Realizarea unei voliere pentru un câine acasă

Câini în volierCel mai bun prieten și protector al omului este câine. Într-o casă privată, o volieră confortabilă și bine întreținută este un habitat ideal pentru ea. Desigur, puteți cumpăra o casă, dar este posibil să creați o carcasă pentru câini de casă cu propriile mâini. După ce ați ales locul optim pentru locația casei pentru câine, după ce ați pregătit materialul necesar, folosind anumite instrucțiuni de construcție, puteți face o volieră de înaltă calitate, frumoasă și confortabilă.

Selectarea scaunelor

Locația casei pentru câini ar trebui să fie, mai presus de toate,, prietenos cu câinii. Nu puteți instala o volieră departe de casa proprietarilor, în spatele clădirilor de fermă sau la sfârșitul amplasamentului, atunci animalul va fi prea iritabil și agitat, va lătră și va plânge continuu.

Important! Este recomandabil să puneți voliera departe de graniță cu vecinii, drumul sau gropile de compost, astfel încât câinele să nu fie distras, să nu se sperie de iritanții inutili. Amplasare optimă - aproape de poartă pe o bucată de teren clar vizibilă.

Voliera

Cerințe privind voliera

Pentru orice animal rase și dimensiunea s-ar putea simți confortabil în casa lor, au avut posibilitatea de a se adăposti de căldură sau frig în orice moment, este necesar să se respecte o serie de cerințe pentru construirea unei voliere.

Aflați cum să vindecați un câine de boli precum: bursita cotului, piroplasmoza, căpușă subcutanată, dirofilarioza, lichen, aspergiloză, demodicoză.

Dimensiuni

Înainte de a construi o incintă pentru câini cu propriile mâini, ar trebui să decideți dimensiunea. Cu cât câinele este mai mare, cu atât are mai mult spațiu. În funcție de rasa animalului de companie, dimensiunea spațiului de locuit ar trebui să fie după cum urmează:

 • pentru câinii mari, cu o înălțime mai mare de 65 cm la greabăn, cum ar fi Alabai, Great Danes, Greyhounds și așa mai departe, lungimea spațiului de locuit trebuie să fie de cel puțin 10 m lungime;
 • pentru animalele de dimensiuni medii de până la 65 cm înălțime, cum ar fi păstorii australieni și germani, colii, huskii și așa mai departe, voliera ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 7-8 m;
 • pentru câinii mici, a căror înălțime nu depășește 50 cm, cum ar fi un șnauzer de mittel, spitz german, fox terrier și așa mai departe, lungimea camerei trebuie să fie de cel puțin 6 m.
Acești parametri trebuie respectați dacă animalul se află în interiorul incintei non-stop. Dacă animalul de companie merge adesea în afara casei sale, atunci dimensiunea suprafeței totale poate fi redusă cu 1,5-2 m.

Important! Nu este nevoie să construiți o incintă prea mare, chiar și pentru animalele de companie foarte mari. Spațiul suplimentar va contribui la pierderea căldurii în sezonul de iarnă, câinele va îngheța.

Dimensiuni voliere

Materiale

Pentru a face o podea, puteți utiliza:

 • scânduri de lemn;
 • beton;
 • asfalt.
Ideal, atunci când faceți partea inferioară a volierei, pregătiți trei zone:
 • platforma poate fi din lemn, animalul se poate odihni pe ea;
 • locul rezervat mâncării poate fi din beton sau gresie;
 • zona de mers și recuperare a nevoilor naturale este lăsată sub formă de sol sau iarbă.
Apoi, ar trebui să vă gândiți la ce material vor fi făcuți pereții..

Canisele pentru câini pot fi făcute din lemn, plasă, ardezie, cărămidă și tije metalice.

Important! Ușa este realizată în peretele frontal, care este realizat din bare sau tije. Trebuie amintit că trebuie să se deschidă spre interior..
Încuietorile ușilor trebuie să fie atât la exterior, cât și la interior. Este recomandabil să instalați un șurub suplimentar în cazul în care câinele deteriorează încuietoarea principală.

Acoperișul poate fi realizat din orice material de acoperiș:

 • tigla metalica;
 • pardoseli profesionale;
 • ardezie.

Voliera

Echipament

Standul este una dintre cele mai importante componente ale volierei. Acesta este refugiul câinelui împotriva schimbărilor meteo, a spațiului său personal. De obicei este din lemn și se potrivește cu mărimea locuitorului său..

