Border collie (foto): cel mai inteligent câine din lume

Border Collie este considerat cel mai inteligent câine din lume.

CLASIFICARE

Țara de origine a rasei: Marea Britanie

Clasă: Primul grup conform clasificării FCI - vite și câini de păstorit. Secțiunea 1 - câini de păstorit.

Cerere: câine de păstor, câine sportiv, ușor antrenabil pentru spectacole și competiții, animal de companie și prieten.

Parametrii rasei: Înălțime masculină: 50-53 cm, înălțime feminină: 47-52 cm, Greutate masculină: 13,5-20,5 kg, Greutate feminină: 12-19 kg

Speranța de viață: 13-16 ani

.

Câine Border Collie - grațios, frumos și atletic, datorită masei suficiente, este robust și rezistent.

Are o structură bine proporționată care oferă un echilibru excelent al mișcării.

Conform cercetărilor efectuate de grupuri de oameni de știință, border collie este cel mai inteligent dintre câini în general. Această rasă se distinge prin responsabilitate și muncă grea, cedează cu ușurință Instruire.

Border Collies s-au stabilit ca păstori responsabili

Border Collies s-au stabilit ca păstori responsabili

Istoria rasei

Rasa Border Collie a apărut pentru prima dată în Anglia prin selecția câinilor ciobănești. În fiecare generație, au fost aleși cei mai buni câini, care au devenit părinții unor pui noi.

De vreme ce câinele trebuia să pască animale, a fost învățată să reziste, să nu pretindă mâncarea, să fie atentă, a trebuit să înțeleagă noi cunoștințe din mers..

Drept urmare, printr-o lungă concluzie, au apărut acele coline de frontieră pe care le putem vedea astăzi - inteligente, ușor de antrenat, devotati și activ.

Înregistrarea oficială a rasei a fost efectuată în 1915, deși border collie-ul era cunoscut încă din secolul al VIII-lea d.Hr..

Prince Border Collie cu White Horse

Prince Border Collie cu White Horse

Natura și comportamentul borderline-collie

La străini, câinele border collie este alert, dar nu arată agresivitate, cu proprietarii, este atent, sensibil, jucăuș.

Principala caracteristică a unui câine din această rasă este ascultarea și, ca urmare, ușurința antrenamentului..

Puteți antrena un cățeluș deja la vârsta de 8 luni, iar după 1,5-2 ani câinele va efectua deja toate comenzile necesare. Prin urmare, Border Collie este considerată cea mai bună rasă pentru orice competiție..

O listă cu alte rase inteligente de câini poate fi găsită aici: https://rum.animalefans.com/câini/6785-10-dintre-cele-mai-inteligente-rase-de-câini.html

Inteligența border collie vă permite chiar să citiți cărți

Inteligența Border Collie vă permite chiar să citiți cărți

În același timp, câinii se disting și printr-un caracter insinuant, cu trăsături caracteristice precum:
Ușurința de antrenament. Border Collie este cel mai antrenabil câine din lume, cel mai ușor de pregătit pentru un spectacol important, competiția de freestyle, agilitate, flyball. Nivelul ridicat de ascultare permite câinelui să fie folosit pentru a ajuta grupurile sanitare și de salvare.
Munca grea. Acest câine de păstor iubește orice fel de activitate, indiferent de ce trebuie să facă. Ea va îngriji oile ca. Groenendael și Komondoru, a cânta la o expoziție sau concurs, a prinde un disc frisbee cu mare plăcere. Din acest motiv, nu este recomandat să țineți câinele în apartament, deoarece are nevoie de muncă mentală și fizică, precum aerul.
Nevoia de comunicare. Ca elvețian și cioban australian, Câinii Border Collie sunt foarte amuzanți, jucăuși, socializarea este importantă pentru ei de la o vârstă fragedă, așa că trebuie să petreceți mult timp cu ei. Cu străinii, câinii se comportă calm, dar precauți, dar cu alți câini pot fi agresivi până se împrietenesc.
Inteligență. Border Collie este unul dintre cei mai inteligenți câini din lume. Dacă la o vârstă fragedă își poate permite să fie răsfățată, atunci la maturitate (de la 3-4 ani) se va manifesta ca un animal cu un nivel ridicat de inteligență, astfel încât Border Collie este un excelent câine de companie.

Cerere

Border Collie este o alegere excelentă pentru:
1. Ajutarea ciobanilor.
2. Grupuri sanitare și de salvare.
3. Participarea la expoziții și concursuri în aer liber.

