Alegerea tabletelor pentru viermi pentru câini și o listă de medicamente populare

Împotriva viermilorSănătatea animalelor noastre de companie este amenințată la fel de mult ca a noastră, iar intervenția externă este uneori necesară pentru a o menține. În plus față de diferite boli infecțioase, câinii sunt extrem de sensibili la infestările helmintice, care sunt cel mai adesea localizate în intestine.. Pastile de viermi pentru câini

ar trebui să fie în trusa de prim ajutor a fiecărui crescător de câini, chiar dacă animalul este sănătos, deoarece este mai bine să preveniți orice problemă.

Astăzi medicina veterinară oferă o listă imensă de medicamente antihelmintice pentru câini rase mari și mici, care uneori încurcă stăpânul animalului cu o alegere. Numai un medic poate stabili exact ce medicament are nevoie un animal de companie, dar proprietarii de animale de companie trebuie să știe despre posibilele lor efecte secundare și contraindicații. Pentru a nu face rău prietenului tău cu patru picioare, ar trebui să te familiarizezi cu problema infecției cu viermi și soluția sa în detaliu..

Diferențe între antihelmintici

Medicamentul albendazolMedicina veterinară modernă oferă cumpărare medicamente antihelmintice pentru câini de greutate diferită, sex și chiar rasă. Toate sunt radical diferite în ceea ce privește costul, dar există o diferență în acțiunea lor? Desigur că au. Unele produse pot fi eliberate pe baza unui ingredient activ, care le definește ca analogi, dar majoritatea medicamentelor se bazează pe ingrediente diferite. Acest lucru duce la faptul că toate afectează un tip de viermi în moduri diferite și cel mai adesea sunt complet concepute pentru a combate doar anumite tipuri de paraziți..

A alege pastile pentru câine potrivit într-o anumită situație, ar trebui să citiți instrucțiunile atașate medicamentului. Acolo, producătorii indică întotdeauna compoziția chimică exactă a medicamentului și o listă de viermi de care remediul ajută să scape.. Cele mai bune ingrediente active până în prezent sunt:

 • albendazol;
 • pirantel;
 • abamectină;
 • ivermectina;
 • febantel;
 • praziquantel;
 • fenbendazol.

Unele dintre aceste substanțe sunt utilizate în mod activ în compoziția medicamentelor antihelmintice și pentru oameni, dar fiecare componentă vizează combaterea unui anumit tip de parazit. Pentru a învinge eficient dăunătorii din corpul câinelui, trebuie să știți exact tipul lor, dar uneori animalul se infectează cu mai multe tipuri de viermi simultan. În astfel de cazuri, este necesar să se aplice un cuprinzător antihelmintic pentru câini, conținând mai multe componente de spectru diferit de acțiune simultan.

Antihelmintic pentru pui

Cum să vă protejați împotriva viermilorFiecare medicament pentru viermi pentru câini are anumite restricții privind vârsta animalului, precum și frecvența utilizării acestuia. Pentru a nu face rău animalului, regulile prescrise trebuie respectate cu strictețe. Cel mai adesea, pentru animalele de companie mici, vârsta permisă pentru administrarea unui medicament antihelmintic este de 3 săptămâni. În această perioadă, animalelor li se administrează medicamente ca agent profilactic, fără a aștepta manifestarea strălucitoare a invaziei helmintice, care la această vârstă poate duce chiar la moartea cățelușului. Este important să ne amintim că nu orice medicament este permis să fie utilizat la o vârstă atât de fragedă, iar pentru pui este necesar să cumpărați tablete cu o marcă specială.

Dacă remediu pentru viermi pentru câini nu are o recomandare de admitere la o vârstă fragedă, atunci utilizarea sa este permisă la animale la vârsta de 1,5-2 luni. Ca agent profilactic la câinii cu vârsta sub 1 an, comprimatele trebuie utilizate la fiecare 3 luni, deoarece în perioada de creștere activă, animalele sunt cele mai predispuse la infecție. Animalele de companie adulte nu mai sunt atât de active și pot tolera procedura fără teamă de sănătate cel puțin de două ori pe an. În orice caz, înainte de a cumpăra comprimate pentru viermi, trebuie să vă adresați medicului veterinar, deoarece nu toți câinii sunt capabili să răspundă în mod adecvat la anumite ingrediente active.

