Câini beagle: caracteristicile celor mai frecvente rase

Rase de vânătoare 07.04.2018 4,8 mii 3,2 mii 14 minute.

Câinii de vânătoare sunt concepuți pentru a găsi urmele fiarei cu ajutorul instinctului și alerga până la epuizare, uneori bărbații sunt instruiți să ajungă din urmă cu vânătorul. Câinii beagle de diferite rase au un aspect și un comportament similar la locul de muncă, dar diferă în ceea ce privește mărimea, culoarea, obiceiurile. Impulsul în dezvoltarea rasei de câini de vânătoare a fost primit în Evul Mediu, când vânătoarea era populară și servea ca mijloc de supraviețuire.

1 Caracteristicile câinilor de vânătoare

Comportamentul câinilor este caracterizat în mare parte de caracteristici comune. Agresiunea față de o persoană nu se manifestă, adică animalul nu tratează oamenii din jur ca pe un obiect de vânătoare. Interesul pentru joc în cele mai multe cazuri se încheie cu capturarea acestuia. Câinii lucrează la fel de eficient pe teritoriul unei păduri, câmpuri sau dealuri, conduc vulpi, iepuri, mistreți, lupi, râși, cerbi și alte animale.

După ce a urmat traseul, câinele urmărește încăpățânat jocul și nu trece la alte lucruri, mobilitatea sistemului nervos la astfel de câini este scăzută și schimbarea atenției este scăzută. Animalele de companie sunt trezite doar în ajunul vânătorii, alteori au o dispoziție calmă.

Caracteristici generale ale aspectului câinilor de vânătoare:

UrechiToți câinii de vânătoare au urechi agățate, rotunde, cu urechi lungi sau în formă de tub
BotBotul câinelui este triunghiular, nasul este neted, negru, cu nasul înfundat, iar iluminarea nuanței este considerată o abatere de la pedigree. Buzele se potrivesc strâns, uneori colțurile inferioare cad. La majoritatea raselor, craniul este rotunjit la joncțiunea cu gâtul. Pe partea din spate a capului există o creastă zimțată, gât de diferite lungimi. Pliurile atârnate sunt observate în partea de jos a gâtului, dar nu la toți câinii
LocuințeCorpul animalelor este doborât sau întins, stomacul se ridică lin până la zona inghinală. Spatele trebuie să fie drept, o creastă arcuită sau arcuită este un dezavantaj. Pieptul este moderat lat în față, capetele coastelor plate sau convexe sunt la nivelul cotului. Oasele câinilor sunt puternice, acest lucru le determină rezistența, membrele posterioare sunt articulate într-un unghi obtuz. Metatars vertical, fără proeminență
LabeLabe cu degetele strânse strâns seamănă cu cele ale unui lup sau ale unei feline, ghearele sunt întoarse spre sol, uneori degetele sunt extinse
CoadăCoada fără pene se coboară în jos, baza superioară este de obicei groasă
LânăDrepte și scurte, unele rase au un substrat. Culoarea depinde de rasă

Vocea aparține calităților unice ale câinilor de vânătoare, ca atunci când aleargă câinele latră constant. În timpul unui raid într-o pădure sau într-o zonă crescută, vânătorul nu poate vedea animalul de companie și își poate distinge locația doar prin vocea sa. În terminologia vânătorii, se disting următoarele voci:

 • bas, languid, care amintește de plâns;
 • inundat cu o schimbare constantă a notelor înalte și joase;
 • imaginat, în care sunetul a două sau trei timbre este diferit;
 • strălucirea este rară, este un vuiet continuu de timbru scăzut.

Bărbații sunt antrenați să dea voce în mod constant atunci când aleargă. Animalele de companie care latră rar sau vocea lor nu sunt sonore sunt incomode la vânătoare. Câinii care latră în mod constant, fără niciun motiv, nu sunt de asemenea folosiți în stiloul de joc.

2 Descrierea raselor comune

În fiecare țară, din punct de vedere istoric, s-au dezvoltat condiții pentru reproducerea diferitelor rase, lista câinilor de vânătoare conține 50 de nume, dar comunitatea mondială evidențiază în special mai multe tipuri clasice principale de câini. Se diferențiază prin mărime, culoare, caracter și atitudine față de munca în vânătoare solitară sau de haită..

