Viermi pui: informații complete despre simptome și tratament

Viermii de pui sunt o problemă obișnuită. Diferite tipuri de paraziți dăunează organismului, prevenirea și frecvența cățelilor de deparazitare sunt regulile de bază pentru menținerea sănătății.

Semnele de viermi nu apar imediat, aceasta este o problemă în secret. Este important să identificați corect simptomele însoțitoare și să alegeți medicamente anti-viermi care sunt potrivite pentru pui.

Cum arată viermii și ouăle lor?

Fără echipamente speciale, este greu de aflat cum arată viermii și ouăle lor. Majoritatea viermilor sunt identificați prin prezența ouălor lor în fecalele unui câine. Aceste ouă sunt foarte mici și dificil de identificat prin ochi.

Lanțuri (tenii) și vierme rotund sunt două dintre puținele soiuri care pot fi văzute prin ochi. Ouă de tenie arată ca boabe de orez și se găsește în fecale pe blana din jurul anusului. Odată cu eliberarea activă a ouălor, câinele dezvoltă mâncărime severă, deoarece ouăle sunt capabile să se miște.

Viermi rotunzi Sunt viermi albi lungi care arată ca „paste”. Cu infestarea prelungită la pui, paraziții pot fi găsiți în vărsături.

Cei mai comuni paraziți la pui

Principalele tipuri de paraziți găsiți la pui sunt:

 • Nematode - se atașează de mucoasa intestinală și se hrănesc cu sânge.
 • Ascaris - trăiesc în intestine. Majoritatea puiilor de stradă se nasc infestați. Puii de la un câine domestic care au fost pretratați pentru viermi se nasc aproape întotdeauna sănătoși.
 • Lanţuri - trăiesc în intestinul subțire. Există două forme de tenie: borage (răspândit cu purici) și echinococoză (câinii de vânătoare sunt frecvent infectați).
 • Vlasoglava Este una dintre cele mai frecvente cauze ale diareei cronice la câinii adulți sau la pui. Ouăle de viermi pot supraviețui în mediu timp de până la cinci ani!

Notă! Un catelus poate avea un tip mixt de infestare, adică o infecție cu mai multe tipuri de helminți simultan.

Cauzele helmintiazei și căile de transmisie

Să analizăm cauzele helmintiazei și calea transmisiei. Pentru început, trebuie să vă dați seama că paraziții sunt peste tot și chiar și prevenirea de cea mai înaltă calitate nu vă va salva pe dvs. și pe animalul dvs. de companie de la infecție.. Medicamente antihelmintice ajuta la menținerea populației de paraziți (dacă există) sub control și la prevenirea intoxicației.

Există mai multe moduri de infectare, inclusiv:

 • Apă contaminată.
 • Contactați purtătorul sau fecalele purtătoare.
 • Infecția puiilor de la mamă.
 • Puricii și păduchi.
 • Consumul de carne, pește, legume și fructe murdare contaminate.

Notă! Ouăle intră în organism prin ingestie și / sau inhalare.

De ce sunt viermii periculoși și poate muri un cățeluș?

Moartea cauzată de infecția cu viermi este destul de reală și nu numai pentru un cățeluș, ci și pentru un câine adult.. Motivul este epuizarea în continuă creștere a corpului. Viermii sunt „interesați” să mențină gazda în viață, dar atunci când sunt prea mulți, competiția joacă un rol fatal.

Important! Infestarea helmintică la un cățeluș poate fi fatală, chiar și atunci când animalul de companie primește un tratament adecvat. În această privință, cel mai important lucru este promptitudinea asistenței..

Simptome și semne de viermi la un cățeluș

Simptomele și semnele de viermi la un cățeluș pot varia în funcție de tipul de parazit:

 • Tuse - un semn al unui stadiu progresiv de infecție cu viermi cardiaci. Câinii cu viermi și viermi rotunzi pot dezvolta, de asemenea, o tuse.
 • Oboseală - o consecință a intoxicației și a lipsei de nutrienți.
 • Balonare - un semn de infestare severă, în special la pui. Cu o infestare puternică, silueta corpului cățelușului seamănă cu o pară, chiar înainte de a mânca.
 • Modificări bruște ale poftei de mâncare - câinele poate începe mai mult sau Mai puțin, în primul caz, motivul este deficit de vitamine și nutrienți, în al doilea - intoxicație.
 • Pierderea în greutate în timpul obiceiurilor alimentare - indică de obicei o infecție cu vierme plat (tenie).
 • Pierderea strălucirii și elasticității stratului - în caz de probleme de sănătate, resursele de metabolism și imunitate sunt direcționate spre susținerea organismului, ceea ce duce la o nutriție insuficientă a „organelor secundare” - lână, piele.
 • Mâncărime și semne iritatie de piele - dacă se observă mâncărime în zona anală, cățelul cel mai probabil suferă de viermi plat. Reacțiile cutanate indică invazia masivă a oricărui tip de vierme. Reacțiile cutanate asociate cu helmintiaza pot fi similare cu alergii.

