Giants of the canine world - irish wolfhound dogs

Descrierea aspectului câinelui de lupÎn vechile saga din Irlanda, puteți găsi o mențiune a câinilor uriași neînfricați. Comportamentul lor eroic a fost cântat în balade și cântece despre campanii cavalerești. Rădăcinile câinelui de lup irlandez datează de secole. Descrierea ogarilor irlandezi cu barbă a fost găsită încă din anul 400 î.Hr.. Puține rase de reprezentanți

lumea canină poate fi comparată cu antichitatea istoriei.

Exteriorul câinelui de lup irlandez nu este strălucitor, dar foarte impresionant. Neînfricarea și devotamentul lor sunt întruchipate în deviza care împodobea scuturile cavalerilor din Irlanda: „Lenis - respondentem amplexus dira - provocat respondentem”, care poate fi tradus ca „blând - ca răspuns la afecțiune, teribil - ca răspuns la o provocare”.

Istoria rasei

Insulele ude irlandeze, pline de stânci și văile înflorite de erică păstrează poveștile celților care rătăcesc prin insulele Britaniei și Irlandei despre câinii uriași cu păr sârmă. Prima înregistrare a acestor câini, datată din 391 î.Hr., a fost scrisă de consulul Romei, iar în secolul I d.Hr. era deja o rasă complet formată.

Influența asupra rasei invaziilor cuceritorilor Irlandei

Invazia romană a insulelor britanice a împins triburile celtice nomade în insulele nordice ale Irlandei. Trofeul ogarilor irlandezi au fost aduse de legionari romani. După aceasta, în manuscrisele romane a apărut descrierea câinilor uriași exotici. Câinii de lup celtici cu păr grosier au fost aduși în mod regulat în Imperiul Roman. În arena Colosseumului, acești câini, rare pentru Roma, au fost folosiți pentru persecuții crude pentru amuzamentul spectatorilor. Nu fiecărui aristocrat i s-a permis să posede un astfel de câine. În ciuda laturii inestetice a bătăliilor, acest lucru a contribuit la selectarea celor mai puternice și rapide.

Wolfhound-ul irlandez, la fel ca și Deerhound-ul scoțian, aparține câinilor plini de piept, în formă de ogar. Triburile celtice le foloseau pentru a vâna lupi, mistreți, mistreți, elci și pentru a-și păzi casele. Climatul dur al Irlandei a devenit motivul fixării lânii dure în rasă.. În timpul procesului de selecție, au fost apreciate în principal calitățile de lucru:

  • Dimensiuni.
  • Forta.
  • Persistenţă.
  • Curaj.
  • Viteză.

Pentru a lupta împotriva cuceritorilor din secolul al X-lea, vikingii și secolul al XII-lea, britanicii, războinicii irlandezi au folosit cu succes vânători de câini de lup. Câini ciobănești uriași au atacat cu îndrăzneală dușmanii, apucând gâtul și au putut să tragă singur călărețul de pe cal. Câinii de război neînfricați sunt înfățișați pe scuturi și stindarde irlandeze. Cuceritorii au apreciat foarte mult calitățile de luptă ale rasei, caracterizându-le ca fiind puternice, neînfricate, furioase.

Sus si jos

Structura corpului și greutatea câinelui„Irlandezii” importați au fost crescuți cu succes în Anglia. Un cadou prețios pentru curțile regale și cardinali din Anglia, Spania, Franța, șeicii și hanii din Asia Centrală este o pereche de câini de lup gigantici irlandezi neobișnuiți. Cererea a crescut, mulți au vrut să aibă un câine atât de impresionant. Dar odată cu exterminarea lupilor, vânătoarea pentru care a fost principala afacere a câinilor câine-lup, iar cererea crescută pentru ei în străinătate a dus la faptul că la sfârșitul secolului al XVII-lea erau foarte puțini. Rasa este pe cale de dispariție.

Wolfhounds a început să fie exportat din țară într-un număr atât de mare încât Cromwell, care a ajuns la putere la mijlocul secolului al XVII-lea, a trebuit să emită un decret care impunea interzicerea exportului rasei în afara Angliei. Acest lucru a suspendat declinul populației pentru o vreme..

Ciobanescul irlandez (Wolfhound) a primit o altă lovitură în timpul Marii foamete din Irlanda, care s-a întâmplat la mijlocul secolului al XIX-lea.. Devin rare chiar și acasă. în Irlanda. Lupul irlandez își datorează conservarea eforturilor dezinteresate ale fanilor și crescătorilor rasei Richardson, John Power, care în anii flămânzi au încercat să păstreze rezerva genetică a acestor giganți maiestuoși.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, căpitanul George Graham a efectuat o lucrare colosală pentru a reînvia aspectul și statutul câinilor de lup irlandezi. Colectând reprezentanți adevărați ai rasei în toate insulele britanice și irlandeze, el a avut norocul să achiziționeze mai multe animale tipice în Irlanda. Pentru a păstra câinele de lup irlandez, el folosește sângele altor câini:

  • Căprioarele scoțiene.
  • Ogar de câine rusesc.
  • Danezii Mari Danezi.
  • Câini ciobănești de munte din Pirinei, poate alți ciobani.

