Helmimax pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Iubitorii de câini cu experiență știu că viermii se găsesc chiar și la cele mai „domestice” animale, care în întreaga lor viață nu au fost niciodată pe stradă. Ouăle de paraziți pot fi oriunde și, prin urmare, toată lumea are riscul de infectare. Helmimax pentru câini vă va ajuta să faceți față „colegilor de călătorie” nedorite.

Helmimax pentru câini: caracteristici ale drogurilor

Este un medicament antihelmintic cu spectru larg. Avantajul medicamentului (în comparație cu agenții antihelmintici convenționali) este orientarea sa „versatilă”: Helmimax vă permite să luptați eficient împotriva rundă, si cu apartament soiuri viermi paraziți.

În plus, produsul poate fi utilizat pentru combaterea acarienilor paraziți care suge sânge. Această caracteristică a instrumentului vă permite să simplificați semnificativ procesul de tratament (precum și diagnosticul, deoarece nu mai este atât de important să stabiliți tipul exact al parazitului).

Structura

Medicamentul conține mai multe componente, dintre care majoritatea sunt compuși auxiliari:

 • Praziquantel.
 • Moxidectina.
 • Celuloză cristalizată.
 • Lactoză, deshidratată.
 • Stearat de calciu și laurilsulfat de sodiu.
 • Aromă și aromă de pui. Este mult mai ușoară administrarea medicamentelor câinelui dvs..

Caracteristicile acțiunii praziquantelului

Compusul distruge în mod eficient cestodele (viermi paraziți plati) în toate etapele ciclului de viață. La trei ore după înghițirea comprimatelor, concentrația maximă a medicamentului este creată în plasma sanguină. Mai mult de ¾ din substanțele active intră în contact cu proteinele din sânge, ceea ce determină excreția lor din organism cu urină. Resturile sunt excretate din corp cu fecale.

Caracteristicile acțiunii moxidectinei

Această componentă are un efect pronunțat împotriva viermilor rotunzi paraziți (adică nematode și căpușe ixodide).

Moxidectina se leagă perfect (dar reversibil) de proteinele din sânge. Dacă comparăm substanța cu praziquantelul, care este excretat de rinichi, această substanță este excretată cu aproximativ 80% în materiile fecale..

Compatibilitate cu alți agenți antiparazitari

Particularitățile substanțelor active trebuie luate în considerare la elaborarea unui regim de tratament.

 • Este strict interzisă combinarea Helmimax cu alte medicamente care conțin piperazină.
 • Este extrem de periculos să prescrieți simultan medicamentul cu orice medicament care blochează ciclul colinesterazei.
 • Utilizarea combinată cu lactone macrociclice duce la consecințe foarte neplăcute..

Important! Nu este necesar să combinați Helmimax cu alți compuși antiparazitari, mai ales dacă proprietarul nu are idee despre particularitățile compoziției lor.

Analogi

În general, analogii sunt destul de numeroși, dar Helmintal este 100% „sinonim”. Aceste medicamente pot fi luate ca unul și același, diferă exclusiv de producători și denumiri comerciale..

Reguli de depozitare

Este important să rețineți că stocarea de înaltă calitate a unui medicament este cheia eficacității și siguranței acestuia pentru animal. Producătorul însuși recomandă păstrarea medicamentului după cum urmează:

 • Regimul de temperatură trebuie menținut în regiune de la 0 la 25 ° Celsius. Nu se recomandă congelarea medicamentului, dar supraîncălzirea prelungită a acestuia la temperaturi de 25 ° și mai mari este mult mai gravă. În astfel de cazuri, unele componente ale medicamentului se pot descompune. Acest lucru, în primul rând, determină deteriorarea proprietăților sale terapeutice. În al doilea rând, medicamentul se poate dezintegra cu formarea de componente toxice, motiv pentru care utilizarea acestuia poate duce la otrăvirea animalelor de companie.

 • Medicamentul trebuie protejat de lumina directă a soarelui. Problema este agresivitatea radiațiilor ultraviolete. Sub acțiunea sa, medicamentul se descompune în componentele sale constitutive, adesea cu efect toxic..
 • În ciuda siguranței relative a produsului pentru animalele cu sânge cald, acesta trebuie păstrat astfel încât animalele de companie și copiii să nu poată să-l mănânce accidental. În astfel de cazuri, otrăvirea gravă nu este exclusă..
 • Puteți păstra un medicament fără a-și pierde proprietățile timp de exact trei ani. După această perioadă, utilizarea medicamentului este strict interzisă..

