Câini și pui de deparazitare

Câini de deparazitareDeparazitarea este un set de măsuri care vizează îndepărtarea viermilor din corp, are o natură terapeutică și profilactică. Cu câteva săptămâni înainte de împerechere, viitoarelor părinți li se administrează medicamente antihelmintice. De vreme ce descendenții se vor dezvolta în uter și vor depinde de starea ei de sănătate. Dacă nu există semne de infecție cu viermi, pentru a o preveni, merită să beți drogurile.

Cazuri în care deparazitarea este indispensabilă

La urma urmei, nu este necesar dacă câinele nu are simptome externe, acest lucru poate însemna că este sănătos. Ei pot fi nu e periculos pentru un câine adult, dar pentru puii care se nasc și imunitatea lor este foarte slabă, sunt un pericol imens. Când se nasc puii nou-născuți, asigurați-vă că îi deparazitați, precum și să-i deparazitați pe mama lor.

Toți câinii trebuie să fie vaccinați anual, înaintea cărora deparazitarea este o procedură obligatorie. Dacă procedură nu a fost administrat, mai degrabă vaccinul nu va funcționa. Corpul câinelui va începe să se slăbească, datorită faptului că substanțele pentru vaccinare au un efect puternic. Dacă animalul de companie are viermi și, în plus, imunitatea animalului este slăbită, animalul poate muri.

De la vârsta de 1 an, fiecare câine ar trebui să deparaziteze de cel puțin 2 ori pe an. Este necesar să planificați în prealabil vaccinarea patrupedului pentru a lua medicamente antihelmintice.

Simptome în timpul infecției

Manifestarea semnelor de infecție cu paraziți depinde de vârsta animalului și de mărimea acestuia. Semnele pot varia foarte mult.

La câinii de dimensiuni mari și vârstă matură, în exterior, simptomele infecției nu se pot manifesta în niciun fel..

Simptome infecție cu viermi la câini:

 • Boli ale câinilorPaltonul a devenit plictisitor, și-a pierdut luciul;
 • Indigestie;
 • Balansuri de apetit;
 • Pierderea drastică în greutate;
 • Vărsături, tuse.

Când apar astfel de semne, trebuie să vă asigurați în laborator că acestea sunt cu adevărat paraziți..

În caz de neglijare a bolii, viermii pot ieși chiar..

La puii care sunt imaturi, boala poate duce la întârzieri în dezvoltare. Avea puii simptomele sunt:

 • Apetit slab;
 • Vărsături;
 • Balonare;
 • Slăbiciune generală și letargie.

Pentru ca câinele să nu sufere, este imperativ să se efectueze deparazitarea pentru a preveni.

Metode de infectare

Unii sunt siguri că dacă animalul de companie este 100% domestic, deparazitarea nu este necesară pentru prevenire. Desigur, este demn de remarcat faptul că este mai puțin probabil să prindă viermi, dar totuși trebuie să luați măsuri preventive cel puțin o dată pe an.

Cum poate un câine devin infectat?

 • Helmintii la câiniPrin contactul cu alte animale;
 • Lactate crude, produse din carne și apă. Toate produsele alimentare trebuie procesate termic.

De asemenea, un animal de companie se poate infecta de la stăpânii săi, care pot fi purtători de ouă de helmint după contactul cu alți câini, copii după ce se joacă în cutia cu nisip. Toate acestea sunt posibile dacă nu vă spălați mâinile la timp. Prin urmare, fără greș, la întoarcerea acasă de pe stradă, trebuie mai întâi de toate spalare mâinile cu săpun. Deci, vă puteți proteja animalul de companie de a fi infectat cu paraziți și vă puteți proteja sănătatea de acest flagel..

Medicamentele sunt utilizate pentru tratamentul și prevenirea helmintilor

După cum s-a scris mai sus, pentru a preveni infestarea viermilor la puii nou-născuți, părinților li se administrează un medicament pentru viermi (antihelmintic) cu ceva timp înainte de concepție. Când puii mici au o lună, de asemenea, pentru prevenirea au nevoie de deparazitare.

Ce înseamnă să alegi pentru puii de deparazitare?

Un cățeluș, care are o lună, cântărește destul de mult, aproximativ 0,5-1 kg, în timp ce comprimatele sunt calculate la o doză de 1 comprimat pe 10 kg de greutate. Pastilele nu sunt potrivite pentru astfel de câini, deoarece este aproape imposibil să se măsoare a 20-a parte a pilulei. Dar există excepții. Greutatea puiilor de rasă mare la vârsta de 1 lună poate ajunge la 5 kg, în acest caz este convenabil să se efectueze profilaxia cu tablete, deoarece trebuie împărțit la jumătate.

