Bruxelles griffon - tovarășul inteligent al unei doamne adevărate

Câine - nu doar un tovarăș uman, ci și un prieten loial. Și nu este nimic mai bun decât un mic Griffon Bruxelles loial. Aceste creaturi mici, dar drăguțe, pot deveni nu numai preferate pentru viață, ci și aduc bucurie și fericire oricărei familii.

Și ce fel de personaj câini, cum să aveți grijă de ea și ce vi se va cere ca proprietar, vă vom spune mai jos.

Evaluarea performanței și informații

Câini compacti rase Grifonul de la Bruxelles se distinge printr-o descriere destul de memorabilă. Culoarea lor este întotdeauna maro sau roșu, aproape întregul spectru de nuanțe. Greutate mică - de la 3,5 la 5 kg.Creșterea la greabănul animalului de companie nu depășește 20 de centimetri. Compacitatea sa îl face atractiv pentru cei cărora le plac rasele mici. Dar acestea nu sunt toate caracteristicile interesante ale bebelușului..

Originea rasei și scopul

Câine considerat decorativ, dar nu se aplică raselor aristocratice. Dimpotrivă, a fost crescut în Belgia în jurul secolului XYII de către țărani. Strămoșii câinilor moderni aveau unele trăsături distinctive ale aspectului - botul era mai lung și lână aglomerat.

Câinii mici decorativi includ, de asemenea maltipu, Welsh Terrier, Fox Terrier, bichon frize, mittel schnauzer, Terrier de jucărie rusesc, mops, Yorkshire Terrier, pudel în miniatură, pechinez, chihuahua, pinscher miniatural.
Din această cauză, copiii au arătat puțin mototolit și neîngrijit. Acest aspect poate fi explicat foarte simplu - rasa a fost crescută pentru a prinde șoareci. Și a făcut față acestei sarcini perfect.

Reprezentanții hibridului erau abili, rapizi și foarte inteligenți, așa că au distrus perfect populațiile de șoareci..

Există mai multe versiuni ale modului în care a apărut rasa. Potrivit unuia dintre ei, un afenpinscher german și un simplu câine de stradă au participat la crearea acestuia. Se mai spune că sângele curge în hibrid. mops și spaniel.În orice caz, grifonul de dimensiuni mici de la Bruxelles a prins rădăcini și chiar în timp atrage atenția și câștigă dragostea..

Deși exterior câinele pare rustic, are un caracter foarte afectuos și blând. Creatura poate fi atât de vulnerabilă încât va fi chiar jenată când va fi înconjurată de străini..

Știați? Istoria rasei Griffon începe acum cinci secole. Chiar și atunci, câinii mici cu păr sârmă au câștigat dragoste printre socialiști.

Aspectul Bruxelles Griffon - cerințe standard

Deci, trei standarde de rasă sunt recunoscute. Acesta este Griffonul belgian, Brabantul și, desigur, Bruxelles-ul. Numai culoarea și haina sunt trăsături distinctive caracteristice. Acesta din urmă are o haină roșie, aspră.

Belgianul are același strat dur, dar este negru. Și Brabantul se distinge printr-o blană scurtă moale și absența unei barbă și a mustății, pe care o au frații săi..Toate aceste specii pot fi încrucișate între ele, astfel încât două tipuri de rase pot apărea într-o așternut de la un câine. Cel mai remarcabil lucru este că culoarea la pui nu apare imediat și este posibil să nu știți exact ce culoare vor avea câinii adulți..

Natura acestui mic câine belgian decorativ

Toți cei care sunt familiarizați cu această rasă de câini știu că caracterul Griffonului Bruxelles este foarte amabil și flexibil..

Are caracteristici terrier, care sunt raportate în unele surse. Mai ales loialitate și dăruire.

Important! Rasa este atât de dependentă de proprietarii săi, încât devine deprimată dacă nu este văzută și jucată mult timp. Prin urmare, atunci când vă faceți un astfel de prieten, fiți pregătiți pentru faptul că va necesita mult timp și atenție de la dvs..
Micul prieten își va urma stăpânul peste tot. El este mai mult un tovarăș decât un simplu câine de companie pe care îl puteți lăsa acasă și vă puteți ocupa de afacere..Dependența de companie și îngrijire este parțial ascunsă în natura blândă a câinelui. Nu sunt întotdeauna nesiguri sau agresive, dar pot deveni răsfățate dacă sunt permise. Bebelușii au nevoie de un contact permanent cu proprietarul - aceasta este principala caracteristică a rasei.

