Rase de câini: descriere și caracteristici ale câinilor celebri și recunoscuți (+ fotografie)

Fédération Cynologique Internationale (FCI), rase de câini de câini introduse

grupul numerotat 6 și împărțit în trei secțiuni. Pe lângă FCI, există cel puțin 4 federații canine mari și respectate înregistrate în lume, care recunosc acele rase care nu sunt incluse în registrul internațional..

O listă completă ar include mai mult de 50 de articole, dar nu are sens să le oferim totul, de atunci multe rase sunt puțin cunoscute și puține la număr. În contrast, există soiuri de rase de câini nerecunoscute în FCI, dar cunoscute pe scară largă și utilizate în mod activ în muncă. Mai jos vom lua în considerare numele, descrierile și fotografiile câinilor celebri și nu în întregime celebri, dar recunoscuți..

Secțiunea 1 - Câini

În sens larg, câinii sunt câini lucrând în grupuri pentru a îndrepta fiara. Există mai multe ghiduri pentru pescuitul cu patruped de succes, dar oricare dintre ele, un câine trebuie să aibă o serie de calități:

 • Persistență și dorință aleargă jocul.
 • Rezistență.
 • Un simț al mirosului și al vederii, abilitatea de a identifica și găsi joc.
 • Capacitatea de a învățare rapidă și dezvoltarea abilităților.
 • Conformitate și va asculta, mai ales apelul.
 • Ascultarea față de om și toleranța față de animalele domestice (animale, păsări de curte).
 • Înalt viteza de rulare la distanțe mari și capacitatea de a smuci.
 • Cu voce, curat și voce sonoră.
 • Votând doar „în afaceri”, adică „la adresa” fiarei.
 • Capacitatea de a lucru de grup, inclusiv alergarea „de la picioare la picioare”, alinierea într-un „arc” (din cuvântul închide un semicerc, un cerc, o linie dreaptă sau oblică).
 • Abilități pentru comunicarea rapidă a turmei - adunarea unei turme, manevre sincronizate, reconstituirea arcului.

Secțiunea 1, subgrupul 1.1 - Câini mari

American Foxhound (Vânător de vulpe american) - „fratele mai mic” al Foxhound-ului englez, un vânător și un mare animal de companie.

În plus față de prada obișnuită - vulpile, câinii lucrează în coralul de posumi, ratoni, uneori urși și chiar puma.

Engleză Foxhound (câine vulpe) - standardul câinilor pentru mulți vânători experimentați, crescuți în Marea Britanie. Rasa este folosită pe scară largă în munca de spectacol și este păstrată ca animal de companie de familie. Vulpea este un simbol al vânătorii de vulpi englezești, care este considerată un divertisment tradițional al nobilimii..

Copoi (Câinele lui Saint Hubert) - se distinge prin urechi lungi, ochi triști și fapte eroice pentru binele omului. Rasa a fost crescută în Belgia, are o istorie bogată, decorată cu legende și fapte adevărate, dar incredibile. Rasa este progenitorul multor rase de câini recunoscute astăzi, deoarece puterea și loialitatea sa sunt greu de găsit egale.

Mare câine anglo-francez - grup francez de rase. Toate soiurile sunt destul de rare și sunt crescute numai de fanii adevărați. Astăzi sunt recunoscute trei tipuri de rase, care se disting de obicei prin culoare:

 • Alb negru.
 • Alb-portocaliu.
 • Tricolor.

Great Blue Gascon Hound - „Curtea Populară” a acordat rasei titlul de unul dintre cei mai frumoși câini francezi. Tetrapodele au o structură foarte proporțională, o culoare monocromă unică cu o nuanță albastră și ochi impresionanți. Mare și Micii câini Sentong Gascon (ambele rase sunt recunoscute și unite printr-un standard separat - FCI nr. 21) - rase înrudite cu Great Blue Gascony Hound.

Poitvin Hound (Poitvin) - unul dintre cei mai vechi câini francezi, câinii adulți cresc până la 72 cm. Rasa a fost folosită pentru curul de lup, care reflectă rezistența câinilor (un lup sălbatic poate rula până la 20 de ore). Abilitățile cu patru picioare au fost atât de apreciate încât Poitvin a fost folosit pentru a restabili și a îmbunătăți Foxhounds..