Notă! Infestarea cu viermi, ca diagnostic, este confirmată fie prin detectarea paraziților înșiși, fie prin examinarea în laborator a probelor de scaun. Simptomele de mai sus pot indica o serie de boli care nu sunt asociate cu paraziți.

Simptome asociate și cauzele acestora

Fiecare tip de vierme are simptome caracteristice. Dificultatea este că problemele de sănătate pot să nu apară imediat.. Starea de sănătate a cățelușului trebuie monitorizată dacă este expusă riscului: luată de pe stradă sau adăpost, cumpărată de la piață etc.. Cu cât catelul este mai tânăr, cu atât simptomele însoțitoare vor fi mai acute..

Diaree

Diaree - acesta este un semn al unei defecțiuni a tractului gastro-intestinal sau, mai bine zis, a membranelor mucoase. Fecalele sunt lichefiate, iar cățelușul îndeamnă în permanență să golească intestinele..

Important! Când este infectat cu nematode, sângele poate fi observat în fecale.

În stadiul inițial al invaziei, diareea indică iritarea membranelor mucoase, datorită contactului cu acestea, a produselor reziduale ale parazitului. Toate fluidele produse de viermi sunt toxice pentru organism, așa că încearcă să se curățe în mod natural.

În stadii avansate, atunci când sunt infectați cu viermi care afectează pereții intestinali, membranele mucoase sunt mult mai iritate. Diareea poate deveni apoasă și poate exista greață obișnuită și miros urât din gură.

Vărsături cu viermi

Vărsături - un mecanism natural pentru curățarea corpului. Catelul poate voma dacă este otrăvit, obiecte străine pătrund în intestine, mănâncă în exces etc.. Cu invazia helmintică, greața sau vărsăturile pot fi declanșate de:

 • Întinderea pereților stomacului.
 • Intoxicatie (otravire).
 • Iritarea fizică a membranelor mucoase - câinele crede că ceva este blocat în gât. Unele tipuri de viermi pot migra către plămâni și pot tusi - în acest caz, câinele nu gândește.

Notă! Vărsăturile sunt un simptom comun al oricărui tip de infestare helmintică. Cu infecție severă, se observă vărsături cu viermi.

Intoxicarea corpului

Intoxicarea corpului este cea mai insidioasă consecință a invaziei helmintice. Deșeurile de helminți otrăvesc în mod constant corpul cățelușului. Copilul nu are cum să se refacă pentru a face față amenințării constante.

Când intoxicația și epuizarea devin critice, activitatea sistemului imunitar nu dă rezultatul dorit, cățelul se îmbolnăvește și moare, chiar dacă este tratat.

Notă! Intoxicarea - însoțită de slăbiciune, paloare a membranelor mucoase.

Tratament la domiciliu după vârstă

Puii de deparazitare sunt asociați cu o serie de riscuri, deoarece paraziții nu mor din cauza medicamentelor inofensive, iar toate medicamentele eficiente sunt toxice într-o măsură mai mare sau mai mică..

Până la o lună

Sub vârsta de o lună, puii pot suferi infestare dacă au fost infectați în uter sau cu laptele matern. Din păcate, în acest caz, este imposibil să ajutăm puii.. Dacă bebelușii trăiesc 4 săptămâni, au șanse de supraviețuire..

1 lună

La vârsta de 1 lună, puii sunt tratați pentru viermi cu suspensii. Prelucrarea se efectuează numai atunci când este absolut necesar și sub supravegherea unui medic veterinar.

2 - 3 luni

La 2 - 3 luni, catelul poate scăpa de viermi cu ajutorul suspensii și unele produse sub formă de tablete.

4 - 6 luni

La 4-6 luni, catelul poate fi tratat cu aproape toate medicamentele profilactice, dacă greutatea animalului de companie este mai mare de 0,5-1 kg.