Alimentatorul, la cererea proprietarului, poate fi sigur, încorporat în volieră, astfel încât să puteți hrăni animalul fără a intra înăuntru. Poate fi fixat în siguranță cu un zăvor, astfel încât câinele să nu-l împingă afară, să fie echipat cu un mecanism pivotant și să fie instalat la o înălțime de 20-30 cm deasupra podelei.

Pentru a vă face animalul de companie un adevărat protector și un prieten loial, aveți nevoie de el corect tren.

În funcție de dorințele și mijloacele proprietarului, voliera poate fi echipată suplimentar cu:

 • dispozitive de încălzire și ventilație;
 • iluminat;
 • canalizare și sistem de drenaj;
 • jaluzele protejate de soare, vânt sau precipitații.

Cum se face o incintă pentru câini bricolaj

Un bun proprietar al unui teren privat ar trebui să știe cum să facă o volieră pentru un câine cu propriile sale mâini, să folosească desene și să ia în considerare toate dimensiunile necesare ale animalului de companie, a parcelei și a casei în sine (vezi fotografia).

Pregătirea materialului și a instrumentelor

În primul rând, trebuie să faceți un desen în funcție de dimensiunile date - desenați curtea la scară, determinați locația optimă a locuinței pentru câine. Desenarea volierei, cu excepția desemnării locului pentru poartă și alimentator, ar trebui să conțină patru zone principale:

 • drum de iarnă (dacă este necesar, un stand);
 • platformă;
 • loc pentru hrănire;
 • zonă liberă deschisă pentru nevoi naturale.
În funcție de cum va fi viitoarea volieră, este necesar să pregătiți instrumente și materiale.

Pentru fabricarea unei pardoseli din beton, trebuie pregătit un trotuar; trebuie să existe un spațiu ventilat de cel puțin 0,5 m între acoperiri. Plăcile pentru fabricarea întregii structuri trebuie să fie bine uscate, tratate cu agenți antifungici și lustruite.

Dacă instalați grătare, puteți utiliza țevi metalice amorsate și emailate. Este de dorit să fixați elementele structurale cu șuruburi din materiale inoxidabile. Acoperișul, dacă se dorește, poate fi fie cu o singură panta, fie cu două pante, cu patru pante, din țiglă metalică, placă ondulată etc..

Știați? Mai mult de 20% dintre câinii de toate rasele și dimensiunile sunt predispuși la fobii de zgomot - frică patologică de sunete puternice și dure, cum ar fi tunete, focuri de artificii sau artificii. Această stare a animalelor perturbă funcționarea naturală a corpului lor..

Desen de volier

Cadru

Folosind o mașină de sudat, trebuie să realizați un cadru de podea și un cadru de incintă din grămezi verticale. Traversele necesare pentru fixarea materialelor de acoperiș trebuie sudate pe piloții verticali. Pentru ca structura să fie puternică și durabilă, ghidajele trebuie să fie de înaltă calitate.

Dacă voliera este din lemn, este necesar să umpleți fundația cu mortar de ciment, iar apoi fixați cadrul realizat din grinzi de lemn cu șuruburi autofiletante. Este important să nu uitați de deschiderea ușii..

Protejați-vă câinele de atacuri puricii și căpușe puteți utiliza drogul Front Line.

Podea și pereți

Unghiul podelei poate fi frontal sau lateral. Pentru fabricarea sa se folosește lemn (de obicei pentru platformă), țiglă sau ciment (pentru decorarea zonei de hrănire a câinelui) și sol (pentru zona de mers pe jos).

Plăcile de lemn trebuie lustruite și tratate cu o soluție care protejează împotriva degradării și insectelor. Acestea trebuie să fie presate strâns una de cealaltă atunci când sunt așezate.

Cadru voliera

Când aplicați pardoseala, luați în considerare următoarele nuanțe:

 • O suprafață de beton sau piatră se poate răcori inutil în timpul iernii, rezultând diferite bolile animalelor. Merită să acoperiți parțial sau toată podeaua cu lemn.
 • Când folosiți scânduri de lemn, trebuie să vă gândiți la locul în care câinele se va ușura.
 • Plăcile groase cu limbă și canelură trebuie vopsite numai la exterior. Vopseaua din interiorul podelei poate afecta negativ sănătatea animalului..
 • Dacă câinelui îi place să sape, nu lăsați pământul descoperit, altfel poate ieși ușor..
 • Pentru a preveni acumularea de apă după ploaie, este necesar să faceți podeaua la un unghi ușor.
Peretele frontal al țevilor metalice trebuie amorsat, vopsit și sudat în siguranță pe cadru.