2.1 Hound rus Pinto

În exterior, câinii piebali ruși seamănă cu câinele englezesc și aparțin reprezentanților inteligenți și echilibrați ai rasei de vânătoare. Câinii cu constituție puternică, de dimensiuni medii, masculii cresc mai mari decât femelele. Nu există cerințe de greutate, dar reprezentanții standard ajung la 30 kg. Înălțimea la greabăn la bărbați este de 57-67 cm, la femele - 54-64 cm. Cerințe de bază pentru rasă:

 • Cap: nu grele, cu contururi clare, sunt subliniate liniile drepte, tuberculul de pe partea din spate a capului este moderat evidențiat, fruntea plană este de obicei îngustă, oprită pronunțată netedă. Botul câinelui este sub formă de pană, partea inferioară este rotunjită, pomeții și obrajii sunt plate, buzele subțiri, iar buza superioară este mai subțire. Dintii albi mari sunt pliati intr-o muscatura corecta fara goluri. Nasul se termină cu un lob negru mare.
 • Ochi: este permis oval, amplasat, înclinat mic, un aspect interesat, expresiv. Culoarea elevului maro închis, saturat.
 • Urechi: triunghiular, ușor ondulat la vârf, de mărime și grosime medie, atârnat de-a lungul obrajilor. Când lucrați sau acordați atenție, auriculele se întorc înainte.
 • Locuințe: corp dreptunghiular cu oase și mușchi bine dezvoltați, crupă puternică rotunjită. Gâtul oval curge nobil în greabanul masiv dezvoltat. Pieptul adânc, format din coaste elastice și largi, este coborât până la cot, stomacul este ascuns. Spatele scurt se termină cu un lomb pronunțat și o crupă rotunjită.
 • Labe: membrele înalte au articulații mari, antebrațele puternice, omoplați înclinați. Labe sunt distanțate pe scară largă, au mușchii bine dezvoltați. Coada sub formă de sabie, ridicată în timpul lucrului, coborâtă în repaus.

2.1.1 Stratul și culoarea

Blana scurtă a câinelui acoperă uniform corpul. Lungimea este puțin mai lungă la șolduri, scurtată în zona labelor și a botului, nu este permisă nici o pene. Paltonul are un strat subțire dens și sub formă de strat de pâslă. În descrierea speciei, există culori purpuriu-piebald, sunt permise cele gri-piebald, există reprezentanți cu un tricolor (nuanțe de negru și piebald).

Pe fundalul schemei de culori principale, pot exista pete roșii, gri sau moderat roșii, fără contururi regulate. Săgețile întunecate sau pete pe portbagaj sunt permise pe tâmple.

2.1.2 Personajul animalului de companie

Calitățile universale ale câinilor piebald sunt moștenite - câinele lucrează cu încredere într-o singură rundă sau lucrează cu o haită. Un personaj curios și plictisitor este combinat cu o mare rezistență, echilibru și înțelegere a proprietarului. Lipsa de agresivitate permite creșterea acestei rase în familiile cu copii mici.

Este destul de dificil să ții un câine din această rasă într-un apartament, deoarece câinelui nu-i place să cerșească obiectele sau mâncarea care îi place, le va lua singur. Rafturile înalte și ușile slab închise nu opresc animalul de companie. În condițiile unui apartament, vecinii sunt deranjați de o voce puternică, care exprimă clar resentimente, furie sau bucurie. Prin urmare, va trebui să acordați o atenție specială creșterii animalului..

Câinii piebald ruși aparțin câinilor vigilenți, dar datorită agresivității reduse față de oameni, nu sunt folosiți ca paza sau câini de pază, în timp ce dau întotdeauna glas atunci când se apropie un necunoscut. Câinele este prietenos cu alți câini domestici și animale mari, dar consideră pisicile, cobaiii, hamsterii și șobolanii decorativi doar ca pradă.

2.1.3 Dieta și regimul

Hrănirea câinelui implică mese duble sau triple pe zi. Dacă vă hrăniți mai rar, câinele va simți foame. Fiecare individ necesită o anumită intensitate a hrănirii: unii preferă un mic dejun consistent, alții nu pot merge la somn noaptea fără o cină bogată în calorii. Este recomandabil să folosiți furaje naturale, legume proaspete și carne.

Oaselor mici, goale, nu li se administrează astfel de rase, iar zahărul de vită trebuie inclus în dietă. Carnea de porc grasă, alimentele dulci, afumatele, condimentele sunt interzise. În cazul hrănirii cu amestecuri gata preparate, se iau numai produse de înaltă calitate din această serie, separat de alimentele principale.

2.2 Hound Estonian

Câinii mici, sub înălțimea medie, au o constituție uscată și puternică. În caracter, pasiunea de vânătoare este bine exprimată, ceea ce oferă rezultate excelente la pescuit. La fel de eficient conduce animalul în zonele împădurite și de câmp.

