Laika siberiană de est (vsl)

Laika din Siberia de Est este o rasă domestică de câini de vânătoare. Este foarte apreciat de vânători pentru calitățile sale de lucru, funcționează bine pentru diferite animale. În primul rând, pentru blănuri și urși. Are un caracter plăcut, ascultător și adecvat. Foarte rezistent, nu necesită întreținere complexă.

rasa de câine Laika siberiană de est

În 1947, Laika din Siberia de Est a primit statutul de grup de rase. În 1952, a fost publicat un standard interimar, iar în 1981 a fost aprobat cel final. Laika din Siberia de Est este, de asemenea, recunoscută de Federația Cinologică Internațională. Un efectiv semnificativ de animale este concentrat în regiunile Smolensk, Leningrad, Irkutsk, Tver, Moscova. Rasa este foarte apreciată în țările scandinave. Munca de reproducere se efectuează cu selectarea producătorilor în funcție de calitățile de lucru, abilitățile sunt determinate în cadrul testelor de teren.

Folosind

Majoritatea AFL-urilor au calități de vânătoare înnăscute. Datorită acestui fapt, ei încep să lucreze independent, coachingul livrat cu abilitate contribuie la dezvoltarea talentelor dorite. Laika din Europa de Est are o delicatesă, folosește parfumul, auzul și vederea în lucrarea sa. Animalul găsit latră. El urmează urmele în tăcere, foarte vâscos. Instinctul de a apuca, sugruma și mânca prada se manifestă în diferite grade la diferiți câini. Este util la vânătoarea vânatului mare, dar în cazul blănurilor duce la stricarea prăzii. Spre deosebire de alți huski, AFL se caracterizează printr-o căutare a trapului, uneori câinele merge la un pas sau la galop. Funcționează independent, fără îndrumare și control constant ale vânătorului. Este inteligentă, are un fler bine dezvoltat, o reacție orientatoare, ea însăși monitorizează mișcarea proprietarului. Grindina constantă a câinelui reduce eficiența muncii. Poate lucra la păsări de curte și chiar să dea din apă.

Peste 30 de specii de animale și păsări sunt vânate în habitate tradiționale cu huski din Siberia de Est. Cele mai importante sunt veverițele, zibila, vulpea, șobolanul, ursul, foca.

În unele zone, vânătorii folosesc și huskies pentru a-și transporta echipamentul și prada. Cei care locuiesc pe malurile râurilor își antrenează adesea câinii să lucreze cu o curea de umăr în timpul intrării bărcii contra curentului. În același timp, husky evită, și uneori chiar plutește, obstacole pentru a nu confunda frânghia. Pe țărmurile estice și nordice ale lacului Baikal, câinii sunt folosiți în gospodărie pentru a transporta apă și lemne de foc. Potrivit vânătorilor, acest lucru afectează negativ calitățile de lucru, astfel încât câinii de lucru foarte buni nu sunt exploatați.

Laika Siberiană de Est la expoziție

Aspect

Laika din Siberia de Est este un câine de mărime medie (cel mai mare dintre toate Laika), compact, puternic, oarecum alungit. Capul este foarte puternic, destul de mare, haina este scurtă, mușchii sunt bine dezvoltați. Dimorfismul sexual este bine exprimat.

  • Bărbați: înălțimea la greabăn este cu 1-2 cm mai mare decât înălțimea la crestă - indice de alungire 104-109 - înălțimea la greabăn - 57-64 cm - greutate - aproximativ 25 kg.
  • Cățelele: înălțimea la greabăn este aceeași cu înălțimea la crestă sau mai mare cu 1 cm - indicele de alungire - 106-111 - înălțimea la greabăn - 53-60 cm - greutatea - aproximativ 20 kg.

