Câine decorativ - lapdog de culoare rusă

Lapidog de culoare rusăSe crede că câini decorativi creat doar pentru a fi purtat și admirat. Cu toate acestea, reprezentanții miniaturali ai lumii canine, fără să se remarce măcar ca o formă formidabilă, vor fi cel mai bun prieten și protector loial pentru proprietarul lor. Pentru a demonstra acest lucru, luați în considerare exemplul câinelui lapid rus și din descrierea rasei aflăm trăsăturile de caracter ale acestor animale de companie mici..

Descrierea și fotografia rasei

Câine lapid rus ca rasă decorativ câinii au apărut nu cu mult timp în urmă. Potrivit Asociației Internaționale a Cinologilor, există un standard și un aspect aprobat de care sunt ghidați toți crescătorii acestui câine..

Lapidog de culoare rusă

Aspect și standard

 • Tara de origine: Rusia.
 • Creştere: până la 26 cm.
 • Greutate: până la 4 kg.
 • Lână: lung, gros.
 • Culoare: oricine în afară de alb.
 • Speranța de viață: până la 15 ani.
 • Aparent cățelușul colorat se remarcă prin haina groasă și ondulată, cu un luciu matasos. Are un cap mic, bot scurt cu ochi expresivi și urechi atârnate de lungime medie.
 • Coadă inelul se află pe spate.
 • Din față și din spate labe are drept, paralel.
 • În general, mărimea câinelui mici dar proporționale.

Avantajele rasei:

 • durata de viata;
 • prietenie;
 • mare companion.
Dezavantaje:
 • îngrijirea părului;
 • boli oculare.

Lapidog de culoare rusă

Natura câinelui lapid

Lapidogul colorat este favoritul întregii familii. Se joacă bine cu copii de diferite vârste, poate ține companie la o plimbare lungă sau se întinde lângă ea pe canapeaua din fața televizorului. Datorită blândeții sale, știe să se adapteze oricărei situații și caracterului proprietarului.

Important! Acest câine adoră să fie în centrul atenției și nu tolerează singurătatea. Dacă o lași mult timp în pace, se poate îmbolnăvi..

Lapdog rusesc după descriere rase și, prin natura sa, va fi capabil să se înțeleagă atât într-o familie numeroasă cu copii, cât și cu un cuplu în vârstă sau o singură persoană. În acest din urmă caz, ea va aduce o notă de bucurie și distracție în viața lui și va deveni o companie excelentă în viitor. Are un sentiment puternic dezvoltat de afecțiune și devotament, un câine din această rasă își va adora proprietarul. Cu toate acestea, ea se va aștepta la același lucru de la el în schimb. Lapdogul rus poate învăța cu ușurință tot felul de comenzi și trucuri. În același timp, nu tolerează o atitudine grosolană. Prin urmare, pentru a o învăța elementele de bază formatori, trebuie să fie blând și răbdător.

Lapidog de culoare rusă

Originea animalelor de companie decorative

Istoria originii acestei rase nu este pe deplin clară. Există o versiune care, după războiul din 1945, au apărut în Leningrad câini mici de culoare închisă cu păr frumos. Nu se știa nimic despre originea lor, deoarece nu aveau documente la ei. Cel mai probabil, acești câini erau fără adăpost, fără un pedigree definit. Datorită aspectului lor atrăgător, oamenii i-au luat de pe stradă și i-au adus acasă..

Ca rezultat, lapdog-ul a fost remarcat de către asociația canină, iar în anii 50 ai secolului al XX-lea a fost recunoscut ca o rasă. În anii următori, specia a fost susceptibilă de îmbunătățiri și respingere, drept urmare s-a dovedit a atinge puritatea standardului.

Știați? Peste 400 de soiuri de câini moderni au coborât de la un lup! Mai mult, orice rasă are o structură similară cu un lup: 321 oase, 42 dinți și o speranță medie de viață de până la 15 ani au aceeași.

Cum să alegi un cățeluș lapdog colorat

Înainte de a cumpăra un câine lapid rus în timp ce încă ești un cățeluș, trebuie să te familiarizezi cu această rasă în direct. Cel mai bun loc pentru o astfel de întâlnire este expozițiile sau creșele. La expoziție puteți obține o imagine completă a câine, și alege, de asemenea, viitorii părinți ai cățelușului tău.

Lapidog de culoare rusă

De asemenea, ar trebui să decideți cu privire la scopul achiziției. Dacă acesta este un câine pentru familie, prietenie, doar un animal de companie care nu este pentru reproducere, ar trebui să alegeți un copil din clasa animalelor de companie cu vârsta mai mică de 3 luni. Dacă luați un câine cu un pedigree pentru reproducere suplimentară și participare la competiții, ar trebui să se acorde preferință puii de clasă de spectacol la vârsta de 6-7 luni. Costă mai mult un ordin de mărime, dar deja în această etapă puteți vedea dacă câinele sa născut pentru a câștiga.