Câinele are un caracter echilibrat, un fler dezvoltat și o voce melodică. Culoarea este dominată de două sau trei culori, dar cea principală este albă. Indicele de alungire la masculi este în intervalul 109-110, cățelele ajung la 106-111. Oasele sunt conectate într-un schelet solid acoperit cu mușchi.

Câinii sunt adesea vânate după vulpi, râși și iepuri. În regiunile Belarus, statele baltice și localitățile Ucrainei, câinele eston este folosit pentru a vâna animale copite. Masculii la greabăn cresc până la 46-53 cm, iar femelele ajung la 41-48 cm.

2.2.4 Caracteristici

Datorită dimensiunilor sale mici, câinele este adesea luat pentru păstrarea în case și apartamente, animalul de companie este bine antrenat, are un caracter moale. Conținutul în condiții înguste trebuie diversificat prin plimbări lungi în zonele naturale ale orașului. Animalul este curat, dar periajul regulat este obligatoriu. Semne externe:

 • craniul cu lățime mică are o formă rotunjită;
 • secțiunea tranziției de la coroană la bot este slab exprimată, contururile botului seamănă cu un dreptunghi;
 • buzele nu se lasă, dense;
 • nasul este mare și lat;
 • ochii căprui cu pleoapele întunecate sunt ușor oblici;
 • urechi lungi de grosime medie, căzute, așezate jos și rotunjite la capăt;
 • gât uscat și muscular;
 • pieptul lat în formă de butoi coboară până la nivelul cotului;
 • burtica este moderat ascunsa;
 • degetele de la picioarele ovale sunt colectate într-un nod, ghearele sunt îndreptate în jos;
 • coada sabiei este acoperită cu lână pe toată lungimea sa;
 • palton scurt și grosier cu un substrat slab dezvoltat;
 • culoarea hainei este neagră, cu o nuanță piebald și roșie, contururile petelor sunt nelimitate, la fel ca și dimensiunea.

2.3 Foxhound englezesc

Rasa a fost crescută în Anglia pentru vânatul de vânătoare, este căutată în Europa, SUA și Canada. Nu există agresiune față de o persoană, acesta arată prietenie. Instinctul de vânătoare și pasiunea se pronunță ca rezistență și performanță ridicată. Viteza de rulare vă permite să dezvoltați viteza în zone deschise de până la 19-26 km pe oră.

2.3.5 Aspectul animalelor de companie

Rasa se distinge printr-o sănătate bună, în funcție de genetică, boli endocrine, boli ale organelor auditive, sânge, mucoase, ficat și sistemul nervos pot fi transmise. Masculii și femelele au 57-63 cm înălțime la greabăn, adulții cântăresc 28-35 kg. Trăsături distinctive externe:

 • craniul este lat și plat, cu un tubercul bine dezvoltat la nivelul occiputului;
 • planul frunții trece lin către un bot lung și pătrat cu nări mari;
 • fălcile puternice sunt conectate într-o mușcătură corectă;
 • ochi căprui, uneori cu o nuanță de nuci;
 • urechile atârnă pe obraji și pe pomeți, strâns apăsate de cap;
 • gât uscat bine dezvoltat;
 • capetele spate drepte și largi cu un lomb rotunjit;
 • coastele din cadrul pieptului sunt lungi și curbate;
 • coada este înaltă, în formă de sabie, câinele o ține la nivelul corpului;
 • labele sunt musculare, puternice, rotunjite la capăt cu degetele strâns tricotate;
 • haina este aproape de corp, scurtă și densă.

Culoarea lânii este diferită, se bazează pe o schemă de culori albe, ocupă aproximativ un sfert din suprafață. Culoarea sugerează pete negre și cafenii, uneori este vizibilă culoarea piebald cu o nuanță de lămâie.

Această rasă necesită un antrenament aprofundat, este dificil să ții un câine în oraș, deoarece are nevoie de încărcături puternice de natură constantă. Rasa nu este considerată un tovarăș de joacă; uneori este luată cu succes în drumeții sau excursii cu bicicleta. Caracteristicile îngrijirii constau în curățarea constantă a urechilor agățate, tăierea unghiilor și prelucrarea dinților, o perie pentru curățarea corpului este rar utilizată.

2.4 Beagle de vânătoare

Beagle este un câine de dimensiuni medii și mijlocii, asemănător cu aspectul unui Foxhound, dar destul de mic în comparație cu acesta datorită picioarelor sale scurte. La greabăn are o dimensiune de 32-41 cm, masa câinilor adulți variază de la 9-12 kg, femelele cresc mai mici. Animalele au un simț al mirosului bun, vânează iepuri și iepuri bine, recent au fost folosite la vamă pentru detectarea explozivilor.