Border Collie iubește orice fel de activitate, are nevoie de muncă mentală și fizică precum aerul

Border Collie iubește orice fel de activitate, are nevoie de muncă mentală și fizică precum aerul

Prietenos, vesel, activ și inteligent, câinele va fi un mare prieten pentru întreaga familie. Iubește comunicarea, nu-i place să stea în jur și se distinge prin devotamentul ei față de proprietari..

Puii Border Collie - cum să-ți alegi animalul de companie?

Primul lucru pe care trebuie să îl căutați atunci când alegeți un cățeluș Border Collie este mobilitatea. Adulmecă totul, examinează, se mișcă activ, la fel ca un cățeluș câine de câine.

Cățelușul ar trebui să aibă nasul ud, ochii și urechile curate. Ar trebui să fie moderat bine hrănit, destul de pufos și să aibă un apetit bun, haina să fie strălucitoare.

De asemenea, este recomandabil să-i studiați genealogia și să efectuați cercetări medicale înainte de a cumpăra un cățeluș..

Puii border collie arată ca niște vulpi drăguți

Puii border collie arată ca niște vulpi drăguți

Border Collie - o descriere a îngrijirii adecvate

Îngrijirea părului

Există atât reprezentanți ai părului lung, cât și ai părului neted al rasei border collie, haina lor este destul de groasă, de duritate medie.

Protejează perfect câinele de vreme rea și practic nu absoarbe mirosurile.

Mulți oameni consideră că este foarte greu să mențină curățenia și strălucirea hainei border collie, îngrijirea acestuia nu este atât de dificilă pe cât ar părea..

Câinele trebuie să fie periat de 2-3 ori pe săptămână, în timpul năpârlirii trebuie făcut mai des, uneori chiar în fiecare zi cu ajutorul furminator, în funcție de cantitatea de substrat.

Stratul frumos al Border Collie necesită o îngrijire atentă și regulată

Stratul frumos al Border Collie necesită o îngrijire atentă și regulată

Este recomandat să faceți baie de border collie de 2-4 ori pe an sau după o poluare puternică.

Dar câinilor din această rasă nu le plac procedurile de apă, deci nu trebuie efectuate prea des..

De asemenea, este important să tăiați în mod regulat unghiile acestor câini și să efectuați profilaxia împotriva paraziților. Recomandat de purtat guler de căpușe.

Dacă nu știți cum să determinați dacă câinele are viermi, vă sfătuim să citiți articolul https://kot-pes.com/kak-opredelit-est-li-u-sobaki-glisty/

Mersul pe jos

Câinele border collie este foarte activ și energic, adoră activitatea mentală și fizică și nu-i plac activitățile monotone și stând pe loc.

Un astfel de câine se va simți inconfortabil într-un apartament. Border Collie place Hovawartu și kuwasu iubește foarte mult să alerge, așa că proprietarul ar putea merge la plimbare cu bicicleta, fără teama că câinele va obosi.

Iubește comunicarea cu oamenii și distracția activă, este gata să-și petreacă toată ziua în mișcare.

Este important să vă jucați cu câinele - aruncați mingi, bețe, discuri, permiteți obiectelor să se miște, să alerge, să sară.

O listă cu cele mai bune jucării pentru câini poate fi găsită aici: https://rum.animalefans.com/câini/5250-cele-mai-bune-jucării-pentru-câini.html

Cu cât îi oferi câinelui un timp liber mai activ și mai variat, în al cărui sânge instinctele de păstor sunt înrădăcinate, cu atât va fi mai ascultător.

Cu cât oferiți timp liber mai activ și mai variat Border Collie, cu atât va fi mai ascultător

Cu cât oferiți petrecerea timpului liber mai activ și mai variat, cu atât va fi mai ascultător

Această rasă este ideală pentru familiile numeroase, familiile cu copii și pentru cei cărora le place să primească mulți oaspeți și să ducă un stil de viață activ..

Dacă nu oferiți o ieșire pentru activitate, atunci energia nefolosită va fi cheltuită pe diverse farse și farse. Când începeți un câine border collie, trebuie să fiți pregătiți pentru o plimbare activă constantă.

Hrănire

Hrănirea Border Collies care locuiește într-o casă sau la țară nu va fi o problemă.

Acești câini adoră carnea și peștele, ouăle și produsele lactate, nu sunt pretențioși în ceea ce privește mâncarea, deci nu este nevoie să vă gândiți la o dietă specială pentru ei..

Trebuie remarcat faptul că câinii border collie mănâncă chiar și legume și fructe, ceea ce le permite să completeze nevoile organismului de vitamine și substanțe nutritive..

