Injecții pentru câini: cum se face bine?

Când devine necesară injectarea unui câine, mulți au temeri bine întemeiate. Cum să faci totul bine, să înțepi în locul potrivit și să nu ratezi? Pe Internet, puteți găsi o mulțime de materiale și chiar videoclipuri pe acest subiect. Acum vom lua în considerare câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți o injecție intramusculară unui câine cât mai exact și calitativ posibil..

Schema de unde se introduce injecția intramuscular

Pentru a determina mai exact acest loc, trebuie să simțiți mușchiul care se va simți sub degete și chiar să se rostogolească. Aceasta va fi chiar partea mușchiului în care injecția poate fi injectată în siguranță. De asemenea, introducerea unui ac în acest loc va aduce mai puțină durere animalului dvs. de companie..

Injecțiile intramusculare se pot face nu numai la nivelul coapsei. Un alt loc pentru injecția intramusculară la câini este mușchiul din partea laterală a labei din față, adică în mușchiul brahial. Principiul de a găsi un loc pentru injecție este același - simțiți mușchiul curgând în degete, puteți injecta în el.

Pregătirea

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă pregătiți animalul de companie pentru a primi injecția. Evitați să dați câinelui dvs. o șansă atunci când este jucăuș. Pacientul trebuie să fie relaxat și calm. Acest lucru este important, deoarece mușchiul tensionat, atunci când câinele se joacă sau se sperie, va fi greu și procedura va fi foarte dureroasă. Dacă deloc puteți injecta medicamentul în siguranță animalului dvs. de companie. Dacă animalul este speriat, se va zvâcni, iar acest lucru este plin de ruperea acului seringii. În acest caz, va trebui să vă duceți urgent animalul la clinică. La urma urmei, nu îl puteți scoate singur. În general, amintiți-vă - pacientul trebuie să fie relaxat și calm.!

Cel mai bun moment pentru injectare este după mersul pe jos și hrănire. Apoi câinele se relaxează și este atras de somn. Cu toate acestea, există medicamente care trebuie administrate înainte de mese. În acest caz, va trebui să vă aduceți în mod independent animalul de companie într-o stare de relaxare și calm. Mângâie-ți animalul, întinde-l ușor, continuând să-i mângâie părțile laterale și stomacul.

Dar, înainte de a vă putea calma câinele, trebuie să aveți o seringă pregătită. Asigurați-vă că vă spălați mai întâi pe mâini. Verificați dacă medicamentul nu este rece. Dacă trebuie să o încălziți, puteți face acest lucru ținând fiola în palmele strânse, încălzind conținutul cu căldura propriului corp. Apoi trageți medicamentul în seringă. Eliberați aerul din seringă înainte de a pune capul acului. Acest lucru se face simplu: aveți nevoie, ținând seringa cu acul în sus, apăsați ușor pistonul până când apare o picătură de medicament din ac. Apoi, puteți închide acul cu un capac și puteți pune seringa lângă locul lângă care veți efectua procedura în sine. După toate aceste manipulări cu medicamentul, puteți începe să relaxați pacientul..

Tehnica manipulării

Înainte de a vă injecta câinele, este important să înțelegeți unde să injectați și cum să introduceți acul corect. Mai sus, ne-am dat seama deja că trebuie să injectați câinele intramuscular în coapsă sau în zona umerilor. Dacă trebuie să vă injectați subcutanat, partea interioară a coapsei sau a greabănului este perfectă pentru acest lucru. Crescătorii și proprietarii experimentați recomandă adesea utilizarea greabănului. Deoarece pielea de acolo este mai puțin sensibilă la durere. Figura de mai jos arată cu puncte albastre unde puteți pune o injecție subcutanat.

Schema de unde se pune injecția subcutanat

Injecțiile intramusculare se administrează de obicei la 45 de grade. Cu toate acestea, este adesea dificil pentru proprietarii de câini să determine corect unghiul. În acest caz, trebuie să alegeți acul potrivit și apoi puteți pune injecția în mușchi aproape unghiular. Este important să ne amintim că acul trebuie introdus în mușchiul însuși. Dacă câinele dvs. este mic, nu ar trebui să conduceți acul mai adânc de 1,5 cm. La câinii mari, adâncimea maximă de introducere a acului poate fi de până la 3,5 cm. Dacă introduceți acul mai adânc, există posibilitatea de a străpunge mușchiul. Dacă vedeți că acul este prea mare și îl puteți exagera, înlocuiți-l cu unul mai mic. De exemplu, luarea unui ac dintr-o seringă de insulină.