Este important ca proprietarii de pui să știe că vaccinarea în timp util a animalelor de companie este o parte integrantă a asigurării sănătății lor în viitor, dar este strict interzisă efectuarea acesteia fără o anumită pregătire. Vaccinarea este permisă numai animalelor care nu sunt infectate cu paraziți, deoarece altfel, vaccinul poate dăuna câinelui. Astfel, cu o lună înainte de vaccinarea planificată a cățelușului, acesta ar trebui să fie înghițit cu siguranță.

Lista medicamentelor populare

Cele mai populare astăzi pastile de viermi pentru câini sunt vândute în aproape fiecare farmacie veterinară din domeniul public. Acestea includ agenți cu spectru larg care acționează asupra mai multor tipuri de helminti simultan. Ingredientele active ale tabletelor sunt capabile să combată atât adulții, cât și larvele lor simultan, ceea ce asigură sănătatea câinelui cu câteva luni în avans. Cele mai frecvent utilizate dintre ele ar trebui luate în considerare mai detaliat..

Drontal

EvaluareAcest medicament este o pastilă gălbuie, cu aromă și aromă cărnoase. Prezența unui agent aromatizant este un avantaj, deoarece procesul de admisie este facilitat, animalele nu trebuie să forțeze pregătirea. Drontal plus este un preparat complex, acționează imediat asupra:

 • echinococoză;
 • tricocefaloză;
 • difilobotriaza.

Avantajul este obținut datorită fibantelului și praziquantelului din compoziție. Substanțele paralizează mai întâi paraziții, după care își distrug învelișul protector.

O tabletă de medicament este concepută pentru un câine care nu cântărește mai mult de 10 kg, prin urmare, pentru utilizarea la pui, medicamentul trebuie împărțit corect. Este important să știți că uneori după administrarea Drontalului, se observă greață, vărsături și tulburări de scaun la animal.

Principiul de acțiune al Dirofenului este similar cu Drontal, singura diferență constă în concentrația substanțelor. Deci, 1 comprimat de medicament trebuie administrat câinilor cu greutatea de până la 5 kg .

Remediul francez

Animale de companiePregătirea Milbemax s-a dovedit a fi un agent profilactic și un medicament pentru tratamentul invaziilor existente prin bandă și paraziți rotunzi. Tabletele nu au arome, așa că sunt pur și simplu amestecate cu masa de dimineață, așezate pe rădăcina limbii sau diluate într-o cantitate mică de apă și apoi injectate în gura animalului.

Fiecare comprimat al medicamentului este conceput pentru un animal de companie care cântărește 2 kg, prin urmare nu este utilizat pentru rasele mari. Printre efectele secundare, rareori puteți vedea letargia generală și nesiguranța animalului, care în sine dispar în scurt timp..

Încă droguri populare

Pratel combate eficient nematodele și cestodozele. O tabletă este concepută pentru un câine cu greutatea de până la 10 kg și poate fi utilizată la fiecare 3 luni fără a afecta sănătatea. Acest antihelmintic, ca și alții, imobilizează paraziții, după care le distruge coaja de protecție. După aceea, sucul gastric digeră pur și simplu viermii în mucus ușor, care iese cu fecalele.

Febtal are o direcție similară, dar principiul activității sale este diferit. Substanța activă a comprimatelor perturbă metabolismul glucidic al paraziților, ceea ce duce la moartea lor inevitabilă. Cursul de medicație este conceput pentru 3 zile și o singură doză de 1 comprimat pe 1,5 greutate vie a câinelui.