Câine francez - un grup de rase crescute intenționat. Crescătorii au insuflat fiecărei specii un anumit tip și abilitate. Standardul modern va împărți câinii după culoare:

 • Alb și negru - crescut pentru vânătoarea căprioarelor.
 • Alb-portocaliu - dezvoltat pentru uz universal.
 • Tricolor - similar soiului alb-portocaliu, dar are o culoare tricolor (alb, negru, maro).

Rase rare de câini beagle mari recunoscuți de FCI:

 • Billy (bey).
 • Marea Vendée Griffon.
 • Otterhound (otter hound).
 • Coonhound negru și cafeniu (câine raton).

Este interesant! De ceva timp, Black and Tan Coonhound a fost atât de popular încât, pe baza acestei rase, au mai fost crescute încă patru soiuri - Coonhound albastru pătat (câine de raton american), Coonhound cu pete roșii sau câine de raton englez, Coonhound Walker și Coonhound roșu. „Moștenitorii” ratonului până când câinii sunt recunoscuți de FCI.

Rase mari de câini beagle care nu sunt recunoscute de FCI:

 • Câine rus.
 • Hound piebald rus.

Secțiunea 1, subgrupul 1.2 - Câini mijlocii

Câinele austriac cu păr neted (Brandl Brack) - una dintre puținele rase de câini care și-au păstrat aspectul de-a lungul secolelor.

Conform datelor istorice, câinii au fost folosiți de la sfârșitul secolului al XV-lea pentru vânătoarea de vulpi, iepuri și chiar mistreți..

Hound mic anglo-francez (Venus mic) este o rasă de cocktail crescută în Franța din câini mari și mijlocii (Poitvin, Harrier, Porțelan). Se deosebește de strămoși prin comportamentul său restrâns în casă și printr-o voce blândă, dar sonoră.

Ariezh hound (Ariegeois) este o rasă crescută pentru a lucra în climatul uscat și cald. Câinii au fost folosiți la vânătoare în Ariège (sudul Franței).

Norwegian Hound (dunker) - un câine, la reproducerea căruia au participat rasele europene de câini și Foxhounds. Câinii sunt cu părul scurt, dar sunt capabili să lucreze în îngheț sever și zăpadă adâncă fără a compromite sănătatea.

Câine spaniol (Sabueso Espanyol) este o rasă rară, dar foarte interesantă. Hispaniolii au fost crescuți doar pentru muncă, ceea ce le-a afectat dispoziția independentă. Câinii sunt amabili cu oamenii, dar și indiferenți la comunicare sau afecțiune.

Câine italian (Segujio) - unul dintre cei mai vechi câini europeni, al cărui sânge a fost folosit pentru reproducerea multor rase moderne. Standardul face distincția între soiurile cu păr sârmă și soiurile cu părul scurt.

Griffon Nivernese (hound hound) - puțin cunoscut în lume, dar răspândit acasă, în Franța. Câinii lucrează pe o vulpe și un mistreț, diferă prin neobosire și viclenie în tactică.

Hound polonez (Ogar polonez) - „rodul dragostei” raselor Bloodhound și ale câinelui polonez nerecunoscut. Asemănările cu progenitorul sunt evidente, dar tehnica de lucru este diferită. Polonia nu este bogată în câmpii (în comparație cu Franța), așa că vânătoarea cu haite mari de câini a fost, pentru a spune ușor, incomod. Scoțându-l pe Ogar, polonezii i-au insuflat priceperea de a lucra singur sau în perechi.

Câine sârb (Balkan Hound) - una dintre cele mai populare rase folosite pentru curatarea animalelor din Serbia, Slovenia, Muntenegru și alte țări din fosta Iugoslavie.

Câine slovac (Copovul slovac, câine de pădure neagră) este singura rasă de câine crescută în Cehoslovacia. Polițiștii sunt versatili, vânează, păzesc și sunt tovarăși loiali. Inițial, câinele de pădure a fost crescut pentru a lucra la mistreț și pentru a-și îmbunătăți calitățile, evident, au folosit polonezul Ogar.

Smoland Hound (smolandstövare) este o rasă utilizată activ la locul de muncă la domiciliu (în Suedia). În ciuda populației destul de solide, nu este ușor să cumperi un cățeluș și nu este vorba despre preț. Cei mai buni crescători sunt deținuți de „monopoliști principiali”, care sunt foarte reticenți în predarea câinilor pentru a-i ține fără muncă..

