Cum să alegi un guler de câine?

S-ar părea că gulerele pentru câini sunt cel mai simplu element de muniție. Dar, uitându-ne la varietatea materialelor și formelor prezentate, ne gândim involuntar: piele sau metal, sau poate chiar acela cu spini formidabili? Ce este mai sigur? Cu ce ​​guler se va simți confortabil animalul tău de companie? Cum să alegeți un guler pentru un câine, astfel încât să nu vă răniți animalul de companie și să asigurați siguranța maximă pentru prietenul dvs. cu patru picioare?

Conținut

Confort

Desigur, cerința principală pentru un guler este fiabilitatea elementelor de fixare și a materialului, deoarece siguranța și, uneori, viața animalului de companie, depind de aceasta. Dar nu trebuie să uităm de comoditate, pentru că am pus un guler pe o creatură iubită și nu pe un sclav vinovat.
Atunci când evaluați dimensiunea gulerelor de câine, este important să cunoașteți în prealabil volumul exact al gâtului animalului de companie sau să aveți un guler vechi la dumneavoastră. În niciun caz centura nu trebuie să apese pe gât, deoarece aceasta afectează circulația sângelui și îngreunează respirația, ceea ce poate duce la consecințe fatale în îngheț sever, căldură și în timpul efortului fizic. Un câine poate îndepărta un guler prea slab prin simpla ieșire din el. Ideal: vă puteți strecura cu ușurință degetul sub cureaua unui guler nasturat fără să vă apăsați pielea.
Lățimea este un alt parametru important. Gulere prea largi pentru câini împiedică mișcarea animalului de companie, apăsați pe gât, frecați pielea. Panglici prea înguste tăiate în piele, mai ales dacă câinele este activ și trage constant de lesă. În plus, o curea îngustă este mai puțin fiabilă. Acordați atenție greutății produsului: unele gulere din piele ieftine sunt surprinzător de grele, ceea ce este deosebit de nedorit dacă animalul dvs. de companie nu este foarte mare.
Pentru a menține haina în stare perfectă, inspectați interiorul centurii: cu cât sunt mai multe cusături și nereguli, cu atât părul va dispărea în timp. Pe părul scurt, pot apărea plasturi cheli, părul lung și gros se poate încurca. Există tipuri speciale de gulere pentru câinii cu păr lung - fără sudură, cusături exterioare și rotunde în secțiune transversală. Toate sunt ideale pentru Yorkies, Spitz, Pekingese, Maltese și alte „păsări”:

Gulerele de mers

Literal, acum zece ani, gulerele din piele pentru câini puteau fi văzute pe aproape fiecare animal de companie. Dacă vorbim despre piele de înaltă calitate, suficient de flexibilă, dar puternică și rezistentă la uzură, atunci acesta este, fără îndoială, un material excelent pentru guler: nu freacă, este destul de ușor, se udă încet în ploaie (sau nu se udă deloc dacă centura este acoperită cu un compus hidrofug), poate fi spălat. Gulerele din piele grosieră, pe de altă parte, nu sunt o alegere foarte bună: se crapa în frig, miroase neplăcut la căldură și nu sunt elastice. Frumusețe clasică a pielii:
Gulerele din nailon pentru câini au apărut relativ recent pe rafturile rusești și, în doar un an, au depășit popularitatea pielii tradiționale. Și nu este surprinzător: nylonul de înaltă calitate este practic „nu ucis” - nu se teme de schimbările de temperatură, umezeală, murdărie, rezistă la sarcini uriașe. În plus, nailonul este mai ușor și mai moale decât pielea.
Proprietarii le-au plăcut, de asemenea, desenele și dungile reflectorizante de pe curelele din nailon, gama largă de culori și noul dispozitiv de fixare fastex. Catarama clasică a centurii unui guler din piele este dificil de fixat, mai ales dacă animalul de companie este nerăbdător înainte de a merge. La frig, catarama metalică se poate sparge, la soare se poate încălzi și arde pielea unui animal de companie gol sau cu părul scurt. Zăvorul din plastic este fixat într-o singură mișcare, nu se încălzește și nu se teme de îngheț (desigur, dacă vorbim despre un produs de calitate).
Gulerele metalice arată elegant și plăcut la câinii cu părul scurt sau fără păr. Dar, desigur, animalul de companie este mai plăcut decât pielea sau nailonul. Cu toate acestea, pentru frumusețe, pentru o expoziție sau pentru o vizită, este adecvat și un guler cu lanț pentru câini. Pentru plimbările zilnice - nu este cea mai bună opțiune: gulerele sunt grele, calde vara și devin înghețate iarna, iar dacă haina este lungă, lanțul poate bate haina în încurcături. Astfel de gulere, de regulă, sunt fixate ca o stranglehold sau semi-stranglehold, care nu este potrivită pentru toți proprietarii și chiar mai puțin pentru toate animalele de companie..
Înainte de a alege un guler pentru un câine, examinați cu atenție produsul și asigurați-vă că aveți un produs de calitate de la un producător de renume:
  • dacă există, toate cusăturile trebuie să fie perfect drepte, fără fire proeminente. Cusăturile au aceeași lungime și nu au lipici - doar cusături-
  • în locurile de fixare a clemelor, cusăturile sunt duble sau transversale-
  • gulerul nu miroase a „chimie”. Frecați energic cureaua între degete: există un miros înțepător de substanțe chimice - refuzați să cumpărați-
  • ia cureaua de capete și trage ușor în direcții diferite. Gulerul nu trebuie să se întindă, mai ales dacă aveți un animal de companie mare-
  • încercați să strângeți cureaua în mână, pliați-o în jumătate, răsuciți-o. Gulerul trebuie să fie elastic, dar nu prea flexibil, altfel se va disloca rapid și va exploda-
  • inspectați cu atenție zăvorul, inelele pentru atașarea carabinului și a brelocului. Toate accesoriile trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, să reziste la sarcină, pe măsura dimensiunilor animalului de companie. Poate că acesta este cel mai important parametru - siguranța este pe primul loc.
Și cum să alegi gulerul potrivit pentru un câine, pe baza materialelor? Pe care să îl preferați? În general, nailonul va rezista mai mult decât pielea, dar mai puțin decât metalul (dacă metalul nu este folosit pe vreme rece). Cu toate acestea, atât pielea cât și nailonul vor dura cel puțin trei ani și, prin urmare, puteți acorda preferință oricărui material pe baza propriilor gusturi. Dar, sincer, nailonul după trei ani de purtare arată mai decent decât pielea. Metalul, așa cum s-a menționat mai sus, nu este foarte potrivit pentru plimbările zilnice..

