Câine ciobanesc caucazian

Câinii ciobănești caucazieni sunt considerați unul dintre cei mai buni câini de pază. Aceasta este așa-numita rasă de selecție populară, care de secole s-a format în condițiile dure ale selecției naturale, desigur, nu fără participarea unei persoane care a ales cel mai bun. Acești câini sunt echilibrați, prietenoși cu oamenii, atenți, puternici și rezistenți. Dar pentru ca toate aceste calități să se manifeste pe deplin, câinele ciobanesc caucazian trebuie să fie educat, iubit și egal cu proprietarul..

mascul Ciobanesc caucazian

Conform clasificării ICF, câinii ciobănești caucazieni aparțin grupului de pini, schnauzeri, molosi și câini elvețieni de munte, aparțin câinilor de tip munte. Locul de origine al rasei - Caucaz și Transcaucazia.

Recenzie video despre rasa de câine ciobanesc caucazian:

Aspect și standarde

Câinii ciobănești caucazieni au dimensiuni foarte mari. Înălțimea la greabăn variază de la 64 la 72 cm, greutatea variază de la 45 la 70 de kilograme. Sunt câini puternici, complexi armonios, cu oase masive și mușchi voluminoși, bine dezvoltați. Tipul sexual este bine exprimat.

Câinele ciobanesc caucazian trebuie să îndeplinească trei proporții importante:

  • Lungimea corpului este cu 3-8% mai mare decât înălțimea la greabăn;
  • Lungimea membrului anterior până la cot este jumătate din înălțimea la greabăn;
  • Raport craniu-bot 3: 2.

Capul câinelui ciobanesc caucazian este masiv, mare și lat. Oprirea este bine pronunțată. Botul este lat cu nasul mare și negru. Buzele sunt groase și uscate. Fălcile sunt puternice. Ochii sunt mici, de formă ovală, largi, nu prea adânci. Culoare - orice nuanță de maro. Pleoapele sunt strânse și uscate. Urechile sunt mici, agățate de cartilaj, de formă triunghiulară, așezate la înălțime și larg. În mod tradițional, urechile sunt tăiate, dar astăzi sunt permise și urechile care nu sunt tăiate din cauza interdicției operației în multe țări.

Corpul este foarte bine dezvoltat în toate dimensiunile: muscular, larg și echilibrat. Spatele este puternic și drept. Lomul este scurt, ușor arcuit. Pieptul este bine dezvoltat, profund. Abdomenul este moderat ascuns. Coada este ridicată, purtată în formă de seceră sau inel. Într-o stare calmă, este coborât și, într-o stare excitată, se ridică deasupra liniei din spate. Picioarele sunt puternice, de lungime moderată. Lămpi rotunjite. Pielea este groasă, nu formează riduri sau pliuri.

Blana este formată din păr drept, grosier, lăsat și un substrat bine dezvoltat. Lungimea stratului este de cel puțin 5 cm. Pe cap și pe partea din față a membrelor este mai scurtă și mai densă. Coada este bine îmblănită, fundul alungit formează și ciucuri pe urechi, „coamă” și pene pe picioare.

Culoarea poate fi orice solidă, precum și piebald și patat. Excepția este negru solid și negru sau maro slăbit în orice combinație, precum și albastru și maro ficat, care sunt un semn al amestecului de sânge..

Conținut de păstor caucazian

Personaj și portret psihologic

Câinele ciobanesc caucazian este un animal inteligent și flexibil. Chiar și cățelul înțelege deja ce înseamnă a proteja casa și a controla comportamentul în casă. Un animal de companie nu va manifesta niciodată o agresiune nerezonabilă dacă a crescut într-un mediu în care este tratat cu respect. Răsfățați câinele, dacă doriți, nu vă fie teamă că acest lucru îi va afecta calitățile de protecție, nu este. Dimpotrivă, lauda va aduce beneficii numai animalului. Păstorii caucazieni se obișnuiesc repede cu proprietarii lor și nu se descurcă bine cu proprietarii în schimbare.

Caucazianul iubește compania, deci chiar dacă câinele locuiește în curte, trebuie să petreceți timp cu el în orice vreme. Dacă nu mențineți un contact constant cu câinele, puteți uita de relațiile de prietenie..

Câinii ciobănești caucazieni au trăsături bine definite ale strămoșilor lor antici. Au o forță incredibilă și pot fi agresivi. Dar sunt suficient de reținuți și nu vor ataca infractorul fără motiv. Aceste trăsături de caracter au devenit baza utilizării reprezentanților rasei ca câini de pază și de pază. În plus, sunt vite excelente care aleargă câini, așa că chiar și în cele mai vechi timpuri au fost ajutoare credincioase ale păstorilor montani..

Calitățile de protecție universale sunt moștenite la câinii ciobănești caucazieni, astfel încât chiar și un cățeluș mic se arată deja ca un paznic cu experiență.

doi câini ciobănești caucazieni

educatie si antrenament

Datorită abilităților lor intelectuale ridicate, câinii ciobănești caucazieni se împrumută bine la antrenament. Cu toate acestea, nu uitați că nu tolerează graba și nu se grăbesc să execute comenzi dacă nu consideră că este necesar. Când îi învățați, va trebui să arătați suficientă răbdare și, în unele cazuri, perseverență, dar fără intervenție fizică. Când crești un animal, exercită conducere și severitate moderată. Dar nu grăbiți procesul și nu strigați la câinele ciobanesc, există puține beneficii din acest lucru și veți pierde încrederea.

