Ah, aceste spitz de pluș: varietăți de rase și fotografii

Spitz, cu aspectul lor drăguț, seamănă cu urșii mici de pluș și ocupă cu încredere o poziție de lider în popularitate în multe țări ale lumii. Cu toate acestea, după cum se dovedește, acest tip de câine se poate lăuda cu o istorie lungă. Mai mult, după cum mărturisesc informațiile istorice, în aparență practic nu diferă de strămoșul lor antic - câinele de turbă din neolitic. Ce tipuri de Spitz există astăzi, să aflăm mai în detaliu.

În ciuda aspectului lor de dimensiuni medii și la prima vedere fragil, acești câini, pe vremuri, păzeau case și clădiri, serveau pe șlepuri și nave mici, erau vânători și bătători de animale sălbatice. De la începutul secolului al XIX-lea, câinii mici Spitz au trecut, de asemenea, în categoria câinilor decorativi, așa că au început să locuiască în casele persoanelor nobile. Această rasă a devenit favorita femeilor de curte, a fost descrisă în picturi, descrise în operele de artă.

Pictură de Charles Burton Barber, 1893

În Rusia, Ecaterina cea Mare i-a insuflat dragostea pentru Spitz. Mai târziu, această rasă a devenit asociată cu „câinele doamnei”, iar simbolul acestei imagini a fost opera lui AP Cehov „Doamna cu câinele”.

Și, deși multe rase moderne Spitz provin din diferite țări, Germania este considerată locul de naștere al grupului de rase. Aici a apărut pentru prima dată în 1450 numele „Spitskhund”. În diferite părți ale țării, câinii de diferite culori au fost crescuți, de exemplu, de-a lungul Rinului au iubit Spitzul gri, în Pomerania - alb, în ​​Württemberg - negru. Din aceste zone, câinii frumoși pufoși s-au răspândit în alte țări. Din anii 1760, în timpul domniei lui George al III-lea, rasa a devenit cunoscută în Anglia, dar a atins și cel mai mare vârf de popularitate în timpul domniei reginei Victoria..

În anii 1890, Spitzul alb a venit din Germania în America, ceea ce a pus bazele dezvoltării unei rase noi - Spitzul Eskimo. Din 1909, a existat un club pomeranian în America. Apropo, pomeranii americani sunt încă considerați unul dintre cei mai buni din lume. În Rusia, până în secolul al XIX-lea, Spitz au fost găsite peste tot, dar erau puțin mai mari decât reprezentanții străini. Acest lucru se datorează faptului că au o legătură strânsă cu huskii nordici după origine. Dar deja la început Secolul XXI Petite Foreign Spitz a preluat conducerea și a devenit un animal de companie popular.

Toți Spitz sunt câini amuzanți foarte prietenoși, care pot fi însoțiți. Cu toate acestea, atât caracterul, cât și aspectul sunt mai dependente de rasă. Prin urmare, pentru a înțelege mai exact această problemă, ne propunem să luăm în considerare toate soiurile de rase Spitz.

Spitz german

OrigineRasa provine din Germania, descendenții săi pot fi numiți câini de turbă din epoca de piatră. Spitz-ul german, ca descendent direct al Spitz-ului Pile, este cea mai veche rasă din Europa.
DimensiuniÎn ceea ce privește mărimea, acestea sunt mai dependente de tipul de rasă..

Până în prezent, în rasa se disting:

  • Keeshond (Wolfspitz) - de la 43 la 55 cm la greabăn;
  • Grossspitz (mare) - de la 42 la 51 cm;
  • Mittelspitz (mediu) - de la 30 la 38 cm la greabăn;
  • Kleinspitz (mic) - de la 23 la 29 cm;
  • Spitz în miniatură - de la 18 la 23 cm.
CaracterCâini foarte deștepți, ascultători, activi. Loial și prietenos, au o personalitate echilibrată și sunt ușor de antrenat.
FolosindAstăzi sunt un câine de companie, folosit pentru protejarea proprietății și a locuințelor.
Durata de viataSă ai o sănătate bună, să trăiești în medie 12-16 ani.

După cum puteți vedea în fotografie, Spitzul german vine într-o varietate de culori, dar cei mai populari sunt câinii albi, portocalii și gri. Indiferent de mărimea lor, au o formă pătrată a corpului și un piept dezvoltat. Toate Spitz-urile germane au o haină pufoasă, cu un păr gros și un păr moale..

Pomeranian (Pomeranian)

OrigineRasa a apărut, ca un fel de Spitz german, tot în Germania, în Pomerania. Au câștigat o popularitate deosebită în Anglia din 1870.
DimensiuniÎnălțimea la greabăn este în medie de 18-20 cm la cățele și 20-22 cm la masculi. Greutate aproximativ 1,5-3,5 kg.
CaracterSunt foarte jucăuși, cu o dispoziție veselă și un caracter devotat. Activi și energici, le place să se joace mult și să facă zgomot. Ei se împrumută bine educației, deoarece din fire au dorința de a-i mulțumi proprietarului în toate.
FolosindCâine decorativ în miniatură
Durata de viata12-15 ani

