Un câine adult se tem să meargă pe stradă: instrucțiuni pas cu pas despre cum să învingi frica

Fricile și traumele psihologice ale animalelor noastre de companie, uneori, par a fi o problemă insolubilă. O astfel de tragedie este, fără îndoială, corectă, deoarece nu fiecare persoană, chiar și cu ajutorul profesioniștilor, reușește să-și depășească fobiile, ci ce putem spune despre prietenii noștri tăcuti cu patru picioare. Una dintre cele mai dificile temeri în corecție este atunci când câinele se tem să meargă pe stradă, este deosebit de dificil să se ocupe de fobiile animalelor deja adulte.

Înțelegerea cauzei fricii este 50% din succes

Puteți încerca să clarificați cauzele profunde ale fobiilor animalului numai cu condiția să fiți familiarizați cu istoria vieții sale sau dacă animalul dvs. de companie, personal, a început brusc să se teamă de stradă. Deci, un câine adult poate avea panică în fața lumii exterioare din mai multe motive „clasice”:

 • Emoții și amintiri negative - frica este trezită de anumite declanșatoare, de exemplu, zgomotul unui vehicul poate evoca amintirile unui accident sau transportul către „locuri nu atât de îndepărtate” (adăpost, loc de carantină). Animalul de companie s-ar putea ciocni cu agresorul, să fie rănit, să urmărească indiferent violența împotriva altui animal sau persoană.
 • Vremea rea, frig, umiditate - un motiv rar considerat ca fiind bun, dar degeaba! Mulți, în special câinii cu părul scurt și fără păr, au obiceiul de a privi pe fereastră înainte de a cere să iasă afară. Această tendință este observată și la rasele cu un cult al purității lânii, de exemplu, Câini afgani.
 • Viziune slabă, auz - Datorită distrofiei retinei, mulți câini mai în vârstă nu mai văd în întuneric. În timpul zilei, secția se comportă destul de adecvat, iar noaptea poate cădea într-o stupoare sau chiar în panică. Deficiența auditivă poate provoca o fobie pentru mersul pe jos în timpul zilei. Văzând multe obiecte în mișcare, dar fără a le auzi, patrupedul se simte vulnerabil.
 • Durere cronică, de exemplu, cu progresiv artrită. Animalul de companie nu numai că suferă de sindromul durerii acute, dar se simte și fără apărare.
 • Rabia și alte boli (inclusiv consecințele traumei) care cauzează depresia sistemului nervos este puțin probabil, dar cu toate acestea, câinele poate experimenta o frică patologică de lumină, oameni, obiecte în mișcare, sunete, mirosuri.

Dacă animalul de companie este al tău și poți identifica cauzele profunde ale fricii, atunci munca de a o depăși va fi mai ușoară. Cu toate acestea, vom lua în considerare o opțiune mai complexă, luând ca bază un câine dintr-un adăpost cu o istorie necunoscută și o fobie obsesivă în fața străzii..

Probleme frecvente la câinii luați dintr-un adăpost

Refuseniks, foști animale de companie pierdute, născuți pe stradă sau aruncați de proprietarii neglijenți ai câinelui - acesta este un strat special de tetrapode care au primit traume morale nevindecătoare. În cel mai bun caz, înainte de a ajunge la adăpost, animalul rătăcește pe străzi, suferă prinderea cu o buclă de câine, transportul, păstrarea într-un loc de carantină și abia după aceea, mutarea la un loc de reședință permanent într-un adăpost. Zonele de carantină, rareori dotate cu voliere spațioase, adăposturi, din păcate, de asemenea.

Contrar părerii multor oameni care trăiesc cu ochelari de culoare roz, orfelinatul este o adevărată închisoare. Aproape toate instituțiile de acest tip beneficiază de finanțare minimă și prin munca voluntarilor. Obișnuit, câinii care locuiesc în adăpost nu pășesc pe iarbă ani de zile și văd lumea doar prin grătarul volierei.

Dacă unul dintre „prizonieri” este norocos și s-a dus la o nouă casă, proprietarii nou-buni ar putea fi confruntați cu faptul că câinele se teme să iasă la plimbare sau să părăsească spațiul familiar (de obicei este zona incintei). Încercând să împingă animalul să progreseze, proprietarul îl scoate afară și câinele cade într-o stupoare. Această manifestare a fobiei este considerată cea mai dificil de corectat, dar răbdarea și abordarea corectă pot face minuni..

Cum să învingi frica?

În cazul bolilor virale, durerii cronice, orbirii și altor factori fiziologici care împiedică câinele să se simtă calm în timpul unei plimbări, există o singură cale de ieșire - să vă ajustați. Un câine în vârstă care nu poate vedea în întuneric nu trebuie să meargă seara; scutecele care absorb umezeala pot fi folosite ca „aerodrom alternativ”. Dacă câinele este surd, plimbarea trebuie mutată într-un loc calm, pustiu. Un animal de companie bolnav trebuie în mod natural să fie tratat. Metodele de tratare a fobiei dobândite, fără un fond fiziologic, le vom lua în considerare mai pe larg.

În natură există o lege invincibilă, de neclintit pe care nici cei mai puternici prădători nu o încalcă - siguranță în timp ce mănânci și bei apă. Această lege generează cea mai dificilă agresiune alimentară de adaptat, dar este și un instrument pentru a depăși orice teamă teritorială. Deci, să ne dăm seama ce să facem, în ordine:

 • Stabiliți cea mai de încredere relație cu animalul dvs. de companie. Cel mai eficient mod este hrănirea manuală. Merită să începeți de la locul familiar stabilit, cel mai adesea, acesta este bucătăria. Nu ezitați și hrăniți întreaga porție de mâncare din palmele mâinilor, până când vedeți calmul complet al câinelui în timp ce mănâncă..
 • Mutați zona de alimentare către ușa din față pas cu pas.
 • Chemați câinele la ușă periodic, puneți-vă un guler și o lesă, după care tratați secția cu o delicatese. Scopul principal, bazându-se pe instinctele alimentare, este consolidarea emoțiilor pozitive asociate muniției.
 • Următoarea etapă este hrănindu-se pe palier sau la intrarea pe scară, cum merge. Dacă vedeți confuzia câinelui - faceți un pas înapoi, aveți nevoie doar de emoții pozitive.
 • Când etapele anterioare au fost finalizate cu succes, merită să încerci să faci pasul. Dimineața devreme, înainte ca majoritatea oamenilor să se grăbească la muncă, scoate-ți câinele afară. În prealabil, luați cu voi un castron din secție, mâncare pentru el și neapărat pentru dumneavoastră. Mergeți într-un loc calm, planificat în prealabil, luați și umpleți vasul și așezați-vă pe pământ și începeți să mâncați. Pentru ca un câine să înceapă să mănânce pe stradă fără teamă, trebuie să vadă că puteți mânca în siguranță în acest loc.. Nu vă descurajați dacă prima încercare eșuează și repetați acțiunea până când animalul de companie decide să ia un mic dejun de stradă.
 • După ce câinele a început să mănânce pe stradă, puteți începe o nouă etapă - socializarea. Bineînțeles, principalul punct de referință sunt emoțiile secției, dar dacă animalul de companie a reușit să depășească fobia și să respecte legea naturală, acesta este deja 90% din succes.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Un câine adult se tem să meargă pe stradă: instrucțiuni pas cu pas despre cum să învingi frica