Modalități eficiente de a opri un câine să latre

Ce trebuie să faci când un câine latrăLătratul este un lucru obișnuit pentru câinii domestici. Dar devine adesea motivul pentru care proprietarii sau cei care îl aud în mod constant încep să simtă în cele din urmă o senzație ascuțită de iritare, mai ales dacă lătratul se aude în orice moment al zilei sau al nopții. Adesea, un câine căruia îi place să latre devine cauza conflictelor acute dintre locuitorii din cartier. De aceea, cei care au animale zgomotoase vor avea mai devreme sau mai târziu o întrebare rezonabilă - cum să înțărcați un câine din lătrat?

Înainte de a începe să decideți cum să înțărcați un câine din lătrat și să luați măsuri pentru a înțărca un animal de companie din lătrat, este necesar să înțelegeți mecanismele comportamentului său în diferite condiții care pot stimula câinii să latre literalmente orice rasă..

Practic, lătratul este doar unul dintre căi comunicarea acestui sau acelui animal cu propria specie, precum și cu lumea înconjurătoare. Nu este nimic în neregulă cu acest fenomen, atâta timp cât nu se transformă într-un sunet neîncetat neplăcut.

Nu orice persoană poate suporta neclintirea constantă a nopții chiar și a unui câine foarte iubit. Pentru a opri câinele tău să latre pentru totdeauna, ar trebui să găsești cauza comportamentului neliniștit al animalului tău de companie..

De ce latră câinii

Există multe motive diferite pentru care un câine devine anxios și atrage atenția..

Câteva motive pentru lătratul câinilor

Animalul tău de casă poate latra în mai multe motive:

 • Cum să te joci cu un câinecâinele se joacă, ca rezultat trăiește emoții vesele și le exprimă cu ajutorul lătratului,
 • câinele se teme și, fiind complet singur, lătratul exprimă un sentiment de teamă,
 • plictiseala poate provoca și lătrături,
 • animalul tău de companie nu știe ce să facă și, prin urmare, lătrând atrage atenția asupra sa pentru ca persoana să se poată juca cu el,
 • anxietatea poate provoca și lătrături puternice.

După ce ați aflat în ce situație și de ce câinele este anxios, puteți începe să înțărcați câinele pentru a latra. Uneori este suficient doar pentru a exclude prietenul păros de la intrarea în condiții care îl irită. Poate fi imposibil să scapi complet de la scandal în acest fel, dar în majoritatea cazurilor, eliminarea factorilor iritanți va atenua foarte mult situatia.

Modalități de auto-înțărcare a câinilor de lătrat

Există mai multe metode care îl pot ajuta pe proprietar să-și înțepe animalul de casă fără lătrat fără asistență. Metoda de lucru independent cu un câine are propria sa avantaje:

 1. Va fi un antrenament și o muncă constantă cu animalul de companie, când se va arăta clar că lătratul nu este cel mai bun mod de a-și exprima starea de spirit. Antrenamentul oferă o oportunitate de a vă învăța animalul de companie să-și controleze emoțiile și sentimentele..
 2. Utilizarea medicamentelor adecvate pentru echilibrarea fondului emoțional (ceaiuri de plante, perfuzii și, de asemenea, tablete).
 3. GulerSpecial gulere potrivit, de asemenea, pentru prevenirea încercărilor de lătrat (această metodă trebuie utilizată cu prudență, deoarece poate provoca dezgust persistent și chiar ură la animalul de companie pentru proprietar și pentru alții.
 4. Cea mai recentă metodă, care este uneori utilizată în cazurile în care câinelui îi place să latre, este tăierea ligamentelor. Această procedură privează complet și permanent animalul de vocea sa..

Atenţie! Tăierea corzilor vocale la animale - Operațiune foarte scump și foarte complex, care, ca rezultat, poate duce la o varietate de procese inflamatorii și, în plus, poate provoca, de asemenea, moartea persoanei operate din cauza sufocării din cauza creșterii cicatricii țesuturilor. În acest sens, înainte de a decide dacă supuneți animalul de companie unei astfel de proceduri sau îl opriți în continuare, trebuie să vă asigurați că alte opțiuni nu vor avea efectul dorit asupra acestuia..

Metode sigure pentru a vă înțărca câinele de lătrat

De multe ori proprietarii câinilor domestici fac greșeli în creșterea sa, care sunt foarte greu de corectat ulterior. Principalul lucru pe care crescătorii de câini experimentați nu recomandă să-l facă este să-l încurajezi pe câine să latre fericit când te vede. Acest lucru, desigur, este plăcut, dar tocmai această atitudine este primul motiv pentru care câinele începe să se exprime de fiecare dată când apareți în continuare. Câinii, la fel ca oamenii, sunt foarte sensibili la laudă, motiv pentru care consideră în mod rezonabil lătratul pe care l-ați lăudat ca o modalitate de a aduce bucurie proprietarului lor..

O altă metodă de antrenament inutilă țipă la câine când începe să latre. „Tăcerea!” Și „Fu!” A ta nu înseamnă absolut nimic pentru ea. Mai mult, adesea, o astfel de reacție a unui stăpân dă un răspuns de la animal și provoacă lătrături mai puternice..

Există și alte modalități de a antrena câinii de companie care pot ajuta la înțărcarea lor din lătrat atunci când împrejurări.

