Câine ciobanesc bernez: recomandări pentru îngrijirea unui cățeluș și fotografii

Ciobanesc Bernez - trăsături de rasăCâinele pastor Bernez este o rasă destul de rară pentru majoritatea locuitorilor. Experții îl cunosc ca fiind câinele de munte Bernez. Aceasta este una dintre rasele de câini păstori, a căror patrie este Elveția, lângă orașul Berna. Nu întâmplător, aceste animale sunt numite modele ale lumii canine, deoarece sunt considerate una dintre cele mai frumoase rase de pe pământ..

Ei atrag atenția nu numai prin aspectul lor luxos, ci și prin natura lor pașnică, în care nicio altă rasă nu poate concura cu ei. Acești câini sunt minunați pentru contact, așa că își găsesc cu ușurință prieteni în fața altor animale de companie și, de asemenea, fac față perfect rolului de bonă și de pază pentru un copil..

Acestea sunt animale foarte puternice și rezistente, care pot face față cu ușurință oricărei activități fizice, astfel încât au suficientă energie nu numai pentru a se juca cu copiii, ci și pentru a păzi casa. Aceste câinii trebuie să rămână întotdeauna activi, prin urmare, proprietarul ar trebui să găsească cu siguranță ceva de lucru pentru ei. Dacă le lăsați închise în apartament pentru întreaga zi, atunci proprietarul nu va fi mulțumit de această decizie: mai târziu ar putea găsi mobilier roșu și lucruri deteriorate. În etapa de alegere a acestor câini, mulți stăpâni le plac foarte mult mobilitatea și jucăușa lor extremă, cu toate acestea, nici măcar nu bănuiesc că, în condiții urbane, acest lucru le poate crea probleme..

Acasa

Lumea datorează aspectul acestor câini atrăgători Elveției. Aceste creaturi arată ca adevărați aristocrați, cu toate acestea, prima impresie este înșelătoare, care singure demonstrează puterea și rezistența lor uimitoare. ei au o haină lungă și groasă, ceea ce este important în condițiile munților alpini. Pentru fermierii locali, aceștia sunt buni ajutători, deoarece pot fi folosiți pentru a proteja turma și casa. Acești câini pot fi folosiți și pentru transportul căruțelor mici încărcate cu lapte. Prin urmare, Păstorul Bernez poate deveni nu numai un bun prieten și tutore, ci poate îndeplini și funcțiile unui animal de pachet..

Câine de munte Păstorul Bernez este un animal foarte drăguțPuii de câine de munte sunt activi și jucăuși.Câinii ciobănești bernezi pot trăi într-o turmă, cuplurile heterosexuale se înțeleg foarte bine.Bernese Mountain Dog este o rasă de serviciu și un mare prieten

Caracteristicile rasei

Câinele Ciobănesc Bernez este o creatură unică cu lână lungă și groasă, care are un design în trei culori, care atrage atenția. Au un corp puternic, rămânând însă foarte mobil. Atunci când le evaluați fizicul, este dificil să detectați defecte. Prin urmare, nu există abateri cu fondul genetic al acestei rase rareori au multe vicii, ceea ce nu este neobișnuit la majoritatea câinilor din alte rase decorative. Datorită acestor calități, ele pot fi considerate idealul perfecțiunii fizice. Fiind animale foarte curajoase și iscusite, în același timp, nu se tem de nimic, sunt afectuoși față de toți membrii familiei, demonstrează indiferență față de străini.

Câine ciobanesc Bernez - standarde de rasă și creșterea puiului.Se comportă surprinzător de liniștiți când criminalul intră în casă: nu se vor agita și nu vor latra tare, iar câinele nu îl va mușca, ci va folosi forța doar pentru a neutraliza, după care vor aștepta calm sosirea poliției sau a proprietarului.. Dresajul câinilor ciobănești este mai mult decât demn.. Cu toate acestea, câinii ciobănești bernezi sunt o excepție în acest sens, lucru demonstrat în mod clar de gluma care s-a răspândit printre elvețieni: „Sunt deja născuți instruiți, trebuie doar să li se amintească de modul în care sună comenzile”..