Mamă, tată, sunt o familie inteligentă Border Collie

Mamă, tată, sunt o familie inteligentă de border collie

Dacă te hotărăști să iei la border collie mâncare uscată, apoi asigurați-vă că mâncarea este echilibrată și că câinele primește toate vitaminele necesare.

Acest lucru este deosebit de important pentru o rasă care este în mișcare constantă și cheltuiește multă energie. Dacă decideți să renunțați la alimentele uscate, atunci căutați piețe dovedite de unde puteți cumpăra de la un măcelar:
• tăietură de carne slabă-
• măruntaie,
• cicatrice și carte-
• pui, curcan, buzunare și gâturi;

Meniurile cu legume pot include morcovi, dovlecei, napi și dovleac, precum și fructe - pere, mere, cireșe.

Cuplu inteligent border collie la o întâlnire romantică în parc

Cuplu inteligent border collie la o întâlnire romantică în parc

Puii Border Collie necesită mai multe vitamine și substanțe nutritive decât adulții.

Cel mai adesea sunt hrăniți cu un amestec de brânză de vaci cu kefir, carne răzuită sau starter (hrană pentru cei mici) înmuiați în apă..

Merită să începeți să hrăniți un cățeluș border collie la vârsta de 2-3 luni, când acesta deja refuză laptele matern.

La această vârstă, merită să îi dați catelului produse lactate. Nu este de dorit să oferiți border collie ciocolată, alimente afumate, prăjite, condimentate și foarte grase.

Câinilor care exercită sau muncesc mult ar trebui să li se administreze o cantitate mică de mese grase în timpul iernii..

Sănătate

Boli tipice pentru rasă

La fel ca alți câini masivi, rasa Border Collie se caracterizează prin boli ale sistemului musculo-scheletic (o atenție specială trebuie acordată articulației șoldului).

Unul dintre cele mai slabe puncte de vedere în ceea ce privește sănătatea acestei rase este considerat ochi, prin urmare, este necesar să efectuați în mod regulat un diagnostic complet.

Borderr Collie este foarte ieșită și loială, se înțelege bine cu copiii și reacționează prietenos cu oaspeții din casă

Border Collie este foarte ieșită și loială, se înțelege bine cu copiii și este prietenoasă cu oaspeții din casă

Boli tipice:
• probleme oculare: atrofie retiniană, deplasarea lentilelor, anomalie oculară, cataractă-
• osteocondrită-
• boli ale articulației șoldului-
• hipotiroidism-
• abiotrofie cerebrală-
• lipofuscinoza neuroasă cerată.

Pentru diagnosticarea și tratarea în timp util a bolii, medicul veterinar trebuie să examineze periodic ochii câinelui, să examineze articulațiile șoldului și să efectueze analize ADN.

Câinii Border Collie sunt foarte amuzanți, jucăuși, socializarea este importantă pentru ei de la o vârstă fragedă, așa că trebuie să petreceți mult timp cu ei

Câinii Border Collie sunt foarte amuzanți, jucăuși, socializarea este importantă pentru ei de la o vârstă fragedă, așa că trebuie să petreceți mult timp cu ei

Vaccinări

Câinele border collie trebuie făcut grefă din rabie, trebuie făcut după vârsta de 7 luni.

De asemenea, se fac vaccinări preventive împotriva bolilor, care vor proteja animalul de companie, este indicat să le faceți anual primăvara..

Toate vaccinările efectuate sunt notate în pașaport. Pentru sfaturi mai detaliate privind vaccinarea, cereți medicului veterinar să evite rănirea câinelui..

Border Collie este o alegere excelentă ca însoțitor și cel mai bun prieten

Border Collie este o alegere excelentă ca însoțitor și cel mai bun prieten

Tricotare

Împerecherea este permisă după apariția celui de-al treilea câine estru. Border Collie poate fi de orice altă culoare decât alb pur.

Cele mai frecvente opțiuni de culoare: negru, negru cu accente albe, marmură, tigrată (așa-numita tricolor), roșu.

Albul nu ar trebui să prevaleze în culori mixte. Puii border collie de orice culoare pot fi împerecheați, culoarea hainei puiilor poate depinde chiar de genele ascunse ale părinților, astfel încât culoarea rezultată este dificil de prezis.

Anna Lyakhovich8 Caracteristici totale totale8 Rezumatul editoruluiAgresiune2Adaptism10Activitate10Greutate6 Formare10Prietenire10Jucere 10Inteligență10 Zgomot47Utilizator total: Agresiune1
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Border collie (foto): cel mai inteligent câine din lume