7 - 12 luni

La 7-12 luni și peste, câinele este tratat o dată la 2-3 luni, indiferent de anotimpul anului.

Caracteristicile rasei de îndepărtare a viermilor

Este necesar să se țină seama de caracteristicile rasei la alegerea mijloacelor de îndepărtare a viermilor la pui. Indiferent de rasă, trebuie luată în considerare greutatea și istoria acesteia.. Dacă există alergii în familia câinelui, cumpărați antihistaminice în avans.

Notă! Multe medicamente antihelmintice sunt contraindicate la câinii de rasă. Collie, Sheltie și Bobtail, datorită unei predispoziții la intoleranță acută la substanțele active.

Puii de rasă mică

Viermi la pui rase mici sunt foarte periculoase deoarece corpul reacționează mai clar și mai rapid. Tratamentul câinilor cu o greutate mai mică de 0,5-1 kg se efectuează numai sub supravegherea unui medic veterinar.

La puii de rasă mare

Infestarea la puii de rase mari nu este un fenomen plăcut, ci amovibil. Dacă un cățeluș cântărește 5 sau mai multe kilograme, acesta (cu deplină încredere) poate fi tratat de două ori cu o suspensie, cu o pauză de 10 zile.

Mijloace și droguri împotriva viermilor la pui

Atunci când alegeți remedii și medicamente împotriva viermilor la pui, trebuie să acordați atenție multor factori, dar principalul este siguranța. Paraziții nu vor muri atunci când se utilizează un remediu slab, iar toxinele prea puternice pot dăuna catelului.

Pastile

Cea mai frecventă formă de dozare a medicamentelor pentru viermi este dar nu prea reușită la pui, este comprimatele. O scurtă descriere a medicamentelor populare este prezentată mai jos..

Milbemax:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - milbemicină oximă, praziquantel.
 • Dozaj - 0,5 mg milbemicină oximă și 5 mg praziquantel pe 1 kg de greutate animală.
 • În caz de supradozaj, depresie, salivație, pareză musculară, tremurături și mers inegal.
 • Efecte secundare - Reacție alergică.
 • Contraindicații - cățelele care alăptează și cele însărcinate, afectarea funcției renale și hepatice, vârsta mai mică de 2 săptămâni, greutatea mai mică de 0,5 kg.

Milprazon:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - milbemicină oximă, praziquantel.
 • Dozaj - 0,5 mg milbemicină oximă și 5 mg praziquantel pe 1 kg de greutate animală.
 • În caz de supradozaj - depresie, salivație, pareză musculară și tremur, pierderea coordonării.
 • Efecte secundare - alergii.
 • Contraindicații - afectarea funcției renale și hepatice, vârsta mai mică de 2 săptămâni, greutatea mai mică de 0,5 kg, alăptarea și cățelele însărcinate.

Dirofen:

 • Indicații - helmintiază la pisoi și pui.
 • Ingredientele active sunt febantel, praziquantel, pirantel pamoat.
 • Dozare - 1 comprimat pe 1 kg de greutate animală.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul alimentelor, salivație excesivă, tulburări gastro-intestinale.
 • Efecte secundare - scaune libere, vărsături, salivație crescută.
 • Contraindicații - vârsta mai mică de 3 săptămâni, alăptarea și cățelele însărcinate.

Helmimax:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingredientele active sunt praziquantel, moxidectina.
 • Doză - 0,25 mg moxidectină și 5 mg praziquantel pe 1 kg de greutate corporală.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul alimentelor, salivație excesivă, tulburări gastro-intestinale.
 • Efecte secundare - diaree, vărsături, salivație crescută, ataxie, letargie.
 • Contraindicații - disfuncții renale și hepatice, greutate mai mică de 0,5 kg, vârstă mai mică de 3 săptămâni, alăptare și cățele însărcinate.

Notă! Absolut toate pastilele pentru viermi sunt contraindicate în caz de sensibilitate individuală crescută (inclusiv antecedente), epuizare și boli infecțioase.

Suspensii

Suspensiile de la viermi sunt considerate forma de dozare optimă. În plus, utilizarea suspensiilor este mai sigură. O scurtă descriere a medicamentelor populare este prezentată mai jos..

Prazitel:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingredientele active sunt praziquantel, pyrantela pamoat.
 • În caz de supradozaj - nu au fost identificate efecte negative.
 • Efecte secundare - Drooling pe termen scurt.
 • Contraindicații - vârsta mai mică de 2 săptămâni, alăptarea și cățelele însărcinate.