Reguli pentru administrarea antihelmintică pentru câini

Indiferent de componenta principală a medicamentului, toate medicamentele pentru paraziți trebuie administrate animalului împreună cu masa de dimineață. Dacă nu puteți amesteca pilula direct în mâncare, dar animalul pur și simplu refuză să o mănânce, dar proprietarii trebuie să folosească anumite trucuri. Cel mai adesea, proprietarii de animale de companie amestecă antihelmintic în tratamentul preferat pentru animale de companie sau amestecă pudra produsului zdrobit cu o cantitate mică de apă. După aceea, amestecul rezultat este tras într-o seringă fără ac și injectat în gura câinelui. Pentru a introduce medicamentul în esofag, nu este nevoie să desfaceți dinții animalului, ci doar să mutați buza. Dacă acest lucru nu ajută, atunci trebuie să solicitați ajutor de la un medic veterinar..

Rău potențial

Deoarece medicamentele antihelmintice atacă paraziții din interiorul corpului agresiv, pot dăuna animalului însuși. Apar toate efectele secundare ale administrării pastilelor pentru viermi ca semne de intoxicație alimentară:

 • tulburarea intestinului;
 • letargie;
 • lipsa poftei de mâncare;
 • anxietate.

La primele manifestări, este necesar să clătiți imediat esofagul câinelui din rămășițele medicamentului și să-i dați orice adsorbant. După aceea, este imperativ să îi arăți animalului medicului veterinar pentru a exclude consecințe mai grave și prescrierea corectă a unui alt medicament pentru paraziți..

Ajutorul unui specialist poate fi necesar și în cazul în care paraziții nu ies sub formă de mucus, ci formează un fel de bilă în intestine.

Contraindicațiile pentru utilizarea antihelminticelor sunt determinate de vârsta permisă a animalului, care este indicată pe ambalajul produsului. În plus, este interzisă administrarea de antihelminti femelelor în timpul sarcinii și alăptării. Cel mai bine este să acordați fonduri cu 10 zile înainte de împerecherea planificată, atunci riscul pentru descendenți va fi minim. De asemenea, nu puteți utiliza tablete pentru viermi la animale slabe, pacienți și câini după operație..

Alternativă la pastile

După cum știu crescătorii de câini, nu toate rasele sunt capabile să tolereze bine combaterea dăunătorilor. Pentru animalele cu digestie deosebit de sensibilă și puii mici, preparatele sunt mai des utilizate sub formă de paste, suspensii sau picături. Sunt plăcute la gust, ușor de utilizat și conțin cel mai adesea ingrediente antihelmintice naturale, cum ar fi uleiul din semințe de dovleac. Medicamentele în aceste forme sunt mult mai scumpe decât tabletele de aceleași mărci, dar sunt excelente pentru câinii cu boli gastro-intestinale..

Remediile pentru viermi pentru câini sub formă de picături se aplică prin picurare pe greaban animalului. Acestea previn infecția animalelor de companie nu numai cu viermi, ci și cu acarieni, purici, păduchi și așa mai departe. Eficacitatea unui astfel de preparat depinde de minimizarea pătrunderii umezelii în strat. Câinii tratați cu picături nu ar trebui să fie scăldați sau plimbați în ploaie.

Concluzie

Pentru a proteja sănătatea animalului dvs. de companie, cel mai bine este să utilizați medicamente pentru viermi ca măsură preventivă. Cum și în ce formă să alegeți un medicament pentru un anumit câine va ajuta un medic veterinar. Rasele de elită sunt mai sensibile și au nevoie de o abordare blândă, astfel încât suspensiile și pastele sunt cele mai des utilizate pentru ele. Rase de câini mai frecvente, în special cele mari, pot fi manipulate în siguranță cu pastile populare. Costul acestora variază de la 30-200 de ruble, în funcție de producător și distribuitor.

Adesea, experții recomandă alternarea medicamentelor pentru a preveni paraziții să devină dependenți de ingredientele active, dar amestecarea acestora este strict interzisă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea tabletelor pentru viermi pentru câini și o listă de medicamente populare