Buldozerul este cel mai mare alabai

Câine Alabai - caracteristici ale raseiAlabai este considerat astăzi cea mai unică rasă de câini. Este foarte populară printre crescătorii de câini. Printre oameni, acești câini au primit diferite nume: asiatic, câine lup lup turcman, câine ciobanesc din Asia Centrală și alții. Se crede că rasa Alabai este cea mai veche de pe planetă. Acest lucru este confirmat și de cercetători. Vârsta acestei rase de câini este de aproximativ 4-6 mii de ani, dar aspectul câinelui practic nu s-a schimbat în acest timp.

Pagini de istorie

Vârsta acestei rase este atât de mare încât s-au format deja multe legende diferite despre acest câine. Deci, cea mai veche legendă este cea care spune despre originea rasei în sine. Conform acestei legende, se pare că câinele ciobanesc din Asia Centrală a coborât din Syrtleon.

Se știe că syrtleon este o fiară care a existat în mitologia Turkmenistanului. După cum își amintesc bătrânii, această fiară mitologică a combinat atât în ​​aspectul său intern, cât și în exterior, două animale complet diferite:

  1. O hienă vicleană, vicleană și răzbunătoare.
  2. Un câine inteligent, dar uriaș.

Alabai iarna la plimbareAceastă creatură mitică nu a fost plăcută de păstorii locali. La urma urmei, el în mod constant, atacând turmele pe care le păzeau păstorii, a distrus toți mieii, fără a lăsa niciunul. Atunci când turmele au început să conducă acasă, atunci Syrtlen a folosit diverse trucuri pentru a atrage cei mai buni câini ciobani în pădure, dar pentru a nu mai putea găsi niciodată drumul înapoi. La scurt timp după primele raiduri ale syrtleonului, o nouă generație de câini a început brusc să apară în stepe, care erau un amestec de câine și syrtle. Noii urmași s-au dovedit cu o creștere uriașă și cu date fizice excelente, dar în același timp au avut un caracter capricios.

Obiceiuri Alabai

Câinele Ciobănesc din Asia Centrală este foarte neîncrezător, dacă o persoană nu este familiară, atunci nu va avea încredere în el. Dar, pe de altă parte, câinii de lupi turcmeni vor arăta și arăta întotdeauna loialitate și devotament față de stăpânul lor. Dacă acest lucru este necesar, se va repezi după proprietar în orice flacără, apă sau chiar își va da viața.

Trăsătura lor principală de caracter este rezistența: aceste animale de companie cu patru picioare nu vor arăta niciodată că suferă. Dacă nu există un motiv serios, atunci nici măcar nu vor geme și nu vor țipa. Ei pot doar să-și iubească stăpânul și pe nimeni altcineva.. Un astfel de câine turc turc va deveni un protector de încredere pentru întreaga familie și casă.

Cum arată un câine ciobanesc din Asia Centrală - pui și câini adulțiLa fel ca acum mulți ani, în prezent, Alabai continuă să își îndeplinească rolul de protecție. Dar, în același timp, ei păstrează întotdeauna libertatea și independența deplină pentru ei înșiși. Dacă te uiți la câine cu atenție și cu atenție, atunci acesta va răspunde persoanei care caută cu aceeași privire atentă și intenționată. Alabai nu se teme de nimic, nu este sclav și nici măcar servitor pentru om. Se știe că nici măcar un os apetisant nu-l va face să servească dacă el însuși nu vrea..

Este demn de remarcat faptul că Alabai sunt mari și sportivi. Dacă o persoană are grijă de un astfel de prieten cu patru picioare chiar de la naștere, atunci se atașează de această persoană. Dar instinctul lor funcționează și: nu numai că își iubesc stăpânul, ci și îl protejează. Încrezători, nu renunță niciodată la teritoriul lor, pe care îl consideră al lor și cu siguranță îl vor păzi.

Modificări evolutive în rasa câinelui ciobanesc din Asia Centrală

În vremurile străvechi, când trebuiau să păzească turme de oi, acești câini erau vicios și foarte neîncrezători. Dar ei și-au cunoscut întotdeauna teritoriul și nu au admis străini în el. Dar când Alabaiii s-au trezit în afara turmei, pe care au păzit-o, au devenit amabili și prietenoși. Acesta este rezultatul celei mai brutale selecții naturale.

Alabai acasă va deveni un paznic perfect și o bona bună pentru copiiCreșterea unui câine din această rasă a avut loc în cele mai severe condiții naturale. Deci, cuhrană săracă și climatul uscat al deșertului, lipsa apei, nevoia de a respinge constant atacurile prădătorilor - toate acestea au influențat creșterea câinelui, modelându-l fizic și creând un personaj atât de unic. Dar aceleași condiții au ajutat acest animal cu patru picioare să câștige atât forță, cât și neînfricare..