Când faceți pereți, trebuie să vă amintiți următoarele puncte:

 • Unul dintre pereți trebuie să fie accesibil vederii câinelui.
 • Toate elementele structurii trebuie să fie strâns legate între ele și săpate în mod fiabil în pământ.
 • Țevile metalice trebuie să fie lipsite de rugină, denivelări sau bavuri. Pereții galvanizați pot dăuna câinelui, iar tuburile subțiri inutil pot distruge dinții..
 • Trebuie reamintit faptul că rețeaua obișnuită de plasă nu este un material foarte fiabil pentru câinii de talie mare care pot roade prin ea. În plus, animalul de companie poate deteriora cu ușurință dinții, pielea sau labele de pe acesta..
 • Prezența a doi sau trei pereți solizi pentru a preveni curenții de aer în interiorul incintei și a proteja animalul de boli.
 • Ideal pentru realizarea de locuințe pentru animale de companie din materiale naturale, respirabile, cum ar fi lemnul sau cărămida.
 • Tamburul, ușa și plimbarea, dacă există, sunt de obicei realizate din același material ca și peretele (un cadru metalic cu o placă canelată sau o țeavă de profil).
 • Lățimea ușii nu trebuie să depășească 700 mm.
Podea și pereți de volier

Știați? Pentru câini, mângâierea umană este un semn de dominație, deci nu sunt foarte buni la acest proces..

Acoperiş

Acoperișul ar trebui să aibă o ușoară rulare în spatele structurii.

Când instalați un acoperiș, este important să luați în considerare următoarele nuanțe:

 • Nu puteți fixa cu unghiile - animalul se poate răni în legătură cu ele. Este mai bine să utilizați șuruburi, capse și așa mai departe.
 • Materialul de acoperiș trebuie să fie moale și să nu irite câinele atunci când plouă. Orice acoperire metalică se poate supraîncălzi vara și răcori iarna.
 • Este imperativ să instalați o vizieră pentru a proteja voliera de precipitații.

Aranjament

După instalarea incintei și a cabinei, puteți avea grijă de alimentatorul pentru câini, precum și de așternut și de jucăriile preferate ale animalelor de companie. Animalul ar trebui să se simtă confortabil, să nu aibă nevoie de apă și hrană, să nu se plictisească. În caz contrar, câinele va arăta bolnav, căzut și va scânci constant..

Este necesar să ne amintim despre întreținerea structurii fabricate, mai ales dacă majoritatea pieselor sale sunt din lemn. Durata de viață a pardoselilor din lemn nu depășește opt ani.

Alimentator pentru voliere

Curățarea în interiorul incintei trebuie făcută cel puțin de două ori pe lună. Asigurați-vă că lucrați colțurile primăvara remedii pentru paraziți. Vara, este necesară efectuarea dezinfectării lunare cu soluții de "Creolin" sau "Formalin" (3%). În sezonul rece, procesarea trimestrială este suficientă. De asemenea, este necesar să se efectueze curățarea mecanică a zonei incintei..

Avantajele păstrării volierei

Cu întreținerea corectă și completă a câinelui în volieră, precum și respectarea regulilor de hrănire rațională pentru a evita obezitatea, Există o serie de avantaje ale acestui tip de creștere a animalelor:

 • animalele de companie care suferă modificări de temperatură sezoniere și zilnice devin mai rezistente;
 • expunerea frecventă la soare și obținerea vitaminei D ajută la întărirea scheletului, la reducerea bolilor asociate sistemului musculo-scheletic;
 • năvodul sezonier trece suficient de repede, haina devine groasă și strălucitoare;
 • câinii au un psihic mai stabil decât cei care sunt excesiv influențați de oameni, copii, participă la conflicte familiale și așa mai departe;
 • aveți un apetit bun, sănătos;
 • mai puțin predispuse la inflamația urechii externe.

Câine în volier

Să ai propria casă este foarte important pentru viața și sănătatea câinelui tău. Este necesar doar să o ajutați în crearea, amenajarea și întreținerea unei case confortabile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Realizarea unei voliere pentru un câine acasă