Reguli importante pentru construirea unei incinte pentru câini

În paralel cu începutul construcției casei, se pune adesea problema asigurării de locuințe pentru garda sa cu patru picioare. Atunci când decideți să construiți o incintă pentru câini, este important să determinați ce funcție va îndeplini. Dacă voliera este ținută permanent deschisă, câinele va fi liber pe teren și va veni să se odihnească direct în „casa lui” - o astfel de volieră poate fi mică. Este ca un „bot cu tot corpul” unui câine. Ei închid animalul din el, de exemplu, în timpul unei vizite pe site de către persoane neautorizate. Dar dacă câinele este destinat să rămână în mod constant în volieră, acesta trebuie să fie cât mai spațios posibil și să ofere animalului posibilitatea de a se mișca activ.

Lățimea incintei este de cel puțin doi metri. Pentru rasele de câini mici și mijlocii, se realizează un spațiu în cușcă în aer liber, la o lungime de cel puțin șase metri. Câini cu înălțime peste medie sau rase foarte mari - cel puțin opt metri. Din nou, dacă animalul trebuie să fie aproape tot timpul în incintă, principalul lucru este să ai grijă de o „plimbare” destul de spațioasă. Este important să se ia în considerare faptul că o vizibilitate destul de bună ar trebui să se deschidă din incintă, dacă nu pe întreaga zonă, dar cel puțin pe jumătatea sa mai semnificativă. Dacă voliera se află undeva adânc în grădină, fără vizibilitatea casei și a garajului, câinele nu va putea avertiza la timp cu lătratul său despre pătrunderea hoților..

Când locul pentru echipamentul volierei este situat într-o zonă joasă și există riscul unui flux constant de apă în timpul ploii, atunci este necesar să se asigure că suprafața podelei volierei este ridicată deasupra nivelului solului. Se face o „mini-fundație”. Caramida sau betonul funcționează bine aici. Dacă podeaua incintei este umplută cu beton, este necesar să asigurați câinelui un scut de lemn ca o canapea. Făcând podeaua ușor înclinată va fi mai ușor să curățați și să curățați incinta. Podeaua micului volier poate fi complet acoperită cu o scândură de coniferi.

Într-o volieră mică, este mai ușor să faceți un singur perete de observare și trei albe. Pentru fiabilitate și durabilitate, acestea sunt construite din cărămizi. De asemenea, puteți realiza pereți orbi din plăci cu grosime suficientă..

Țevile sau colțurile din oțel pot fi utilizate ca cadru pentru peretele de observare al volierei. Toate fixările trebuie făcute fie prin sudare, fie prin șuruburi. Pentru un câine mare, este mai sigur să puneți o rețea de armare, iar pentru un câine mediu și mic, o plasă este, de asemenea, potrivită. O volieră mare poate avea o secțiune cu pereți goi în care va sta cabina și o secțiune cu o plimbare spațioasă, cu vizibilitate deplină a zonei. Suprafața podelei este realizată numai într-un spațiu cu pereți goi. Câinilor le place să sape găuri. Pentru a nu obține o „scăpare de vizuină” din incintă, la betonarea stâlpilor sub o rețea sau plasă, trebuie creată o „linie de armare” între ei. Se folosesc cărămizi sau se toarnă beton. Se sapă o șanț îngust. De obicei, adâncimea de 20-30 de centimetri este suficientă, lățimea este determinată de mărimea cărămizii folosite. Când o grilă sau o plasă este atașată la stâlpi, trebuie să vă asigurați că se potrivește cât mai bine cu o astfel de „linie”. Fixarea ușii cu o încuietoare sigură va împiedica câinele să scape..

Acoperișul volierei este acoperit cu orice material. Profilul metalic nu este cea mai bună opțiune. În caz de ploaie sau grindină, va crea mult zgomot și va irita animalul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reguli importante pentru construirea unei incinte pentru câini