Pentru firimiturile de catel, există preparate lichide. Luați în considerare astfel droguri:

 • Medicamentul Prazicide"Drontal Junior". Vine sub forma unui sirop, care poate fi achiziționat de la magazinele de animale de companie sau de la farmaciile veterinare. Medicamentul are un preț foarte mare.
 • "Pracicid". Formular de eliberare - suspendare. De asemenea, puteți cumpăra medicamentul la un magazin de animale de companie, la o farmacie veterinară. Este împărțit pe tipuri de animale - câini și pui, pisici și pisoi. Medicamentul are o doză foarte convenabilă.
 • "Pirantel". De asemenea, o suspendare. Poate fi achiziționat de la farmacia dvs. obișnuită. Medicamentul face față doar viermilor rotunzi și paraziților care au apărut la pui în timpul nașterii sau în perioada prenatală. Înainte de a lua medicamentul, trebuie să calculați doza: 1 ml = 1 kg din greutatea catelului, pentru puii care cântăresc mai puțin de 1 kg, doza necesară este de 0,5 ml / kg din greutatea corporală. Cățelușul ar trebui să ia medicamentul pe stomacul gol, pentru aceasta puteți turna medicamentul în gură cu o pipetă sau o seringă. După ce ați luat 2 ore, trebuie totuși să țineți puiul flămând. Dar dacă bebelușul nu poate suporta cele două ore întregi fără mâncare, puteți scurta puțin acest timp. Apoi, fecalele animalului ar trebui să fie observate pe tot parcursul zilei. Dacă este curat, procedura trebuie repetată după 10 zile.

Dacă mucusul alb sau viermii sunt prezenți în fecale, procesul de deparazitare se schimbă. Dăm medicamentul cățelușilor timp de 3 zile, după care merită să faceți o pauză de 10 zile și să dați din nou medicamentul timp de trei zile. Trebuie avut în vedere faptul că, după o perioadă de 10 zile, doza de medicament se poate modifica, deoarece puii cresc la o viteză cosmică și greutatea lor se poate schimba. Prin urmare, înainte de a lua din nou cățelușul, este necesar să cântăriți și să calculați o nouă doză..

Ar trebui să se înțeleagă că deparazitarea implică recepţie medicamentele care vizează distrugerea paraziților din organism și astfel de substanțe antiparazitare includ otrăvuri care luptă împotriva viermilor. Desigur, pentru viermi, doza de medicament va fi fatală, iar câinele este puțin probabil să facă rău. În ciuda acestui fapt, doza trebuie totuși respectată, mai ales atunci când se tratează și se previne puii mici. Medicamentele antihelmintice pot provoca reacții adverse precum vărsături și indigestie. Ar trebui să aflați de la medicul veterinar ce reacție la medicament este acceptabilă și, în acest caz, ar trebui să vă faceți griji.

Caracteristici de deparazitare la adulți

În instrucțiunile de utilizare a oricărui medicament împotriva viermilor, ei scriu asta pentru a prevenirea pentru adulți, deparazitarea trebuie efectuată o dată la trei luni.

Această opțiune este potrivită dacă câinele poate mânca ceva pe stradă, iar apoi acasă doarme pe același pat cu proprietarul. De asemenea, în cazul în care femeile aflate în poziție sau copii foarte mici care trag totul în gură locuiesc în casă cu un câine.

Medic veterinarPuteți administra droguri o dată la șase luni dacă câinele se comportă bine pe stradă, nu mănâncă lucruri urâte și mănâncă corect.

Dacă deparazitarea câinelui are loc la fiecare șase luni sau mai des, puteți efectua cursul o singură dată, fără a repeta după 10 zile.

Dacă, dintr-un anumit motiv, procedura de deparazitare a fost omisă și nu a fost efectuată la timp, medicamentul este administrat de două ori, intervalul dintre care este de 10 zile.

Acest lucru trebuie făcut datorită faptului că și drogurile diferă între ei. Unii distrug viermii în toate etapele dezvoltării: ouă, larve, un vierme adult, în timp ce alții distrug totul, cu excepția larvelor, care se pot răspândi în tot corpul în sistemul circulator. Perioada de 10 zile permite larvelor să pătrundă în intestine și să devină viermi adulți, dar nu au încă timp să depună ouă. Dacă, după prima și a doua doză de antihelmintic, viermii sau mucusul alb sunt vizibili în fecale, merită să repetați procedura pentru a treia oară după o perioadă de 10 zile.

Medicamente antihelmintice pentru câinii adulți

Există medicamente cu un spectru larg de acțiune, cu care puteți elimina viermele rotund și tenii din corp..