Capul este masiv, proporțional, în formă de pană. Craniul este lat. Botul este puțin mai puțin de jumătate din lungimea capului. Craniul este puțin mai lung decât lat. Protuberanța occipitală și creasta parietală sunt bine definite. Oprirea este lină. Botul este contondent. Nasul este de culoare neagră, la câinii albi și câini poate fi maro, de dimensiuni medii. Buzele se potrivesc strâns, moderat uscate. Dinții sunt puternici, albi, distanțați uniform, bine dezvoltați. Formula dentară este completă, mușcătură de foarfecă. Pomeții nu sunt pronunțați brusc. Ochii sunt ovali, de dimensiuni medii, așezați moderat oblic. Expresia este prietenoasă și de încredere. Culoarea ochilor este maro, ar trebui să fie în armonie cu culoarea. Urechile sunt mobile, în formă de V, erecte, vârfurile sunt rotunjite sau ușor ascuțite.

Gâtul este rotund sau ușor oval, muscular, uscat. Lungimea gâtului egală cu lungimea capului sau puțin mai scurtă. Este setat la un unghi de 40-50 de grade față de orizontală. Corpul este puternic, coloana vertebrală este puternică. Linia de sus este dreaptă, fermă, ușor înclinată de la greabăn până la coadă. Spatele este drept, moderat lat. Lomul este scurt, ușor arcuit. Crupul este ușor înclinat, lat. Pieptul este profund și lat, lung, de formă ovală. Burta este ascunsă. Coada este ondulată într-un inel sau purtată de o seceră. Picioarele uscate, musculare, drepte, ușor depărtate, paralele. Lungimea membrelor anterioare de la cot până la sol este egală cu jumătate din înălțimea la greabăn. Picioarele sunt rotunde sau ușor ovale, degetele de la picioare sunt bine închise. Picioarele posterioare bine înclinate când sunt privite din spate drepte, paralele.

Pielea este elastică și densă. Părul de acoperire este grosier, drept, gros. Substratul este bine dezvoltat, abundent, moale, pufos. Pe cap și urechi părul este dens, scurt. Există un guler pe gât, în spatele pomeților există tancuri. La masculi, haina de pe greaban este mai lungă. Pe spatele membrelor, există pantaloni fără tucuri. Între degetele de la picioare, haina de protecție este ca o perie. Coada este acoperită din abundență cu păr grosier, drept, mai lung pe partea inferioară. Cele mai tipice culori:

  • Zonal;
  • Caramel (negru și cafeniu);
  • Negrul;
  • Alb-negru;
  • Alb;
  • Culori specificate reperate.

Se permit pete ușoare pe membre.

Caracter și comportament

Husky-ul din Siberia de Est are un caracter moale, s-ar putea chiar spune un personaj sensibil. Este important să luați în considerare acest lucru în timpul educației, formării și antrenamentului. Este loială proprietarului, dar este relativ ușor să te obișnuiești cu noul proprietar. Orientat spre om, ascultător. Posedă o pasiune pronunțată de vânătoare. Temperamentul este echilibrat.

Pentru majoritatea reprezentanților rasei, agresivitatea față de oameni este atipică, dar unii huski arată capacitatea de a păzi și a păzi serviciul. Au instincte și teritorialitate gregare pronunțate, care aderă strict la ierarhie. Câinii străini de pe teritoriul lor nu pot evita ostilitatea. Se înțeleg numai cu cei cu care locuiesc. În diferite grade, câinii au tendința de a domina. Alte animale sunt considerate de către husky ca fiind o pradă potențială.

Fotografie Laika Siberiană de Est

educatie si antrenament

Laika din Siberia de Est este foarte socială și sociabilă, are nevoie de o comunicare regulată cu proprietarul și de o socializare versatilă. Cu ea, nu ar trebui să te lași prea departe cu antrenamentele și antrenamentele, munca ușoară în joc este optimă. Predarea obedienței fără îndoială este probabil să copleșească inițiativa de vânătoare a câinelui. Se recomandă repetarea unei comenzi de cel mult 3 ori pe lecție. Antrenamentul husky-ului siberian de est constă în a învăța să meargă alături, să revină la comandă și să fluiere, să se așeze și să hrănească un obiect din pământ și din apă.

