrăniți animalele de companie în mod corespunzător, pentru a finaliza recenzia noastră!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Toate secretele hrănirii hranei naturale a câinelui