Smooth fox terrier: descrierea rasei

Câine Smooth Fox TerrierCâinii Smooth Fox Terrier au fost odată crescuți pentru a vâna vulpi. Extrem de curajoși și posedând un miros unic, aceste animale pot fi cu adevărat vânători de neegalat, iar prietenia lor, mintea plină de viață, devotamentul față de proprietar le fac animale de companie și animale de companie iubite..

De mult timp, Fox Terrier-urile cu păr neted au fost ajutoare indispensabile pentru vânători, urmărind bursucii, vulpile și ratonii, și au fost, de asemenea, buni paznici.

Fotografie fox terrier netedă alb-negruAstăzi, acești câini sunt preferați de locuitorii orașului, dar totuși rămân în ele instinctele de vânătoare, pe care Fox Terrierii le folosesc la rozătoare, veverițe și animale de companie mici.

Păstrarea acestei rase într-un apartament nu prezintă probleme speciale, câinele devine un prieten loial și devotat, foarte atașat de copii. Amuzantul și fermecătorul Fox Terrier este animalul de companie ideal pentru păstrarea acasă.

Cum a apărut rasa Smooth Fox Terrier

Rasa acestor câini a apărut pentru prima dată în Anglia. Primele informații despre aceasta datează din secolele X-XII. Aceste surse descriu vânătoarea de vulpi folosind Fox Terrier ca câini curajoși și agili, care au fost crescute special pentru a le prinde sub pământ, precum și bursuci și ratoni.

Ceva mai târziu, împreună cu acești câini, au vânat iepuri și rațe sălbatice. Este rasa vânătorilor cu patru picioare a primit numele datorită scopului său: "vulpe" - o vulpe, "terra" - Pământ. În acel moment, a avut loc formarea rasei Fox Terrier, iar separarea completă de alte specii a avut loc la începutul secolului al XIX-lea. Acest lucru a fost influențat de popularitatea crescândă a vânătorii de vulpi, iar oamenii din diferite straturi sociale ale populației erau implicați în ea..

În același timp, a fost organizat un club de fani ai vânătorilor cu patru picioare, iar lucrările de reproducere a acestora au continuat. Pentru a îmbunătăți rasa câinilor, aceștia au fost încrucișați cu English Terriers, Bull Terriers, Beagles și alții pentru a îmbunătăți calitățile pozitive ale rasei. În 1876, a apărut prima descriere a Fox Terrier-urilor cu păr neted, iar rasa câinelui a prins deja rădăcini ca specie independentă..

Fox Terrier: descrierea rasei

Fox terrier neted din diferite unghiuriExista două tipuri de rase Fox Terrier: cu sârmă și cu părul scurt (sau cu părul neted). Ambii reprezentanți au caracteristici fizice, comportament și caracter foarte asemănătoare. Câinii sunt atrăgători ca aspect și dimensiuni mici. Creșterea masculilor la greabăn nu depășește 40 cm, greutatea de până la 8,1 kg. Femelele au 37 cm înălțime și cântăresc aproximativ 7,7 kg.

Caracteristica culorii

Fox terrier neted alb și roșu pentru o plimbareSmooth Fox Terriers, respectiv au o haină dreaptă și netedă, care este fixat ferm de corp. Varietatea acestui înveliș se distinge prin rigiditate și densitate. Câinele trebuie să fie complet acoperit cu păr, inclusiv burta și coapsele interioare, iar absența sa în aceste locuri indică necurăția rasei.

Reprezentanții cu păr sârmă ai acestei rase au un strat dens și grosier, ușor alungit. Au un substrat gros și moale, care are o lungime mult mai scurtă decât firele principale de păr. Există mai multe opțiuni de culoare pentru vânătorii cu patru picioare: alb cu pete roșii, tricolor și alb cu pete negre.

Descrierea datelor externe ale câinelui Fox Terrier:

 1. Smooth fox terrier - aspect expresivCapul cu fruntea plană are o formă alungită care se învârte spre nas. Urechile câinilor sunt înălțate, de dimensiuni mici și de formă triunghiulară, înclinate înainte. La Fox Terrier, trecerea de la bot la frunte este foarte lină, aproape imperceptibilă..
 2. Ochii sunt de dimensiuni mici, de culoare închisă, destul de adânci. Aspectul este foarte inteligent și plin de viață.
 3. Nasul este de culoare neagră, de formă și mărime regulată..
 4. Fălci puternice cu rânduri întregi de dinți, mușcătură de foarfecă.
 5. Fox terrierul are un corp proporțional, în formă pătrată, cu un gât lung care se lărgește spre brâul umărului. Cușca toracică este destul de îngustă. Spatele câinilor este puternic, datorită căruia animalele pot alerga rapid și pot sări bine. Loinul este convex.
 6. Picioarele din față sunt apropiate una de cealaltă. Picioarele posterioare sunt drepte și late. Au articulații articulare puternic pronunțate. Toate cele patru picioare sunt bine musculate, cu labe mici și îngrijite..
 7. Coada acestor câini este andocată, dar lungimea sa este moderată, stă întotdeauna în poziție verticală.
 8. La câinii cu păr neted, haina este groasă, netedă și dreaptă. În părul sârmă, este mai lung și mai grosier la atingere..
 9. Fox Terrierii sunt în principal în trei culori, dar există reprezentanți albi și bicolori ai acestei rase. Albul este culoarea predominantă, astfel încât câinele să fie vizibil în timpul vânătorii și proprietarul să nu-l împuște accidental.

Descrierea caracterului câinelui

Cățeluși fox terrier netezi.Astăzi rasa terrierilor vulpi netezi foarte solicitată de locuitorii orașelor, acești câini se simt minunat în apartamente înalte cu oameni, dar astfel de animale nu sunt potrivite pentru toată lumea. Au nevoie de un proprietar energic și ușor, posedând răbdare fără margini, deoarece terrierii de vulpe sunt foarte amuzanți, hiperactivi, agili și nu se vor plictisi niciodată.

Vânătorii cu patru picioare au un set suficient de calități pozitive: energic, atent, rapid și complet neînfricat. Și, de asemenea, sunt foarte curioși, dacă văd ceva nou sau interesant, își vor lipi imediat nasul acolo. Câinii din această rasă sunt destul de inteligenți și inteligenți, au un intelect dezvoltat, dar pot arăta aceste calități numai după cum este necesar..

Smooth fox terrier - natura activă a fotografieiDacă decideți să aveți un Fox Terrier în casa dvs., atunci ar trebui să vă amintiți câteva dintre caracteristicile caracterului său. Acest câine are nevoie de multă atenție, educă-o, altfel se va comporta imprevizibil. De exemplu, poate să latre tare, să alerge prin apartament toată ziua din plictiseală, să mestece haine și să distrugă mobilierul..

Viitorul proprietar nu ar trebui să uite de acele Fox Terriers cu păr de sârmă îmi place să săpăm pământul. Este imperativ să le satisfaceți această nevoie în timpul mersului, altfel vor săpa totul acasă - covoare, sol în ghivece de flori, parchet. Trebuie să faceți acest lucru pentru ca acest lucru să nu se întâmple, deoarece dacă creșteți corect un câine, acesta va deveni cu siguranță un prieten devotat pentru dvs., capabil să-și protejeze proprietarul în orice circumstanțe, un bun paznic și un excelent însoțitor pentru jocuri.

Vânătorii cu patru picioare tratează bine toți membrii familiei. Vor fi bucuroși să se joace cu copiii, să planteze flori pe site sau să facă curățenie cu tine, dar numai să fie în centrul acțiunii. Câinii din această rasă sunt, de asemenea, considerați buni paznici, deoarece atunci când se apropie necunoscuții, ei raportează imediat acest lucru cu un latră puternică.

Fox terrierii nu te înțelege bine cu alte animale de companie. Deoarece sunt curajoși și impulsivi, se pot lupta cu câini care sunt mult mai mari decât ei. Animalele de companie mici pot deveni doar o pradă pentru ei, așa că, în timpul unei plimbări, un astfel de câine trebuie ținut în lesă, iar dacă alte animale trăiesc și acasă, atunci va trebui să te descurci cu creșterea unui vânător cu patru picioare..

Vânătorii, la rândul lor, apreciază foarte mult acești câini pentru sociabilitatea și înțelegerea lor. Fox terrierii sunt foarte ascultători, de exemplu, eliberează imediat jocul prins la prima comandă a proprietarului. Dacă, după întoarcerea de la vânătoare, obosesc foarte tare, nu se vor plânge niciodată și nu vor plânge..

Boli și speranța de viață a Fox Terrier

Rasa acestor câini are o sănătate excelentă, dar există unii boli la care sunt predispuși Fox Terrier, acestea sunt: ​​diabet zaharat, cataractă, epilepsie, surditate, necroză a capului femural, sindrom postnasal (inflamația sinusurilor nasului și gurii). Fox Terrierii cu păr neted trăiesc aproximativ 12-15 ani.

