Saarloos wolfdog: frumos, dar arogant

Dorind să creeze un super-câine, omul a traversat în mod repetat câinii domestici și lupii sălbatici. Câinele-lup al lui Sarlos este o altă încercare de a scoate la iveală un ajutor cu patru picioare super-rezistent, super-rapid și super-inteligent. Ei bine, asemănarea externă cu un prădător de pădure este un bonus frumos pentru persoanele romantice care se străduiesc să obțină frumusețea naturală a naturii.

Referință istorică

În secolul trecut, teoria originii câinelui de la lup a fost considerată singura corectă. În încercarea de a demonstra acest lucru, au fost efectuate numeroase experimente, care nu au fost încununate de succes. Desigur, crescătorii și-au arătat interesul în traversarea câinilor și a lupilor. Deci, în 1925, crescătorul olandez L. Sarlos a primit mai întâi hibrizi de la o lupă și un câine ciobanesc german.

Lupoaica era blândă, trăind toată viața în grădina zoologică, dar rezultatul a fost previzibil - o generație de pui timizi, agresivi și nedrenabili. Ca rasă, câinele lupului Saarloos a apărut doar decenii mai târziu, după ce a traversat diverse generații de hibrizi atent selectați. Rasa a fost recunoscută de către Dutch Kennel Society în 1975 și parțial recunoscută de FCI. Astăzi, câinele Sarloos este puțin cunoscut chiar și în patria sa. Nu este posibil să cumpărați un cățeluș de rasă pură în Rusia.

Aspect

Aspectul rustic sălbatic al câinelui lup Saarloos este principalul avantaj al rasei. Un magnific cap de „lup” cu botul alungit, urechi triunghiulare și ochi atenți ușor înclinați de chihlimbar. Gât uscat puternic, piept lărgit și ferm și aproape drept. Labe musculare uscate, lungi și subțiri, cu coadă de sabie. Câinele Saarloos seamănă cu un lup - elegant, superb dezvoltat, adaptat pentru plimbări lungi, alergare rapidă și vânătoare de turme. Dimensiuni - până la 70 cm, greutate - până la 41 kg. Bărbații sunt mai puternici și mai largi decât cățelele, diferind în dimensiuni mai mici în miniatură și unele linii netede.

Culorile, desigur, sunt de lup - maro solid sau zonat, gri (de la argintiu la închis), crem. Haina este, de asemenea, „lupă” - aspră, scurtă și dreaptă, confortabilă, cu un strat subțire bun, moale și dens, care protejează câinele de orice vreme rea..

Caracter și antrenament

Să-i dezamăgim pe cei care visează la cartea de servicii perfectă: câinele lup Sarloos este extrem de rezistent, inteligent, inteligent și ingenios, dar greu de antrenat. Aceasta este problema tuturor hibrizilor lupului - fie lașitate, fie agresivitate excesivă și încăpățânare. Cum va crește catelul poate fi văzut doar la începutul pubertății, deci nu este de dorit să cumpărați un câine Sarloos la vârsta obișnuită de trei luni.

Dacă vorbim despre generații îndepărtate de câini-lup, când procentul de sânge de lup nu depășește 15, avem un câine obișnuit - foarte frumos, dar inferior în ceea ce privește calitățile de lucru oricărui militar bine instruit. Acesta este un prieten de familie minunat pentru un proprietar cu experiență și o familie fără copii mici, dar nimic mai mult..

Întreținere și îngrijire

În general, câinele lupului Saarloss nu necesită multă atenție, cu excepția dorului de plimbări active lungi. El este un explorator curios, fizic dur și puternic, plictisit în patru pereți. Nu este categoric adecvat pentru întreținerea apartamentelor, dar în sectorul privat cu o zonă locală mare, câinele Sarloos își va arăta cele mai bune calități.

Îngrijirea este minimă și simplă, cu condiția ca puiul să fie bine crescut și să nu evite contactul strâns cu oamenii. Lana se varsă abundent primăvara și toamna, aproape că nu cade în alte perioade ale anului. Păstrarea în comun cu alți câini este posibilă, dar la pisici și alte animale mici, câinele Sarloos poate prezenta un interes neechivoc al vânătorului.

Sănătate

Un fizic natural sugerează o sănătate bună și absența bolilor genetice. Cu toate acestea, nu există date fiabile, deoarece câinele lup Sarloss este cunoscut doar de un cerc îngust de iubitori ai rasei. Feriți-vă de escroci: în Rusia, sub masca puiilor de rasă, adesea se vând mongrele de culoare gri.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Saarloos wolfdog: frumos, dar arogant