Caracteristicile raseiMetodă de selecție atentă Graham caută să obțină câini de lup de același tip, repetându-și strămoșii prin aspect și dispoziție, păstrând toate cele mai bune trăsături ale rasei. Scutul de tranziție al lui Graham este un premiu pe care merită cel mai bun din rasă. Din 1879 câinii de lup irlandezi au participat la expoziții. Clubul raselor există în Marea Britanie din 1885. În același timp, a fost creat un standard pentru o singură rasă, care este folosit aproape neschimbat astăzi. Wolfhound-ul irlandez este o mândrie vie a Irlandei, fiind simbolul său. Este foarte popular printre fanii acestei rase din alte țări..

Ca rasă de câini de serviciu, câinii de lup sunt folosiți numai în Anglia. Bărbații irlandezi Wolfhound pot fi văzuți servind în Garda Cloverleaf. Sunt participanți la parade și evenimente oficiale însoțite de Regina Marii Britanii, evenimente de caritate. În alte țări, sunt animale de companie., participanți la expoziții și spectacole. Sunt neagresivi, prietenoși și nobili. Dimensiunea înfricoșătoare îi ajută să facă față cu succes protecției casei. Cu toate acestea, dacă pericolul îl amenință pe stăpân, disprețul dispare și apar trăsăturile care i-au adus gloria câinilor de război: neînfricare, curaj și ferocitate..

Cerințe standard

Lupul irlandez aparține celui de-al 10-lea grup de câini cu păr sârmă, fără teste de lucru obligatorii. Având o dimensiune gigantică și un aspect impresionant, acești câini nu ar trebui să dea impresia că sunt grei și stângaci. Un fizic puternic trebuie combinat cu grația și libertatea de mișcare. Reproducerea ar trebui să vizeze o dimensiune mare, fără a compromite proporționalitatea, agilitatea și rezistența..

Dimensiunea câinelui

Standardul stabilește limitele minime de creștere, care sunt 79 la bărbați și 71 cm la femele. Este imperativ la rasă să se mențină înălțimea la greabăn de la 81 la 86 cm la masculi. Greutatea este, de asemenea, limitată la o limită inferioară de 54,5 kg pentru bărbați, 40,5 pentru cățele. Dimorfismul sexual nu este foarte pronunțat. La bărbați, ambele testicule ar trebui să fie în scrot..

Locuințe

Rasa de câine irlandez lup de câineTrunchiul ar trebui să fie alungit format cu un piept foarte adânc, moderat lat și coaste abrupte. Gâtul este ușor arcuit, lung, puternic și bine musculos. Ar trebui să fie uscat și lipsit de pălărie sau exces de piele. Greierul nu este foarte pronunțat. Spatele este lung și puternic, nu foarte lat, cu coada ușor arcuită, transformându-se într-o crupă largă, ușor ridicată. Abdomenul este moderat ascuns, dar nu strâns. Coada lungă, păroasă, ușor ondulată lateral, cu un set scăzut.

Cap de câine

Capul este lung, partea frontală este aproape uniformă și paralelă cu botul lung. Craniul nu este foarte larg, occipitul nu este aproape proeminent. Trecerea de la frunte la bot este pronunțată. Botul este lung, ușor îngust, cu fălci puternice, buze întunecate uscate și un nas mare și negru.

Dinți, ochi și urechi

Setul complet este format din 42 de dinți. Mușcătură de foarfecă, dreaptă - acceptabilă.

Irisul ochilor trebuie să fie de culoare închisă, iar tăietura să fie ovală. Urechile mici, înalte, au o formă roz, suficient de late.

Membrele anterioare și posterioare

Membrele sunt musculare și osoase. Văzut din față și din spate, drept. Umar ușor drept oblic. Coatele sunt sub piept, nu sunt întoarse spre interior sau spre interior. Pastele musculare se termină în labute masive cu degetele de la picioare colectate.

Coapse lungi cu genunchi bine definit. Un fund curat. Cârligele sunt scăzute, nu inversate. Picioarele arcuite rotunde au unghii puternice.

Palton și culoare

Lana are o textură dură și aspră. Sprâncenele de deasupra ochilor și barba de sub maxilar se disting prin părul lor deosebit de aspru, aspru. Părul este oarecum ondulat.

Câinii pot fi gri, alb, negru, roșu, de culoare brună.

Circulaţie

Mișcări libere, energice, în care câinele își duce capul și coada sus.

Viciile și defectele

În funcție de gravitatea abaterilor de la cerințele standard, fiecare semn este evaluat.

Caracteristici ale caracterului și grijii

Câine de lup irlandezLupul irlandez este un câine uimitor de prietenos și inteligent, sub a cărui supraveghere nu este înfricoșător să lăsați copii. Cu toate acestea, folosind bunătatea canină, copiii înșiși o pot răni. Înțelegeți-vă bine cu alte animale de companie. Strâns atașat de proprietar și membrii familiei. Afecționat, dar în momentele de pericol devin o fiară formidabilă. Datorită dimensiunii enorme a câinelui, antrenamentul ar trebui să înceapă din primele zile de la apariția cățelușului în casă. Cățelușul trebuie să învețe să se supună și să-l recunoască pe proprietar, atunci nu vor mai exista probleme în viitor. Pentru un câine atât de mare, o casă cu o curte unde poți merge este mai bună..

Părul rigid protejează bine corpul câinelui de lup. Îngrijirea părului constă în tunderea de două ori pe an - toamna și primăvara. Tunderea conferă câinelui rigiditatea necesară, în timp ce pieptănă părul mort și substratul. Pentru a îmbunătăți circulația sângelui se recomandă perierea hainei câinelui de două sau trei ori pe săptămână.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Giants of the canine world - irish wolfhound dogs