Curea de igienă pentru câinii de sex masculin - scutind de problemele de etichetare

Vor dura aproximativ 6-8 luni din ziua în care este cumpărat catelul până când apare prima problemă acută. La debutul „datei X”, fata va începe să se încălzească, iar tânărul domn va considera că este datoria sa sacră să marcheze toate „punctele de control” ale teritoriului său. Mă bucur că progresul nu stă pe loc și crescătorii de câini inventivi vin cu modalități de a le face viața mai ușoară. O centură de igienă pentru câini este unul dintre instrumentele pentru a simplifica treburile zilnice și pentru a vă menține casa curată.

Cum să știți dacă un câine va eticheta?

Rareori, dar se întâmplă ca bărbații să nu-și marcheze casa, iar acest „noroc” constă în mai mulți factori:

 • Educație.
 • Rasa și „profilul” câinelui.
 • Maturitatea morală a unui câine.
 • Numărul și sexul animalelor care trăiesc în aceeași locuință cu un câine.

Orice bărbat marchează teritoriul în cazul în care: „Ce se întâmplă dacă dușmani”, adică dacă nimeni nu pretinde proprietatea animalului dvs. de companie, atunci nu este nevoie să udeți colțurile. Rețineți că nu numai un animal, ci și o persoană poate fi un concurent ipotetic, chiar și un oaspete de sex masculin poate deranja câinele. Educația ideală va da întotdeauna loc instinctelor, un mascul slab este un mascul mort, așa cum este prescris de natură, astfel încât pentru un câine o opțiune mai puțin periculoasă este o tiradă pentru un colț umed..

Cu toate acestea, toate discuțiile despre integritatea morală a unui animal de companie nu se aplică raselor care se simt în mod evident vulnerabile sau, dimpotrivă, le supraestimează importanța. Cel mai adesea, rasele mici și câinii în miniatură suferă de complexe. Copiii ambițioși sunt atât de îngrijorați de teritoriul încredințat lor încât marchează zilnic fiecare colț al apartamentului, sau chiar de mai multe ori pe zi. Ceea ce proprietarii nu inventează de dragul bărbaților lor alfa miniaturali - spray-uri speciale, unguente, plimbări lungi, recompense, pedepse, orice concesii, doar pentru a nu marca, dar nu, un mic proprietar vine de pe stradă și își ia afacerea umedă.

Proprietarii „domnilor impenetrabili” au mai multe opțiuni:

 • Obișnuiește-te cu mirosul înțepător al etichetelor pentru următorii 10-15 ani.
 • Aleargă după un câine cu o găleată și o perie.
 • Castrarea câinelui, care este cea mai bună soluție dacă animalul de companie nu este unul de reproducție.
 • Folosiți o centură de igienă pentru câini.

Omitem prima opțiune din cauza ilogicalității, a doua, este potrivită doar pentru proprietarii care nu lucrează cu o dragoste nebună de curățenie și răbdare titanică și nu sunt multe dintre ele.

Notă! Castrare rezolvă mai multe probleme simultan - etichete, lăstari, posibile probleme cu lupte, dezechilibru hormonal și riscul de apariție a tumorilor maligne, totuși, dacă un câine de herghelie sau este în coproprietate cu un crescător, nu veți putea folosi această metodă.

Modele, funcții și aplicarea centurilor pentru câini

Nu există nimic „militar” sau complicat în legătură cu un accesoriu igienic, o centură pentru câinii masculi este de trei bucăți largi de țesătură, tăiate cu material dur sau bandă elastică cu elemente de fixare sau cravate la margini. Cureaua este purtată în jurul taliei câinelui, lățimea acestuia este selectată individual și este egală cu distanța de la linia inghinală interioară până la marginea inferioară a coastelor.

Centura absorbantă reutilizabilă pentru bărbați este formată din trei straturi:

 • Exterior, rezistent la umezeală, cel mai adesea sintetic, țesătură impermeabilă sau țesătură specială cauciucată În accesoriile de înaltă calitate, stratul exterior este realizat din țesătură polimerică, care nu lasă mirosul să treacă.
 • Mijlocul este un strat natural care absoarbe transpirația, secrețiile pielii și separă sinteticele și corpul. Este necesar să preveniți iritarea, reacțiile alergice și confortul animalului de companie în timp ce purtați accesoriul. De obicei, există un buzunar de plasă pe stratul de mijloc pentru înlocuirea tampoanelor absorbante.
 • Stratul intern, detașabil, absorbant - este o căptușeală care absoarbe umezeala, care se transformă într-un gel uscat.

Important! Când alegeți o centură, rețineți că marginile acesteia nu trebuie să fie prea elastice, în caz contrar, accesoriul se va răsuci sau aluneca de pe animalul de companie.

Centura pentru băieți-câini este fixată pe spate, fixarea are loc cu ajutorul unui dispozitiv de fixare cu velcro, cu lungime reglabilă. Poate fi fixat și cu șireturi sau cu chingi cu elemente de fixare din plastic. Fermoarele (fermoarele), curelele de cauciuc și alte cleme non-rigide sunt ineficiente.

Acordați atenție materialelor din care este fabricată centura pentru câini din etichete. Accesoriul trebuie spălat cu ușurință în apă rece și fierbinte, nu trebuie să-și schimbe dimensiunea, țesătura nu trebuie „vărsată”, electrificată sau cu miros puternic. Toate datele ar trebui să fie conținute pe o etichetă cusută în produs sau atașată etichetei.

Cumpărați sau coaseți singuri?

O centură igienică pentru câini nu poate fi numită excesiv de costisitoare, cu toate acestea, datorită noutății sale, astfel de accesorii apar rar pe rafturile magazinelor de animale de companie. Comanda unei centuri în magazinele online este o afacere destul de riscantă sau trebuie să fii complet încrezător în vânzător sau să înțelegi că riști să cumperi un produs de cea mai bună calitate. O opțiune mai fiabilă și mai economică este să coaseți o curea cu propriile mâini.

Dacă aveți abilități minime de tăiere și cusut, nu ezitați să treceți la treabă și veți reuși. Pentru a face o centură, nici nu aveți nevoie de modele, faceți măsurători, cumpărați țesăturile necesare, bandă cu velcro și material pentru tăierea produsului. Ca strat absorbant, puteți utiliza:

 • Tampoane speciale sau scutece pentru animale.
 • Scutece mici pentru bebeluși, din care sunt tăiate elementele de fixare și părțile laterale.
 • Tampoane sanitare feminine.
 • Incrustări de bambus pentru scutece refolosibile pentru bebeluși.
 • Tăieturi din microfibră sau țesătură de bumbac ca opțiune bugetară sau temporară.

Amintiți-vă regulile de bază ale igienei și schimbați căștile de cel puțin 3-5 ori pe zi, în funcție de activitatea bărbatului. Dacă apare dermatită sau iritație, utilizați pudră pentru bebeluși, vaselină sau creme speciale pentru animale.

Important! Cea mai periculoasă nuanță a purtării unei centuri de igienă este frecarea pielii cu marginea produsului sau cu clema sa. În primele zile, monitorizați starea pielii de sub centură și reglați tensiunea.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Curea de igienă pentru câinii de sex masculin - scutind de problemele de etichetare