Antihelmintic pentru câini - tot ce trebuie să știe un proprietar

„Războiul” cu viermi este un subiect „incomod” care ar trebui să fie ridicat, discutat și studiat de fiecare proprietar al animalului de companie. Dacă un câine locuiește în casa ta, indiferent de mărimea sau rasa sa, indiferent dacă animalul de companie merge pe stradă sau „merge” la cutia de gunoi - este o creatură vie, ceea ce înseamnă că este supus „atacurilor” de către helminți. Este important să înțelegeți cum să alegeți și să utilizați un antihelmintic pentru câini, de ce este necesar să o faceți și ce poate duce la ignorarea unei reguli atât de simple..

Cât de periculoase sunt helmintii pentru câini

Legea lanțului alimentar condamnă toate ființele vii de pe planetă la parazitare, într-o măsură mai mare sau mai mică. Helmintii - stăpânii „nemuritori” ai ambarcațiunii lor, supraviețuind în detrimentul transportatorilor, produc până la 200 de mii de ouă pe zi și găsesc noi proprietari. S-ar părea că erau creaturi primitive, dar au reușit să lovească 25% dintre oamenii de pe întreaga planetă, câte animale au suferit - rămâne de ghicit.

Opinia că câinii infectează oamenii cu viermi, dar oamenii nu au animale de companie - un mit! Cele mai „populare” helminți sunt atât de răspândite tocmai datorită capacității lor de adaptare. În natură, există viermi care parazitează anumite specii, dar minoritatea lor.

Cel mai adesea, paraziții intră în organism prin gură sub formă de ouă. Un film protector îi protejează de sucul gastric, iar odată ajuns în intestine, „oaspeții” se transformă în larve și merg într-o nouă „casă”. Larvele pot face „călătorii” lungi și dificile, pentru aceasta pătrund în vasele de sânge și sânge sau merg „pe jos”, „roșind” tot ce le stă în cale. Moartea unui câine din cauza viermilor nu este un mit!

Bineînțeles, gradul de deteriorare depinde de tipul de paraziți, cel mai adesea urmând să cadă sub „lovitură”:

 • Tract gastrointestinal.
 • Inima și alți mușchi.
 • Plămânii.
 • Rinichi.
 • Ficat.
 • Creier.

O listă atotcuprinzătoare, nu crezi? Ajungând la „loc”, larvele parazitează și cresc activ. Ajuns la pubertate, produc ouă noi, care sunt transportate prin corp cu sângele, ies în lume cu fecale și găsesc noi „gazde”. Ciclul de creștere durează de la 24 de ore la 3 luni. Este important să înțelegem că viermii sunt o „boală familială”, toți oamenii în contact, câinii, pisicile, dihorii și alte animale de companie se infectează unul de celălalt.

Este ușor de calculat că un câine care este afectat de viermi timp de un an sau mai mult are un „buchet de oaspeți” impresionant.

Câinele este infectat cu helminti, cum să acționeze corect

Deci, având în vedere că este aproape imposibil să dobândești un animal de companie „curat”, ia în considerare algoritmul acțiunilor:

 • Puii sunt contraindicați să ia antihelmintic înainte de a atinge vârsta permisă, 4-6 săptămâni. Conform regulilor, cățeaua suferă deparazitare înainte de sarcină, verificați dacă crescătorii nu au ratat acest moment.
 • Înainte de vaccinare, viermii sunt expulzați fără greș. Dacă puiul dvs. este încă mic, dar poate fi infectat, asigurați-vă că anunțați medicul! Animalul va lua un remediu blând.
 • Invazia - cea mai turbulentă perioadă a vieții și reproducerea paraziților are loc în februarie și martie (acest lucru este valabil și pentru oameni). „Viermii” în această perioadă sunt mai eficienți. Profilactic, evenimentele se desfășoară o dată la 3-6 luni.
 • Puteți conduce paraziți numai dacă animalul de companie nu are purici și este complet sănătos! În caz contrar, starea se va agrava.
 • Dacă câinele are o burtă umflată sau alte anomalii, medicamentul este administrat sub supravegherea unui medic..
 • Rasele „problematice” și persoanele care suferă de alergii pot reacționa puternic la medicamentele antihelmintice. Este necesar să discutați cu medicul veterinar cât de des să administrați antihelmintic câinelui, ce medicament și doza acestuia.

Deparazitarea se efectuează simultan pentru toate animalele de companie care locuiesc într-o singură locuință.

Alegerea unui antihelmintic

Niciun medic sau manipulator de câini nu va oferi recomandări universale pentru alegerea unui remediu. Este posibil să alegeți cel mai bun antihelmintic pentru câini numai pe baza datelor unui anumit animal: vârstă, greutate, rasă, istorie. Luați în considerare cele mai populare medicamente pe baza recenziilor medicilor și proprietarilor de animale de companie:

Milbemax - un preparat ușor de utilizat, pastile mici, inodor, ușor de înghițit într-o carcasă, potrivit pentru câini mici și pui. Efectul este predominant pozitiv, dacă este calculat corect, fără intoxicații. Minus - un spectru restrâns de acțiune, este posibil să nu funcționeze în cazuri „avansate”.

