Căutăm câinele dispărut

Găsirea câinelui dispărut este stresantă. Dar să știi ce și cum să faci într-o astfel de situație te va ajuta să economisești timp și nervi și, eventual, viața animalului tău de companie..

Începeți căutarea în apartament. Câinii mici se pot bloca în cele mai neobișnuite locuri: în spatele unui dulap sau mașină de spălat, în sertarele unei comode, un dulap, sub o canapea. Verificați mașina dacă o folosiți pentru transportul unui animal de companie.

Apoi conectați-vă la căutarea prietenilor și căutați în cartierul cel mai apropiat de casă. Întrebați cât mai mulți oameni cu putință dacă v-au văzut câinele, arătați-i o fotografie. Luați cu voi o lanternă: dacă câinele este rănit, se poate ascunde într-un loc întunecat. Căutați intrări din apropiere, spații sub scări, subsoluri și mansarde, coșuri de gunoi, garaje, șantiere. Apuca, de asemenea, jucăriile sau deliciile preferate ale animalului tău de companie pe care le folosește întotdeauna.

Câinele poate încerca să-și găsească drumul spre casă. Lăsați mirosul în afara ușii din față (cum ar fi un tricou de sală) pentru a ajuta la orientarea animalului.

Cea mai eficientă metodă de căutare este postarea anunțurilor lipsă. Cu cât mai mare cu atât mai bine. Dar nu puneți niciodată numele și adresa pe fluturaș. Folosiți hârtie în culori strălucitoare, atrăgătoare. Asigurați-vă că indicați ora și locul pierderii, o descriere detaliată a câinelui, dar nu dați toate detaliile. Dacă vă sună, ar trebui să aveți câteva semne cheie în stoc (pete deosebite, dinți lipsă, stigmatizare), cu care puteți recunoaște dacă apelantul a găsit cu adevărat animalul dvs. de companie sau încearcă să trișeze. Nu uitați de ziarele locale - mulți dintre ei acceptă gratuit anunțurile care lipsesc cu animale..

Sunați la clinici și adăposturi veterinare. Cineva ar putea să-și însușească animalul și să-l ducă la examinare, sau să îl găsească și să-l transfere la un adăpost sau la medici. Dacă vă vorbește despre un câine similar cu al vostru, vizitați-l personal, deoarece descrierile sunt diferite și depind de oameni și de percepția lor..
Feriți-vă de intruși. Unii oameni se prefac că au găsit un câine dispărut, atrăgând astfel victimele pentru ei înșiși. Nu mergeți niciodată să ridicați un animal singur, sunați un prieten (sau mai bine - câțiva prieteni, cunoscuți) și încercați să vă întâlniți într-un loc public. De asemenea, nu invita niciodată pe cei care ar fi găsit animalul tău de companie la tine acasă..

Un alt tip de escroc este vânătorii de recompense. Astfel de oameni pot susține că au găsit un animal, de exemplu, pe drum undeva și l-au luat cu dvs. și că trebuie să le trimiteți o sumă pentru a transporta animalul de companie acasă.

Dacă nu ți s-a întâmplat o asemenea nenorocire precum pierderea unui animal, tot ar trebui să fii pregătit pentru orice. Faceți cât mai multe fotografii ale câinelui dvs. din unghiuri diferite, captând toate caracteristicile acestuia.

Antrenează-ți câinele să răspundă la apel. Dacă fluieri înainte de a-ți hrăni câinele, acesta se va obișnui să se termine cu sunetul. Asigurați-vă că gulerul este actualizat (în special numărul dvs. de telefon). Există microcipuri care pot fi introduse în siguranță sub pielea animalelor și pot fi urmărite.

Sfatul principal este să nu renunți! Mulți câini au fost presupuși dispăruți cu câteva luni înainte de a fi găsiți și înapoiați stăpânilor lor..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Căutăm câinele dispărut