Personaj de păstor

Acum este momentul să acordați atenție parametrilor fizici ai acestei rase. În medie, greutatea lor este de 45–47 kg, ceea ce ne permite să le considerăm destul de mari. Cățelele au 63-66 cm înălțime, masculii 66-68 cm.

Pe baza acestui fapt, se poate concluziona că practic nu există nicio diferență de gen între indivizi. Oamenii care au experiență cu câinele ciobanesc Bernez știu că acestea animalele au o dispoziție moale și binevoitoare, foarte sensibil și vesel. În același timp, ei sunt supraveghetori foarte empatici, dar din cauza fleacurilor nu vor face niciodată vâlvă..

Dacă Sennenhund prezintă abateri de la caracteristici, atunci, cel mai probabil, totul se află într-o educație greșită. Acest lucru se aplică pe deplin caracterului. Sa spunem, unii membri ai acestei rase pot avea un comportament nesigur. Cu toate acestea, dizabilitățile lor fizice sunt cele mai pronunțate. Cele mai frecvente sunt osul deschis, incisivii asimetrici, culoarea solidă sau o pată albă pe cap.

Particularitățile rasei câinilor de munte - exterior.Procesul de instruire a câinelui de munte ar trebui lăsat să locuiască mai detaliat. O trăsătură distinctivă a acestei rase de câini este dorința constantă de activitate fizică. O astfel de nevoie pentru ei este la fel de naturală ca apa și mâncarea. Dezirabil învățați-i diferite comenzi într-un mod jucăuș, așteptându-i să arunce prima porțiune de energie. Creșterea este un proces destul de lung, așa că atunci când antrenezi un ursuleț de pluș de un an și jumătate, nu uita că ai de-a face cu un cățeluș. Animalul devine adult doar la împlinirea a 2 ani.

Creșterea unui cățeluș

Deci, aveți un cățeluș de câine de munte în casă. El trebuie să i se acorde o atenție și o îngrijire specială. La urma urmei, el nu este mult diferit de un copil. Ar trebui să fii cu el cât mai des posibil, pentru că, de fapt, ar trebui să devii mama lui, care a avut grijă de el non-stop.

Încercați să nu-l lăsați în pace prea mult timp, asigurați-vă că în această etapă a vieții sale i se oferă o nutriție de calitate. Până la vârsta de 2 luni, ar trebui să mănânce de cel puțin 4-5 ori pe zi. La 3 luni, numărul meselor poate fi redus la trei, iar când bebelușul dvs. are 8 luni, este suficient să-l hrăniți de două ori pe zi, ca un animal adult.

Alimente

Meniul Ciobanescului Bernez ar trebui să fie format din produse lactate, în primul rând, brânză de vaci și smântână. Laptele nu va funcționa aici. De asemenea terci gatit in bulion de vita va beneficia. Pentru ca puiul Mountain Dog să crească mai repede, trebuie să fie hrănit cu carne și, cel puțin o dată pe săptămână, să-i dea un ou crud. În timp, pe măsură ce cățelușul se maturizează, în loc de produse lactate, meniul cățelușului include carne și cereale..

 • Un cățeluș cioban ar trebui crescut de la o vârstă fragedă.atunci când calculați dimensiunea porției pentru un cățeluș de câine de munte, trebuie să utilizați următoarea regulă: volumul corespunzător volumului capului său va fi considerat optim;
 • dieta câinelui ar trebui să conțină și hrană uscată de înaltă calitate, deoarece conține vitamine și minerale necesare unui corp mic. Cu toate acestea, atunci când alegeți mâncare, asigurați-vă că este adecvată vârstei cățelușului dvs.;
 • bebelușii au încă un corp slab, deci îl pot mânca numai diluat în apă caldă. Dar animalelor adulte li se poate da uscat..
 • de asemenea, trebuie să vă asigurați că puiul are întotdeauna apă proaspătă.