Caniquantel Este un remediu german adesea recomandat. Medicii veterinari sunt respectați pentru efectul ușor pentru animal și forța „letală” pentru paraziți. Efectele secundare sunt extrem de rare - un mare plus. Există dezavantaje:

 • Doza trebuie calculată foarte precis, este cel mai bine folosită pentru câinii de talie mare.
 • Nu este recomandat persoanelor alergice.
 • Spectru îngust de acțiune - s-ar putea să nu fie eficient la primul „vierme” pentru animalele luate de pe stradă.

Drontal Este un remediu popular bun, eficient, respectat de medicul veterinar, la un preț acceptabil. În cazurile avansate, este folosit din nou, deoarece are o structură blândă. Minusuri:

 • Comprimatele acoperite cu duritate devin o adevărată problemă dacă câinele este mic și comprimatele trebuie separate în mod clar. Pilula în sine miroase și este solidă, hrănește fără probleme un animal de companie supus, va fi dificil cu „rebelii”.
 • Multe falsuri.

Pratel - un instrument bugetar cu o eficiență bună. Spectrul de acțiune este suficient de larg, dar medicamentul în sine este mai toxic. Nu este recomandat animalelor slăbite, câinilor cu rinichi și insuficiență hepatică.

Prazicid, Prazitel - fondurile au câștigat o popularitate largă pentru versatilitatea lor. În majoritatea cazurilor, deparazitarea trece neobservată și fără efecte secundare. Medicamentele sunt disponibile sub formă de suspensie, există un sirop dulce pentru pui. Pentru animalele de stradă, procedura poate fi repetată după 10-14 zile. Prazicid foarte blând și poate să nu funcționeze pe paraziții „serioși” ai inimii și plămânilor. Prazitel - un medicament cu un spectru mai larg de acțiune.

Procedura „viermi”, ceea ce este important de știut

 • Primul „vierme” este cel mai responsabil, ar trebui să existe un absorbant, gamavit sau un analog, soluție salină, telefonul unui medic veterinar la îndemână, un purtător - pentru o excursie la spital, dacă este necesar.
 • Medicamentul se administrează dimineața, pe stomacul gol - este mai eficient, chiar dacă instrucțiunile descriu utilizarea timpului liber.
 • Doza este calculată strict conform instrucțiunilor și nu este dată pentru a fi repetată dacă suspensia nu intră complet, câinele a scuipat sau a smuls pastila! Dacă „gravarea” eșuează, puteți repeta întreaga procedură, dar nu mai devreme decât după 10-14 săptămâni.
 • Înainte de a lua medicamentul, animalului i se administrează un imunostimulant (gamavit).
 • Dacă un câine adult puternic salivează, pupilele se dilată, se observă o mișcare oscilantă - dați un absorbant (cărbune activ, enterosgel). Absorbantul trebuie administrat puii și animalelor slabe fără eșec după 1-1,5 ore.
 • Nu mai târziu de 6-8 ore mai târziu, câinele trebuie să golească intestinele, altfel se utilizează laxative (duphalac, ulei mineral de vaselină).

Asigurați-vă că animalul are acces gratuit la apă, medicamentele antihelmintice pot provoca sete și deshidratare.

Intoxicatie, efecte secundare - cum sa actionezi

Toate medicamentele antihelmintice sunt toxice într-o măsură mai mare sau mai mică. Este greu de prezis cât de acut va reacționa corpul câinelui pentru prima dată, totuși un animal puternic suportă procedura, iar probabilitatea de intoxicație este mare. Simptome alarmante - după antihelmintic, câinele nu mănâncă, refuză apa, nu poate merge la toaletă. Semnele indică apariția intoxicației, care poate apărea din:

 • Toxicitatea medicamentelor.
 • Începutul decăderii paraziților morți în corpul animalului.

În cazul în care câinele are un mers oscilant, salivație excesivă, vărsături, cianoza membranelor mucoase, o scădere a temperaturii, o încetinire a pulsului și a respirației, diaree apoasă, trebuie să acționați:

 • Dacă câinele a golit intestinele, scaunul trebuie examinat pentru a găsi paraziți morți. Dacă nu sunt acolo, există o mare probabilitate ca viermii să se înghesuie într-o minge care nu poate trece prin intestine..
 • La primele simptome de otrăvire, provocați vărsături. După aceea, administrați a doua doză de absorbant.
 • În orice caz, injectați gamavit sau similar.
 • Soluția salină se administrează la cel mai mic semn de deshidratare, diaree severă, vărsături, tremurături.
 • Dacă este constipat, administrați oa doua doză de laxativ..
 • Pentru a menține puterea - 10% gluconat de calciu sau glucoză până la greabăn.
 • Înrăutățirea stării în decurs de 1-2 ore câinele are nevoie de măsuri mai serioase - picături, transfuzii de sânge, clătire - este mai bine să mergeți imediat la clinică.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Antihelmintic pentru câini - tot ce trebuie să știe un proprietar