2.4.6 Aspect

Câinii jucăuși și activi necesită o educație și un antrenament atent. În testele de miros, câinii prezintă rezultate accelerate în detectarea șoarecilor în comparație cu alte rase. Descrierea generală a rasei:

 • maxilar puternic;
 • ochi căprui cu o nuanță întunecată sau deschisă, mari;
 • buzele se înclină puțin în colțuri, lobul este negru și larg;
 • gâtul, de lungime medie, trece într-un piept larg, care se înclină în jos, terminându-se deasupra burții și taliei în formă de pană;
 • coada mijlocie groasă este înaltă, rar coborâtă, la capăt se formează o ciucure;
 • de lungime medie, corpul se distinge prin mușchi bine dezvoltați și coapse puternice;
 • degetele de la picioare ale labelor rotunjite (uneori ușor alungite) sunt colectate, tampoanele sunt dense și compacte;
 • urechile moi sunt lungi și căzute, ajung în mod ideal la nas.

2.4.7 Culoare

Culoarea obișnuită este tricolor, dar toate culorile câinelui sunt acceptabile. Mai des reprezentanții tricolori se nasc cu un ton alb de bază, diluat cu zone negre mari sau nuanțe maro..

Schema de culori în două tonuri se numește lămâie, deoarece după culoarea principală, culorile roșu, galben și lămâie se găsesc pe corp. Fața câinelui trebuie să aibă o mască roșiatică, iar coada de la capăt este vopsită în alb.

2.5 Reprezentanții ogarilor

Ogarii sunt clasificați ca câini de vânătoare cu calități de prindere pentru vânătoarea (vânătoarea) fără arme. Datorită membrelor lor lungi, ogarii aleargă repede, cu abilitate, rapid și rapid conduc rutura fiarei. Se deosebesc de câini, deoarece în zonele deschise pot vedea ținta urmărită și rareori își pierd urmele.

Dezvoltă viteze în zone deschise de până la 50-60 km pe oră, sunt folosite pentru a prinde vulpi, animale copite, lupi, iepuri de câine, râsuri etc. Există în lume aproximativ 30 de rase de câini ogari, dacă numărăm subspecii și subcategorii, atunci mult mai mult.

2.5.8 Ogarii vânătăți

O rasă veche, crescută dintr-un amestec de câini ciobănești și ogari de est. Rezultatul este un strat excelent, mustață, barbă și sprâncene stufoase. De obicei, culoarea este cenușie cenușie, murdară, uneori roșie și negru.

Rasa include subspecii:

 • Courland, gheare scoțiene cu un câine mare, cu aspect de pelerină și destul de lung, situat pe tot corpul câinelui - este de obicei dur, ca un bursuc sau focă.
 • Engleza regală, caracterizată printr-un păr mătăsos care atârnă în jos, similar cu părul caprelor angora. O mustață, barba și sprâncenele groase care seamănă cu o mască de capră cresc pe față..

2.5.9 Ogarii din Crimeea

Ogarii din Crimeea provin dintr-un amestec de ogari tătari și rase kazahice Taz. Câinii la distanțe scurte nu dezvoltă viteze mari; diferă de speciile de munte prin statura lor mică. Este popular printre vânătorii ruși după confiscarea Crimeei și imigrația tătarilor, lăsând câini și, ulterior, răspândirea în regiunile sudice ale Rusiei.

Sunt numiți Krymachs, Crimeeni, cresc câini în zona de stepă. Trăsături distinctive:

 • urechi pendulante de dimensiuni mici, în unele cazuri acoperite cu un câine lung;
 • piept dezvoltat, sacru solid, spate puternic, formă ușor concavă;
 • culoarea ochilor gălbuie;
 • creștere mică la greabăn (până la 55-60 cm);
 • regula (coada) agatata si uscata, de culoare uniforma, fara urme si terminatie alba.

În cea mai mare parte, animalele de companie sunt negre, sunt permise urme de bronz. Alți câini au culoarea piebald, negru-piebald, roșu, mai puțin de culoare albă.

2.5.10 Rasa Hortaya

Acestea aparțin reprezentanților ogarilor grupului din Europa de Vest, care la un moment dat s-au împărțit în numeroase subgrupuri locale. Cele mai bine conservate sunt ogarii și ogarii italieni. În Anglia, sunt încrucișați cu buldogi pentru a preveni degenerarea finală. Rasa se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • craniu plat și lat, ca un cap de șarpe, bot în formă de forceps, uscat și lung, îngust la capăt;
 • buze strânse adiacente fără cădere, ochi de culoare închisă medie, urechi moi, subțiri și căzute de dimensiuni mici;
 • gâtul destul de lung este ridicat, trece într-un cufăr de lățime medie;
 • forma spatelui seamănă cu o bară, picioarele sunt musculare;
 • de obicei, o culoare, oțelul, roșu și negru predomină.