Când alegeți un câine în creșă, ar trebui să acordați atenție părinților săi, în ce formă sunt, dacă sunt sănătoși. Cățelușul trebuie să fie, de asemenea, sănătos, activ, curios.Costul bebelușilor de câine lapid rus variază de la 400 la 500 de dolari, în funcție de pedigree.

De asemenea, rasele decorative de câini includ: grifon belgian, Alaskan Klee Kai, pudel, Malteză, pudel în miniatură, maltipu, pomeranian, pechinez

Condiții pentru un câine

Bineînțeles, cel mai bun loc pentru păstrarea unui câine lapte decorativ va fi un apartament. Aceste animale nu sunt adaptate pentru viața de pe stradă. Acasă, ea ar trebui să ia un colț departe de ușa din față și de curenții de aer. Își cunoaște perfect locul.

Lapidog de culoare rusă

Trebuie să vă duceți câinele la plimbări de până la trei ori pe zi, astfel încât să se poată ușura, precum și să vă jucați cu alți prieteni cu patru picioare. Cu această rasă există chiar și o opțiune de a învăța cum să mergeți toaletă pe lotul de acasă. Dar acest lucru nu anulează în niciun caz plimbările obișnuite în aer. Ținând cont de dispoziția veselă și plină de viață a lapdog-ului și de dorința ei de a juca, merită alocate mai multe jucării, astfel încât, fiind singură, nu se simte tristă și nu roade lucrurile altora.

Cum să ai grijă de o rasă decorativă

Mulți iubiți câini, care au devenit mai întâi proprietari, sunt foarte interesați de această întrebare plecând pentru animalele de companie. Este important pentru ei să înțeleagă că este corect îngrijire - aceasta efectuează proceduri regulate de igienă: tăierea unghiilor, spălarea dinților, urechile și pieptănând lână.

Îngrijire specială pentru lână

Particularitatea lapdogului rus este că este foarte curat. Acești câini nu vărsă sau vărsă. Din acest punct de vedere, păstrarea lor în apartament este foarte convenabilă.Multe persoane cred că haina lungă a unui câine necesită îngrijire dificilă. Dar acest lucru nu este cazul. Este suficient să îl pieptănați de câteva ori pe săptămână cu o perie specială pentru câini, astfel încât să nu se rostogolească. Dacă această procedură aduce plăcere câinelui, o puteți repeta în fiecare zi..

Baie

Trebuie să spălați câini lapid colorate cel puțin o dată pe lună. Părul lung tinde să-și piardă strălucirea și, după scăldat, mătasea revine din nou. Nu este de dorit și scăldarea prea frecventă, deoarece aceasta poate perturba activitatea glandelor sebacee și transferul de căldură..

Lapidog de culoare rusă

Pentru această procedură, este mai bine să selectați șampoane speciale pentru câinii cu păr lung.După procedurile de apă, animalul de companie poate fi uscat cu un uscător de păr, dar foarte atent pentru a nu arde sau usca pielea.

Vă sfătuim să aflați cum să alegeți încălţăminte, guler si fa model de salopetă pentru animalul tau de companie

Urechi, ochi, gheare, dinți

Pe lângă îngrijirea hainei animalului de companie, ochii, dinții și urechile necesită atenție. Dinții câinilor sunt spălați de mai multe ori pe săptămână pentru a preveni formarea plăcii și tartrului pe ele. Acest lucru se face cu o periuță de dinți și pastă de câine. Este extrem de nedorit să folosiți pastă umană, deoarece provoacă inflamații în stomacul animalelor..

Urechile animalelor de companie nu sunt adesea o problemă dacă sunt curățate periodic. În cazul unui câine lapid colorat, această procedură trebuie efectuată de două ori pe lună. Acest lucru necesită tampoane de bumbac și peroxid de hidrogen. Puteți folosi și ulei vegetal.

Important! Urechile sunt șterse cu atenție cu un băț doar la vedere. Nu este recomandat să faceți singuri o curățare profundă.

Ochii câinilor de lapte necesită o atenție specială din cauza părului agățat de ei. Se recomandă să le ștergeți zilnic cu o cârpă umedă sau un tampon de bumbac înmuiat în apă la temperatura camerei. Este mai bine să ridicați bretonul din ochi cu o bandă elastică sau o agrafă pentru păr. Ghearele de pe labe nu trebuie să crească în exces și astfel să provoace disconfort animalului.