Dar odată cu injecția subcutanată a medicamentului, este încă important să introduceți acul la 45 de grade. Pentru a ajunge exact sub piele, trageți greabanul înapoi și injectați, injectând seringa până când cade, trecând prin întregul strat de piele și grăsime subcutanată. Doar atunci puteți apăsa pistonul și puteți injecta medicamentul.

În acest videoclip veți vedea cum să injectați un câine subcutanat..

Faceți întotdeauna injecția brusc. După introducerea acului în corpul animalului de companie, nu este nevoie să îl mutați acolo. Acest lucru va crea senzații dureroase. Când acul este deja în corpul pacientului, injectați medicamentul fără probleme. Acest lucru este deosebit de important atunci când injectați așa-numitele injecții „dureroase”. După ce ați golit întreaga seringă, este de asemenea necesar, fără a muta acul în lateral, cu o mișcare ascuțită pentru a-l scoate din corpul animalului..

Inginerie de siguranță

Pentru ca injecția dvs. să beneficieze animalul de companie și să nu provoace complicații, este foarte important să urmați măsurile de siguranță.

Acesta include mai multe reguli simple și clare, iată-le:

 1. Spălați-vă bine mâinile înainte de procedură.
 2. Înainte de a umple seringa cu medicamentul, verificați data de expirare a medicamentului și asigurați-vă că a fost păstrată corect.
 3. Nu utilizați medicamentul din fiole fără semnătură și etichetă, mai ales dacă nu sunteți sigur dacă acesta este un medicament.
 4. Seringa trebuie să fie sterilă, nouă și sigilată.
 5. Înainte de utilizare, verificați dacă seringa nu are un ac rupt și dacă pistonul nu se blochează în timpul introducerii. Nu puteți utiliza o astfel de seringă..
 6. Asigurați-vă că identificați corect locul în care pacientul dumneavoastră ar trebui injectat..
 7. Nu atingeți acul și nu atingeți nimic cu acul în afară de pielea animalului de companie. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să înlocuiți acul cu unul nou, steril din ambalaj..
 8. Asigurați-vă că nu există aer în seringă înainte de injecție.
 9. Purtați întotdeauna aerul la înlocuirea acului. Acest lucru se face prin apăsarea pistonului până când apare o picătură din orificiul acului.
 10. Dacă, dintr-un anumit motiv, decideți să lăsați medicamentul în seringă, atunci data viitoare când îl utilizați, înlocuiți acul cu unul nou și steril. Dar cel mai bine este să nu păstrați medicamentul oriunde, cu excepția fiolelor speciale..
 11. Medicamentul rămas în fiolă nu trebuie păstrat deschis. Cel mai bine va fi dacă îl aruncați și pentru următoarea injecție veți folosi o altă fiolă cu medicamentul.
 12. Deși pielea câinilor eliberează o cantitate echitabilă de agenți antibacterieni, este o idee bună să verificați locul de injectare pentru a nu se deteriora. Dacă nu există lână pe piele în acest loc, se poate șterge cu un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție de alcool.
 13. Dacă nu sunteți sigur că animalul dvs. de companie va tolera injecția în siguranță, atunci folosiți ajutorul unui asistent. Rolul său poate fi îndeplinit de cineva din gospodărie sau prieteni. Lasă asistentul să țină capul și corpul animalului de companie, în timp ce el poate mângâia ușor animalul mincinos, calmându-l astfel. Dacă credeți că câinele dvs. vă poate mușca pe dvs. sau pe asistentul dvs. din cauza durerii, atunci puneți-vă un bot..
 14. Cel mai bine este să păstrați toate echipamentele de injecție într-o cutie sau sertar separat în timpul tratamentului. În același loc, păstrați prescripția pe care medicul veterinar a indicat metoda de administrare și doza de injecții pentru dumneavoastră..
 15. În cele din urmă, injectați ușor. Nu fluturați mâinile cu seringa pentru a nu vă răni pe voi și pe ceilalți.

Videoclip „Injecții la animale”

În acest videoclip, medicul veterinar vă va spune și vă va arăta cum să alegeți seringa potrivită, să determinați locul de injectare și să faceți injecția câinelui..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Injecții pentru câini: cum se face bine?