În ciuda acestui temperament, un animal de companie poate deveni un bun prieten și însoțitor al unei familii cu copii, în special cei mici. Îi place să joace și să fie activ..

Dar este necesar să se acorde atenție creșterii și socializării rasei, deoarece din frică sau surpriză, bebelușul se poate grăbi cu un străin.

În general, aceștia sunt bebeluși foarte calmi. Pot latra dacă cineva sună la sonerie, dar nu și noaptea, deoarece preferă calmul și confortul..

Vă va fi util să aflați despre caracteristici estru și tricotare câini, cât trăiesc și cum să coaseți salopete pentru un câine mic.

Care gazdă este potrivită

Acești câini mici din rasa belgiană sau Bruxelles sunt potrivite pentru acele persoane care au o dispoziție veselă și un caracter blând. Animalele de companie nu tolerează deloc tovarășii mohorâți și morocănoși, sunt foarte veseli și sociabili, așa că în societatea unei astfel de persoane vor fi triști și adesea se vor îmbolnăvi..Cu toate acestea, dacă sunteți prea blând, poate provoca unele probleme. Puii necesită o socializare deosebit de atentă în familie. Dacă sunt prea răsfățați și li se permite să facă orice vor, câinele va deveni răsfățat și isteric..

De asemenea, atunci când cumpărați un câine, amintiți-vă că nu tolerează singurătatea. Deci, dacă mergeți constant în călătorii de afaceri sau călătorii, va trebui să luați câinele cu voi. El va fi un bun tovarăș pentru oamenii care petrec mult timp acasă și vor risipi plictiseala..

Printre calitățile fizice pe care trebuie să le posede o persoană, nu există cerințe speciale. Câinele este mic, ușor, așa că se va potrivi chiar și celei mai sofisticate doamne.

Educație și educație pentru câini

Moment Instruire iar învățarea este foarte importantă. Caracterizarea Griffonului de la Bruxelles confirmă mai multe probleme care pot apărea în absența unui control adecvat și a multă auto-îngăduință..Pentru un câine, educația pură este suficientă, deoarece nu va fi angajată în securitate. Prin urmare, antrenamentul ar trebui să conțină momente de reguli de comportament, de formă bună, de a scăpa de intruzivitate și de capacitatea de a se menține în compania altor persoane..

Este deosebit de important să insufleți abilitatea atitudinii calme față de străinii care apar la îndemâna lor..

Deoarece rasa este foarte mică, singurul lucru pe care îl va putea vedea pe podea sunt picioarele și încălţăminte. Prin urmare, trebuie să iei animalul de companie în brațe, să vorbești cu el și să arăți lumea din jur..

Griffonul de la Bruxelles are o trăsătură de caracter specială - este legat de proprietar, așa că nu ar trebui abuzat în creșterea unui câine, deoarece va crește închis, apăsat, nesigur și niciuna dintre calitățile bune ale rasei indicate în descriere nu va apărea niciodată.

Acești copii sunt din fire foarte comunicativi, inteligenți și temperamentali. Prin urmare, trebuie să vorbești mult cu ei. Da, exact pentru a vorbi. Explicați de ce plecați, de ce îl lăsați în pace, de ce îl închideți într-o cușcă, dacă plecați, cum ar trebui să se comporte în fața dvs..Câinele înțelege totul foarte bine, în special surprinde cu acuratețe intonațiile negative. Casa ta este regulile tale, iar acest lucru ar trebui învățat animalului tău de companie. De asemenea, acești copii sunt foarte afectuoși, așa că trebuie să-i mângâi mult și să nu țipi niciodată la ei sau să-i jignești..

Cum să alegi un cățeluș și prețul acestora

Merită să cumpărați un cățeluș numai în canisa. De obicei, coada pentru bebelușii rasei este foarte lungă, deci trebuie să vă programați în avans.

Fii atent la temperament. Se manifestă de la bun început, astfel încât trăsăturile de caracter negative pot fi văzute imediat. Dacă bebelușul este foarte isteric, se grăbește și latră - câine nu trebuie luat. Dacă catelul, dimpotrivă, este foarte timid și strâns într-un colț, aceasta este și o lipsă a rasei..