Listă droguri:

 • Azinox sau Azinox +. Medicamentul azinox acționează numai asupra viermilor, deci dacă aveți nevoie de un medicament cu spectru larg, este mai bine să cumpărați azinox +;
 • Preparat Alben C.Alben S;
 • Levamisol 7,5% soluție injectabilă;
 • Cestal +;
 • Prazicid;
 • Combo Febtal;
 • Polyverkan;
 • Pratel;
 • Dironet;
 • Trianthelm;
 • Drontal+.

Pot exista și alte medicamente pentru tratament. Medicamentele acestei acțiuni sunt în mod constant îmbunătățite și actualizate prin combinarea diferitelor elemente active.

Instrucțiunile pentru utilizarea medicamentelor antihelmintice indică faptul că în timpul profilaxiei sau tratamentului, câinii nu trebuie să urmeze o dietă.

Pastile trebuie să intre în stomac pe stomacul gol. Pentru ca tableta să alunece prin esofag fără probleme, poate fi untă cu ulei și împinsă în gâtul animalului de companie. După aceea, pentru a trece pilula prin esofag și a o introduce în stomac, puteți da o bucată mică de cârnați sau carne. Dacă din anumite motive câinele refuză să înghită pastila, se comportă agresiv, nu deschide gura, puteți ascunde pastila într-o cotlet sau într-o bucată de cârnat. Dar nu toți câinii sunt conduși la aceasta, ea poate mânca mâncare și scuipa pilula. Prin urmare, merită foarte atent să observați că medicamentul intră în câine..

Dacă, înainte de deparazitare, câinele arăta puricii, trebuie retrase de urgență. Acest lucru ar trebui făcut imediat, deoarece puricii pot transporta și helminti (viermi de castravete).

Ar trebui deparazitat un câine adult înainte de vaccinare?

Este imperativ ca toți puii și câinii adulți să deparaziteze înainte de a fi vaccinați împotriva bolilor..

Prezența helmintilor la un câine duce la intoxicația corpului, ceea ce scade imunitatea. Prin urmare, combinația de imunitate redusă și vaccinuri împotriva bolilor încarcă foarte puternic imunitatea animalului.

VaccinareDacă câinele este deja mare, consumați periodic medicamente pentru viermi (o dată la 3 luni - o dată la șase luni), în acest caz, medicamentele sunt luate conform planului, iar vaccinarea se efectuează fără a lua mai întâi medicamente. Mai ales dacă nu au trecut mai mult de două luni după deparazitare.

Dacă după deparazitare câinele a trecut de la 4 la 5 luni, este mai bine să efectuați mai întâi procedura de îndepărtare a viermilor din corp și apoi vaccinarea.

Vaccinarea poate fi efectuată la două săptămâni după deparazitare.

Deparazitarea pentru prevenirea viermilor

Cele mai frecvente tipuri helminti, care se găsesc la câini:

 • Tipuri de viermiViermi rotunzi (nematode). Acest tip de viermi includ dirofilarii, viermi rotunzi, viermi;
 • Tenii (Cestodes). Echinococcus, tenia aparține acestui tip;
 • Viermi plati (Trematodes). Această specie include alaria, opisthorchis.

Cele mai evidente simptome ale unei infecții la un cățeluș sau un câine adult sunt apetitul variabil. Câinele fie mănâncă prea mult până la haldă, apoi dimpotrivă înfometează. Pot să apară emaciații, sughițuri, umflarea abdomenului, tuse, vărsături dimineața, anemie, culoarea palidă a membranelor mucoase. Există cazuri în care un câine nu prezintă simptome de infecție în prezența viermilor, așa că uneori ar trebui să acordați atenție fecalelor animalului de companie. În el se văd viermi.

Pentru a preveni cățelușul să se îmbolnăvească după vaccinări asigurați-vă că efectuați deparazitare și apoi vaccinați. Astfel, este posibil să se mențină imunitatea normală, care va produce anticorpi și nu va agrava sănătatea câinelui după vaccinare..

În habitatul nostru, câinii sunt expuși riscului de a contracta parazitul Toxocar. Practic, toți puii se infectează în timpul dezvoltării intrauterine sau în timpul alăptării. Câinele mamă are larve de toxocar în țesutul muscular într-o stare latentă. Nu o deranjează, este posibil să nu aibă simptome, în plus, în procesul de studii de laborator, este posibil să nu fie înregistrate. Nici antihelminticii nu le vor face față. În timpul gestației puiilor, câinele va începe să elibereze hormoni care vor „trezi” larvele. Larvele intră în sânge, puii se infectează.

La naștere, cățelușul este deja infectat și la două săptămâni după naștere, larvele vor ajunge în intestine și vor deveni viermi adulți. De aceea este important să deparazitați cățelul în prima lună de viață..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câini și pui de deparazitare