Prazicid:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - pirantel, febantel, praziquantel.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul alimentelor, salivație excesivă, tulburări gastro-intestinale.
 • Efecte secundare - diaree, vărsături, salivație crescută.
 • Contraindicații - vârsta mai mică de 3 săptămâni, cățelele care alăptează și cele însărcinate, epuizarea, animalele bolnave și în recuperare.

Dirofen:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - pyrantel pamoat, praziquantel.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul alimentelor, salivație excesivă, tulburări gastro-intestinale.
 • Efecte secundare - Reacție alergică.
 • Contraindicații - vârsta sub 3 săptămâni, cățelele care alăptează și cele însărcinate, animalele bolnave și care se recuperează.

Combo Febtal:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - praziquantel, albendazol.
 • În caz de supradozaj - nu au fost identificate efecte negative.
 • Efecte secundare - alergii.
 • Contraindicații - vârsta sub 3 săptămâni, cățelele care alăptează și cele însărcinate, animalele bolnave și în recuperare.

Pranathan:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingredientele active sunt praziquantel, pyrantela pamoat.
 • În caz de supradozaj - nu au fost identificate efecte negative.
 • Efecte secundare - salivare, vărsături.
 • Contraindicații - vârsta sub 2 săptămâni, greutatea sub 1 kg, cățelele care alăptează și cele însărcinate, animalele bolnave și care se recuperează.

Dironet Junior:

 • Indicații - nematodoză.
 • Ingredientele active sunt pirantela pamoat, ribonucleate de sodiu.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul alimentelor, salivație excesivă, tulburări gastro-intestinale.
 • Efecte secundare - Reacție alergică.
 • Contraindicații - sub 3 săptămâni.

Rostopască:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingredientele active sunt praziquantel, pirantel.
 • În caz de supradozaj - nu au fost identificate efecte negative.
 • Efecte secundare - salivare, vărsături.
 • Contraindicații - vârsta sub 3 săptămâni, femeile însărcinate și care alăptează.

Notă! Toate suspensiile sunt dozate la un raport de 1 ml per kg de greutate corporală a catelului. Pentru bebelușii cu o greutate de până la 0,5 kg, înainte de utilizare, adăugați 0,3 ml de apă fiartă la doza de medicament.

Picături pe greabăn

Picăturile pe greabăn sunt o acțiune universală, profilactică, combinată. Când manipulați pui, este dificil să calculați doza. O scurtă descriere a medicamentelor populare este prezentată mai jos..

Baruri Spot-On:

 • Indicații - nematode, purici, păduchi, acarieni subcutanati.
 • Ingrediente active - praziquantel, ivermectină.
 • Dozare - greutate de până la 1 kg - 0,3 ml - greutate de la 1 kg la 2 kg - 0,5 ml.
 • În caz de supradozaj - intoxicație, vărsături.
 • Efecte secundare - iritații ale pielii, ochi apoși, salivație excesivă, tremurături, vărsături.
 • Contraindicații - vârsta sub 2 luni, câini însărcinați și care alăptează, animale care se recuperează și sunt bolnavi cu boli infecțioase;

Dironet Absolut corect:

 • Indicații - helmintiază, arahnoentomiază.
 • Ingrediente active - praziquantel, ivermectină.
 • Dozaj - 0,2 ml / kg greutate animală.
 • În caz de supradozaj - intoxicație, vărsături, slăbiciune, tremor, salivație excesivă.
 • Efecte secundare - alergii, iritații ale pielii, ochi apoși, salivație excesivă, tremurături, vărsături.
 • Contraindicații - vârsta sub 2 luni, câini însărcinați și care alăptează, animale care se recuperează și sunt bolnavi cu boli infecțioase;

Helminthal:

 • Indicații - purici, căpușe, păduchi, căpușe subcutanate, nematodoză, cestodoză, prevenirea dirofilariozei.
 • Ingrediente active - moxidectină, praziquantel.
 • Dozaj - 0,1 ml / kg greutate animală.
 • În caz de supradozaj - slăbiciune, tremor, salivație.
 • Efecte secundare - roșeață și mâncărime ale pielii.
 • Contraindicații - afectarea funcției renale și hepatice, vârsta de până la 7 săptămâni, greutatea de până la 1 kg, cățelele însărcinate și care alăptează.

