5 Motive pentru care câinele tău curăță sângele și tratamentele

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament

În acest articol, voi analiza cauzele sângelui din fecalele unui câine. Vă voi spune despre motivele pentru care câinele curăță sângele în toaletă, ce trebuie făcut și metodele de tratare a diareei lichide și a mucusului. Voi enumera măsurile pentru a preveni apariția sângelui în scaunul câinelui

De ce apare sângele în fecalele unui câine?

Pot exista numeroase motive pentru apariția sângelui în fecalele unui animal de companie..

Nu subestimați pericolul patologiei, este important să determinați cauza sângerării cât mai curând posibil, sângele din scaun poate deveni doar un simptom al unei boli periculoase.

Helmintii

Infecție cu helminți iar activitatea lor în corpul unui animal poate provoca sângerări. Atașându-se la delicata mucoasă intestinală, paraziții se hrănesc cu câinele și distrug membrana mucoasă. Câinele merge în mare cu culoarea neagră - indică faptul că viermii pot fi în intestinul subțire.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Diferitele tipuri de viermi au propriile caracteristici și preferințe.

Enterita parvovirusului

Virusul infectează adesea puii și câinii debilitați.

Enterita parvovirusului intră în sistemul animalului de companie prin alimente și afectează mușchii inimii și intestinele. Virusul provoacă vărsături, diaree sângerândă și deshidratare. Fecale de rahat la enterita parvovirusului apoasă cu o culoare roșu aprins. Animalul refuză hrana, își pierde activitatea, suferă durere și stare generală de rău.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Parvovirus B19

Ciuma intestinală

Ciuma - o boală periculoasă, de multe ori se termină cu moartea câinelui.

Boala se desfășoară rapid, privând animalul de companie de vitalitate și energie. Prima etapă în dezvoltarea bolii este similară cu enterita parvovirusului. Animalul de companie nu se simte bine, poate jigni și voma. Poate caca în fecale negre sau roșii. Deshidratare cu puroi din ochi, febră și frică de lumină.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Xenomorf de pestă intestinală

Gastroenterită hemoragică

Boală infecțioasă gastroenterită hemoragică nu este. Motivele apariției sângelui în fecale pot fi deteriorarea mecanică a intestinelor cu un os ascuțit, otrăvirea cu alimente de calitate slabă. Bolile sunt sensibile la câinii cu un sistem digestiv slab. Culoarea sângelui din fecale este determinată de locul sângerării.

5 motive pentru care un câine curăță sângele și metodele de tratament
Gastroenterita hemoragică la un câine

Cancer și ulcere

Tumorile și ulcerele pot provoca sângerări. Pentru a identifica aceste boli, veți avea nevoie de: examinarea cu ultrasunete a peritoneului, gastro- sau colonoscopie.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Tumori perianale

Cauze ale diareei sângeroase

Salmoneloza sau leptospiroza. Simptomele acestor boli sunt diareea sângeroasă, slăbiciunea, epuizarea rapidă a animalului. Bolile sunt infecțioase și sunt tratate cu antibiotice numai sub supravegherea medicilor.

Intoxicație cu alimente sau produse chimice învechite.

Un câine care ridică totul de la sol în timp ce merge este expus riscului de infecție sau otrăvire.

Febra, refuzul de a mânca și letargia însoțesc otrăvirea.

Luați medicamente inadecvate. Diareea sângeroasă poate apărea din cauza unei încălcări a microflorei intestinale. Acest lucru se poate întâmpla cu alegerea greșită a medicamentelor sau când se tratează un animal de companie cu medicamente pentru oameni.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Sângerarea se poate dezvolta ca urmare a rănirii sau a bolilor grave

Tratamentul sângerării din anus

Numai un medic veterinar poate diagnostica cauza apariției sângelui în excremente..

Trebuie să examinați animalul de companie imediat după apariția scurgerii roșii în scaun..

Antibioticele antivirale sunt utilizate pentru tratarea bolilor cauzate de infecții. După astfel de antibiotice, se recomandă să luați un curs de medicament, care va restabili microflora intestinală naturală și va întări imunitatea câinelui.

A scăpa de viermi va oferi mijloace care distrug paraziții din interiorul intestinelor. Medicamente antihelmintice ajuta la prescrierea medicului veterinar corect.

În cazul în care corpul este deshidratat, este necesar să acordați câinelui acces la apă proaspătă și să contactați imediat clinica veterinară..

După identificarea bolii, pe fondul căreia a început sângerarea, există șanse să vindece animalul de companie, dar tratamentul trebuie să aibă loc numai sub supravegherea unui medic veterinar.

Performanța amatorilor și tratamentul cu metode populare pot fi pline de consecințe și pot costa viața câinelui.

Există o dietă pentru animalul care urmează tratament. Din dieta câinelui, este necesar să se excludă oasele tari care pot răni stomacul - alimentele care conțin aciditate ridicată - alimentele care pot irita pereții stomacului sau intestinelor.

5 motive pentru care un câine elimină sângele și metodele de tratament
Terapia sângerării rectale necesită o dietă de înaltă calitate și echilibrată

Prevenirea apariției sângelui în timpul mișcărilor intestinale

Adaptarea dietei la rasa, vârsta și starea câinelui este o prevenire eficientă. Vitaminele cu care puteți întări sistemul imunitar și elimina deficitul de vitamine ar trebui luate de fiecare animal de companie. Cantitățile adecvate de legume, carne, vitamine și minerale din alimente vor ajuta la eliminarea posibilității de sânge în scaun..

Examinările veterinare periodice și menținerea igienei câinilor vor ajuta la identificarea bolii într-un stadiu incipient și la prevenirea consecințelor acesteia..

Responsabilitatea pentru sănătatea câinelui revine proprietarului, iar o atenție atentă la animalul de companie nu va permite dezvoltarea bolii. Dacă apar scaune sângeroase sau diaree, cel mai bun mod de ieșire din situație este să consultați imediat un medic. Automedicația pentru bolile cu astfel de simptome este distructivă și periculoasă pentru animalul de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru care câinele tău curăță sângele și tratamentele