Recomandări de conținut

După ce ai un câine de orice rasă în casă, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să aloci spațiu personal pentru acesta. Acest lucru este deosebit de important pentru Păstorul Bernez. Ea se va simți inconfortabil într-un spațiu restrâns. Prin urmare, este mai bine să o așezați într-o casă privată la țară, unde va avea suficiente oportunități nu numai pentru jocuri, ci și pentru jogging. Rețineți că nu este de dorit să lăsați un câine din această rasă, deoarece poate afecta foarte mult bunăstarea acestuia. Dacă câinele rămâne fără comunicare cu proprietarul pentru o lungă perioadă de timp, atunci începe să se simtă trist și, în unele cazuri, se poate îmbolnăvi..

Principalele activități pentru îngrijirea unui cățeluș de câine de munte:

 • comunicare regulată;
 • hrănire;
 • pieptănarea lânii cu o perie;
 • jocuri de afara.

Trebuie remarcat faptul că este o mare înotătoare. Dacă ai un rezervor lângă casă, atunci profită de ocazie și dă-i animalului tău câteva minute de fericire.

Cum să insufle reguli de conduită?

Rase de serviciu - Ciobanesc BernezRepetăm ​​încă o dată că câinele de munte crește târziu. Îți amintești cât timp ți-a luat să îi explici copilului tău ce se poate și ce nu se poate face? Acest lucru durează de obicei cel puțin patru până la cinci ani. În cazul unui cățeluș Bernese Shepherd, aveți nevoie de cel puțin doi ani. În primii ani de viață tânăr câine de munte are nevoie acordați o atenție deosebită, deoarece dacă rămâne singur, poate provoca un pogrom în apartamentul dvs. Dar puteți preveni cu ușurință acest lucru dacă respectați unele reguli..

Sfaturi practice

 • principalul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți mai întâi este să faceți tot posibilul pentru ca animalul dvs. să nu rămână singur mult timp. Acest lucru este ușor de realizat dacă membrii familiei dvs. merg la muncă și la școală în momente diferite, atunci o rudă va fi întotdeauna cu câinele..
 • dacă apare brusc o situație când câinele de munte trebuie lăsat singur, atunci este recomandabil să-l transferați într-o cameră izolată și să aduceți o mulțime de jucării acolo.
 • poți acționa și altfel: poate fi transferat într-o cușcă spațioasă în care trebuie puse jucăriile și delicatesele sale preferate. De obicei, câinele tău nu va observa absența ta timp de o oră, deci nu trebuie să-ți faci griji cu privire la siguranța bunurilor tale personale. Cu toate acestea, această opțiune este bună dacă trebuie să plecați pentru o perioadă scurtă de timp. Este permisă utilizarea acestei metode, cu condiția ca puiul să fi fost deja în cușcă, poate că i-ai permis să doarmă în ea noaptea.
 • învață-ți câinele de munte să știe ce poți și ce nu poți face. Când aflați că cățelușul v-a furat papucii, spuneți strict „A mea” și în loc de chestia asta dați-i o jucărie.

Concluzie

În ultimii ani, multe rase de câini au apărut în lume, printre care există multe uimitoare. Unul dintre ei este câinii ciobănești bernezi, care atrage atenția cu o activitate uimitoare. Prin urmare, trebuie să vă amintiți despre această caracteristică atunci când decideți să aveți acest animal acasă..

Nu credeți că animalul dvs. de companie nu vă va observa absența timp de câteva ore. Un astfel de fapt ar trebui luat cu o seriozitate deosebită, deoarece nu se știe cum va suporta absența câinele ciobanesc. De asemenea, rețineți că Puii Mountain Dog sub 2 ani rămân pui, prin urmare, înainte de a ajunge la această vârstă, trebuie să petreceți mult timp cu ei, să le aranjați diferite jocuri și distracție.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine ciobanesc bernez: recomandări pentru îngrijirea unui cățeluș și fotografii