Complexul prazicid pentru câini și pui cu greutatea de până la 5 kg:

 • Indicații - purici, căpușe, păduchi, păduchi, căpușe subcutanate, nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - praziquantel, ivermectină.
 • Dozare - 1 pipetă pentru un animal cu o greutate de până la 5 kg.
 • În caz de supradozaj - anxietate, hipersalivație, tremurături musculare, dificultăți de respirație, diaree și vărsături.
 • Efecte secundare - ochi apoși, exces de salivație, tremurături musculare, vărsături, iritații ale pielii.
 • Contraindicații - disfuncții renale și hepatice, până la vârsta de 2 luni, cățele însărcinate și care alăptează, bolnave cu boli infecțioase, animale convalescente, slăbite și slăbite.

Picăturile se aplică pe pielea uscată, intactă, după despărțirea stratului. Nu este nevoie să tai lână! Picăturile se aplică greabănului, în locuri inaccesibile pentru lins. Picăturile nu trebuie aplicate pe pielea deteriorată. La prelucrarea pielii umede sau la scăldat în termen de 4 zile de la tratament, eficacitatea medicamentelor este semnificativ redusă.

Pastă

Pasta nu este cea mai populară formă de dozare, este utilizată ca alternativă la suspensii și siropuri. Potrivit pentru pui Dirofen-paste 20:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingredientele active sunt pirantel pamoat, praziquantel.
 • Dozare - 1 ml de pastă pe 1 kg de greutate animală.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul hranei, salivație excesivă, tulburări ale tractului gastro-intestinal.
 • Efecte secundare - Reacție alergică.
 • Contraindicații - până la vârsta de 3 săptămâni, cățele însărcinate și care alăptează, bolnave de boli infecțioase, animale în recuperare, slăbite și slăbite.

Important! Pasta de dirofen 20 nu trebuie utilizată simultan cu inhibitorii piperazinei și colinesterazei.

Siropuri

Siropurile sunt considerate o alternativă la suspendare. Spre deosebire de nămolurile, care au un gust prost, siropurile sunt dulci. O scurtă descriere a medicamentelor populare este prezentată mai jos..

Drontal Junior:

 • Indicații - nematodoză.
 • Ingrediente active - febantel, pirantel-embonat.
 • Dozare - 1 ml per 1 kg greutate catel.
 • În caz de supradozaj - nu au fost identificate efecte negative.
 • Efecte secundare - neidentificate.
 • Contraindicații - până la vârsta de 2 săptămâni,

Sirop de helmintal pentru pui și câini de până la 10 kg:

 • Indicații - nematodoză, cestodoză.
 • Ingrediente active - moxidectină, praziquantel.
 • Doză - 0,3 mg moxidectină și 5 mg praziquantel pe 1 kg greutate animală.
 • În caz de supradozaj - depresie, refuzul hranei, salivație excesivă, tulburări gastrointestinale.
 • Efecte secundare - Reacție alergică.
 • Contraindicații - greutate mai mică de 0,5 kg, afectarea funcției renale și hepatice, animale infectate cu boli infecțioase.

Important! A se păstra într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A se utiliza în termen de 4 săptămâni de la deschidere.

Gulere antiparazitare

Gulere Este un agent profilactic auxiliar. Pur și simplu, dacă puiul este deja infectat, folosirea unui guler nu va ajuta. Dacă gulerul este utilizat după tratament, durata acțiunii preventive a medicamentului este prelungită.

Dana Ultra:

 • Indicații - nematode, purici, păduchi, păduchi, ixodide și căpușe subcutanate.
 • Ingrediente active - Fipronil, piriproxifen.
 • Perioada de valabilitate - 3 luni.
 • Efecte secundare - exces de salivație, lacrimare, tremurături musculare, vărsături, iritații ale pielii.
 • Contraindicații - pacienții cu boli infecțioase și animale în recuperare, femele care alăptează și femeile însărcinate, cu vârsta de până la 2 luni, se utilizează simultan cu alți agenți insectoacaricide.

Clubul Rolf:

 • Indicații - nematode, purici, păduchi, păduchi, urechi și acarieni de pășune.
 • Ingrediente active - ivermectina.
 • Perioada de valabilitate - 3 luni.
 • Efecte secundare - babe, ochi apoși, semne de iritare a pielii.
 • Contraindicații - pacienți cu boli infecțioase și animale în recuperare, femele care alăptează și gravide, până la vârsta de 2 luni

Foresto:

 • Indicații - tratamentul și prevenirea invaziei paraziților pielii, prevenirea teniilor.
 • Ingrediente active - imidacloprid, flumetrină.
 • Perioada de valabilitate - 7-8 luni.
 • Efecte secundare - mâncărime, roșeață a pielii.
 • Contraindicații - până la 7 săptămâni, pacienți cu boli infecțioase și animale în recuperare.