Important! Pentru a alege un însoțitor de încredere și un bun prieten, cel mai bine este să luați un cățeluș cu o dispoziție veselă, interesat de comunicare și nu foarte timid. Acest lucru îi va permite să fie crescut corect și să nu se confrunte cu probleme prea mari în ceea ce privește caracterul (apăsare, nesiguranță, agresivitate excesivă sau frică).
Alegeți pui moderat calmi și jucăuși. Nu alegeți niciodată un Bruxelles sau un alt tip de grifon dintr-o fotografie, acesta nu poate oferi informații importante despre câine în sine.Prețul pieței poate varia. Totul depinde de cine sunt părinții bebelușului și de cât de pură este rasa. Dacă este vorba de un gunoi de câini de spectacol sau câștigători, prețul va fi, desigur, ridicat.

O cruce sau un hibrid încrucișat cu alte tipuri care au trăsături în afara standardului costă semnificativ mai puțin. Cel mai mare preț este de aproximativ 8 mii de dolari. Cel mai mic va plasa în jur de 400 de dolari.

Dar faptul că un câine nu este cel mai bun câștigător nu înseamnă că un prieten bun nu va ieși din el. Prin urmare, alegeți-vă cu atenție și calm..

Cazări

Pentru a oferi copilului toate condițiile necesare, este foarte important să știm care sunt cerințele acestei rase. Deoarece câinele este sociabil și vesel, va fi cel mai bine pentru ea într-o casă în care există întotdeauna cineva și unde sunt copii. Luați în considerare ceea ce este important de știut pentru păstrarea unui animal de companie.

Îngrijire

În îngrijirea unui câine, există mai multe reguli speciale care depind în primul rând de mărime. Nu trebuie așezat la o înălțime, astfel încât să nu sară și să se rănească. Este important să petreceți timpul scăldat, periat și mers pe jos.

Lână

Tipul de îngrijire depinde în întregime de ce fel de haină se laudă prietenul tău. Dacă este un tip dur, este necesar să vă pieptănați în mod constant și chiar să îndepărtați special părul..

Pentru câinii cu păr neted, puteți cumpăra o mănușă specială pentru îngrijire și efectuează în mod regulat proceduri de îngrijire. Cel putin o data pe saptamana. De asemenea, este important să acordați mai multă atenție bărbii și mustaței câinelui..

Urechi, ochi, dinți, gheare

Foarte important a tăia blana in jurul ochilor, urechilor, abdomenului si inghinei. Câinii au o mușcătură specială, astfel încât dinții lor necesită o atenție deosebită. Boala parodontală îi îngrijorează constant pe copii. O dată pe săptămână, trebuie să examinați dinții și să îi curățați cu o perie specială.

Dacă este prezent tartru, consultați medicul pentru îndepărtare. Ghearele sunt tăiate în mod regulat.

Baie

Un punct important în plecare este spălarea după mers. Deoarece rasa este de dimensiuni mici, necesită activitate fizică constantă și mers pe jos, spălare și uscare frecvente.

Mersul pe jos

Un câine mic este predispus la îngheț, cu siguranță veți avea nevoie de diferite bluze și salopete pentru a vă plimba în aer curat în sezonul rece.

Asigurați-vă că cumpărați hamuri pentru mers, deoarece copilul dumneavoastră se poate speria și poate fugi sau se va grăbi cuiva. Uneori este recomandat să ieșiți cu animalul de companie la plimbare, purtându-l în brațe.

Știați? Grifonul are cel mai scurt bot din orice câine. Dar, în ciuda acestui fapt, grifonii nu fac sforăit și șuierat ca alți câini cu fața scurtă..

Alimente

Această rasă este sfătuită să se hrănească numai uscat sau mâncare umedă. Adică fără mâncare naturală. Rasele pitice o tolerează uneori foarte prost și mai mult decât altele au nevoie de o metodă echilibrată, verificată nutriție.

Sănătate și boli caracteristice

Griffonul de la Bruxelles este un câine minunat, cu multe avantaje și beneficii. Dar totuși, există un dezavantaj în descrierea ei - o predispoziție la boli asociate cu zona botului. Cele mai frecvente și tipice boli:

  • Îngustarea nasului și a nărilor.
  • Atrofia retinei și cataracta de diferite grade. Uneori se observă pierderea globului ocular.
  • Să mai ai o genă.
  • Picătură a creierului.
  • Boala gingiilor și tartrul.
  • Dificultate la naștere din cauza dimensiunii rasei.

Bruxelles Griffon este un câine grozav, amuzant, cu o atenție iubitoare, vorbărețe și tandrețe.Poate deveni cea mai bună prietenă, tovarășă fidelă și frumusețe a oricărei case. Educația și alegerea corectă a unui câine vor fi puncte importante. Acordându-le atenție în timp util, veți obține un adevărat companion timp de mulți ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Bruxelles griffon - tovarășul inteligent al unei doamne adevărate