Aspectul și trăsăturile lupilor polari (nordici)

Fapte interesante despre lupul polarLupul polar este un mamifer care trăiește în Artik și tundră. De obicei sunt de culoare albă sau gălbuie, sunt foarte grațioase și maiestuoase. Au propriile caracteristici de aspect, comportament, stil de viață și origine. Luați în considerare totul despre aceste animale uimitoare.

În primul rând, să aruncăm o privire asupra principalelor criterii pentru aceste mamifere. Acestea sunt animale mari.

Criterii pentru lupii nordici:

 • Înălțime: aproximativ 1 metru.
 • Lungime: până la 1,5 metri.
 • Greutate: până la 80 kg.
 • Viteza: până la 60 km / h.

Caracteristicile lupilor nordici

Această subspecie are o gamă largă de caracteristici care o disting de altele. Aceste caracteristici fac ca lupii polari să fie neobișnuiți și unici..

 • Coada conducătorului este întotdeauna sus, deși restul turmei o are în jos.
 • Lupii polari sunt capabili să meargă 2 mii de metri pătrați. kilometri în căutare de hrană.
 • Interesant despre lupii polariLupilor aceștia nu le plac certurile, luptele serioase sunt extrem de rare.
 • Aceasta este singura subspecie care și-a păstrat habitatul..
 • Lupul polar poate rămâne fără hrană până la o săptămână.
 • Crescătorii și păstorii locali de reni se tem foarte mult de aceste animale, există zvonuri conform cărora femela poate distrage atenția persoanei astfel încât turma să atace turma de reni.
 • Potrivit unei versiuni, acești lupi provin de la câinele aboriginal samoyed.

Aspect și comportament

Lupii polari sunt complet albi, cu blană groasă. Acestea sunt animale mari, lungimea lor este de aproximativ 1,3-1,5 metri, înălțimea la greabăn este de aproape 1 metru, greutatea ajunge la 85 kg, masculii sunt mai mari decât femelele. Aceste animale au lână foarte groasă, acest lucru se datorează faptului că este foarte frig în habitatele lor, iar haina lor de blană este o protecție excelentă împotriva frigului. În plus, haina lor este ușoară, roșiatică, ceea ce poate fi un bun camuflaj. Coada lupilor polari este pufoasă.

Comportamentul acestor animale este complex, este social, adaptat condițiilor de viață dificile. Mai mult, aceasta animale de familie. De exemplu, dacă un pachet găsește o zonă în care există hrană, membrii săi încep să urle, informând alți lupi că acesta este locul lor. Apropo, își marchează teritoriul cu urină..

Pachet de lupi polari O altă caracteristică a lupilor polari este inteligența. Comportamentul și vânătoarea lor demonstrează că sunt foarte organizați. De exemplu, în timpul vânătorii, se înlocuiesc reciproc, toți membrii haitei îi ajută pe ceilalți.

Aceste mamifere rareori se apropie de casele oamenilor. Și cu atât mai mult, rareori atacă turmele aparținând oamenilor, pentru că le este frică de răzbunare.

Certurile dintr-o turmă sunt extrem de rare și se întâmplă doar în cazuri extreme.. De obicei totul se rezolvă pașnic. Toți membrii haitei îl ascultă fără îndoială pe lider. Apropo, uneori certurile apar doar în cazul unei dispute între două familii asupra teritoriului. În cazul în care ambele familii revendică același habitat. Femelele se supun femelei principale. De obicei este foarte dură cu ei..

Mâncare și vânătoare

Lupii arctici trăiesc în zone cu ierni foarte lungi, așa că au învățat să se adapteze la orice mâncare găsesc. În astfel de condiții dificile, doar câteva plante și animale pot supraviețui. Cel mai adesea în aceste locuri există lemne și iepuri polare, cu toate acestea, această pradă nu este suficientă pentru lupi. Prin urmare, vânează și animale mai mari: cerbi și boi de mosc.

Lupii polari vânează boi de mosc în haite. Deși reușesc să se alinieze în cerc și să se apere cu coarne și copite, lupii încearcă să obosească turma și așteaptă deschiderea cercului. Apropo, un caz a fost înregistrat când o turmă a condus cerbi pe gheață și i-a prins..

Stilul de viață, reproducerea și educarea descendenților lupilor polari

Cel mai adesea, lupii arctici trăiesc în stoluri familiale de 4-6 indivizi (există stoluri mari cu mai mult de 15 indivizi), include pui ai ultimului și penultimului puiet. Liderii acestui pachet sunt femeie și bărbat mai în vârstă.

Liderul haitei este liderul. El o protejează și menține ordinea. Este foarte respectat și toată lumea se supune. Doar femela lui poate avea pui. Ea crește descendenți și monitorizează alte femele și comportamentul lor.

Împerecherea începe în martie. Maturitatea sexuală a femelelor începe de la 2 ani și a bărbaților de la 3 ani. Apoi, femeia însărcinată părăsește turma și caută o groapă pentru a lăsa urmași. Uneori femela o dezgropă și uneori se întoarce la vechiul și deja familiar. Sarcina durează 60-63 de zile. De regulă, născut 4-5 pui, cântărind 400 de grame, orb, surd și neajutorat. În tot acest timp, masculul aduce mâncare femelei și puiilor, are grijă de ei. Abia după o lună bebelușii încep să părăsească peștera, iar vara pot deveni membri cu drepturi depline ai haitei.

Pui Apropo, aceste animale sunt părinți minunați. În plus, întregul pachet are grijă de puii de lup, dacă nu există suficientă hrană, toți membrii săi împart cu puii.

Uneori turma migrează acolo unde condițiile sunt mai bune. De obicei, ea merge după boi de mosc sau reni. Migrația are loc adesea spre sud, unde clima este ușor mai caldă și mai favorabilă..

Comunicați într-o turmă cu ajutorul lătratului, a vuietului, a urletului, a țipătului și, de asemenea, folosind mișcări. Apropo, pentru a-și arăta respectul față de lider și ascultare, alți lupi polari se întind pe spate sau se alintează la pământ..

Receptorul liderului

Adesea, chiar înainte de moartea liderului, turma își cunoaște succesorul. Acesta este fiul său cel mai vrednic. Se deosebește de ceilalți prin puterea, rezistența, curajul și inteligența sa deosebită. El este ales fie de conducătorul însuși, fie de membrii haitei. Liderul antrenează și antrenează receptorul, îl învață să protejeze pachetul și să rezolve problemele importante ale pachetului. Restul fiilor câinelui au dreptul să părăsească familia și să-și formeze propria lor.

Lupii de gheață sunt animale foarte puternice, grațioase și frumoase. Sunt foarte rezistente, deoarece comportamentul și stilul lor de viață sunt adaptate condițiilor dure de viață. În plus, sunt animale uimitor de inteligente și organizate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Aspectul și trăsăturile lupilor polari (nordici)