Tipuri de câini ciobănești: caracteristici ale soiurilor de rase

Câine ciobanesc german crescut, cu urechi amuzanteO astfel de rasă de câini precum câinii ciobănești este cunoscută de om de mult timp. Au fost crescuți pentru vânătoare, pentru a păzi animalele, pentru a căuta oameni etc. În aparență, majoritatea acestor câini diferă puțin între ei. Principalele caracteristici distinctive sunt haina, înălțimea și construcția..

Mulți oameni nici măcar nu știu că există multe tipuri de câini ciobănești. În prezent, au fost crescute peste 40 de subspecii de câini ciobani. Interesant este că majoritatea acestor rase nici măcar nu arată ca un câine ciobanesc în forma sa tradițională. Cele mai faimoase rase pentru noi sunt germane, caucaziene, scoțiene și collie..

Mic catelus ciobanesc germanCel mai popular dintre toate este limba germana. Sunt cunoscute pe scară largă în întreaga lume. Și sunt populare pentru că sunt utilizate în operațiuni de căutare, precum și în serviciul poliției. Și au devenit și celebri datorită lor miros uimitor de acut.

Au fost întotdeauna populare în Rusia Câini de păstor caucazieni. Au fost folosite în vremuri străvechi pentru a proteja animalele din zonele montane. În nordul țării, câinii erau adesea dobândiți. În țările din America Latină, preferă să aibă colie și Malinois. Europa acordă preferință păstorilor polonezi și câinilor de pastor din câmpia joasă.

Soiuri de câini ciobănești

Ciobănesc german

Familia ciobanesc germanDupă cum sa menționat mai devreme, linia germană este cea mai populară din lume. Puțini oameni ar putea cunoaște celălalt nume al acestei rase. - ciobanesc alsacian.

Rădăcinile acestei rase se află în Germania. La sfârșitul secolului al XIX-lea, unul dintre crescătorii celebri germani a încrucișat multe tipuri de câini între ei, în încercarea de a se reproduce câinele de serviciu perfect. După multe încercări, a reușit să reproducă o rasă germană perfectă în acest scop..

Deja în Primul Război Mondial, acest câine s-a dovedit a fi excelent rezistent și nepretențios rasă. La începutul secolului al XX-lea, fiecare locuitor al planetei noastre tânjea să aibă un cioban german. Mai târziu, această rasă a fost încrucișată cu alte rase de câini ciobănești, astfel, au apărut aproximativ două duzini de subspecii noi.

Există multe varietăți de germani. Cel mai faimos este germană obișnuită, care este considerată elită. Sunt foarte dedicați. Popular ca câini ghid, câini de căutare.

Linia de lucru de acest tip este ușor de antrenat și, din acest motiv, este foarte populară în rândul militarilor, poliției și lucrătorilor câini. Dar acest câine frumos are un dezavantaj: agresivitatea crescută..

Așa-zisul linia estică a germanilor diferă în ceea ce privește lentoarea și încăpățânarea, dar sunt foarte calmi și se laudă cu un fizic excelent.

Linie cehă aparține și lucrătorilor, iar câinii din această ramură se disting printr-un grad ridicat de rezistență.

De asemenea, merită menționat Linie americană separat. Reprezentanții acestor specii se disting prin natura lor pașnică și apetitul excelent. Această linie are anumite dezavantaje: sănătatea fragilă și un psihic instabil..

Corpul acestei linii este destul de disproporționat și este deosebit de unghiular. Nu sunt concepute pentru alergarea pe distanțe lungi și nici nu sunt puternice în zona de sărituri.

Culoarea americanului nu este mult diferită de cea negru standard Shepherd german, uneori cu bronz, suntem roșii.

Linie engleză mai nobil. Câinii din aceste specii sunt foarte masivi și cu os larg. Au fost retrași pentru afaceri militare, dar nu se disting printr-o dispoziție dură. Adesea folosit ca ghiduri.

Este important să știm că la câinii de rasă, pigmentarea neagră predomină nu numai în linia părului, ci și în oase, ochi și chiar piele.