Formular de eliberare

În prezent, industria farmaceutică produce medicamente într-o singură formă - sub formă de tablete. Forma este rotundă, culoarea este alb pur sau cu o ușoară nuanță galbenă. Pe o parte a fiecărei pastile există două linii de despărțire, iar pe partea opusă există o amprentă a siglei producătorului (mai precis, literele latine A și S). În plus, comprimatele în sine sunt disponibile în trei tipuri (cu conținut diferit de substanță activă):

 • Cu indexul 4. În acest caz, medicamentul este destinat tratamentului puiilor și câinilor mici, precum și al raselor „de buzunar”.
 • Cu indicele 10. Aceste tablete sunt destinate raselor medii..
 • Cele mai „adulte” - tablete cu un indice de 20. Particularitatea lor constă în faptul că aceste pastile pot fi utilizate nu numai pentru câinii adulți de rase mari și uriașe, ci și pentru puii lor..

Preparatul este ambalat în pachete separate de folie sau hârtie groasă. Se numesc „benzi”. Aceste pachete sunt similare cu cele în care sunt ambalate supozitoarele rectale și vaginale. Fâșiile sunt așezate în pachete din carton gros. Ambalare - două, patru sau șase bucăți.

Ambalajul trebuie să indice data lansării Helmimax. Dacă aceste date sunt neclare, șterse sau altfel deteriorate, medicamentul nu trebuie utilizat.

Indicații de utilizare

În cazul nematodelor (adică, atunci când sunt infectate cu viermi rotunzi paraziți), indicațiile de utilizare sunt următoarele:

 • Medicamentul este prescris pentru toxocarioza și toxoascarioza.
 • Uncinarioza.
 • Tricocefaloză.
 • În plus, medicamentul este foarte eficient împotriva hookworm.

Așa cum am scris deja mai sus, Helmimax este, de asemenea, eficient în bolile cauzate de viermi paraziți plati (adică cu cestodoză):

 • Pentru a distruge umbrele.
 • Vs castravete tenie.
 • Vs echinococ și alveococi.
 • Cu difiloborioză.
 • De asemenea, o indicație de utilizare este mezocestoidoza..

În plus, medicamentul poate fi utilizat pentru tratarea invaziilor mixte (nematode + cestode). O caracteristică valoroasă a medicamentului este eficiența componentelor sale împotriva larvelor de dirofilarie. Din păcate, este inutil să-l folosiți împotriva adulților, dar pentru prevenirea dirofilariozei, remediul este potrivit.

Contraindicații

Ca și în cazul altor medicamente antiparazitare, contraindicațiile sunt destul de standard. În primul rând, este foarte descurajat să administrați medicamentul animalelor predispuse la reacții alergice. În orice caz, înainte de aceasta se recomandă „testarea” lor cu doze mici de medicamente.

Important! Este strict interzisă administrarea de medicamente animalelor care suferă de boli ale ficatului, rinichilor și altor organe ale sistemului excretor. Același lucru se aplică animalelor de companie a căror greutate nu depășește 500 de grame. De asemenea, nu administrați medicamente puii cu vârsta sub trei săptămâni..

Nu se recomandă utilizarea pentru tratamentul animalelor din următoarele rase:

Această recomandare este asociată cu sensibilitatea crescută a acestor animale de companie la ingredientele active ale medicamentului. În cele din urmă, este interzisă administrarea medicamentului câinilor prea bătrâni, precum și animalelor slăbite și slăbite (inclusiv animalelor de companie care se recuperează după boli grave).

Nu administrați medicamente câinilor bolnavi. Singurele excepții sunt cazurile de invazii helmintice severe, când consecințele utilizării Helmimax sunt în mod clar mai mici decât riscul pentru sănătatea și viața unui animal de companie bolnav..

Rețineți că, în tratamentul patologiilor deosebit de „intense” ale viermilor, în același timp, câinelui i se recomandă să prescrie hepatoprotectori (medicamente care protejează ficatul). Vor ajuta câinele să se refacă mai repede și să revină la forma normală..

În ceea ce privește tratamentul cățelelor însărcinate și care alăptează, producătorul permite acest lucru. Dar cu unele rezerve: nu puteți administra medicamente femeilor însărcinate în primele trei săptămâni de sarcină și în primele trei săptămâni de alăptare. În alte cazuri, medicamentul este considerat sigur atât pentru sănătatea mamei, cât și pentru viața puilor ei nenăscuți..