Nu ultimul loc în viața unui husky este ocupat de instruire, care ar trebui să fie o parte comună a procesului educațional. Cheia succesului este originea câinelui. Curajul, furia, duritatea sunt moștenite genetic. Antrenamentul și îmbrăcarea nu fac decât să întărească calitățile rasei și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea curajului, a rezistenței și a ascultării. O atenție deosebită în pregătirea animalelor tinere ar trebui să fie acordată antrenamentului pentru a trage.

Caracteristicile conținutului

Întreținerea husky-ului siberian de est nu este împovărătoare și nu necesită cheltuieli mari. A trăi lângă un câine inteligent și ascultător este ușor. Cea mai bună opțiune pentru un husky de vânătoare este viața într-o volieră cu un stand cald și capacitatea de a petrece mult timp în mișcare în aer liber sau de a alerga liber în jurul site-ului. Păstrarea unui husky într-un apartament este posibilă, dar proprietarul va trebui să dedice mult mai mult timp cantității și calității plimbărilor, astfel încât câinele să nu piardă acele calități înnăscute care sunt importante în timpul vânătorii..

Îngrijire

Laika din Siberia de Est nu necesită îngrijire complexă. Este suficient să periați periodic câinele pentru a menține un aspect îngrijit. Un pic mai des în perioada de năpârlire sezonieră. AFL varsă destul de abundent. Scăldatul este indicat după cum este necesar. De asemenea, proprietarii trebuie să monitorizeze curățenia ochilor, urechilor și lungimea ghearelor..

Puii Laika din Siberia de Est

Sănătate și longevitate

Majoritatea huskilor din Siberia de Est sunt câini puternici și rezistenți, care foarte rar se îmbolnăvesc.. Speranța de viață este de obicei de 12-15 ani. Boala este de obicei asociată cu îngrijirea necorespunzătoare, nutriția deficitară, condițiile de adăpostire sau rănirea în timpul vânătorii. Pentru a menține sănătatea bună a AFL, măsuri veterinare și preventive importante: vaccinarea în timp util și tratamentul împotriva paraziților.

Alegerea unui cățeluș din rasa Laika din Siberia de Est

Proprietarii de câini cu experiență pot spune ceva despre caracterul unui câine de la o vârstă fragedă, dar calitățile sale de lucru vor fi dezvăluite mult mai târziu și vor depinde de ereditate. Prin urmare, în primul rând, cățelușul ar trebui să fie ales de părinți. Desigur, educația suplimentară a câinelui și timpul petrecut cu ea în pădure joacă un rol important, dar nu se poate lipsi de înclinațiile.

În literalmente două sau trei generații, calitățile de vânătoare vor degenera, iar câinele va fi nepotrivit pentru muncă. Dacă părinții, și cu atât mai mult bunicii, mergeau doar la expoziții, nu se poate aștepta nimic de la pui.

Laika din Siberia de Est este mult inferioară în popularitate față de aceeași Rus-european sau Laika siberiană de vest. Cu toate acestea, găsirea unei canise sau a unui crescător nu este o problemă, precum și puii gratuiți de vânzare..

Greutatea catelului variază foarte mult la husky. Puii lunari cântăresc aproximativ 5 kg. La 2 luni, unele pot cântări 6 kg, altele 8 kg. Atunci când aleg un cățeluș, nu se uită atât la dimensiunea acestuia (cel mai mare câine nu este întotdeauna cel mai eficient), cât la rezistența sa: capacitatea de a pătrunde rapid în mamelonul mamei, activitatea într-un mediu necunoscut, calitățile de conducere care se manifestă în jocul cu colegii de gunoi.

Preț

Prețul unui cățeluș Laika din Siberia de Est variază foarte mult în funcție de geografie, de meritele părinților și de mulți alți factori. În creșe, puii costă de obicei 25.000-35.000 de ruble. Crescătorii privați au 5.000-15.000 de ruble. Un adult husky care lucrează poate costa 60.000 de ruble. și mai scump.

Fotografii și videoclipuri

În galerie puteți vedea o fotografie a huskilor din Siberia de Est de diferite sexe, vârstă și culoare.

Video despre rasa de câine Laika siberiană de est


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Laika siberiană de est (vsl)