Ca urmare a încrucișării diferitelor rase între ele, la un moment dat a apărut o mutație genică și, astfel, o astfel de rasă de câine cioban a apărut ca urs panda. Acești câini sunt una dintre cele mai scumpe rase..

Păstor belgian

Ciobanesc belgian cu proprietarul la plimbareSe crede că pentru prima dată această rasă de câini a fost crescută în Anglia. Acești câini au o culoare destul de neobișnuită. Ea a devenit astfel datorită faptului că, pentru a obține această rasă, au fost încrucișați special un mastin și un cerb. Și, deși această rasă a fost crescută mult timp, a fost înregistrată oficial abia la sfârșitul secolului al XIX-lea la Bruxelles. De aici și numele - câinele ciobanesc belgian. Ciobanesc belgian total eexistă 4 linii principale: Malinois, Laquenois, Grunnendael și Tervuren. Toate liniile diferă puțin între ele.

Păstor belgian neobișnuit de răbdător și persistent. Au capul lung, masiv și fruntea dreaptă. Ochii sunt de cele mai multe ori negri. Urechile sunt triunghiulare și sunt destul de înalte. Belgienii sunt o rasă foarte mare și masivă..

Câini de păstor caucazieni

Cioban mare caucazian pufosMajoritatea crescătorilor sunt siguri că ramura caucaziană este descendentă din marii danezi tibetani. În zilele noastre, toate tipurile de câini ciobănești caucazieni alcătuiesc o singură linie.

De obicei, caucazienii cresc până la 75 cm și cântăresc 70 kg.

Câine ciobanesc caucazian - una dintre cele mai mari rase de câini din lume. Sunt proprietarii de lână groasă, a cărei lungime ajunge uneori la 10 cm. De aceea acest tip de păstor preferă zonele reci, datorită rezistenței lor la înghețuri ridicate. Culoarea acestor câini este destul de variată - de la alb și gri, până la maro, devenind aproape negru.

Caucazienii sunt proprietarii caracterului persistent. Sunt agresivi, răi și au încredere în puțini oameni, cu excepția stăpânului lor. Ei sunt pe bună dreptate considerat cel mai bun câine de pază. Nu se recomandă păstrarea unei astfel de rase într-un apartament. Prietenos cu copiii și chiar se poate juca cu ei. Nu prezintă agresivitate puternică în timpul plimbărilor, cu toate acestea, pot muri pentru teritoriul lor.

Această rasă are de obicei urechile tăiate..

Există mai multe tipuri de câini ciobănești caucazieni:

  • fără coamă și fără pantaloni, dar cu părul alungit;
  • cu o coamă groasă, cu lână alungită și pantaloni pe toate labele;
  • cu părul scurt, fără coamă și pantaloni

Câinii Ciobănesc din Asia Centrală

Două AlabaiRasa din Asia Centrală este unul dintre cei mai populari câini ciobănești din Rusia, în special în Siberia. Se crede că strămoșul acestei rase a fost Mastifful tibetan. Această rasă are un al doilea nume, mai bine cunoscut oamenilor. - Alabai.

Alabai este o rasă de câini excelent construită, care se distinge prin creșterea sa mare și structura mare. Pot ajunge la 70 cm cu o masă de 50 kg. Au un cap masiv și fălci puternice. Această rasă este cu părul scurt, dar foarte densă, ceea ce permite acestui tip de păstor să reziste chiar și la înghețuri severe. Culorile sunt variate, astfel încât să puteți găsi Alabai de orice culoare.

La fel ca păstorul caucazian, această rasă este de obicei copiată de urechi..

Caracterul acestei rase este calm. ei foarte loial și inteligent. Adesea nici nu au nevoie de o pregătire îmbunătățită, deoarece pot învăța totul singuri. Puii Alabai sunt unul dintre cei mai inteligenți câini din toate speciile.