Spitz finlandez

OrigineRasa își are originea în Finlanda la sfârșit secolul al 19-leaA.
DimensiuniUn câine destul de mare. Înălțimea medie la greabăn la bărbați ajunge la 44-50 cm, la cățele - 40-45 cm. Greutatea poate fi de până la 12 kg.
CaracterCâini energici care se disting printr-un caracter independent și o voce tare. Curajos, loial și prietenos.
FolosindRasa este folosită pentru vânătoarea unui vânat nu foarte mare, în principal o pasăre.
Durata de viata12-14 ani

După cum puteți vedea clar în fotografie, Spitz-ul finlandez arată ca un husky. De asemenea, au un cap mic uscat, o coadă înfășurată într-un inel și picioare rotunde și puternice. Culoarea este predominant roșie, dar și roșiatică. Blana, deși scurtă, este foarte groasă și moale.

Eschimos american

OrigineRasa a fost crescută în America la sfârșit secolul al 19-lea.
DimensiuniCâinele arată ca un Spitz german și are trei soiuri în mărime:
  • Toy Spitz - de la 22 la 30 cm;
  • Miniatură - de la 32 la 38 cm;
  • Standard - de la 38 la 49 cm.
CaracterPrieteni foarte loiali și loiali. După temperament, sunt veseli, jucăuși, învață repede. Din cauza neîncrederii față de străini, socializarea este necesară la o vârstă fragedă.
FolosindEskimo Spitz este un câine de casă excelent, dar poate fi folosit și ca paznic și paznic. Acești câini sunt adesea instruiți pentru a căuta droguri, precum și pentru a participa la sport (agilitate).
Durata de viataAu o stare bună de sănătate, dar pot exista boli genetice, precum orbirea. Trăiește 15 ani sau mai mult.

Eschimosul Spitz este cunoscut în toată lumea pentru haina groasă albă ca zăpada, rareori cu o nuanță cremă. După cum puteți vedea în fotografie, acestea sunt foarte asemănătoare cu soiul german..

Câine din Groenlanda

OrigineUnul dintre cei mai vechi câini de sanie, originar din Groenlanda (Danemarca). Adus în Europa în 1936.
DimensiuniSpitz destul de mare, puternic, care seamănă mai mult cu huskii în înălțime: masculii au peste 60 cm la greabăn, femelele au peste 55 cm. Greutatea este de aproximativ 30 kg.
CaracterCâini foarte duri, curajoși, tenace, care au un temperament ascuțit, dar foarte loiali și prietenoși cu oamenii.
FolosindFolosit pentru a vâna reni, foci și chiar urși. Rasa este, de asemenea, cunoscută sub numele de câini de sanie. Mare companion.
Durata de viata12-15

Aspectul acestui Spitz deosebit de gri seamănă cu un lup. Au urechi mici, erecte, un corp muscular, un gât scurt și puternic și oase puternice. După cum puteți vedea în fotografie, coada este pufoasă și acoperită cu o gogoasă. Blana este grosieră, dar cu un substrat dens, gros. Culoarea este foarte diferită.

Karelo-Laika finlandeză

OrigineAu fost originare din Finlanda, dar au primit cea mai mare popularitate și dezvoltare în URSS. Înainte de 2009 au fost crescuți sub numele de „Spitz finlandez”.
DimensiuniCâini mari și puternici cu înălțime la greabăn la bărbați de la 42 la 50 cm, la cățele - de la 37 la 46 cm. Greutatea este de aproximativ 10-15 kg.
CaracterUn câine vesel și vesel, cu calități excelente de pază și însoțitor. Loial și devotat, adesea monogam.
FolosindFolosit ca un vânător excelent pentru mistreți și alte ungulate.
Durata de viata12-15

Câine Urs Karelian sau Urs Karelian Laika

OrigineCrescut în 1945 în Finlanda pe baza vechiului urs husky.
DimensiuniUn câine destul de mare, cu o înălțime la greabăn de la 54-60 cm la masculi și 50-55 cm la cățele. Greutatea ajunge la 25-28 kg.
CaracterCâine nepretențios, curajos, foarte jucăuș, cu puternice calități de vânătoare. Necesită socializare timpurie, deoarece manifestă adesea agresivitate față de alți reprezentanți ai lumii animale și față de rudele sale. Prietenos cu o persoană.
FolosindVânător excelent pentru vânatul mare. Adesea utilizat în serviciul de căutare și căutare datorită simțului mirosului foarte fin și a flerului dezvoltat.
Durata de viataÎn medie 12-14 ani.

Deși aparține varietății de Spitz, acestea nu arată ca câinele interior obișnuit pentru noi. În aparență, așa cum se vede în fotografie, seamănă cu un husky. Au un corp alungit, păr gros și drept. Culoarea este predominant neagră, cu o nuanță maro.

Galerie foto

Pomeranian albPomeranian alb

Video "Clubul Laika Karelian-Finlandez"

După ce ați văzut o fotografie cu Laika kareliană-finlandeză, probabil că v-ați întrebat de ce această rasă a fost clasificată ca Spitz, pentru că nu seamănă prea mult cu Pomeranianul obișnuit pentru noi? Aflați răspunsul în acest videoclip.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ah, aceste spitz de pluș: varietăți de rase și fotografii