Hrănirea și îngrijirea câinilor

Descrierea îngrijirii

 1. Fox terrierul neted adoarmeWire Fox Terriers aproape nu se estompează, prin urmare, lâna lor trebuie tăiată de mai multe ori pe an. În primul rând, este necesar pentru confortul și sănătatea câinelui. Puteți stăpâni singur procedura sau puteți avea încredere într-un profesionist. Fox Terrier-urile cu fir sunt rareori scăldate, deoarece haina lor se autocurăță..
 2. Urechi de câine este necesar să le verificați periodic și să le curățați de 1-2 ori pe lună. Dacă aveți brusc un miros neplăcut sau bucăți de sulf, trebuie să vă contactați medicul veterinar.
 3. Smooth fox terrier - îngrijire dentarăGheare la Fox Terriers macina natural, deoarece câinii sunt foarte activi în timpul plimbărilor. Dar dacă cresc din nou, trebuie să fie tăiate sau depuse.
 4. Dinții animalelor trebuie spălați în mod regulat., pentru a evita bolile parodontale sau calculul. Pentru aceasta, puteți folosi mături și paste speciale pentru câini. Lăsând animalul dvs. de companie să mestece oase sau jucării cumpărate de la magazinul pentru animale de companie, acest lucru va avea un efect pozitiv asupra sănătății dinților lor..
 5. Deoarece Fox Terrier-urile cu păr sârmă sunt destul de active, au nevoie de plimbări și activitate fizică. Este necesar să lăsați câinele să meargă la plimbare de 3 ori pe zi timp de o oră, acest lucru va afecta foarte bine sănătatea și bunăstarea animalului dvs. de companie.

Descrierea hrănirii

Smooth fox terrier pentru hrana pentru catelusO dietă echilibrată este foarte benefică pentru sănătatea câinilor. Fox Terrierii pot fi hrăniți hrană gata preparată, adecvat, uscat, de bună calitate pentru câinii mici activi. Spre deosebire de alți reprezentanți ai raselor, vânătorii cu patru picioare pot fi hrăniți cu hrană naturală, dar nu amestecați două tipuri de furaje simultan și dați în același timp.

Dacă vă hrăniți hrana naturală a câinelui, trebuie să aveți cea mai mare parte a dietei zilnice din carne sau produse din pește și ar trebui să includeți și legume, cereale și produse lactate. Pentru adulti o dată pe săptămână ar trebui să aranjați o zi de post și dați-le numai apă, legume crude, biscuiți.

Este foarte important ca câinele să aibă întotdeauna bând apă, mai ales dacă o hrănești cu alimente uscate. Este important pentru Fox Terrier că dieta lor include următoarele alimente:

 • Carnea ar trebui să constituie baza dietei, deoarece conține proteine ​​și vitamine esențiale. Cel mai bine este să oferiți animalelor de companie carne de vită, curcan, iepure.
 • Peștele trebuie administrat de 1-2 ori pe săptămână, în loc de carne. Înainte de hrănire, trebuie să o fierbeți și să selectați toate oasele.
 • Pentru buna funcționare a tractului gastro-intestinal, animalele trebuie să consume fibre. Se găsește în orez și crupe de hrișcă, dovlecei, morcovi, varză și diferite ierburi. Puteți adăuga puțin ulei vegetal la cereale și la preparatele din legume.
 • Nu este nevoie să dați lapte animalelor adulte, este mai bine să vă oferiți chefirul pentru animale de companie, brânză de vaci, iaurt sau iaurt natural.

Capul neted de terrier vulpe mareTrebuie amintit că există astfel alimente pe care nu ar trebui să le hrănești cu Fox Terrier, își pot afecta negativ sănătatea. Aceste produse includ:

 • Oase subțiri și tubulare.
 • Totul este dulce.
 • Mancare cu condimente.
 • Carne de porc și alte carne grasă.

Un pic despre antrenamentul Fox Terrier

Fox Terrier în lesă în antrenamentEste nevoie de multă răbdare pentru a educa și instrui un vânător cu patru picioare. În primul rând, trebuie să vă antrenați animalul de companie la toaletă pe stradă. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l luați la plimbare după fiecare masă și, după ce și-a făcut treaba, asigurați-vă că îl încurajați cu ceva delicatețe..

În niciun caz nu trebuie să tratați animalul cu grosolănie, respingere sau să aplicați pedeapsa fizică sau să o jigniți. Dacă câinele se comportă urât, nu trebuie să-l bateți, deoarece antrenamentul va fi foarte dificil, iar animalul de companie se va teme pur și simplu de proprietar.

Puteți începe antrenamentul Fox Terrierului de la trei luni, durata lecțiilor ar trebui să fie la început nu mai mare de 10-15 minute. Cel mai bun timp de antrenament este înainte de hrănire, astfel încât animalele de companie vor avea emoții pozitive asociate procesului de antrenament.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Smooth fox terrier: descrierea rasei