Instrucțiuni pentru utilizarea diferitelor antibiotice pentru tratarea câinilor

În unele cazuri, medicul veterinar prescrie antibiotice pentru câine, care au un anumit set de contraindicații, precum și dozajul. Printre medicamentele populare se numără Ciprovet, precum și Amoxicilină și Marfloxin. Aceste antibiotice vor fi discutate mai jos..

Scop

Comprimatele Ciprovet pentru câini sunt utilizate pentru tratarea căilor respiratorii și biliare, a pielii, articulațiilor, oaselor, țesuturilor moi, stomacului și intestinelor, precum și a sistemului genito-urinar din bolile infecțioase atât în ​​forme acute, cât și cronice. Medicamentul este, de asemenea, prescris pentru infecții virale, împotriva cărora se dezvoltă infecții secundare. Cauzat de agenți patogeni sensibili la substanța activă.

Picăturile de ochi Ciprovet sunt prescrise pentru procesele inflamatorii care apar în organele vederii. Acestea sunt în principal cheratita, conjunctivita, blefarita, ulcerele corneene. Medicamentul poate fi utilizat și pentru inflamația anexelor oculare. În chirurgie, aceste picături sunt utilizate pentru a preveni bolile înainte și după operație. Antibioticul este eficient și pentru corpurile străine din ochi și pentru leziunile oculare.

Doze și contraindicații

Nu se recomandă administrarea comprimatelor Ciprovet la cățelele însărcinate și care alăptează, puii în creștere, precum și persoanelor cu leziuni ale sistemului nervos central și ale țesutului cartilajului. Substanța activă nu este combinată cu antibiotice bacteriostatice, teofilină, medicamente nesteroidiene, aluminiu, magneziu și, de asemenea, cationi de calciu în alte preparate. Nu trebuie administrat un antibiotic animalelor cu intoleranță individuală la fluorochinolone..

Picăturile pentru ochi nu sunt prescrise pentru animalele cu ateroscleroză sau cu circulație slabă în creier, precum și pentru puii înainte de vârsta de șapte zile. În majoritatea cazurilor, nu există efecte secundare din utilizarea picăturilor pentru ochi. Uneori pot apărea dureri conjunctivale, mâncărime, lacrimă, hiperemie și tremurături.

La animalele sensibile la fluorochinolone, la administrarea comprimatelor, apar vărsături, tulburări de coordonare a mișcărilor, tremurături, refuzul alimentelor și edem. Dacă apar simptome, utilizarea trebuie întreruptă. Dozajul se calculează ca 1 comprimat la 10 kilograme de greutate. Recepția se face o dată pe zi timp de trei până la cinci zile. Picăturile pentru ochi dau câte două în fiecare ochi pentru câinii care cântăresc mai mult de zece kilograme și o picătură pentru animalele care cântăresc mai puțin.

Amoxicilină

Un medicament împotriva infecțiilor, care vizează combaterea diferitelor microorganisme. Perfect absorbit și sensibil la acizii stomacului. Disponibil sub formă de tablete (250 și 500 ml) și suspensii injectabile (15% și 20%).

Scop

În practica veterinară, medicamentul Amoxicilină este utilizat în cazul infecțiilor care au fost cauzate de microorganisme sensibile la această substanță în tractul digestiv, sistemul genito-urinar, precum și în caz de boli respiratorii și în chirurgie.

Acest medicament este eficient pentru următoarele boli frecvente:

  • leptospiroza;
  • bronșită, rinită;
  • cistita, endometrita, pielonefrita;
  • gastroenterită.

Doze și contraindicații

Atunci când se utilizează o soluție injectabilă (intramuscular), calculul se bazează pe principiul 1 ml pe 10 kg de greutate (15 mg de ingredient activ principal al amoxicilinei pe kilogram de greutate). Comprimatele sunt calculate în același mod.

Medicamentul nu este destinat administrării intravenoase, nu este combinat cu substanțe bacteriostatice și chimioterapeutice și nu este amestecat cu alte medicamente prescrise într-o singură seringă. Amoxicilina nu este prescrisă animalelor cu reacție sensibilă la ingredientul activ, precum și altor substanțe din grupul penicilinei. Amintiți-vă că agitarea la injectarea medicamentului este un semn al fricii animalelor de companie!

Marfloxin

Un antibiotic cu spectru larg, utilizat pentru combaterea microorganismelor care provoacă infecții și inflamații ale diferitelor organe și sisteme la câini. Ingredient activ - marbofloxacină, formă de eliberare - tablete sau injecție.

Doze și contraindicații

Marfloxin nu este prescris animalelor cu sensibilitate individuală la constituenții medicamentului, precum și persoanelor cu leziuni ale sistemului nervos (tremurături), precum și cu rezistența microorganismului la alți reprezentanți ai grupului fluorochinolonelor. Nu puteți administra Marfloxin și puiilor sub vârsta de un an la rase medii și mici, până la 18 luni la câinii mari.

Medicamentul este administrat animalului de companie o dată pe zi (oral sau intramuscular) cu calculul a 2 mg de ingredient activ pe kilogram de greutate. Durata tratamentului depinde de tipul leziunii și poate fi de la cinci la patruzeci de zile. Marfloxina nu este combinată cu calciu, macrolide, fier, tetracicline și cloramfenicol. Dacă recepția face ca câinele să tremure, atunci mai întâi trebuie să liniștiți animalul de companie.

Cum să dai câinelui tău o pastilă

Cel mai adesea, comprimatele se administrează câinilor în formă zdrobită sau întreagă, amestecându-le cu mâncare. În primul rând, animalului i se oferă puțină mâncare sau delicatese fără medicamente, astfel încât animalul de companie să nu suspecteze că ceva nu este în regulă. Apoi, puteți da o bucată de biscuiți, carne, furaje sau altceva gustoasă cu o bucată de tabletă.

De asemenea, puteți pune pilula pe rădăcina limbii, după care animalul de companie va fi obligat să o înghită. Această cale trebuie aleasă dacă medicamentul nu poate fi administrat cu alimente. Instrucțiunile pentru utilizarea Tsiprovet, Amoxicilină și Marfloxin nu includ contraindicații în acest sens. Câinele trebuie chemat cu voce afectuoasă într-un loc convenabil, fixat cu grijă și pus în gură o pastilă. După ce îl așezați pe rădăcina limbii, închideți fălcile și mângâiați câinele. Dacă animalul de companie tremură prin corp, atunci este necesar să liniștiți animalul în toate modurile posibile.

Video „Cum să dai un câine o pastilă”

În acest videoclip puteți vedea cum să dați corect o pastilă unui câine..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea diferitelor antibiotice pentru tratarea câinilor