Hound de porțelan (Porțelan, nobil câine regal) este un câine foarte rar, de o frumusețe extraordinară. Reprezentanții rasei sunt nobili și demni, au abilități excelente pentru a lucra la caprioare, iepure și mistreți.

Câine finlandez (Suomenayokoira) este o rasă comună în Suedia, Norvegia și Danemarca. Câinii au un aspect destul de spectaculos, ceea ce a dat naștere utilizării lor pe scară largă în lucrările de spectacol.

Halden Hound (Haldenstevare, Haldenstøvare) - un câine crescut pentru a lucra în zonele muntoase și în climatul dur. Câinii au o rezistență de invidiat și o dispoziție calmă, asemănătoare familiei..

Hamilstonstevere (Hamilton Hound, Hamiltonstøvare) este o rasă crescută prin amestecarea sângelui câinilor Fox, Harriers și câinilor germani. Câinii au câștigat popularitate după ce au fost exportați în Anglia, unde au fost testați la vânătoare de vulpi și iepuri..

Harrier (câine de iepure) - progenitorul multor câini moderni, o rasă de referință pentru vânătoarea de iepuri. Crescut în Marea Britanie, câinele a „absorbit” cele mai bune calități ale strămoșilor săi din patria sa și a dobândit o dispoziție familială bună.

Câine elvețian - câini rezistenți, muncitori și fără pretenții în îngrijire. Rasa este împărțită în 4 specii, unite printr-un singur standard, dar diferit prin culoare:

 • Bernez - alb, negru, cafeniu.
 • Lucerna - pata gri-albă, cafenie, pete negre.
 • Shvitskaya - pete albe, roșiatice-roșii.
 • Jurassic - negru și maro și cafeniu sau maro și cafeniu cu model cu spate negru.

Este interesant! Câine eston Este o rasă destul de comună, dar nu este recunoscută de FCI. Motivul „discriminării” este foarte simplu, rasa a fost creată prin decret, întrucât a intrat în vigoare interdicția de a folosi câinii de peste 45 cm. O astfel de decizie originală a fost luată pentru a proteja căprioarele și fauna în general. Legea a fost anulată, nevoia rasei a dispărut și a fost „abandonată”.

Rase rare de câini medii recunoscuți de FCI:

 • Artois Hound (Artois Hound, Briquet Hound, Small Braque).
 • Beagle harrier.
 • Houndhaired Bosnian Hound (Celtic Brakk).
 • Great Vendée Basset Griffon.
 • Câinele maghiar (Transylvanian Hound, Airedalei Kopo) - o varietate de câini maghiari mici localizați amenințată cu dispariția.
 • Blue Gascony Griffon.
 • Istrian Hound Wiredhaired și Shorthaired.
 • Small Blue Gascony Hound - o copie mai mică a Great Blue Gascony Hound.
 • Small Vendée Griffon (Briquet, Basset Vendée Griffon) - o copie mai mică a Marelui Vendée Griffon.
 • Planinsky hound (Posavsky hound, Posavsky laufhund).
 • Ginger Breton Griffon.
 • Câinele tirolez.
 • Hound norvegian (Higenhund, Hugenhund, Higenhound, Hügenhound).
 • Suedez Hound (Schiller Hound, Schillerstevare).
 • Shiite Wired-haired Hound (Paintinger Brack, Austrian Brudgy Brack).
 • Hellenic Hound (grecesc Hare Hound, Hellenicos Ichnilatis) - Periclitat.
 • Hound tricolor iugoslav (Zawski gonich, hound tricolor sârbesc, laufhund iugoslav).

Secțiunea 1, subgrupul 1.3 - Câini mici

Basset Hound - în ciuda fizicului lor, câinii Basset sunt câini adevărați, dar pentru vânătoare pe jos. Urmăresc fiara lung și greu, folosind doar simțul mirosului.

Lătratul acestor câini este greu de confundat cu oricine. Când câinele găsește vânatul, se întâmplă inimaginabilul, spațiul este sfâșiat de un vuiet ascuțit și puternic.

Beagle - un câine foarte activ, cu un aspect foarte frumos și perspective excelente în munca de spectacol. Dispunerea conformă și dimensiunile reduse au dat naștere modei de păstrare a Beagles în apartamente, ceea ce nu diminuează nevoia de activitate fizică serioasă.

Blue Gascon Basset - cea de-a treia și cea mai mică varietate de câini gasconi albaștri. Basset se traduce prin ghemuit, adică câinele este o copie a „fraților” săi, dar pe picioare scurte.