2.5.11 Câini afgani

O rasă veche de câini cu specii de taigan și tazy în strămoși, este destinată vânătorii de animale în condiții dificile de munte și deșerturi fierbinți. Reprezentanții rasei sunt mari, eleganți și puternici, corpul este acoperit cu păr gros și lung, spatele și botul câinelui sunt netede. Culoarea stratului variază în diferite combinații. Un strat frumos are nevoie de o întreținere atentă.

Coada câinelui în aproape toți reprezentanții este îndoită sub forma unui inel. După ce s-au răspândit pe teritoriile europene, reprezentanții rasei au fost păstrați cu atenție în pepiniere din Anglia, livrarea în Statele Unite a început la sfârșitul secolului al XX-lea..

Animalele bine socializate se înțeleg bine cu alte animale de companie, dar urmăresc rozătoare mici: hamsteri, șobolani, cobai. Caracterul câinilor afgani este încăpățânat și independent, este nevoie de toate eforturile pentru a se antrena. Ogarii agili și rapizi sar în sus, astfel încât incinta este realizată cu laturi înalte.

2.5.12 Ogar

Un câine rapid de rasă cu păr scurt, Europa de Est și Orientul Mijlociu sunt considerate patria lor, din alte surse devine cunoscut despre originea câinilor din sudul Angliei atunci când traversează reprezentanți celtici antici. În acele vremuri, costul câinilor Greyhound era scară largă, doar oamenii nobili își puteau permite..

Câinii erau folosiți pentru a vâna iepuri de câmp, astfel de distracții aveau o natură mai distractivă și mai sportivă. Un câine grațios și puternic de dimensiuni mari are un cap lat și un bot alungit. Urechile sunt înclinate înapoi și au forma unui trandafir; atunci când sunt excitate, iau o poziție semi-erectă. Coada este așezată jos și ușor curbată, corpul este acoperit cu păr dens și fin.

2.5.13 Deerhound

Al doilea nume al rasei este Greyhound scoțian, derivat din wolfhound-ul irlandez și Greyhound. Deoarece Scoția este oarecum izolată, de-a lungul timpului, câinii au dobândit abilități specifice pentru a lucra pe pante abrupte de munte și câmpii vegetate. Rasa a suferit cu greu schimbări de specii de-a lungul timpului.

Construcția masivă diferențiază rasa de ogarul, corpul este acoperit cu păr lung, dur și protector în climă dură. De vreme ce comerțul cu cerbi a fost popularizat pe vremuri, câinii erau rezidenți privilegiați ai caselor și palatelor nobilimii locale..

Spre deosebire de alte soiuri de ogari, cerbul are un bun simț al mirosului. Acestea sunt îndreptate către căprioară singure sau în perechi, scopul este moartea animalului sau ținerea acestuia până când apare vânătorul. Pe lângă căprioare, câinii doboară lupi, vulpi, coioți, iepuri.

2.5.14 Irish Wolfhound

Rasa oferă lumii cei mai înalți reprezentanți ai raselor de vânătoare, înălțimea ei la greabăn este de până la 78 sau 72 cm (masculi și, respectiv, femele). Originea nu a putut fi stabilită în mod fiabil, probabil că strămoșii sunt câini celtici feroce și masivi. Câinii de lup irlandezi devin câini mari, musculoși și puternici. Trăsături distinctive:

 • capul este alungit, cu fălci puternice;
 • urechi mici acoperite cu păr de catifea;
 • spatele este lung, creasta este frumoasă și regulată;
 • coada alungită, ușor coborâtă, curbată;
 • corpul este acoperit de vegetație aspră și dură, în special părul dur din jurul ochilor, barba și mustața;
 • culoarea este definită astfel încât sunt caracteristice nuanțele pete, multicolore, negre, gri, albe, roșii și palide.

3 Concluzie

Cerințele pentru calitățile unui câine de lucru depind de scopul vânătorii și de caracteristicile rasei. De exemplu, dorința de a continua vânătoarea (vâscozitatea) este necesară în timpul unei adunări de arme, pentru a alunga jocul pe o persoană, dar în parfumurile de pescuit această calitate devine dăunătoare. O caracteristică importantă este îndemânarea și flerul, ajutând la conducerea corectă a fiarei și nu pierzându-i urmele. Pe locul al treilea ca importanță se află vocea câinilor de vânătoare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câini beagle: caracteristicile celor mai frecvente rase