Câinii Ciobănesc din Asia Centrală sunt, de asemenea, împărțiți în mai multe tipuri principale:

  • Alabai Turkmen în timpul ierniiTurkmen Alabai caracterizate ca animale izbitor de mari, puternice și grațioase, sensibile la dureri și schimbări de dispoziție, precum și posedând o inteligență uimitoare;
  • Alabai Tajik, spre deosebire de tipul anterior de câini ciobănești, aceștia au un strat mai gros și alungit, iar structura lor este, de asemenea, mai masivă;
  • Uzbek Alabai au un os moale și o statură mică în comparație cu alte specii;
  • Alabai caucazian - principala lor diferență față de ceilalți indivizi este micul lor fizic și caracterul bun.

Alte tipuri de câini ciobănești

Câini ciobănești greci

Ciobanesc grec alb și negruDin numele acestui câine, se poate înțelege că a fost crescut în Grecia, și anume în munții săi. Practic, aceste animale au servit ca păstor pentru animale. Această rasă de câine distins prin dăruire, își va sluji stăpânul până la moarte. Dar natura acestei rase este neliniștită, acest animal va necesita multă atenție, este necesară instruirea. Dar nu va necesita nicio îngrijire specială..

Reprezentantul ramurii grecești are mușchi puternici și un corp bine construit. Culoarea rasei este destul de diversă - de la negru la maro deschis și chiar alb. Blana este groasă și densă, nu foarte lungă. Această rasă cântărește până la 50 kg, înălțime - până la 70 cm.

Păstor elvețian

Câine ciobănesc alb elvețian în odihnăAceastă specie este una dintre cele mai tinere rase. Această rasă a devenit populară abia la sfârșitul secolului al XX-lea. Aceste animale foarte activ și prietenos, deci, dacă aveți copii mici, atunci puteți începe în siguranță această rasă. Copiii de toate vârstele îi iubesc foarte mult. Un fapt interesant este că această rasă este dominată de culoarea blănului alb..

Acești câini sunt de două tipuri:

  • cu părul lung
  • cu parul scurt

Fotografie drăguță câine ciobănesc alb elvețianUna dintre regulile importante pentru proprietarii de astfel de câini - ai grija de haina ta in mod regulat animalul tau de companie. Un câine din această rasă este destul de masiv și foarte activ, din acest motiv este imperativ să mergi cu el mult timp. Aceștia sunt câini eleganți, ale căror fotografii sunt uluitoare și veți dori imediat să deveniți mândrul proprietar al acestui animal magic. Greutatea corpului acestor câini poate ajunge la 40 kg, iar înălțimea - până la 60 cm.

Câinii ciobănești croați

Mini-ciobanesc croat cu părul crețAceastă rasă de câine poate fi atribuită subspecii pitice. Această subspecie a apărut ca rezultat accidental al traversării. Crescut ca un câine pentru păstori, dar în ciuda creșterii sale pitice, această rasă s-a arătat doar din partea cea mai bună.

Croații sunt animale de companie inteligente și distractive. Ei învață ușor și sunt, de asemenea, foarte loiali stăpânului lor. Culoarea principală a rasei este neagră, cu toate acestea, există și câini ciobănești pitici rari cu semne bronzate de diferite culori.

Greutate corporală - 20 kg, înălțimea poate ajunge la 45 cm.

Ciobanesc catalan

Ciobanesc catalan pufosAcesta este altul mini cioban, dezvoltat special pentru zonele montane. Patria acestei specii este munții îndepărtați ai Pirineilor. Acest câine este foarte independent și chiar într-o oarecare măsură independent. Ei se disting prin curaj, putere și loialitate față de stăpânul lor. Cu toate acestea, trebuie să știți că această specie are nevoie de o instruire strictă și de o dominație asupra sa..

Aspectul acestor câini este destul de neobișnuit pentru reprezentanții câinilor ciobănești: haina groasă și densă care necesită îngrijire specială, de asemenea urechi agățate necaracteristice. Aceștia sunt mini păstori foarte frumoși și mândri. Greutatea corporală poate fi de până la 20 kg, înălțimea standard de până la 50 cm.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de câini ciobănești: caracteristici ale soiurilor de rase