Teckel suedez bruck (Drever) este cel mai popular câine de câine din Elveția. Animalul de companie puternic din punct de vedere fizic, sănătos în mod natural, prietenos și bine echilibrat câștigă din ce în ce mai încrezător inimile locuitorilor orașelor care duc un stil de viață activ.

Rase rare de câini mici recunoscute de FCI:

 • Baset Artesian Norman - progenitorul Basset Hound.
 • Small Vendée Basset Griffon - o copie mai mică a Marelui Vendée Basset Griffon.
 • Westhhalian Dachshund Hound (Westphalian Bracque).
 • Micul câine elvețian - o copie mai mică a câinelui elvețian.
 • German Hound (Olper Brack, German Brack, Sauerland Brack).
 • Redhead Breton Basset.

Secțiunea 2 - Hounds Blood Trail

Un grup mic de rase specializate în dorit pe un traseu sângeros. Principiul vânătorii este evident, patrupedul trebuie să simtă urmele animalului rănit, să-l găsească și să dea o voce pentru a-l atrage pe vânător. În general, această metodă este disponibilă pentru aproape toți câinii, dar numai următoarele trei au statornicie în următoarele calități:

 • Calm și calm într-o stare de entuziasm de vânătoare, s-ar părea, două stări opuse, dar aceasta este o cerință reală.
 • Fler subtil, permițându-vă să detectați mirosul de sânge îmbibat în pământ.
 • Abilitatea nu va trece la o altă pistă, chiar sângeroase sau mai proaspete.
 • Abilitate rețineți lătratul în timp ce căutați.
 • Reacție instantanee a detecta „minciuna” - latrat.
 • Autocontrol și precizie la lătrat - de obicei, câinii urmăresc un animal mare (elan, mistreț), care poate infirma sau ucide un câine.

Bracă de dachshund alpin (Alpine Dachshund Hound, Badger Hound) - un câine versatil care lucrează singur, în perechi sau în pachete, de-a lungul unui padoc și / sau o pistă sângeroasă.

Câinele de bursuc este o rasă foarte veche care folosit pentru vânătoare pe jos cu mult înainte de „era armelor de foc”.

Vânător de sânge bavarez (Câinele bavarez, hound bavarez) este o rasă rară, a cărei reproducere este sub controlul cel mai strict. De obicei, câinii sunt folosiți la vânătoarea de mistreți. În ciuda naturii familiale, puii sunt vânduți doar vânătorilor, după transfer, câinii sunt monitorizați constant.

Hanoverian Blood Trail Hound - progenitorul câinelui bavarez și descendent al brakokului celtic. În mod ciudat, astăzi, câinii sunt folosiți în beneficiul prăzii lor. Câinii ajută pădurarii și deținătorii de rezerve să găsească animale rănite de braconieri sau lovite de vehicule.

Secțiunea 3 - Rase înrudite

Dalmată - o rasă veche cu o istorie misterioasă. Au apărut și au dispărut câini zăpădiți, fața lor a influențat cultura și chiar religia unor țări. Din păcate, deja dispărut Punctul Bengal a fost izbitor de asemănător cu dalmații, Poate că acesta a fost motivul utilizării câinilor pentru conducerea fiarei. Este permisă și o altă opțiune - dalmațian, acesta este un descendent al Bengal Pointer și a fost crescut intenționat.

Aristocrații reperați au devenit cunoscuți ca „câini antrenori”, păzind încărcătura și proprietarul în lunga călătorie. Astăzi această rasă este versatilă, este considerată ca fiind animal de companie, muncitor al serviciului secret, cioban, paznic, artist și, bineînțeles, vânător.

Rhodesian Ridgeback (Câinele leului african) este o rasă unică. Sunt singurii nativi cu patru picioare din Africa de Sud recunoscuți de FCI. Rasa este aborigenă, iar înregistrările proaspete ale registrului său genealogic conțin producători „sălbatici” (aduși din Africa și care au primit zero pedigree). La acești câini, fâșia de păr de pe spate crește în direcția opusă, se numește creastă. Mai mult, creasta poate fi utilizată pentru a determina „vârsta sângelui” câinelui, valoarea de reproducere și apartenența acestuia.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de câini: descriere și caracteristici ale câinilor celebri și recunoscuți (+ fotografie)