 • Cum să antrenezi un câineEste imperativ să-l determinați pe câine să răspundă la comanda „La picior!” sau "Vino la mine!" a reacționat fără îndoială. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin recompensele ei după comanda finalizată. De asemenea, deliciul preferat al animalului tău de companie poate fi un motiv excelent pentru a nu ignora cererile și comenzile proprietarului său. Ori de câte ori câinele începe să scoată vocea, trebuie doar să-l chemi la tine, fără să ridici intonația. Astfel, o vei distrage de la exprimarea emoțiilor și pentru o vreme lătratul se va potoli. Dacă animalul dvs. de companie a ignorat solicitarea dvs., anunțați-l că nu vă place comportamentul său.
 • Adesea, nemulțumirea sau cenzura animalului proprietarului provoacă ceva similar cu sentimentul de vinovăție al animalului de companie și apoi începe să ghicească că un astfel de comportament din partea sa este nedorit. După un timp, elevul va putea să-și compare observațiile și să dezvăluie următorul model: dacă reacționează la comandă fără amânare, primește un tratament ca încurajare, iar dacă ignoră cererea stăpânului său, va rămâne fără un tratament și va fi pedepsit.
 • Promovarea câinilorO altă modalitate ușoară de a vă calma animalul de companie și de a-l face să nu mai latre poate fi atingere urechile ei. Pentru a calma un câine prea agitat, uneori este suficient să strângeți urechea cu indexul și degetul mare. Puteți, de asemenea, să îi bateți urechile în mod obișnuit. O astfel de mângâiere trebuie făcută atunci când animalul de companie este complet calm. Dacă ați efectuat un experiment și în timpul acestuia v-ați asigurat că câinele dvs. reacționează pozitiv la aceste acțiuni, atunci puteți aplica în siguranță aceleași manipulări atunci când animalul dvs. de companie începe să latre neliniștit.
 • Puteți folosi specializat alimente suplimente și suplimente alimentare care sunt dezvoltate pe bază naturală, ierburi și melanină. Ultimul ingredient are un efect calmant asupra câinilor. Cel mai adesea, astfel de preparate conțin valeriană, mușețel și alte plante sedative, precum și o componentă specială care are ca efect suprimarea funcțiilor gonadelor la animale. Toate aceste fonduri sunt produse sub formă de tablete, precum și sub formă de picături, utilizate prin instilare în cavitatea bucală a câinelui. În mod similar, îți poți înțărca rapid animalele de companie pentru a latra, indiferent de rasă etc., care pot determina caracterul și temperamentul câinelui. Această metodă este cea mai potrivită pentru crescătorii de câini care nu au ocazia să aloce suficient timp antrenamentului și educării animalului lor de companie.
 • Dacă animalul tău de companie nu cedează Instruire, în acest caz, uneori se recomandă utilizarea gulerelor speciale impregnate cu citronella sau alte substanțe similare acesteia. Sunt capabili să aibă un efect de pacificare asupra animalelor. O altă proprietate pe care o au astfel de obiecte speciale este înțărcarea unui câine să urle. Nu trebuie confundate cu alte gulere de șoc care pot determina un animal de companie să se simtă speriat și chiar agresiv față de proprietarul lor, membrii gospodăriei și, în general, față de persoanele din jurul lor, în special față de străini..
 • Cainele latraEvitați situațiile în care câinele este expus provocator impact. De exemplu, aproape toate animalele de companie răspund adesea la semnale dure de la telefon, computer, interfon, sonerie, vehicule etc. Pentru a nu provoca un atac de lătrat necontrolat, este logic să opriți dispozitivele tehnice, să le faceți mai silențioase etc. Ferestrele pot fi închise pentru a înăbuși sunetele drumului. Dacă câinele tău latră când primește libertate deplină pentru o plimbare, atunci îl poți lăsa să plece mai rar..

Cu alte cuvinte, trebuie mai întâi să observați cu atenție natura comportamentului animalului dvs. de companie, să determinați care este anume cauza comportamentului său iritat și ce îi cauzează anxietate și anxietate. După ce ați identificat cauzele lătratului, trebuie să încercați să evitați apariția unor afecțiuni care pot provoca un răspuns din partea elevului dumneavoastră..

Concluzie

Indiferent de metoda pe care o alegeți, fiecare va necesita cu siguranță o cantitate destul de mare de timp, muncă și participare de la dvs. Niciuna dintre metodele cunoscute de înțărcare a câinelui de lătrat nu poate fi finalizată fără participarea directă și responsabilă a proprietarului câinelui. Prin urmare, va trebui să vă aprovizionați cu mare răbdare și credință în succes. De îndată ce animalul tău de companie simte slăbiciunea caracterului tău sau lipsa de credință în el, atunci toate eforturile tale pot fi complet inutile și ineficient. Atunci trebuie să începi totul de la zero..

Uneori poate fi dificil să te obișnuiești cu faptul că ești un animal de companie atât de iubit non-stop latră la mașinile care trec (în special cu muzică puternică din habitaclu), foșnetele de pe alee, zgomote sau sonerii și apeluri telefonice. Înțărcarea unui câine de lătrat nu este o sarcină ușoară, dar nu vă descurajați, deoarece pentru proprietarii iubitori această activitate nu pare de obicei ceva dificil. Uneori este suficient să aveți doar puțină răbdare și să încercați, să arătați grijă și dragoste pentru frații noștri mai mici, pentru a înțelege exact ce vrea câinele să spună cu scoarța sa. După ce ați înțeles motivul, va fi mult mai ușor să scăpați de dificultăți și inconveniente..

Principalul lucru este să ne amintim că lătratul pentru animalul dvs. de companie este doar un mijloc de feedback cu privire la ceea ce se întâmplă în lumea înconjurătoare. Câinii sunt creaturi vii, active și sensibile care, la fel ca oamenii, comunică între ei și cu realitatea înconjurătoare. Prin urmare, nu merită în niciun caz măsuri radicale și erupționale pentru a elimina lătratul, ci doar să ajustezi ușor comportamentul feței tale, inclusiv condițiile de ședere a sa cu tine..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Modalități eficiente de a opri un câine să latre