Câinii ciobănești caucazieni sunt mai plăcuți decât bărbații capricioși, sunt mai ușor de dresat. Bărbații sunt mai puternici din punct de vedere spiritual, iar proprietarul trebuie să se potrivească cu aceștia: experimentați, încrezători, eficienți.

Reprezentanții câinilor ciobănești caucazieni sunt foarte puternici și rezervați. Acestea se caracterizează prin agresivitate înnăscută, care necesită o abordare atentă a educației și formării. Este imposibil să cultivați furia la câinii ciobănești și să vă concentrați în mod nejustificat asupra comenzii „fas”, deoarece aceasta nu numai că poate spori, dar, în unele cazuri, și le poate agrava răutatea naturală.

Cățeluș de păstor caucazian

Întreținere și îngrijire

Dacă decideți să aveți un cățeluș ciobanesc caucazian, atunci ar trebui să știți că sunt complet nepotrivite pentru viața într-un apartament din oraș. Cea mai bună opțiune pentru ei ar fi o volieră sau o casă privată cu o plimbare spațioasă, deoarece reprezentanții rasei au nevoie de un efort fizic deosebit. Lipsa activității fizice poate duce la dezvoltarea displaziei șoldului și a obezității. Nu simt agresiune față de alte animale din casă și sunt neutri, doar străinii pot fi uneori precauți. În apartament nu este permis accesul câinilor ciobănești.

Câinii ciobănești caucazieni nu pasc turma, ci doar paza. Câinii de păstor tăiau nenumărate cercuri în jurul turmei, ținând-o și risipind o cantitate uriașă de energie. Câinii ciobănești caucazieni fac totul măsurat și economic în ceea ce privește consumul de energie. Nu sunt deloc leneși, pur și simplu nu tolerează agitații inutile..

Câinii ciobănești caucazieni au o haină groasă și frumoasă, care are nevoie de îngrijire adecvată. Pentru a vă păstra animalul de companie îngrijit, trebuie să vă pieptănați haina zilnic și să vă scăldați de câteva ori pe lună folosind șampoane speciale. Trebuie acordată multă atenție tratamentului ochilor și urechilor.

Dietă

Câinelui ciobanesc caucazian trebuie să i se ofere o dietă echilibrată. Pentru a menține sănătatea și o formă fizică bună, este important să oferiți câinilor o dietă completă, inclusiv alimente uscate sau naturale: cereale cu legume, carne, pește, produse lactate. De asemenea, nu ar trebui să vă supraalimentați câinii. Aceasta nu înseamnă că animalul de companie trebuie lăsat periodic flămând. Alegerea optimă a dietei este importantă aici (puteți consulta un medic veterinar în acest sens), luând în considerare sexul, greutatea, vârsta animalului. De asemenea, merită luat în considerare stilul de viață al animalului de companie. Dacă luăm în considerare datele medii, atunci 15 grame de alimente uscate și 40 de grame de alimente lichide pe zi ar trebui date pe kilogram de greutate a câinelui..

fotografie Ciobanesc caucazian

Sănătate și longevitate

Câinii ciobănești caucazieni sunt câini puternici, rezistenți, care se disting printr-o bună sănătate robustă. De aceea trebuie să fii atent la bunăstarea animalului tău de companie. Orice stare de rău este periculoasă, deoarece la momentul apariției simptomelor, boala a ajuns deja suficient de departe. Imunitatea puternică vă permite să țineți boala "sub control", dar când toate rezervele sunt epuizate, aceasta începe să progreseze foarte repede. Cu o întreținere și o îngrijire adecvate, durata de viață a câinilor ciobănești caucazieni ajunge la 9-12 ani.

Puii de ciobanesc caucazian sunt sensibili la enterita virală și bacteriană, prin urmare, trebuie să fie vaccinați împotriva bolilor infecțioase majore.

Unele boli ereditare sunt notate în rasă:

  • Dwarfism;
  • Boala tiroidiană;
  • Displazia articulațiilor șoldului;
  • Diabetul zaharat este rar;
  • La câinii cu un tip brut de constituție, răsucirea sau eversiunea pleoapelor, precum și creșterea anormală a genelor, sunt adesea observate.

prețul unui cățeluș ciobanesc caucazian

Alegerea unui catelus

Cățelușul Caucasian Shepherd arată mai mult ca un ursuleț de pluș. Se mișcă amuzant pe labele sale, sau chiar se rostogolește în jurul său, jucându-se. La această vârstă, câinii ciobănești încă nu știu ce este ascultarea, dar sunt foarte drăguți, ceea ce îi face pe oameni să dorească să adăpostească un câine. Dar până la vârsta de șase luni, fostul cățeluș este deja un câine de dimensiuni mari, iar până în anul acesta este complet format. Prin urmare, înainte de a lua un cățeluș caucazian, gândiți-vă dacă vă puteți permite, dacă animalul dvs. va fi confortabil și dacă vă veți simți confortabil..

Câinii ciobănești caucazieni de reproducție sunt angajați în creșe, crescători privați și doar amatori. Ofertele pentru vânzarea câinilor de la aceștia din urmă sunt depășite în mod semnificativ. Cererea pentru astfel de câini este, de asemenea, mai mare, ceea ce este de înțeles. Un cățeluș dintr-o canisă de la părinți buni, crescut în mod competent, va costa 40.000-60.000 de ruble, iar un copil născut de un amator - până la 10.000 de ruble. Puii de cioban caucazieni nu dintr-o canisa, ci de la buni părinți cu titluri și diplome de calități de lucru, costă în medie 20.000 de ruble.

Fotografii

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câine ciobanesc caucazian