Inspector:

• Indicații - purici, păduchi, păduchi, urechi și pășuni acarieni, nematode.
• Ingrediente active - fipronil, piriproxifen, ivermectină.
• Perioada de valabilitate - 2-3 luni.
• Efecte secundare - babe, ochi apoși, semne de iritație a pielii
• Contraindicații - vârsta de până la 2 luni.

Gulerul nu trebuie despachetat în prealabil. Dacă produsul emite un miros puternic, așteptați câteva ore înainte de a-l pune pe animalul de companie. Gulerele au elemente de fixare, cu ajutorul cărora puteți alege lungimea optimă. 2 degete ar trebui să treacă liber între guler și gâtul câinelui. Banda în exces este tăiată, lăsând o „coadă” de 1-1,5 cm.

Remediile populare

În stadiile inițiale ale infecției sau ca profilaxie, puteți utiliza remedii populare pentru viermi:

 • Semințe de dovleac (din viermi plati) - curatati, macinati, amestecati cu untura sau alimente. Doza maximă pentru un câine mediu este de 9 linguri pe zi. Dați în termen de 7 zile cu fiecare masă (2-3 lingurițe).
 • Lapte și usturoi - pentru 250 ml de lapte 3 cățele de usturoi mărunțite. Întreaga doză se bea în timpul zilei. Puii mici dau ½ doză.
 • Iarbă de pelin uscată, farmacie - 1 lingură. se toarnă 250 ml apă clocotită peste o lingură, insistă. Dați de 3 ori pe zi, câinilor mici 1 lingură de bulion, mediu 2 linguri, câinilor mari 3 linguri.
 • Coaja de rodie - Inserați 10 g de scoarță uscată în 125 ml de apă clocotită. Dați de 3 ori pe zi.
 • Mușețel și fenicul - amestecați plante medicinale 1: 1. La 2 st. lingurile amestecului au nevoie de 300 ml apă clocotită. Insistați, dați de 3 ori pe zi.

Important! Cu helmintiaza avansată la pui, remediile populare nu sunt eficiente! Dacă bebelușul are o mulțime de viermi, tratamentul se efectuează cu o suspensie, sub supravegherea unui medic veterinar și se repetă după 7-10 zile.

Cât timp pot pleca viermii după antihelmintic

De obicei, concentrația de medicamente antihelmintice devine maximă în timpul zilei, dar viermii morți pot părăsi corpul încă 2-3 zile.

Sfat: în cazul unei infestări puternice, tratați cățelușul de două ori, cu o pauză de 7-10 zile, astfel veți elimina adulții și acei viermi care ies din ouă.

Reguli pentru deparazitare pui înainte de vaccinări

Tratamentul puiilor înainte de vaccinare se efectuează cu cel puțin 2 săptămâni înainte de vaccinare. Dacă cățelul pare nesănătos, prevenirea și vaccinarea sunt amânate.

Notă! În cazuri rare, dacă este nevoie urgentă, se face o pauză de 3-4 zile între deparazitare și vaccinare.

Poate o persoană să se infecteze de la un cățeluș

Dacă aveți un câine, stabiliți o regulă pentru a efectua profilaxia viermilor tuturor membrilor familiei. O persoană poate infecta un cățeluș cu viermi aducându-i pe încălțăminte sau prin mâncare, și invers, un cățeluș vă poate infecta cu un contact strâns.

Important! O persoană este mai probabil să se infecteze cu viermi în transportul public sau în locuri aglomerate.

Prevenirea și frecvența cățelilor de deparazitare

În cele din urmă, să ne uităm la prevenirea și frecvența cățelilor de deparazitare.. Dacă animalul de companie este tratat în mod regulat, medicamentele pentru viermi se administrează o dată, în doză profilactică, cu o pauză de 3-4 luni.

Dacă tratamentele au fost omise, se aplică o doză terapeutică de medicament, de 1 sau 2 ori, în funcție de gradul de invazie. După tratament, prevenirea se efectuează conform schemei standard..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Viermi pui: informații complete despre simptome și tratament