Efecte secundare

Dacă medicamentul a fost utilizat corect și proprietarul și / sau medicii veterinari nu au supradozat, efectele secundare sunt extrem de puțin probabile. În alte cazuri, sunt posibile următoarele fenomene:

 • La aproximativ o treime din animalele aflate în astfel de situații, se observă tulburări digestive severe, manifestate sub formă vărsături și abundent diaree.
 • Un semn caracteristic al ceva greșit este eliberarea de salivă albă, floculentă și spumoasă..
 • În cazurile severe, este posibilă o afectare a coordonării mișcărilor (ataxie).
 • Animalele devin letargice, apatice, sunt indiferente la stimulii din mediul extern.
 • Posibile tremurături musculare severe (tremurături).
 • Mersul animalelor de companie afectate devine șubred, incert, „beat”.
 • Eventual respirație crescută.

Dacă, la ceva timp după administrarea medicamentului, se observă manifestări ale reacțiilor alergice sau în cazurile de comportament atipic sau inadecvat al câinelui, medicamentul trebuie oprit imediat. Nu există remedii specifice pentru tratarea consecințelor unui supradozaj. Pentru ameliorarea stării câinelui, se utilizează doze de încărcare de antihistaminice și alte terapii simptomatice.

Rețineți că, cu o ușoară supradoză, toate fenomenele descrise dispar după câteva ore și nu cauzează daune semnificative sănătății animalului (dar acest lucru nu înseamnă deloc că medicamentul poate fi administrat necontrolat).

Helmimax pentru câini: instrucțiuni de utilizare

Vă reamintim încă o dată că instrucțiunile de utilizare (și cele foarte detaliate) sunt incluse în fiecare pachet al medicamentului. Singura problemă este că nu toate nuanțele descrise în acesta sunt bine înțelese de crescătorii obișnuiți. Prin urmare, unele puncte trebuie descrise mai detaliat..

Dozare

După cum am scris deja, Helmimax este disponibil în trei forme principale:

 • Pentru puii și câinii adulți formate de „buzunar”.
 • Pentru animalele de rase medii.
 • Și, de asemenea, pentru pui și câini adulți de rase mari și uriașe.
Greutate (în kilograme) și apartenența la rasă Câte medicamente să se administreze (în tablete) Pentru rasele mici (Helmimax-4) De la 500 g la un kilogram Pastile Până la două Jumătate Până la patru O bucată Până la șase 1,5 Până la opt Două bucăți Pentru rasele medii De la 5 la 10 O bucată Până la 151,5 Până la 20 20 O bucată Până la 301,5 Până la 40 Două bucăți Până la 502,5 Până la 60 Trei bucăți Până la 703,5 Până la 80 Patru bucăți

Nuanțe de aplicare

Medicamentul se administrează animalelor o dată, împreună cu masa de dimineață. Deoarece preparatul conține substanțe aromatice (cu gustul și aroma puiului), de regulă, nu apar probleme cu pastilele de consum. Proprietarii celor „încăpățânați” li se poate recomanda să zdrobească comprimatele, să se amestece cu apă și să le toarne cu forță pe gâtul animalelor de companie, folosind o seringă de volum adecvat în acest scop..

Dacă medicamentul este utilizat în scopuri profilactice, atunci acest lucru se poate face trimestrial. În plus, se recomandă administrarea medicamentului cu 10 zile înainte de fiecare vaccinare. În consecință, în scopuri terapeutice, medicamentul este administrat, dacă este necesar..

În cazul în care intensitatea invaziei helmintice a fost foarte puternică (conform rezultatelor examinării microscopice a fecalelor), este necesară re-tratarea, efectuată exact la două săptămâni după prima.

Nu este necesară expunerea la foame, precum și numirea laxativelor. Excepția face aceleași cazuri de invazii helmintice deosebit de puternice. Cu toate acestea, se recomandă în continuare administrarea de laxative ușoare la cinci până la șase ore după administrarea antihelmintică..

Prevenirea viermelui inimii (dirofilarioza)

Dacă animalul de companie trăiește într-o regiune disfuncțională ocazional dirofilarioza, tratamentul preventiv este obligatoriu în perioada primăvară-vară și începutul toamnei, când activitatea insectelor care suge sânge este încă observată. Acest lucru se face în fiecare lună, o dată..

Se recomandă să se determine necesitatea prelucrării în funcție de rezultatele unei examinări microscopice a sângelui (după detectarea microfilariilor din acesta). Subliniem că medicamentul nu are un efect nociv asupra viermilor inimii adulți și, prin urmare, în formele clinice de dirofilarioză, utilizarea acestuia nu are sens.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Helmimax pentru câini: instrucțiuni de utilizare