Lapidog de culoare rusă

În mod ideal, ar trebui să fie măcinate singure în timp ce merg pe jos. Dar dacă animalul merge rar și puțin, acest lucru nu se întâmplă. Ca urmare, trebuie să reglați lungimea cu foarfece sau cu șnururi speciale. Le puteți cumpăra de la un magazin de animale de companie. Procedura se efectuează o dată la 2 săptămâni..

Cu operații igienice la timp, animalul va avea întotdeauna un aspect sănătos și frumos.

Activitate și plimbări

Lapdogul rus este foarte activ din fire și trebuie să implementeze această activitate undeva. Prin urmare, ea va fi întotdeauna bucuroasă să meargă pe stradă, mai ales dacă nu este o scurtă plimbare până la toaletă. Dar, deoarece aceasta este o rasă ornamentală, se poate descurca fără plimbări lungi. Pentru a vă ușura, este suficient să scoateți câinii de lapte în aer de 2-3 ori pe zi..

Știați? Câinii, la fel ca oamenii, sunt amorosi. În timpul comunicării cu alți câini, hormonul iubirii oxitocină se formează în creierul lor. Un proces similar are loc în creierul uman în timpul îmbrățișării și sărutărilor..

Hrănirea rasei

La fel ca toți reprezentanții lumii canine, lapdog-ul de culoare rusă adoră să mănânce. Și dacă acest proces nu este oprit la timp, poate duce la supraalimentare și obezitate. Pentru a evita acest lucru, animalul trebuie hrănit în conformitate cu o anumită schemă. Pentru a face acest lucru, puteți alege ca gata echilibrată rautacios, și dieta acasă.

Lapidog de culoare rusă

În hrănire, trebuie întotdeauna să respectați aceste reguli:

 • alimentele noi trebuie introduse treptat puiilor;
 • nu poți da mâncării animalelor de pe masă și să faci din ea un „cerșetor”;
 • dulciurile pentru câinii de lapte sunt tabu (pot provoca alergii);
 • cârnații afumați, alimentele picante nu vor aduce niciun beneficiu, dar pot provoca tulburări digestive;
 • hrănirea trebuie făcută în același timp;
 • nu lăsați mâncarea într-un castron după ce câinele a mâncat;
 • după ce a mâncat, acordați timp animalului să se odihnească.

Vei fi interesat să afli top-8 și evaluarea celui mai bun feed clasa premium

educatie si antrenament

În acest caz, nu vorbim despre nicio pregătire serioasă cu un câine mic decorativ. Cu toate acestea, chiar și o astfel de rasă de câine ca un lapidog trebuie să-și cunoască locul, comenzile elementare „Fu” și „Nu poți”. Câinele ar trebui să poată cere o plimbare, să înțeleagă că ruperea tapetului și roșirea mobilierului este interzisă și a da voce fără motiv este un semn al unei educații proaste..

Lapidog de culoare rusă

Principalul lucru în antrenarea și educarea unui animal de companie nu este să folosești grosolănie și forță, să faci totul calm și ușor. În acest caz, cu siguranță va face reciproc și va aduce papuci în pat dimineața..

Nu ar trebui să pedepsești sever un lapdog pentru trucuri. Ea își înțelege perfect vinovăția și, dacă cuvintele proprietarului sună pașnic, data viitoare câinele nu va permite astfel de farse..La rândul lor, toți crescătorii ar trebui să ofere animalului de companie condițiile necesare:

 • mersul pe jos și interacțiunea cu alți câini în mod regulat;
 • exerciții pentru menținerea în formă;
 • compania sa permanentă.

Știați? Un desen cu amprentă nasală canină este la fel de unic ca un desen cu amprentă umană.

Despre sănătate și boli

Cainele de lapte rus se caracterizează printr-o sănătate bună și o imunitate stabilă față de diverși boli. Acest lucru se datorează faptului că în procesul de apariție a acestei rase, au participat un număr mare de câini diferiți, inclusiv câini rătăcitori. Singurul punct slab al acestor câini de lapte sunt ochii lor..

Vă rugăm să rețineți că problemele oculare la un animal de companie pot indica condiții precum: micoplasmoza, alergie, eclampsie. În acest caz, medicamente precum: „Tsiprovet”, „Maxidin 0,4”

Părul lung obstrucționează adesea vederea, rezultând în tulburări de vedere și diverse probleme la atingere. De aceea, acești câini pot fi adesea găsiți cu cozi mici de păr colectat pe cap..

Lapidog de culoare rusă

Cainele de lapel colorat poate fi considerat un animal de companie ideal pentru avantajele sale: fără năpârlire, sănătate bună, inteligență, curățenie, lipsit de pretenții și lipsa unor defecte grave. Devenind proprietarul acestui câine, în persoana ei veți câștiga un prieten de încredere și un tovarăș loial pentru viață..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine decorativ - lapdog de culoare rusă