Gulere pentru instruire și educație

În multe muzee dedicate ajutoarelor umane cu patru picioare, puteți vedea un guler cu țepi pentru câini cu „scop special”. Timp de secole, aceste gulere au protejat gâtul unui câine de dinții unui lup și al altui câine, de o sabie inamică. Astăzi, o astfel de muniție este folosită mai mult ca decor (reamintim că luptele cu câini sunt interzise de lege):
Mult mai târziu, oamenii s-au gândit să întoarcă gulerul cu vârfuri spre interior pentru a controla animalul de companie prin durere fizică. Gulerul strict de câine a câștigat rapid popularitate în rândul proprietarilor de giganți obraznici agresivi, care sunt greu de controlat, chiar și cu cel mai mare efort fizic (câinele zvâcnește - „ară” asfaltul cu nasul și cui îi va plăcea?).
În unele cazuri, o astfel de muniție este cu adevărat eficientă: un câine, care se grăbește după câinele vecinului, primește mai multe injecții tangibile și începe să se sufoce. Cu toate acestea, mai des situația se înrăutățește: câinele asociază durerea cu acel lapdog și începe să o urască cu înverșunare și, în același timp, cu toate celelalte animale de companie mici. La fel și în cazul agresiunii față de oameni - un guler cu vârfuri pentru câini poate deveni nu o pedeapsă, ci o cauză a urii față de trecători, doamnelor cu cărucioare și, în general, față de oricine și orice. În plus, astfel de gulere în mâini inepte nu învață nimic câinelui, ci îl interzic doar. Prin urmare, manipulatorii profesioniști de câini nu recomandă utilizarea gulerelor stricte pentru câini decât dacă proprietarul a primit o pregătire specială. Pentru ca „strokach” să devină un mijloc eficient de educație, este necesar să înțelegem până în cele mai mici detalii cum să îl folosim: fără o consultare personală cu un manipulator de câini, acest lucru este imposibil, indiferent de câte cărți inteligente a studiat proprietarul..
Același lucru se poate spune despre un guler de curea pentru câini: orice animal de companie, dacă nu suferă de o tulburare mintală, este ușor de controlat și educat fără a folosi pedeapsa fizică. Dacă problema este boala mintală, aveți nevoie de ajutorul unui medic veterinar, nu de un „laț la gât”. Nu este vorba despre umanism, ci despre fapte științifice: domeniul de aplicare a unor astfel de mijloace de instruire este mult mai mic decât își imaginează proprietarii. În multe cazuri, un guler stranglehold pentru un câine nu face decât să îl înrăutățească, transformând animalul de companie într-o creatură periculoasă din punct de vedere social, agresivă.
Suportul strangle va ajuta la insuflarea anumitor abilități numai dacă purtătorul înțelege cum să o folosească. Dacă o persoană nu vede alte modalități de educație, ar trebui să contacteze un instructor care va indica motivul comportamentului nedorit. Și fie îl va învăța pe proprietar cum să rezolve problema fără impact fizic, fie să explice cum să folosească corect stranglehold-ul. În plus, sfatul unui instructor este necesar dacă proprietarul a decis că câinele său are nevoie de un guler cu un agent de cântărire, guler de șoc și / sau anti-latrare, dar mai multe despre acest lucru în articole separate. Laț clasic:
O opțiune combinată pentru cei cărora le place controlul strâns - o stranglehold plus coșuri:
Amintiți-vă că nici măcar gulerul de cea mai bună calitate nu durează pentru totdeauna: verificați fiabilitatea elementelor de fixare și a zăvorului / cataramei înainte de mers, evaluați periodic gradul de uzură al centurii.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să alegi un guler de câine?