În timpul schimbărilor evolutive, Alabai și-a perfecționat abilitatea de a lupta cu un prădător și a învățat să folosească resursele puterii sale neobișnuite în mod corect și înțelept. Pentru a proteja turma, un alabai trebuie să fie capabil să se protejeze. Prin urmare, primele sale lovituri sunt dorința de a apuca inamicul de gât și apoi de a roade prin vase importante cu falci puternice. Dar este imposibil să faci același lucru cu câinele de lup turcman, deoarece această zonă vulnerabilă este închisă de inamic. Se știe că craniul masiv al acestui câine se îmbină într-un gât foarte scurt..

Calități Alabai

Aspectul Alabai se remarcă printre alte rase de câini. Deci, fruntea acestui câine este plată, există doar o ușoară rotunjime.. Botul este lat, profund, plictisitor. Dacă îl comparați cu fețele câinilor din alte rase, veți observa că nu se înclină deloc spre nas. Buzele sunt cărnoase, chiar puțin groase, deoarece ar trebui să acopere maxilarul inferior bine și chiar ușor cu o margine. Nasul este cel mai adesea negru închis, dar uneori nasul este ușor mai deschis dacă acest câine are o culoare deschisă.

Cățeluș Alabai - dezvoltarea corectă a câineluiSistemul respirator este bine dezvoltat. Alabai are un piept lat, un spate puternic și membre puternice.. Trebuie să ai mare grijă de Alabai încă de la naștere. De exemplu, cozile de rouă de la labe, ovale și mari, trebuie tăiate. Deja în a 3-a sau a 4-a zi, este recomandabil să opriți coada. Înălțimea unui bărbat adult Alabay ajunge la 65 de centimetri, noduri - 60 de centimetri.

Culoarea câinilor din această rasă poate fi foarte diferită: pătată, albă, neagră, neagră sub pal, tigrată, tricolor și altele.

Cel mai mare alabai

Câinele Ciobănesc din Asia Centrală ocupă locul al optulea în clasamentul celor mai mari câini din lume. Cel mai mare Alabai trăiește în Rusia. Proprietarul său este Alexander Khudyakov, care locuiește cu familia în Stavropol. Porecla acestui câine record este Bulldozer.

Porecla a fost dată câinelui în copilărie. Când era încă mic, alerga în zăpadă, greșind-o cu labele, care se înmulțeau în fiecare zi. Când Bulldozer a crescut, a devenit un descendent excelent. Datorită lui se nasc pui mari și sănătoși din rasa Alabai..

Buldozerul este cel mai mare Alabai Alabai Bulldozer - cel mai mare AlabaiBuldozer Giant Alabai și proprietarul săuCopii buldozer - câini mari pentru o plimbareCățelușul este nepotul Buldozerului, de asemenea, un animal mare.

În prezent câinele Bulldozer cântărește 125 de kilograme și are deja 9 ani. Dacă câinele stă pe picioarele din spate, atunci creșterea acestuia va ajunge la mai mult de doi metri. Dar, în ciuda greutății sale mari, câinele duce un stil de viață activ. Deci, el este implicat activ în creșterea copiilor familiei Khudyakov și a prietenilor lor..

Alexander Khudyakov este un crescător de câini care crește animale cu patru picioare încă din copilărie. Nu s-a gândit niciodată că va deveni într-o bună zi crescător profesionist. După ce a absolvit Institutul Petrolier Grozny, Alexander nu a putut obține un loc de muncă. A schimbat mai multe locuri de muncă și acest lucru l-a făcut să se gândească la începerea creșterii câinilor. La început această ocupație l-a fascinat foarte mult, apoi a început să aducă și bani..

Temperamentul buldozerului este întărit în luptele cu câini. Alexander Khudyakov consideră că, dacă un câine la prima luptă nu s-ar putea dovedi a fi un luptător real, atunci este necesar să scăpați de el, deoarece a fost capabil să-l lase pe proprietarul său să facă astfel de teste, atunci nu poate fi un prieten de încredere.

Prima luptă a buldozerului a avut loc când avea deja 3 ani. Deci Alabai a învățat care este gustul victoriei. Astăzi Bulldozer are multe victorii: este destul de dificil să se numere numărul de medalii și certificate. Iată doar câteva dintre marile titluri:

  1. Campion al Rusiei.
  2. Mândria țării.
  3. Campion european.

Desigur, obținerea unor rezultate atât de ridicate nu este ușor, dar instruirea asiduă și regulată a ajutat foarte mult. În fiecare zi, mersul său durează cel puțin 6 ore, iar Buldozerul depășește zeci de kilometri în acest timp.

Mâncarea buldozerului este normală, dar ajută la menținerea sa într-o formă fizică bună. Dieta sa zilnică este o găleată de terci și un kilogram de carne. Alabai Bulldozer este cel mai mare și cel mai legendar câine - un deținător de record, care în ring se arată ca un luptător rău și curajos, iar în viață și în viața de zi cu zi este amabil și fermecător.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Buldozerul este cel mai mare alabai