Vârsta câinelui după standardele umane

Vârsta câinelui după standardele umaneProprietarii de prieteni cu patru picioare se întreabă adesea cum să determine vârsta animalului lor de companie după standardele umane și la ce servește? Totul este foarte simplu: dacă știi câți ani are câinele, poți înțelege în ce dezvoltare fiziologică se află animalul și, din aceasta, poți selecta deja metoda corectă de îngrijire și creștere. Va fi posibil să-i monitorizezi cu ușurință starea de sănătate.

Care este durata de viață a câinilor? Este aproape imposibil să răspunzi cu exactitate la întrebarea despre câți câini pot trăi. Acest lucru este influențat de mulți factori importanți. Unele animale de companie devin letargice și bolnave până la vârsta de șase ani, în timp ce altele sunt active și sănătoase pentru tot restul vieții. Oamenii de știință au numit aproximativ cât poate trăi un câine - aceasta este doisprezece ani.

Fiecare regulă are excepțiile sale, iată dovada: un câine australian pe nume Blue a trăit în Statele Unite și a fost păstor, în timp ce a trăit timp de douăzeci și nouă de ani, ceea ce este un record uriaș.

Prin urmare, care va fi starea fizică a animalului depinde doar de proprietar..

Apropo, etapele de creștere a unui câine sunt similare cu cele ale oamenilor:

 1. Nou nascut.
 2. Adolescent.
 3. Adult.
 4. Vechi.

Dar viteza de creștere a unui câine este fundamental diferită de cea a oamenilor, de exemplu, pentru ca un animal de companie să treacă de la un nou-născut la un adolescent, durează doar un an, iar după doi ani animalul devine deja un câine adult cu drepturi depline.

Diagrama vârstei câinilorMaturizarea unui câine și a unei persoane este egală cu una din șapte, adică un an al unui animal este de șapte ani umani întregi. Dar în fiecare an acest raport va scădea treptat..

Raportul de vârstă om-câine.

În primii doi ani viața unui animal de companie, ar trebui să i se acorde mai multă atenție, deoarece în acest moment se formează caracterul său, capacitatea de a executa comenzi și comportamentul.

Între timp de la doi la cinci ani animalul începe să se dezvolte: îndeplinește mai bine comenzile proprietarului, iubește să alerge, să se joace și simte starea de stăpân a acestuia.

Când câinele va fi 6 ani, și acest lucru, este demn de remarcat, la o vârstă umană - patruzeci și doi de ani, cățelușul devine calm, nu atât de jucăuș și preferă plimbările calme.

ÎN zece ani câinele este deja considerat bătrân și poate pur și simplu nu vă respectă comenzile și nu duce un stil de viață culcat.

Cum se determină câți ani are un câine?

Vârsta câinilor este de obicei determinată de dinții și corpul lor..

Determinarea vârstei prin dinți

 1. Dinții de lapte încep să erupă la trei până la patru săptămâni după nașterea cățelușului, până în a cincea săptămână apar în cele din urmă.
 2. Schimbarea dinților în permanenți are loc la vârsta de patru luni.
 3. Dinții se schimbă în cele din urmă de la lapte la permanent cu șapte până la opt luni.
 4. Metoda de determinare a vârstei unui câine prin dințiDinții unui câine nu sunt uzați timp de până la doi ani.
 5. De la vârsta de doi ani, începe un proces treptat de abraziune a dinților: mai întâi incisivii, apoi caninii, iar la sfârșit - premolari și molari. De obicei maxilarul inferior poartă mai intens decât cel superior. O piatră apare pe dinți, aceștia se îngălbenesc.
 6. La vârsta de șapte ani, dinții din față sunt deja măcinați.
 7. La nouă până la zece ani, dinții încep să cadă încet în aceeași ordine în care au fost măcinați.

Determinarea vârstei corpului

 1. La câinii bătrâni, ochii devin plictisitori în timp și încep să se udă, iar la tineri, dimpotrivă.
 2. Nu sunt la fel de activi ca în tinerețe, preferă să se întindă mai mult..
 3. Câinii mai în vârstă se caracterizează prin părul grosier cu părul gri.
 4. O spate coborâtă, o burtă moale căzută sunt toate semnele îmbătrânirii unui animal.

Dacă cunoașteți toate aceste caracteristici, atunci nu va fi dificil să determinați vârsta câinilor..

Modalități de a crește durata de viață a animalului de companie

Acum știți cum să determinați vârsta unui câine după standardele umane. Dar acest lucru nu este suficient, trebuie totuși să înțelegeți cum să monitorizați corect starea de sănătate a animalului dvs. de companie, astfel încât să rămână aproape mulți ani.

Pentru ca un prieten cu patru picioare să locuiască alături de tine mulți ani, ar trebui să începi să ai grijă de el încă de la o vârstă fragedă. Aici puteți desena o anumită paralelă cu copiii mici, deoarece aceștia dezvoltă și imunitate în copilărie, precum puii, și dacă vă este dor de acest moment și nu îl întăriți, atunci în viitor, copiii și câinii încep să se îmbolnăvească des.

Pentru a sprijini imunitatea, trebuie să luați în considerare:

 1. Dieta cu alimente pentru câini. O dietă echilibrată este ceea ce are nevoie coada ta. El trebuie să mănânce: carne, ouă, pui, pește, legume, păsări de curte, toate aceste produse ajută câinele să se dezvolte corect. Dar câinele nu ar trebui să mănânce în exces, acest lucru duce la creșterea în greutate, corpul începe să se uzeze mai repede, apar diferite boli. Amintiți-vă că dieta trebuie să fie bogată în calorii, astfel încât animalul să poată duce un stil de viață activ.
 2. De ce trebuie să știți vârsta câineluiConținutul câinelui. Starea animalului de companie depinde de cât de confortabil și confortabil va fi animalul de companie în apartament. Patrupedele ar trebui să-și aibă locul în casă, puteți selecta o zonă mică și puteți pune acolo o canapea cu o pernă moale, atenție, câinii de dimensiuni mari vor avea nevoie de mult mai mult spațiu pentru a se întinde la înălțimea lor maximă. Este indicat să puneți patul lângă locul în care de obicei dormiți sau doar să vă relaxați, astfel încât coada de cal să se simtă protejată, fiind aproape de proprietar.
 3. Medic veterinar. O vizită anuală la medicul veterinar este indispensabilă. Un animal care merge pe stradă și un câine nu poate evita acest lucru, vaccinările sunt întotdeauna necesare, datorită lor, puteți preveni boala în primele etape.
 4. Educație. Prietenii cu patru picioare au trăsături de caracter diferite: cineva este calm, dar există torpile neliniștite care urcă acolo unde nu trebuie și mănâncă ceea ce nu ar trebui. Acestea sunt exact genul care trebuie crescut, altfel, cu caracterul lor, se vor lupta cu alți câini sau vor mânca niște urâți.
 5. Relația om-câine. Când apartamentul este liniștit și neted, este plăcut ca blănii să fie în casă. Spune-i că toată lumea de aici îl iubește, arată mai multă grijă și afecțiune.

Acum știi despre raportul dintre vârsta unui câine și o persoană, precum și despre cum să te asiguri că prietenul tău cu blană rămâne cu tine mulți ani..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Vârsta câinelui după standardele umane